Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי. אני חדשה פה.

אני חסרת אונים ואשמח לעזרתכם. זה יהיה קצת ארוך, מתנצלת.

הסיפור שלי הוא על סוכנות רכב מוכרת - אחת מהרשתות הגדולות. כרגע אני מעדיפה לא לנקוב בשם על מנת לא לקבל דעות אישיות על הסוכנות אלא תשובות אובייקטיביות.

לפני מספר שבועות (נגיד, שלושה) נכנסתי לסניף של הסוכנות ומצאתי את הרכב שאני מחפשת:

רכב מסוג i10 מנוע 1250 סמ"ק שנת 2011.

ישבתי עם הסוכן וסיכמתי אתו שאני מבצעת טרייד אין.

ביקשתי לקחת את הרכב לבדיקה וכמובן טרם הכניסה לבדיקה סיכמתי עם הסוכן שכל ליקוי שיתגלה בבדיקה יתוקן.

ביום שישי, לפני חג השבועות (22.5) לקחתי את הרכב שלי ואת הרכב המיועד לבדיקה במכון בדיקות.

ברכב שלי התגלו כמובן ליקויים (רכב 11 שנה על הכביש.. ) וגם ברכב אותו אני רוצה לרכוש.

סוכם עם הסוכן כי ביום שני - למחרת חג השבועות הם יכניסו את הרכב למוסך להתחיל להכין אותו על מנת שארכוש אותו, ובמקביל אני אלך לבנק ביום שני בבוקר ואדאג לקבלת המימון והעברת הכסף לסוכנות.

כך היה.

ביום שלישי, 26 למאי, הכסף עבר מהבנק אל הסוכנות.

שוחחתי באותו יום עם נציג המכירה שאמר שהרכב במוסך ועד יום רביעי הוא יהיה מוכן (למחרת)

ביום רביעי אמרו יום חמישי.

ביום חמישי אמרו יום ראשון וביום שישי חזר אלי מנהל הסניף לאחר שהבעתי אי שביעות רצון והתחלתי לכעוס ואמר לי שהובטח לו במוסך שביום ראשון הרכב יהיה מוכן.

ביום ראשון האחרון (31.5) שוחחתי שוב עם הנציג ולאחר בדיקה במוסך סוכם כי ביום חמישי (היום) הרכב יהיה מוכן.

בכל הפעמים הסבירו לי כי מדובר במוסך שמטפל בכל הרכבים של הסוכנות וכי עדיף שייקח זמן ושהרכב יהיה מוכן מאשר להלחיץ את המוסך ולקבל רכב חצי - כח.

יש בזה משהו.

חשוב לי לציין כי הליקויים לא היו ברמת שילדה או משהו קריטי אלא בעיות של נזילות, זיוף קל במנוע ודברים שהכל ניתן לתיקון.

מה גם שהובטחה לי שנה אחריות מלאה (כן, אני יודעת שצריך לקרוא כוכביות).

אז במובן הזה יש בי מן הרוגע.

היום שוחחתי אתו בבוקר מחכה ומצפה לרכב, אמר לי הנציג שאיש התפעול הולך להביא לי את האוטו.

לאחר כשעתיים הוא התקשר "יש בעיה. נציגי התפעול הלכו לשחרר את האוטו אך המוסך עלה על נזילת שמן והם לא מוכנים לשחרר את האוטו מבלי לתקן את כל מה שצריך".

אז למרות שסוכם שהיום אקח את הרכב כרגע הרכב כנראה יהיה מוכן בתחילת השבוע הקרוב.

כפיצוי הובטח לי 700 שקל החזר על הרכב. הוגן תכלס.

בנוסף שמעתי כבר בקולו של הנציג שהוא מבועס על זה בעצמו. לא חושבת שמישהו עושה לי דווקא.

עוד לא חתמנו על הסכם מכירה מאחר והרכב לא מוכן. אחתום על הכל רק כאשר אבוא לקחת את הרכב.

הכל סוכם בע"פ.

השאלות שלי בשורה התחתונה הן:

1. עד מתי מותר להם למשוך את הנושא? כמה זמן מקסימום חייב לעבור עד שהסוכנות חייבת למסור את הרכב או לחילופין - עד שהמוסך חייב להכין את הרכב? הרי לפי זה המוסך יכול לטפל באיזי שלו להסתכל על הרכב פעם בחמישה ימים ולטפל ברכב אחרי חודשיים. איפה עובר הגבול? ואני לא שואלת מבחינה הגיונית או רגשית, אני שואלת מעשית / חוקית. מבחינת הסוכנות הם לא התחייבו, הם רק אמרו לי כל פעם "מחר כנראה שיהיה מוכן".

2. נגיד שהחלטתי לבטל עסקה. כששאלתי אותו מה קורה אם אני רוצה לבטל הוא אמר שהוא צריך להעביר את הבקשה להנהלת חשבונות שמתייעצת עם הסמנכל וכו' וכו' וכו'.

תוך כמה זמן הם יהיו חייבים להחזיר לי את הכסף? מה עם העמלה ששילמתי על פתיחת תיק של ההלוואה? מה עם עלות הבדיקה של הרכב?

אני לא רוצה להיגרר לתביעות. בנוסף אני כן רוצה את הרכב בגדול וכל הזמן אומרת לעצמי שעד שבועיים שלושה זה בסדר ואם חיכיתי עד עכשיו לא יהרגו אותי יום יומיים.

אני מנסה להילחם ב"לא לסמוך על אף חברה" כי אין לי ברירה, על מישהו אני חייבת לסמוך.

אני כרגע לא מבטלת את העסקה אבל אני קצת חסרת אונים ואשמח לקבל עזרה בנושא.

סליחה על החפירה, ותודה.

פורסם

מדובר בחברת ליסינג גדולה? אם כן ממליץ לספר את הסיפור הנ״ל בדף פייסבוק שלהם ולראות תוך כמה זמן את מקבלת את אחת מ2 הפשרות או פיצוי.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

תדרשי רכב חליפי ותעמדי על כך.

מאותו רגע לפחות לא תהיי לחוצה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

יש לי את הרכב הישן שלי בינתיים. אני חוששת שיקרה לו משהו ואני אכנס שוב למוסך, מה שניסיתי להימנע ממנו בכך שקניתי רכב..

אני תוהה כדי לדעת שהם לא יכולים עכשיו למשוך אותי חצי שנה ו/או כמה חודשים.

לדעת מתי להישבר.

• תוכן חדש...