ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,624 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם אני מתלבט בין לאון 1800 tsi שנת 2010 (160כס) לבין שירוקו 1400 tsi שנת 2009 (160כס) גיר ידני שניהן. העדיפות הברורה שלי היא השירוקו, רכב שאני נמשך אליו הרבה יותר, אך בעיות האמינות במנוע בשנים האלה גורמות לי לחשוש מאוד ממנו. אני אשמח מאוד לחוות דעת על הרכבים האלה, בעיקר מבעלי שירוקו.. תודה לעוזריםם
הודעה אחרונה מאת SmartCoupe, -
-
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
[TABLE=width: 550] [TR] [TD=width: 100%, colspan: 2]מה דעתכם לקנות את הג׳ולייטה תלתן ירוק או לחכות ללאון קופרה? [/TD] [TD] [/TD] [/TR] [/TABLE]
הודעה אחרונה מאת AUDIO KING, -
- 15 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
מה אתם אומרים על הרכב הזה? דגם 2.4 בנזין.
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 563 צפיות
אני מחפש רכב שישמש אותי כרכב שני בקטגוריות של בין סופר מיני למשפחתית קטנה בתקציב של 35 אלף. דגשים: רכב אמין, שנתון כמה שיותר גבוהה, צריכת דלק סבירה, ובטיחותי. אשמח להצעות ולעזרה מכם בבחירת הרכב. תודה מראש לעונים!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 642 צפיות
שלום אני מעוניין בהונדה אקורד 1998 מנוע 3.0 רציתי לדעת לגבי אמינות צריכת דלק והאם יש בעיה של חלקי חילוף תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 494 צפיות
זקוק להמלצה לברלינגו שנת 2008 ידני. מה עדיף הדיזל או הבנזין גיר רגיל או אוטומט אעבוד איתו קצת...אבל לא יותר מדי. גם חוות דעת כללית אני זקוק.
הודעה אחרונה מאת avikkllk, -
-
- 2 תגובות
- 841 צפיות
מה דעתכם על הרכב הזה ? על הגרסה הספציפית הזו ? למי יש/מכיר ?
הודעה אחרונה מאת homeymim, -
- 2 תגובות
- 662 צפיות
אהלן שתי סוגיות ברשותכם. אני אמור לקבל החלטה בקרוב על רכישת רכב חדש. מתלבט בין ספורטאז׳ לix35. (פתוח להצעות טובות יותר בסדר גודל המחיר של הנ״ל) באופן כללי אני אוהב יותר את הקיה, אבל כשנכנסתי לשני הרכבים הופתעתי לגלות שלמרות המידות הדומות, הקיה מרגישה יותר צפופה מהיונדאי. האם זו רק תחושה שלי? בנוגע לix35, היא הרשימה אותי וכמעט עמדתי לפני רכישה ואז... שיטוט קל באינטרנט סיפר לי על הטוסון החדשה הצפויה לצאת לכאורה בקרוב. מכיוון שאני חדש בכל ענייני קניית רכב, אני תוהה היא האם כדאי להמתין? בין אם כדי לרכוש את הטוסון (בהנחה שישמור על מחיר דומה) ובין אם מהחשש/הזדמנות שמחירי הix35 ירדו באופן משמעותי... אני יודע שאין סוף למכוניות ודגמים חדשים ואי אפשר…
הודעה אחרונה מאת sabana, -
- 4 תגובות
- 633 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב משפחתי/מנהלים בעל המאפיינים הבאים: 1. מנוע 1800/2000 (צריך להיות מסוגל לגרור עגלה למרחק גדול אחת לשבועיים בקלות) 2. קטן יחסית - לא אוטו גדול 3. איכות ורמת איבזור גבוהות 4. עדיפות לצריכת דלק טובה אבל זה שיקול משני 5. תצורת סדאן/סטיישן האפשרויות שנראו לי הן מאזדה 6/323, מונדאו/פוקוס, אלנטרה 2000, אימפרזה/B4, אוונסיס, אלמרה/פרימרה. מי מהן עונות על הצרכים? יש אפשרויות נוספות? סקודה גם נשקלה בחיוב אך נשללה בגלל התקציב. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת haim89, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן, כרגע יש לי רנו קליאו רגילה עם מנוע 1200 75 כ"ס. מחפש להשתדרג למשהו חזק יותר לסביבות ה100 כ"ס. שני עיקרונות שנורא חשובים לי זה חסכון בדלק חוזק ומחירון שמחזיק יותר מעמד. מנועי ה1200 בתוספת טורבו נשמעים לי מאוד מפתים,השאלה על מה הכי עדיף ללכת מבחינת חסכון בדלק ומחירון שישמור על עצמו יותר טוב? התקציב סביבות ה70-80 אלף. האם יש אופציות אחרות לחסכוניות בדלק חזקות ושומרות טוב על המחירון? תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 3 תגובות
