Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כן,

אם אתה רציני,

אם יש לך בטחונות,

. . . ואם תבטיח לשמור על הרכב כמו שהוא.

לילה טוב.

קודם כל תודה .

אני באמת מעריך את הנכונות שלך .

כתבתי את זה חצי בציניות ,אבל גם יהיו לי עכשיו עוד 15 אלף הם ילכו לחיפושית האהובה שלי עד שהיא תהייה מושלמת ,או אז כשהיא תהייה מושלמת אני יוכל להיתחייב לשימור עוד רכב.

ושוב תודה על הרצון הטוב.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
ואתמול ראיתי מועמדת חדשה לתואר "קפיצת הזמן" של החודש - הסימקה 1100

מכונית בת 32, 80000 ק"מ, ממוצע 2500 ק"מ לשנה, ונראית כמו חדשה (גם ע"פ עדויות של חבר'ה שראו את המכונית). ..

קובי, בד"כ מכונית אספנות שאתה רוכש בגרמניה, כך תקבל אותה וכך גם אני קניתי את ה - 520I שלי עם 95000 ק"מ והכל אורגינאל מהמפעל - לא להאמין איך הייקים האלו שומרים על הרכב ועל האורגינליות שלו.

מצא

מצא משה

פורסם

אכן מכונית מדהימה, אכן מסע בזמן... - הנה כמה זיכרונות כאלה:

בשנות השמונים, בסופן איכשהו, מילאתי דלק פעם בתחנה שבכביש הטייסים. הגיע לשם מישהו עם סובארו DL 82 שלא רק נראתה חדשה, גם היתה חדשה, עם 2,000 ק"מ בשעון. הבנאדם היה טייס, או קברניט או משהו כזה, היה מכניס אותה לסלון ביתו לתקופות ארוכות, ומידי פעם מוציא אותה לתדלוק וטיול...

מעניין איפה היא היום...

בנהריה יש גם אדם מבוגר שנוסע עם טרנספורטר דאבל קאבינה מהדור האחרון אחרון עם קירור אוויר - האוטו מה זה כמו חדש, זה לא מילה. מלוקק, ללא מתום... תענוג. מי שאוהב כאלה, שינסה ליצור איתו קשר דרך מוסך מורג (זה מוסך פולקסוואגן בנהריה שמטפל ברכב).

לדעתי שווה לסכם איתו על רכישה עתידית.

והיתה גם פיאט 1100 משנות השישים בתל אביב, שהיתה כמו חדשה ונסעה. אפור כהה, היתה חונה נדמה לי באיזור אלנבי. מישהו יודע איפה היא?

ובמוזיאון אגד, בשעה טובה, יש אוטובוס מאן של דן דווקא, שהנהג שלו שמר עליו כעל בבת עינו. כולה אוטובוס משנות השמונים, אבל מסע בזמן זה בדיוק המילה המתאימה!

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
והיתה גם פיאט 1100 משנות השישים בתל אביב, שהיתה כמו חדשה ונסעה. אפור כהה, היתה חונה נדמה לי באיזור אלנבי. מישהו יודע איפה היא?
היא עומדת כבר מספר שנים בחניה של בית משותף ברחוב ז'בוטינסקי בת"א, קרוב לפינה עם ככר המדינה, בצד המערבי. למיטב ידיעתי הם מעונינים למכור - אפשר לנסות להשיג פרטים בבית הקפה של המשפחה שבז'בוטינסקי פינת רמז. תמונה להמחשה:

1100-1964-2.jpg

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

למרות שהיא ניקראה "פיאט 1100",נפח המנוע שלה היה 1220 סמ"ק והיו לה 55 כ"ס.

הפיאט 1100 D יוצרה משנת 57' עד 66',ואז הוחלפה בפיאט 124.

כידוע לכולנו,פיאט מיתקשה להיפרד מהדגמים הישנים שלה,ואת פס הייצור של ה 1100 הם העבירו ל..הודו,שם היא ניקראה פרמיר פמידי(או משהו כזה..),ויוצרה עד ממש לפני כמה שנים.

גם בארץ הן היו פופולאריות מאד,עד שבשלב מסויים נירכשו כולן בידי בני דודינו מעברו השני של הקו הירוק,עד שהן הושבתו בהוראת המינהל האזרחי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
גם בארץ הן היו פופולאריות מאד,עד שבשלב מסויים נירכשו כולן בידי בני דודינו מעברו השני של הקו הירוק,עד שהן הושבתו בהוראת המינהל האזרחי.

חן, מה כוונתך הושבתו ע"י המנהל האזרחי?

תודה.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

תיקון טעות;הפיאט 1100 D מיוצרת עד היום בהודו ונקראת PREMIER PADMINI.

לעיניין ההשבתה;מיוני 67',עת השתלטה(כבשה או שיחררה,תלוי מאיזה צד מיסתכלים על זה...)ישראל על שיטחי הגדה המערבית וחבל עזה,הוחלט להקים את המינהל האזרחי שיהיה אחראי על צורכיהם של תושבי השטחים,ובין היתר הוטל עליו לטפל בצי הרכב שלהם,שחלקו היה בבעלותם עוד לפני המילחמה,והיו בעצם בעלות רישוי ירדני או מיצרי מיוחד.

