Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא... הקטע שהוא רואה הבדלים של עשרות אחוזים בין אחד לשני.

הוא רק לא יודע שמי שמוכר בפועל זה זה שלא מרוויח כלום חוץ מאיזה 50-150 שח למוצר גם אם הוא יקר..

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
לא... הקטע שהוא רואה הבדלים של עשרות אחוזים בין אחד לשני.

הוא רק לא יודע שמי שמוכר בפועל זה זה שלא מרוויח כלום חוץ מאיזה 50-150 שח למוצר גם אם הוא יקר..

דני

דני, וגם למפלצת הירוקה

הויכוחים האלה מיותרים.

מי שנכנס לתחום לא עושה את זה מטוב לב - עסק זה עסק.

הוא מרוויח 15 שקל למכשיר?

שיעזוב את התחום וימכור ירקות...

אם הוא נשאר - כנראה שיש לו סיבות להשאר.

גם ליבואן וגם לחנות.

אני לא חושב שהצרכן צריך לסבסד איזה אמת מידה של מחיר שהיא מופקעת לכל הדיעות כי "בארץ יקר והמוכרים מסכנים והיבואנים חארות"

החיים לא כאלה.

אבל מכיוון שלא אני אשכנע אתכם ולא אתם תשכנעו אותי - אני חושב שנסגור את זה ב"איש הישר בעיניו יעשה"

וזה חבל - לטעמי לפחות - כי במקום שאוציא את ה1000 דולר שלי פה בארץ על מערכת אני מוציא אותם בחו"ל.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

ואת זה אני הכי אוהב...

תקופה של תחרות קשה?

מאיפה הבאת את זה?

בתחום הזה עושים מליונים.נראה אותך מוכר מחשב של5000 ש"ח ומרוויח כמו מערכת של 5000 ש"ח.

אני אתן לכם דוגמא למה אני מתכוון.קניתי לפני כחודשיים מגבר של נאקמיצ'י.המחיר בזאפ (וזה אמור להיות המחיר הכי זול)היה 2500 ש"ח.ביררתי בכמה מקומות שלא רשומים בזאפ והכי זול שמצאתי היה 2250. לבסוף הלכתי לחבר שעובד בתחום והוא הביא לי את המגבר ב1420 ש"ח.לזה אתה קורא תקופה קשה??

מה היה לפני זה מעניין אותי? אותו דבר קורה לי כרגע בעניין של רמקולים שאני מחפש כרגע ההפרשים הם למעלה מ1000 ש"ח!!! לסט.

תקן אותי אם אני טועה.

אמיר, מה שכתבת זה דוגמא נהדרת לאיך השוק הזה אמור להראות כמו כל עסק אחר.

בוא נעשה לך קצת סדר בדברים

1. זאפ לא מתיימר להיות הכי זול, וזאפ זה רק עוד אתר שמעלה בכלל את מה שלקוחות שלא רושמים,יש הרבה חניות שבין היתר מפרסמות בזאפ, ולכן הם גם לא מתיימרות להיות הכי זולות, כי שאתה מחפש משהו בזאפ לרוב אתה נתקבל באיזה 3 חנויות ובד"כ זה אותם חנויות שחוזרות על עצמם,שוב, אם אין תחרות המחיר גם לא ירד.

2.לקוח אמור לקנות מחנות,לא מ"חבר שעובד בתחום".

3. 2250 ש"ח- 16.5 אחוז מע"מ,= 1878 ש"ח - 30 אחוז רווח של חנות על מנת להתפרנס = 1420 ש"ח.

לי זה נשמע מאוד הגיוני להרוויח 30 אחוז על מגבר שכמוהו אולי מוכרים 10 בשנה...

אל תשכח שרוב הציבור לא הולך וקונה סחורה של נאקאמיצ'י...זה עוד נחשב לרמה גבוהה מאוד ביחס לשוק הישראלי.

4. על הרווח של ה30 אחוז הזה(450ש"ח) , נשאר לחנות אולי 10 אחוז רווח נטו אחרי מיסים והוצאות= 150-200 ש"ח רווח נטו.

שוב נשמע לי מאוד הגיוני...

5. חוצמזה, הכל גם שאלה של היצע וביקוש, אם כל המדינה תרצה משהו מסויים וכרגע הוא חסר= יש ביקוש גבוה ואין היצע= המחיר יעלה בהתאם לביקוש.

אם יש היצע גבוה ואין ביקוש, המחיר ירד, אך באודיו יש משהו אחד שעוד נלקח בחשבון, וזה יוקרה, שמישהו הולך וקונה מכשיר של אלפיין הוא יודע שזו מערכת יוקרתית ולכן הוא גם מוכן לשלם על כך.

