Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוקים לגבי מתקן אופניים לרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכבים הם פורד פוקוס ו 106 (3 דלתות)

אני מעוניין להתקין מתקן לנשיאת אופניים מאחורה ורציתי לדעת מה החוק אומר לגבי זה, האם צריך לשים על המתקן מאחורה משולש או מספר רישוי של הרכב או כל דבר אחר שהחוק אומר.

לכל מי שמתעסק בתחום האופניים, האם יש חברות מומלצות יותר או פחות בתחום המתקנים האלה? מה הטווח מחירים ההגיוני למתקן שכזה? האם יש הבדל במתקנים בין 3 ל 4 דלתות (צורת הרכב)?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

בזמנו אבא שלי קנה דבר כזה, אני אשאל אותו בערב לגבי המחיר.

אנחנו תמיד שמים אותו רגיל מאחורה מבלי לשים משלולש או מספר או כל דבר אחר. אותנו אישית בחיים לא עצרו ולא אמרו לנו דבר על כך.

כמו-כן אני לא בטוח, אך המתכן שיש לי "מתלבש עם שתי מוטות על הבגאז', ולכן אני לא חושב שהוא יכול להתאים גם לרכב של 3 דלתות. ולכן אני חושב שכן יש מתקנים שונים לרכבים של 3 דלתות ושל 4.

-לאון חבקין-

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

ישנם שני סוגי מתקנים שמתאימים לרכב שלך ,

אחד הוא בתצורת גגון , שדיי קבוע על גג הרכב , הקיבוע של האופניים הוא פשוט בצורה של העמדה שלהם עם הגג . זה יהיה דיי קשה להרים אותם אם יש לך אופני דאון היל או משהו כבד .

אני אישית לא אוהב את המתקן הזה .

המתקן היותר נפוץ , שאותו יש לי בעצמי , זה ההוא שאתה יכול לקנות בכל חנות אופניים או רשת DIY .

הוא מתכוונן בהתאם למבנה הרכב , ויוצאות ממנו שתי קרניים כאלה עם תופסנים לאופניים .

יש כל מיני חברות שמייצרות את המתקנים האלה , THULE ועוד , ניסיתי מתקנים של חברות שונות ולא היה הבדל שיצדיק מתקן ב 600 ש"ח על פני מתקן של 150 ש"ח .

אני אישית קניתי את הזול ביותר , 150 ש"ח באוטו דיפו . הוא מתאים לכמעט כל סוג של רכב פרטי , אצלי הוא מותקן על סקסו , והותקן גם על 205 ועל אוונסיס בלי בעיה .

הוא משרת אותי טוב מאוד , לקחתי כבר שתי זוגות אופניים (דאון היל - שהן דיי כבדות ) והמתקן החזיק יופי !

מניסיוני עם המתקנים האלה ועם כוחות החוק , הבעיה היחידה שעליה הם עוצרים אותך (לרוב ) היא הסתרה של מספר הרישוי . הפתרון הפשוט , לשכפל לך עוד לוחית ולתלות אותה על זוג האופניים האחרון שעל המתקן .

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם

תודה חציל.

קניתי את המתקן הזה לפני כמה דקות, 200 ש"ח.

מה שמפריע לי זה שהווים הם מברזל ללא ציפוי וזה עלול לשפשף ולשרוט את הצבע מהאוטו, אני חושב שאני אצפה אותם בגומי או משהו, יש רעיון אולי?

המוכר ציין שאין ממש בעיה אבל רצוי לשים עוד לוחית רישוי כדי למנוע בעיה של שוטר נודניק.

אני רק מקווה שהכוח של הרצועות לא יהיה חזק מידי על הספויילר ב106 שלא ישבר, הרכבתי את המתקן קצת גבוהה כדי שלא יהיה משקל מהרצועות אבל זה מסתיר מעט את האור בלימה השלישי. מקווה לטוב.

אחרי שהמוכר ראה את האוטו הוא הדגיש בפני לסוע לאט ולא להשתולל כדי שלא יהיו נזקים.

in the face

with a chair

פורסם

החוק אומר שמספר הרכב צריך להיות גלוי. אם אתה מסתיר אותו עם חפץ כלשהו, נניח אופניים, עליך לתלות אחד נוסף גלוי.

במידה ואתה מוביל חפץ הבולט מהרכב [מותר עד 1 מטר קדימה ואחורה], עליך לתלות עליו משולש אזהרה.

