Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, הייתי לפני כמה ימים באיזה חנות [לא אזכיר את שמה כדי לא לפגוע במכירות או משו] ובעל החנות אמר שכל המוצרים של פיוניר למיניהם [ר"ד, רמקולים וכו'] התייקרו בכ-20 אחוז, לא ידעתי אם הוא סתם ***** תשכל או שהוא רציני [חשבתי יותר לכיוון האפשרות הראשונה], בקיצור, מה אתם אומרים?

נכון או סתם **** שכל?

פורסם

זה נכון לגבי הרדיודיסקים - יש לחבר שלי חנות לאביזרי רכב והיה עליה

גם חלק מהמוצרים שמיובאים ע"י אוטופרט עלו בכ 20%

hu - alpine 9877 -->front : boston acoustic pro sixsty + morel elate 8" mid bass ==>rear : mbquart 3 way 150-rms -> amps : alpine pdx150.4 , alpine mrd 1005d ,second gel battery

פורסם

היי

המחירים אכן עלו, אם כי לא ב20% , העליה מסתכמת ב 10% בלבד ברוב המקרים.

שלא יספרו לכם על 20%

התרעתי כאן לפני חודש בערך, שהמחירים יעלו ב 01/12/2005 בכ--10אחוזים.

היבואנים טוענים שזה חודשים רבים הם מושכים ולא מעלים מחירים שהיו כאמור צריכים לעלות כבר מזמן והכל תלוי ביורו ובדולר. לא בדקתי ביסודיות האם הם מוסרים את האמת, כל האמת ורק האמת, אך זה שכמעט כולם העלו את המחירים בתקופה של תחרות קשה, מצביעה כנראה על הצדקה מסויימת לעלייה הזו.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

כמעט כל הספקים העלו את המחירים.

היום במיוחד כדאי לבצע השוואת מחירים, כי מי שקנה לפני העליה כמות (וחלק עשו זאת) עדיין מוכר במחיר הישן או משהו באמצע.

לא לשכוח שלפעמים מציגים מוצרים מסויימים באחריות יבואנים רשמיים וזה לא נכון , אבל כך מושכים את הלקוח שרוצה לקנות לחנות, ושם כבר משתדלים לנעול אותו.

יש להקפיד על תעודות אחריות של יבואן רשמי ולוודא שהוא אכן היבואן הרשמי.

אפשר לקנות מכשיר דומה/זהה במחיר זול יותר לא של היבואן הרשמי, אבל לפחות שיהיה הבדל גדול במחיר, ושהרי יש סיכון מסויים בזמן תקלה, מי יתקן ועם איזה חלקים,

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תקופה של תחרות קשה?

מאיפה הבאת את זה?

בתחום הזה עושים מליונים.נראה אותך מוכר מחשב של5000 ש"ח ומרוויח כמו מערכת של 5000 ש"ח.

אני אתן לכם דוגמא למה אני מתכוון.קניתי לפני כחודשיים מגבר של נאקמיצ'י.המחיר בזאפ (וזה אמור להיות המחיר הכי זול)היה 2500 ש"ח.ביררתי בכמה מקומות שלא רשומים בזאפ והכי זול שמצאתי היה 2250. לבסוף הלכתי לחבר שעובד בתחום והוא הביא לי את המגבר ב1420 ש"ח.לזה אתה קורא תקופה קשה??

מה היה לפני זה מעניין אותי? אותו דבר קורה לי כרגע בעניין של רמקולים שאני מחפש כרגע ההפרשים הם למעלה מ1000 ש"ח!!! לסט.

תקן אותי אם אני טועה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

תקופה קשה זה אומר שכמות הקונים, והסכומים שבהם הם קונים, קטנים ביחס לכמות המוכרים.

תקופה קשה לא קשורה לרווח מהמכירות, אלא לכמות.

SPL - 143.6DB

"

פורסם
היי

המחירים אכן עלו, אם כי לא ב20% , העליה מסתכמת ב 10% בלבד ברוב המקרים.

שלא יספרו לכם על 20%

התרעתי כאן לפני חודש בערך, שהמחירים יעלו ב 01/12/2005 בכ--10אחוזים.

היבואנים טוענים שזה חודשים רבים הם מושכים ולא מעלים מחירים שהיו כאמור צריכים לעלות כבר מזמן והכל תלוי ביורו ובדולר. לא בדקתי ביסודיות האם הם מוסרים את האמת, כל האמת ורק האמת, אך זה שכמעט כולם העלו את המחירים בתקופה של תחרות קשה, מצביעה כנראה על הצדקה מסויימת לעלייה הזו.

בברכה

דני

קשה לי לקבל את זה.

מדובר במוצרי אודיו לרכב, להם הביקוש רחוק מלהיות קשיח.