שאתה קונה ג'ינס של דיזל ב800 ש"ח, אין הבדל מהותי בינו לבין ג'ינס של ליוויס ב400 ש"ח, ההבדל הוא שאתה מוכן לשלם עוד 400 ש"ח, רק על המותג עצמו, וכך קורה בכל עסק,בכל תחום,בכל מקום בעולם.

רוצה עוד דוגמא?:

לפני 3-4 שנים, טלוויזית פלאסמה 42 אינטש עלתה באיזור ה40000-80000 ש"ח, והיום? כבר ב8999ש"ח אתה קונה אחת של חברה טובה ומוכרת (LG,TOSHIBA,NEC), אז לאן נעלמו פה מאות אחוזים??

פשוט כנראה שאז לא היה ביקוש וזה היה מוגדר כמותג יוקרה ולכן מי שזה היה נראה לו הגיוני לשלם על כך, היה מוכן לשים את כספו, היום האנשים קצת ירדו מהעצים הגבוהים שהם טיפסו עליהם ולכן גם המחירים יורדים בהתאם.

ויש עוד עשרות דוגמאות לכך..

הבעיה היא הלקוחות, לא ראיתי אף אחד שמחכה בדוכן פלאפל למנה בפיתה שעולה 12 ש"ח,ומתלונן שהמוכר מרוויח פה 300 אחוז רווח ...

כפי שכבר אמרתי,אני לא מדבר מתוך זה שאני מחזיק עסק בתחום האודיו לרכב, אני פשוט מבין את הנושא כבעל עסק פרטי לשעבר(מתחום אחר),ובעל קצת ידע כללי והבנה בכלכלה מודרנית.

under construction..

פורסם
דני, וגם למפלצת הירוקה

הויכוחים האלה מיותרים.

מי שנכנס לתחום לא עושה את זה מטוב לב - עסק זה עסק.

הוא מרוויח 15 שקל למכשיר?

שיעזוב את התחום וימכור ירקות...

אם הוא נשאר - כנראה שיש לו סיבות להשאר.

גם ליבואן וגם לחנות.

אני לא חושב שהצרכן צריך לסבסד איזה אמת מידה של מחיר שהיא מופקעת לכל הדיעות כי "בארץ יקר והמוכרים מסכנים והיבואנים חארות"

החיים לא כאלה.

אבל מכיוון שלא אני אשכנע אתכם ולא אתם תשכנעו אותי - אני חושב שנסגור את זה ב"איש הישר בעיניו יעשה"

וזה חבל - לטעמי לפחות - כי במקום שאוציא את ה1000 דולר שלי פה בארץ על מערכת אני מוציא אותם בחו"ל.

רון.

רון, זה לא שאתה מספסד פה מישהו, אי אפשר להתחרות בסחורה מיובאת לבין מחירה בארץ המוצא.

אף אחד לא מנסה לשכנע אותך לרכוש כלום בארץ, הרי ברור לכולנו שעדיף לרכוש בארה"ב אודיו במיוחד,

למרות שאם תיקח דוגמא קטנה כמו מורל שאתה קונה בארץ לדוגמא הייבריד אוביישן 6 בכ2100-2400 ש"ח, ובחו"ל מחירו של סט דומה יהיה באיזור ה700 דולר(3255ש"ח!), אז ברור שלאזרח אמריקאי עדיך לרכוש סט כזה בישראל.

אבל לבוא ולהתלונן על המחירים זה סתם קשקוש,

אז אל תצא גם לפאבים, כי על כוסית וויסקי של ג'ק דניאלס 40-50 ש"ח, כאשר בקבוק עולה לפאב 210 ש"ח, ואחרי 4-5 כוסיות הוא מכסה את המחיר הבקבוק, פשוט תשב בבית תלגום לך את הבקבוק שקנית בארה"ב ב18 דולר(84 ש"ח), ובמחיר של 2 כוסיות תלגום לך בקבוק שלם!.

למה הונדה סיוויק חדשה מהחברה בארה"ב עולה 12999 דולר?(60000ש"ח), ובארץ מחירה כפול?

חבל להוציא בארץ 30000$ על רכב כאשר בארה"ב אתה קונה אותו בחצי מזה?לא?

או במילים אחרות, באמת איש הישר בעיניו יעשה, פשוט אל תשמיץ סתם, במיוחד אם אתה לא בקיא בפרטים הקטנים.

תעשה מה שעושה אותך מאושר, רק אל תפגע באחרים בדרך.

under construction..

• תוכן חדש...