כדאי לצפות את הווים בגומי, זה הורס את הצבע.

כבר יצא לי להרים אופניים מהדרך, אחרי שנפלו מרכב. מומלץ לא לסמוך על הקשירה של המתקן- חזק את זוג האופניים הקיצוני עם חבל נוסף.

האחריות המלאה במקרה שנפלו האופניים- עליך.

dirty old man

need love too

פורסם

ידוע לך על מקום שניתן לקנות רפידות גומי או מקום שיכול לבצע ציפוי שכזה באיזור המרכז?

אם אני אקנה רפידות דבק מגע יהיה מספיק נכון?

in the face

with a chair

פורסם

פנימית ישנה, רצוי דקה. שים אפילו בלי להדביק.

פעם אחת שתוביל אופניים לא תזיק, שימוש קבוע ישאיר סימן על הצבע.

dirty old man

need love too

פורסם

מוסיף על דבריו של יואל ...

כדי לצפות את המתקן מה שהרבה חבר'ה עושים , זה לצפות את המוטות עצמם במעיין שרוולי קצף שחורים כאלה שמשמשים לבידוד של צינורות של דודי שמש .

פתרון נוסף ויותר מסיבי ,

לך לחנות אופניים ותבקש מהם צמיג גמור . תעטוף את המתקן עם הצמיג , תחזק עם אזיקונים .

רק קח בחשבון שיהיה קשה לקפל את המתקן .

עוד משהו שחשוב לדעת ,

אל תסתמך בשום אופן על הקליפסים האלה העשויים מגומי שמגיעים עם המתקן !

הם נקרעים ולא ממש עמידים . לכן כדאי מאוד לרתום את האופניים בעזרת משהו נוסף , אני מציע לך להשתמש בפנימית מפונצ'רת ... היא מאוד חזקה ואלסטית מספיק .

לפני שאתה שם את האופניים על המתקן , תנסה לנדנד את המתקן עם משקל הגוף שלך . אם חיזקת את המתקן כמו שצריך , כל האוטו יזוז .

Dr. Dre , 2001

פורסם

תבדוק את הרעיון הבא ותיקרא את התגובות

http://www.harim.co.il/Article.asp?ID=523

אני אישית מרכיב מיתקן אחורי ועל האופניים שם את המספר של הרכב שקניתי בעלות של 40 ש"ח עם הצגת רישיון רכב

הבעיתיות היא בהסתרת אורות ברקס איתות וחריגה לצדדים , אני חושב שזה הכל

פורסם

אביב על איזה קליפסים אתה מתכוון?

יש את התושבות לשילדה של האופניים שזה מגומי, ומקצה לקצה של כל תושבת יש פס גומי עבה שבא מעל השילדה של האופניים כדי שהם לא יקפצו החוצה.

לזה הכוונה?

in the face

with a chair

פורסם

יש מעין רצועות גומי כאלה עם חורים שנסגרות ותופסות את האופניים ... הן נוטות להקרע .

אל תסמוך עליהן , תקבע את האופניים עם פנימית משומשת שתקבל בחינם מכל חנות אופניים .

Dr. Dre , 2001

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

ועוד אפשרות: אחרי שאני מעמיס את האופניים (שלושה זוגות) אני עוטף הכל ברצועת ראצ'ט שאני מחבר בין הגלגלים של האוטו, כך שהם מחזיקים את כל האופניים יחד. באופן זה לא צריך לסמוך לא על המזל ולא על הגומיות שמסופקות עם המתקן. חזק, יציב ואלגנטי.

פורסם
החוק אומר שמספר הרכב צריך להיות גלוי. אם אתה מסתיר אותו עם חפץ כלשהו, נניח אופניים, עליך לתלות אחד נוסף גלוי.

במידה ואתה מוביל חפץ הבולט מהרכב [מותר עד 1 מטר קדימה ואחורה], עליך לתלות עליו משולש אזהרה.

כדאי לצפות את הווים בגומי, זה הורס את הצבע.

כבר יצא לי להרים אופניים מהדרך, אחרי שנפלו מרכב. מומלץ לא לסמוך על הקשירה של המתקן- חזק את זוג האופניים הקיצוני עם חבל נוסף.

האחריות המלאה במקרה שנפלו האופניים- עליך.

לפי מה שאני זוכר מותר אחד מטר או קדימה או אחורה .

תקן אותי אם אני טועה.

• תוכן חדש...