לדעתי העלאת המחירים פשוט נובעת מהעלאת מחירים של היבואן [עוזי רדיו?] למה הוא עושה את זה? אולי שינויים בין או בדולר [למרות שהדולר לאחרונה די נופל, לא ברורה לי ההקבלה]

ובכל מקרה - אני מציע לכולם לעשות כמוני - לקנות בחו"ל.

אין מצב בעולם שמוצר מתומחר בישראל פי שתיים ויותר ממחיר הMSRP שלו בחו"ל [ארה"ב לשם השוואה]

ולא מעניינים אותי - כצרכן - עלויות מעלויות שונות שיש ליבואן.

בתחום האודיו הביתי - ברכיבים שעולים "טיפה" יותר מרכיבי אודיו לרכב אין כאלה פערים [ואיפה שיש צרכנים מצביעים ברגליים] כך שאני לא חושב שיש סיבה שהמצב יהיה שונה בעולם האודיו לרכב.

רון.

אגב, טיעונים והשוואות למי שרוצה לעשות - ראוי שישווה מחיר ליבואן מול מחיר לדילר בחו"ל ולא מול מחיר MSRP-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

:idea: טוב... להרגע קצת...

נתחיל: תחום האודיו לרכב ממזמן אינו ריווחי כשהיה.

מה שהיה לפני 15 שנים היה שהרוויחו 50-70 אחוזים, כן, (היה אחלה:wink: )

נכון להיום החגיגה הסתיימה לפני 7 שנים במדרגים .

כאשר הורידו את מס הקנייה לפני מס' שנים, מייד נפגעה גם הרווחיות

נכון להיום:-( :

על רדיו דיסק החנות "מרוויחה" 100-200 שח כולל ההתקנה!!! אם נקח בחשבון רק מחירשל התקנה (אם היית מביא רדיודיסק מחול אז היית משלם התקנה למשל 90 שח) אז נשאר רווח אמיתי למכשיר רדיו דיסק 10-110 שח.

במכשירים היקרים תוסיף עוד 100 שח.

אבל בדרך כלל האנשים הרגילים, מחפשים (וקונים) MP3 ב-400שח....

המחירים שאני רושם מתייחסים למכירים הזולים בשוק ולא אלה שמנסים למכור בגבוה ולא מוכרים כמעט כלום.

כמה מכשירים מוכרת חנות ממוצעת ביום? אני אגיד לך , בין 0 מכשירים ל 5 מכשירים.

ואתה יודע מה , להשלמה הם מתקינים אימובילייזרים...

עובדים על אוטו שעולה בין 30-200000שח, מתקינים לו קוד סודי, נכנסים לפול סיכונים שכל בעיה יגידו לו במוסך שזה בגלל הקודנית....

וכל זה בשביל שעה וחצי עבודה ו"רווח" של 120-200 שח....

אז לא הכל ורוד כמו שנראה:idea: !

נכון שמערכת קומפלט של 5000שח , ישאר רווח של 500-1000שח לחנות(בבחינה אמיתית זה לא רע אבל ממש לא להתעשר

למה ? כי:

צריך גם להתקין אותה, נכון? אז כמה שעות להתקנה טובה, לא עולה כסף--

להשוואה -- כמה שעות במוסך מורשה , כמה תשלם? כולם יודעים, שיעבדו לך שעתיים על האוטו והמחירון יהיה לפי 4 שעות, שזה יהיה 800שח עבודה.

תחום האודיו לרכב, הוא הכי פחות ריווחי מכל תחומי הרכב כמעט, למעט חנויות בודדות יקרות בטירוף שגם עובדות, יש כאלה ,הן בודדות, ואינן פונות לקהלי יעד כמו של חברי הפורום.

זוהי הסיבה שיש חנויות (אם לא רובן) ש"עובדות" על המדרכה או שיש מקום ל2מכוניות בלבד.

אל תשווה אתר אינטרנט שעובד ממקום של 100 מטר מקסימום באיזה דירה, ומקבל הזמנה , מעביר אותה ליבואן שישלח ישר לבית הרוכש...

שם יהיה הכי זול, לך תדבר איתו כשתיהיה לך בעיה..

אתר אינטרנט טוב יותר, יחזיק מוצרים במלאי אצלו ותהיה לו קבלת לקוחות, הוא כבר יהיה יותר יקר.

חנות שמחזיקה שטח עבודה ומתקינים יש לה הוצאות גם של ארנונה מיסים ועובדים-שכר עבודה קרן פיצויים ועוד.... וזה מתבטא במחיר.

אבל כשצריך שירות, יש מקום לא רק לך, ולא רק חניה, אלא אפשרות בדיקה על הרכב בו במקום, יתרון מול עלות.