- 645 צפיות
היי. אני חדשה פה. אני חסרת אונים ואשמח לעזרתכם. זה יהיה קצת ארוך, מתנצלת. הסיפור שלי הוא על סוכנות רכב מוכרת - אחת מהרשתות הגדולות. כרגע אני מעדיפה לא לנקוב בשם על מנת לא לקבל דעות אישיות על הסוכנות אלא תשובות אובייקטיביות. לפני מספר שבועות (נגיד, שלושה) נכנסתי לסניף של הסוכנות ומצאתי את הרכב שאני מחפשת: רכב מסוג i10 מנוע 1250 סמ"ק שנת 2011. ישבתי עם הסוכן וסיכמתי אתו שאני מבצעת טרייד אין. ביקשתי לקחת את הרכב לבדיקה וכמובן טרם הכניסה לבדיקה סיכמתי עם הסוכן שכל ליקוי שיתגלה בבדיקה יתוקן. ביום שישי, לפני חג השבועות (22.5) לקחתי את הרכב שלי ואת הרכב המיועד לבדיקה במכון בדיקות. ברכב שלי התגלו כמובן ליקויים (רכב 11 שנה על הכביש.. ) וגם ברכב אותו אני רוצה לרכ…
הודעה אחרונה מאת one lady one car, -
- 1 תגובות
- 614 צפיות
שלום, יום שישי בעזרת השם אני מגיע לאשדוד לקנות סובארו אמפריזה WRX שנת 2004, אשמח אם תמליצו לי על מוסך / קומפיוטסט טוב באיזור שיבדקו את הרכב לפני קניה, תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת אייל מסובארו, -
- 4 תגובות
- 690 צפיות
אהלן רציתי לדעת אם בדגמי פולו בעלי גיר DSG6 גם יש בעיות? מדובר בשילוב עם המנוע הותיק 1400 אטמוספרי. פולו שנת 2011.
הודעה אחרונה מאת yt09, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 762 צפיות
הציעו אותה לחברה שלי בעבודה דרך הליסינג, כדי לה לבקש רכב אחר בקטגוריה ? http://www.maariv.co.il/business/car/Article-473501
הודעה אחרונה מאת OJetta, -
-
- 0 תגובות
- 491 צפיות
אהלן חברה , אני מתעניין ברכישה של רכב מסוג הונדה סיוויק (האצבק החדשה Comfort). שנתונים 2007-2008. רציתי לשמוע את חוות דעתכם לגבי הרכב הזה ועל הונדה בכללי, בחיפושים שלי ביד 2, יצא לי להיתקל רק בתיבות רובוטיות עד כה. האם בשנתונים האלה התיבות הן רק רובוטיות? מה בנוגע לצריכת דלק ואמינות? האם יהיה לי קל למכור אותו בעתיד? תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Avibu, -
- 0 תגובות
- 510 צפיות
היי לכולם אני צריך רכב עירוני שישמש גם לנסיעות ארוכות מדי פעם( אילת) בתקציב של 30 אלף בעיקר מה שחשוב זה אמינות וצריכת דלק. עדיפות להצבק יש לי אפשרות לרכוש פיג'ו 308 שנת 2009 88K קילומטר יד 2- ראשונה הייתה ליסינג וכרגע בבעלות פרטית מזה 3 שנים בעלי הרכב חברי משפחה לכן אני יודע שמטופל כהלכה. אשמח ללקבל חוות דעת על הרכב הנ"ל או המלצות לרכב מתאים בתקציב. תודה עומר
הודעה אחרונה מאת Omer Daniel Vilk, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב אמין ובטיחותי עם צריכת דלק סבירה. במחיר סביב ה-55 אלף חשבתי על מאזדה 3 או יונדאי I30CW, באופן כללי מה עדיף? ליסיניג שנתון גבוה אבל קילומטרז' גבוה או פרטי שנתון נמוך עם קליומטרז נמוך לצורך הדוגמא: מאזדה 3 2011 ליסינג 100000 קמ' מאזדה 3 2009 פרטי עם 70000 קמ'
הודעה אחרונה מאת Eitan Katz, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 911 צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות רכב קטן לקצת נסיעות בתוך העיר, ראיתי ביד 2 שיש די הרבה רכבים שנכנסים במחיר הזה (לדוגמא פאביה 2001) מה דעתכם ? יש מצב שאפשר לקנות משהו סביר במקרה הזה ? אין לי שום דרישות מהרכב חוץ מזה שהוא יסע ועדיף לרכב קטן יחסית (אין לי בעיה גם אם זה יהיה רכב משפחתי). אשמח לדעתכם...