הונפקו להם רישיונות רכב חדשים ומיספרי רישוי מיוחדים בצבע כחול,כשהאות הראשונה במיספר העידה על מקום מגוריו של בעל הרכב(ט' טול-כרם,ק' קלקילייה וכן הלאה).

אמנם במשך השנים,בד בבד עם השיפור ביכולות הכלכליות של תושבי השטחים,ניפתחו סוכניות רכב חדש,אך עיקר העיסקאות היו של קניית רכב משומש מתושבי ישראל והעברתו לשטחים.

העברת הבעלות היתה מיתבצעת במישרד הרישוי,שם הרכב היה מקבל מיספרים חדשים אך לא נימחק ממצבת כלי הרכב הארצית,כך שאפשר היה להחזיר את הרכב לרישוי ישראלי,תוך ציון ההחזרה ברישיון הרכב.

מטבע הדברים,הפכו השטחים ל"פח האשפה" המוטורי הישראלי,ולרוב ניקנו מכוניות ישנות למדי,כמו הפיאט 1100,או פולקסווגן טרנספורטר דאבל קבינה,למשל.

על מנת ליצור ביקוש(גם אם מלאכותי)ועל מנת להצעיר את צי הרכב בארץ,הוחלט במינהל להשבית באופן שרירותי קבוצות רכב שלמות,על ידי זה שפשוט לא חודש להם יותר רישיון הרכב.

בצורה כזאת הושבתו כל הפיאט 1100 D,והפיג'ו 404 תפסה את מקומה.

בשנת 94',בהסכמי פריז שהיו ניספח כלכלי להסכמי אוסלו,הוחלט להיפרד לשלום מנושא רכב ורישוי פלסטינאי,והנושא הועבר לשליטתה המוחלטת של הרש"פ.

מאותו רגע אי אפשר היה יותר להחזיר רכב מהשטחים לישראל,וכל רכב שנימכר לתושב השטחים נחשב לרכב שהושבת,ונימחק ממצבת כלי הרכב בארץ.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
קובי, בד"כ מכונית אספנות שאתה רוכש בגרמניה, כך תקבל אותה וכך גם אני קניתי את ה - 520I שלי עם 95000 ק"מ והכל אורגינאל מהמפעל - לא להאמין איך הייקים האלו שומרים על הרכב ועל האורגינליות שלו.

מצא

מצא תתפלא אבל גם בארץ ניתן לעיתים למצוא מכוניות שנשמרו על ידי בעליהן במהלך השנים. זה קורה בעיקר כאשר הרכב מוחזק אצל אותו בעלים שנים ארוכות. למזלי ה - MG שלי היא אחת כזו. היא אומנם צעירה יחסית בת 29.5 ונסעה 86,000 מייל בלבד. הרכב מעולם לא עבר שיפוץ או "אילתור ישראלי" הכל מקורי כפי שיצא מהמפעל. הדבר היחיד שבוצע ברכב בוצע דווקא שהוא כבר היה ברשותי וזה תיקוני חלודה בספים התחתונים של הרכב.

אני חייב לציין שזה כיף לא נורמלי להחזיק רכב כזה.

וזו הזדמנות טובה להודות לחבר טוב שבזכותו יש לי את המידג'ט הזו.

1965 MGB

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

שלום,

שמי רפי, אוהב את עולם התחבורה, לפני 17 שנה סבו של חברי נפטר ובחניה עמדה סימקה 1000

בת 16 שנה למכירה, ראיתי את הרכב (28000 ק"מ) ובלי לחשוב פעמיים שילמתי מה שדרשו,

25% יותר מהמחירון אז.

עד היום הרכב ברשותי, נוסע יום יום ופשוט כיף.

פורסם
שלום,

שמי רפי, אוהב את עולם התחברה, לפני 17 שנה סבו של חברי נפטר ובחניה עמדה סימקה 1000

בת 16 שנה למכירה, ראיתי את הרכב (28000 ק"מ) ובלי לחשוב פעמיים שילמתי מה שדרשו,

25% יותר מהמחירון אז.

עד היום הרכב ברשותי, נוסע יום יום ופשוט כיף.

היי רפי.

נעים להכיר שמי אבי.

בפורום הזה כולנו אנשים קטני אמונה.

אז, תמונות בבקשה ... :lol:

ערב טוב.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

3 כאלה עברו במשפחה שלי בשנות ה 70/80, הראשונה סטיישן צהובה, אח"כ אותו הדגם בצבע אדום, והאחרון טנדר ששירת בעסק המשפחתי עד לתחילת שנות ה 90. הטנדר סיים את חייו בלילה אחד שבו חבורת ילדים משועממים הציתה בשכונה בה גדלתי קרוב לעשרה רכבים בהם הטנדר המהולל.

סה"כ רכבים מאד אמינים ופשוטים מאד לאחזקה.

• תוכן חדש...