אפשרות אחרת ובסדר, תרכוש איפה שאתה רוצה עם איזה סוג אחריות שאתה רוצה, וגש למתקין כלבבך ושלם התקנה בלבד, ואם ההתקנה עולה 200ש ח, זה בערך מה שבדרך כלל מקבלים.

לכן כל אחד יעשה את השיקולים שלו איפה לרכוש ובאיזה מחיר

מכיוון שתחום האודיו "זורם לי בעורקים" ואני ממש אוהב אותו, לא נטשתי אותו לטובת שאר התחומים בו אנו מתעסקים שם הרווחיות טובה יותר ובהרבה.

יאללה-- עכשיו תקפצו עלי , אבל בבקשה לא :2gunfire: עלי , או לפחות בעדינות..

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני אני מסכים איתך בכל מלה שכתבת פה.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

דני

תשובה נחמדת. אבל זה לא פוגע.

הרווחים קטנים?

שולי הרווח נמוכים?

שנפתח מגבית למען יבואני האודיו?

כמו כל תחום - התחום הזה עומד כי הוא ריווחי.

שיווק נכון, תמחור נכון,ושירות ראוי יוצרים עסק ריווחי.

אף יבואן אודיו לא עושה את זה מתוך אלטרואיסטיות נשגבת לטובת היושבים בציון, כך שתשובות כמו "מסכנים היבואנים, שולי הרווח שלהם נשחקים" הן התחמקות.

צר לי.

יש מליון ושלוש משווקי ויבואני אודיו בחו"ל שחיים היטב על שולי הרווח האלה.

הורידו את מס הקניה? כמה מזה באמת התגלגל אל הצרכן?

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אחי....

לא דיברתי על היבואנים, מחד, אלא על חנויות ואתרים שמוכרים, לא הם היבואנים בדרך כלל.

שני צדדים למטבע, החנות שלא מרוויחה מספיק, והצרכן שמשלם יותר מדי....

היבואנים המרכזים, אכן נראה שמרווחים היטב,

לגבי המחיר שירד, לא רק שכולו הגיע לצרכן, אלא הרווח של החנות נפגם (כי היא מתמחרת אחוזים ממחיר הקנייה) כך שהצרכן ובאמת קיבל את כל אחוזי ההנחה, ועוד את ההנחה שבין הבדל האחוזים שבין הסכום המקורי לסכום שירד אליו.

כל חובב סאונד ברכב בן 30 ומעלה (ויש הרבה כאלה) יוכל להעיד מה קרהלמחירים לטובת הצרכן.

חכמים היבואנים(לצערי) שנראה שאכן לא סובלים מחוסר ריווחיות על חשבון החנויות והצרכנים. (זוהי דעתי האישית ולא בצעתי על כך מחקר)

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם
דני

תשובה נחמדת. אבל זה לא פוגע.

הרווחים קטנים?

שולי הרווח נמוכים?

שנפתח מגבית למען יבואני האודיו?

כמו כל תחום - התחום הזה עומד כי הוא ריווחי.

שיווק נכון, תמחור נכון,ושירות ראוי יוצרים עסק ריווחי.

אף יבואן אודיו לא עושה את זה מתוך אלטרואיסטיות נשגבת לטובת היושבים בציון, כך שתשובות כמו "מסכנים היבואנים, שולי הרווח שלהם נשחקים" הן התחמקות.

צר לי.

יש מליון ושלוש משווקי ויבואני אודיו בחו"ל שחיים היטב על שולי הרווח האלה.

הורידו את מס הקניה? כמה מזה באמת התגלגל אל הצרכן?

רון.

רון, צר לי אך כנראה שאתה לא מדבר מתוך נסיון...

אם תשים לב לשינויים שקרו בתחום הזה אתה תגלה מציאות שונה לגמרי.

אתרי אינטרנט, אני אפסח עליהם לרגע.

נכון להיום יש תחרות מאוד קשה בשוק הזה, עקב עשרות יבאונים פארללים חאפרים שמנסים לשבור את השוק.

במה זה מתבטא?, בהצפת השוק במוצרים זולים ולא אמינים במחירי רצפה.

מי מרוויח? הלקוח, והלקוח ורק הלקוח, במה זה מתבטא?

לפני כשנתיים מכשיר כמו הפיוניר 7400/7450/740 היה נמכר באיזור ה2000 ש"ח, היום--> המכשירים ברמה הזאתי(7700/7750/770) נמכרים באיזור ה1300-1500 ש"ח.

מה עוד שהשוק נחשף למוצרים חדשים שלא הופיעו בארץ כמו פיניקס גולד,פוקאל, מאק אודיו,פייז,מגנט, ועוד חברות רבות אחרות שלפני כ5 שנים בכלל לא היית שומע עליהם.