הודעה אחרונה מאת real_athlete, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אוקיי, אני יודע שזו שאלת השאלות, אבל הצפת המידע באינטרנט והנתונים הספציפיים שלי לא עוזרים לי לקבל החלטה. אני רוצה למכור את הרכב הנוכחי שלי (פיאט פונטו ספיייס 2005, מחירון 18,000 ש"ח), ולעבור למשפחתית. אחרי לא מעט ימים במוסך בשנים האחרונות עם הפונטו, אני מחפש קצת שקט נפשי. שתי אפשרויות עומדות בפניי: קניה של רכב יד שניה בכ60,000 ש"ח ליסינג תפעולי. אציין, שאני עוסק מורשה, ולכן לא נזקף לי שווי שימוש במשכורת וזה לא שיקול עבורי. מאידך, הזיכוי שמקבלים במע"מ הוא לא גדול, כך שאין יתרון לעוסק מורשה לקחת ליסינג על פני רכב פרטי. עכשיו, מה ששיקול מבחינתי - אני מוכן לשלם, נניח, כמה מאות ש"ח (חודשי) עבור השקט הנפשי שליסינג יעניק לי…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 583 צפיות
שלום, נא עזרו לי לבחור רכב ליסינג. המבחר הוא בין יונדאי 30CW , פוקוס דגמים שונים, טויוטה קורולה , והונדה גאז היברידי. היו עוד כמה רכבים אך לא הבאתי אותם לישורת האחרונה. כמות הדלק שלי מוגבלת לכן חשוב לי שהרכב יהיה חסכוני ונוח ומרווח (יש מדי פעם נסיעות משפחתיות עם 3 בוגרים מאחורה). הלב שלי הולך עם הטויוטה קורולה , אבל יש לי גם התלבטות לגבי היונדאי cw i30 . תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת favorite 1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ישנם 3 רכבים שמתאימים לתקציב שלי ומומלצים. 1. פיאט פונטו 2003 1.3 130K ק"מ ב9K. 2. יונדאי אקסנט 2005-6 1.5 150K ק"מ ב12K. 3. מאזדה 323 לאנטיס 2004 1.6 190K ק"מ ב13K . -כולם אוטומט- אשמח לקבל אם הם מתאימים לנהג חדש ובכללי מה עדיף לי. כמו כן אם אפשר להשוות בינייהם מבחינת צריכת דלק ותחזוקה.
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 901 צפיות
שלום, לאחר התלבטויות החלטנו לרכוש את האאוטלנדר. יש כרגע מבצע במועדון "הוט" - 158 אלף ש"ח, במקום 170 . אאוטלנדר בן שנתיים עם ק"מ נמוך נמכר ב -135 אלף. אנחנו לא צפויים לנסוע הרבה ברכב, כך שלצורך ההשוואה, אם נקנה חדש, בעתיד יהיה לנו רכב אטרקטיבי למכירה. נמכרו אלפי רכבים בשנתיים האחרונות, בעתיד עלולה להיות הצפה בשוק. הכוונה שלנו היא להחזיק עד שיהיה בן 5 , כלומר 3 שנים למשומש, 5 בחדש. כל זה מבלי להתחשב בדגם החדש שאמור לצאת בקרוב, שאולי ישנה את תמחור המשומשות בעתיד. לא מאד מרגש אותנו לנסוע ברכב חדש מהניילונים, למרות שבמחיר דומה זה יהיה נחמד, אבל לא יותר מזה. מה דעתכם? לקנות חדש או משומש ?
הודעה אחרונה מאת SWITCH Master, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום, לא מצליח להחליט איזה רכב חדש לרכוש. ההתלבטות היא בין הרכבים בכותרת. את כל הרכבים אני לוקח בשדוג של דגם אחד אשמח לעצתכם ,מה כדאי לי לרכוש ומי שמחזיק בבעלותו את אחד מהרכבים הנ"ל האם הוא מרוצה או לא. תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
בהתייחס לדגם 170 כ"ס / תלתן ירוק האם הרכב מתאים לנסיעות ארוכות של 2-3 לפחות ביום? הוא שקט ונוח כמו רכב מנהלים או נחות? הוא מתאים מקדימה לאנשים רחבים במיוחד (ע"ע שמנים)? בג'אז סביר לעגלה ותיקים לחופשה? והכי חשוב: הוא אמין או שהוא דורש הרבה ביקורים במוסך ותשומת לב? תודה
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אהלן חברים, אני סטודנט שמחפש רכב במחיר סביר, האופציה המועדפת עליי כרגע היא סוזוקי אלטו 2015. מחיר המחירון הוא 54K, אבל יתכן שאוכל להשיג אותו ב-49K מהניילונים. השאלה שלי היא מה דעתכם על הרכב באופן כללי (הדרישות שלי לא בשמיים, מחפש רכב חסכוני במחיר שנחשב סביר, פשוט רכב שעושה את העבודה ומשמש אותי בנסיעות במרכז), והאם בגלל שסוזוקי השיקה את דגם הסלריו שאמור להחליף את אלטו, עשוייה להיות בעתיד בעיית סחירות? תודה רבה לעונים!