בתכלס, לפני 5 שנים , כל מה שקהל לקוחות האודיו ידע בארץ זה פיוניר JBL ורוקפורד בערך...

בפועל יש לך כמויות של מתקינים שאין להם מושג מהחיים שלהם, ועובדים כ"בעלי מקצוע בתחום", דוגמא ראויה לכך היא הבחור שחיברו לו את המגבר ל+ בתיבת פיוזים ועוד מקרים מצערים שמראים על חוסר ידע מובהק.

מס הקנייה ירד מ75% לאיזור ה20%, מבחינת יבואן, ולכן המחירים ירדו משמעותית, והיום אתה מוצא קומפוננטים סבירים גם במחיר של כ400 ש"ח, מה שלא היית חולם עליו לפני 3-4 שנים.

כן, רווחי היבואנים ירדו לזנות, והיום אף אחד לא מתעשר בקלות כפי שאתה מציין את זה.

כאשר יש לך על מוצר בלעדי ליבואן מורשה, קיימים עוד 5 יבואנים פרללים שלא מחזיקים מעבדות, לא נותנים תמיכה טכנית, לא מהווים לך בית וכתובת לפנות אליה כאשר יש לך בעיה.

מה שגורם ליבואנים לרדת במחירים ולהיות שווים בשוק, ולכן שוב, הלקוח מרוויח.

אף אחד לא ביקש לרחם על היבואנים מהסיבה הפשוטה, שלפני כן בימי הזוהר שלהם הם עשו את כספם.

אבל להגיד את מה שכתבת פה, זה דברים ללא ביסוס וסתם השמצה.

שתחזיק עסק תבין בדיוק על מה מדובר, מעבר לשכר דירה,מיסים,עובדים,חשבונות יש מספיק הוצאות שאתה לא לוקח בכלל בחשבון, ואם חנות פותחת את היום בלי להרוויח לפחות 20-30% על כל דבר שהיא עושה, הם פשוט לא ישרדו יום.

פרט לכך, עלות העבודה בחנויות ירדה משמעותית, וכן היום התקנת רדיודיסק עולה באיזור ה80-90 ש"ח, ועל זה החנות משלמת 50% מס הכנסה...

תחשוב מה היה קורה אם היית משלם עבור שעת עבודה כמו במוסך מורשה...

אז צריך איפשהו להתקיים, ולכן מחירי האודיו ירדו בצורה משמעותית אבל עדיין מדובר על רכיבי מותרות נטו, והם לא באים ממקום של קהל לקוחות חסר כל...

אבל עדיין רוב השוק מורכב מאנשים שהולכים וקונים HU MP3 של יונדאי או דייהו, או כל זבל סיני אחר מוצר מדבקה, לא כל כולם הולכים ורוכשים אלפיין או קלריון באלפי שקלים.

התחרות היא מבורכת תמיד מבחינת צרכנות נבונה, אך עדיין צריך לקבל את זה שיבואן רשמי מוכר מכשיר X, ב2000 ש"ח, ובעוד אנו מדברים חנויות חאפריות מוכרות פריט זהה ביבוא פרללי ללא אבא ואמא ב1200 ש"ח.

על אתר אינטרנט אני בכלל לא מדבר כי הוא פשוט יכול לעבוד רק כמתווך בין היבואן לצרכן ופשוט לגבות את העמלה בדרך, להוות עוד יד בדרך שעושה כסף על חשבונך.

הם לא מחזיקים מקום, לא עובדים,לא משלמים שקל מראש על כלום,שילמת?- עכשיו הם יתנו הוראה לשלוח לך את הפריט .

אי אפשר להתחרות במוכר שאין לו הוצאות מלבד עלות זניחה של אתר אינטרנט.

ולכן, השירות גם יהיה בהתאם, ברגע שקנית מאתר כזה , כל מה שתצתרך יעבור פשוט עוד יד בדרך ויגרום לזמן המתנה ארוך.

בניגוד לסוכני יבואנים שמבקרים בחנויות מידי יום.

ולכן, כפי שאמרתי השירות יהיה בהתאם, אין מה לעשות זה מעין משולש קסמים כזה של

שירות-אמינות-מחיר, ברגע שאתה חוסך על אחד מהם, הלקוח מפסיד משהו בדרך.

אגב, עוד משהו קטן...

רוב העליות במחיר מתבצעות אל מול שער הדולר שלהזכירך עלה בחודשיים האחרונים מ4.46 ל4.65.

ועוד משהו קטנטן, כאשר הביקוש למשהו מסויים עולה, כך גם יעלה מחירו, וזה מאפיין כל עסק בכל תחום כלשהוא ולכן הוא לא יפסח גם על תחום האודיו.

under construction..

• תוכן חדש...