הודעה אחרונה מאת ronma1, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 843 צפיות
שלום לכולם . אני מחפש רכב בתקציב מוגבל של עד 10K . הדרישות : - אמין - חסכוני בדלק - בטיחותי עד כמה שאפשר יש לי התלבטות בין מספר דגמים : - סיטרואן C3 מנוע 1400 גיר רגיל\אוטומט - פיז'ו 206 מנוע 1400 גיר רגיל\אוטומט - סקודה פאביה שנתונים 2001-2003 מנוע 1400 (לא משנה כ"ס) איזה מבין המכוניות עדיף מבחינת אמינות ? אשמח לתשובות תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני יודע שיש פורום ייעוץ אבל בכוונה שמתי ברכב כללי כדי שיהיה מענה גדול יותר כי עד מחר אני מחוייב להחזיר תשובה אז סליחה מראש. אז ככה ספייסטאר יד 1, 0 ק"מ חדשה עם ניילונים משלמה סיקסט ב71,162 ש"ח כולל אגרת רישוי עם 2 מפתחות מקוריים, אחד עם נעילה מרכזית, השני רק מפתח לסוויצ' ולדלת + קודן + מרימי שמשות, בלי חיישני רוורס וכמובן בלי מולטימדיה וכו'... או קיה פיקנטו 2012 עם 40K ק"מ, ליסינג לשעבר ב55,000 ש"ח 2 מפתחות, כנראה קוברה וכמובן גם בלי חיישני רוורס וכו'... מה יותר כדי? הבדל של 15 אלף שקל... הספייסטאר מוצלחת? יחסית אמינה? הרכבה יותר איכותית מהפיקנטו? בסוכנות מיצובישי הרכב עולה 79,500 ש"ח ללא אגרה, עם ויכוחים והתמקחות וכנראה גם יביאו מתנה מול…
הודעה אחרונה מאת m1011409, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 885 צפיות
מעוניין לקנות אאודי A3 2003 1800 טורבו 180 כ"ס עכשיו היתה לי אאודי A3 שנת 2001 1800 רגיל...האוטו סבל משריפת שמן גבוהה והמון נזילות ובעיות עכשיו רציתי לדעת עם המחלה עברה בירושה לשנים האחרות...ובכללי מה החוות דעת של הרכב? כי אני מחפש רכב לפרויקט
הודעה אחרונה מאת ofer890, -
- 0 תגובות
- 517 צפיות
אני שוקל לרכוש את הרכב הנ"ל, כמובן שאקח אותו לבדיקה, אבל לפני כן יש מספר דברים שהיתי שמח להתייעץ איתכם, המוכר הראה לי בדיקת קניה, מהיד הקודמת שממנה רכש. הבדיקה ניראת טוב מאוד, למעט סעיף שמאוד מדאיג אותי, נכתב שחסר שמן במנוע. המוכר הסביר לי שמיד בתום הבדיקה מילא שמן ומאז הכל בסדר. לא יודע, אותי זה מדאיג, "חסר" הכוונה מתחת למינימום? אולי בכל הכוונה לממש מעט מעל קו המינימום, וזה בעצם כסתח? אני לא יודע. דיברתי בטלפון עם הבוחן הספציפי, הוא דיי התנער, ואמר "אני לא זוכר את הרכב המדובר, אבל אנחנו לא רושמים "סתם" מה שיש אנחנו כותבים" יש לציין שהרכב מפורסם למכירה בעוד זירת מכירת רכב, (מיבואן גדול ומוכר) אשר גם הוא ביצע לרכב בדיקה אשר מוצגת לקונים. לפי הבדי…
הודעה אחרונה מאת nilev, -
פיג'ו 108 אוט'
מאת ido.c-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם! זקוק את עזרתכם בעניין רכישת פיג'ו 108 אוט' חדשה הרכב מיועד בעיקר לנסיעות עירוניות עבור יחיד מברר עבור חבר אשר שוקל ברצינות על רכישת הרכב, אשמח אם תוכלו לציין האם הרכב מומלץ עפ"י נסיונכם; את היתרונות והחסרונות של דגם זה; האם ידוע על תקלות בדגם זה ואולי גם להסיר את חששי בהיותו רכב צרפתי הידוע כרכב המלווה בתקלות מגוונות.. תודה מראש לעונים!
-
מי מחובר 40 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 383 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- FuriousLift
- natco
- subi89
- SlowRide
- urich
- dj_dani
- shmulik88
- נירו72
- יובל .מ.
- Igalz
- eyalgr
- YoJ