Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

S.T.I - ההארה

sronis
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8419 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"הלו"

"המפקד שלך גמיש?"

אני מתחיל לתהות אם הקול המוכר מהצד השני איבד מעט את שפיותו, ועונה בזהירות.

"לא יצא לי לבדוק לאחרונה את כישורי המיטה שלו, כך ש..."

"טוב, חלאס עם ההתחכמויות, רוצה לנהוג על אימפרזה?"

"איזו אימפרזה?"

"איזו אתה חושב?"

מבט אחד למטה מבהיר לי שאני עדיין לובש מדים, ומבט נוסף לשעון היד מבהיר לי שיש עוד 4 שעות עד שהולכים הביתה. רגע של פאניקה ואז אני פונה לרחמיו של מפקדי הישיר, אומר לו שאני חוזר עד 5 ומוכן אח"כ להישאר עד הלילה אם צריך. עם אריה אני יודע שלא יהיו לי בעיות. "אני מצטרף" הוא אומר ומיד רץ לבטל שני דיונים. "אם שואלים עלי, אני בדיון", הוא פולט בעוד אנחנו רצים למטה, מתווכחים מי יושב מלפנים בדרך לשם...

למטה היא מחכה, וכסא הנוסע גם תפוס. ארבעה בדרך לנס הרים, עם מזגן. תסחוב?

פאקינג שיט תסחוב.

פחות מחצי שעה אח"כ, ולמרות תנועה ערה, אנחנו מתקרבים לנס הרים. הנהג ואני מנהלים שיחה ערה על מכוניות ספורטיביות ועל זו במיוחד, ואז הכביש הידוע מתחיל. הקצב עולה בצורה דרסטית. האחיזה מדהימה. שרירי הצוואר נתפסים מכוחות ה-G והחלקות הזנב מורגשות היטב מאחור. מגיעים למזנון ואני זוכה גם לנהוג. עד למטה וחזרה.

"סע לאט" אני מוזהר, וזוכה לניווט מעולה מפי אחד שמכיר את הכביש הזה טוב מאוד. מתיישב היטב בכסא. קרוב להגה. נוגע בידית ההילוכים – מהלך קצרצר. תוך כמה רגעים אני אגלה כמה זה חשוב – ההילוכים פשוט עוברים כל כך מהר... הדוושות קצת מוזרות, הקלאץ' כבד ומיקומו מוזר. הבלמים קשים וחסרי היזון חוזר מספק ומיקום הגז מקשה על עקב בצד אגודל... אבל למי אכפת. שחרור מצמד ולחיצה על הגז.

מה זה צריך להיות?

אה, אני ב-2000 סל"ד.

3000...

4000-פפפווואאאאאוווו (נורה)

שני-פפפוווואאאאווו (נורה)

שלישי- פפפפפאאאאקינג שיט (שוב נורה)

רביעי ועזבתי. פשוט הגיע סיבוב.

בהעדר מילה אחרת שתתאר את העניין – פאקינג שיט, הדבר הזה ט-ס!!

כמובן שטרחתי לציין ש-M3 הרגישה יותר מהירה אבל חפיף – זה האוטו הכי מהיר שנהגתי עליו בכבישי ישראל. עם ארבעה אנשים ומזגן!! מהר מאוד גיליתי שהנורה הנדלקת במרכז שעון הסל"ד יעילה בצורה בלתי רגילה להעברת הילוכים. בראשון-שני היא נדלקת בדיוק בזמן, אם כי בשלישי ומעלה להדלק ב-6500 סל"ד זה מוקדם מדי... המנוע רץ כל כך מהר, ההילוכים צריכים לעבור בהתאם וללא הנורה הזאת הקצב בוודאי יהיה איטי יותר בנהיגה מהירה.

אבל עזבו אתכם כוח מנוע – אחיזה. ועוד אחיזה, ועוד אחיזה, וכשחשבת שנגמר – אוי, עוד אחיזה!! מצאתי את עצמי נוהג בכמה סיבובים, יותר מהר משאי פעם נהגתי בהם, וזה ברכב הראשון שהוא AWD שאני נוהג עליו חזק. עוד לפני כן, כשישבתי מאחור, כמעט בכל סיבוב יכולתי לדמיין מה היה קורה אם הייתי מנסה להיכנס אליו במהירות הזאת עם הגרוטאה הפרטית שלי – וזה לא היה מראה נחמד במיוחד...

מה שמדהים ברכב הזה הוא צורת האחיזה שלו. ההגה לא מרגיש כאילו הוא עובד ביחס ישיר עם הגלגלים הקדמיים. לא תמיד הפנייה שלו תגרום לפנייה באותו סדר הגודל מבחינת הגלגלים. לפעמים מרגישים כאילו הפנייה קטנה שלו בעצם לא עושה דבר, ולפעמים סתם מרגישים את תת ההיגוי שמופיע מאוד מהר, במפתיע.

אבל רק אחרי שמבינים שההגה הוא לא יותר מאביזר ליופי ברכב הזה (אני מגזים בכוונה, כמובן) אפשר לנהוג בו כמו שצריך. הפנייה ראשונית לתוך הסיבוב מגלה הרבה תת היגוי, אבל אז בניגוד לכל אינסטינקט צריך ללחוץ על הגז. חזק.

באופן כמעט מיידי הכוח עובר אחורה. הזנב מחליק באלגנטיות אל מחוץ לסיבוב. לא הרבה, אבל בדיוק מספיק בשביל לנעוץ את הפרונט באספלט ולעוף קדימה במהירות אדירה. כל זה בתנאי שאתה מעל 4000 סל"ד, כמובן. כמו שראיתי מקודם, אפשר גם לבצע החלקות כוח עם קצת יותר פרובוקציות בהגה, אבל זאת הפעם הראשונה שלי. אני לא יכול להגזים.

ההגה, שלפני כן איכזב אותי מאוד, פתאום מתעורר לחיים. עם הלחיצה על הגז, הסחיפה של האחוריים והנעיצה של הפרונט באספלט, אתה פתאום מבין למה אומרים על סוג המכוניות הללו שהן כמו פלייסטיישן. מי שיש לו הגה עם פורס-פידבק ל-PS או למחשב יבין את כוונתי. במשחק נהיגה ברגע שמתחילים החלקת כוח ההגה מקבל משקל באחת, ופתאום הוא מגיב ומתקשר מעולה. אז זה בדיוק כך. קשה להשוות את זה להגאים טובים של הנעה קדמית, כי זו הרגשה שונה, אבל אני מעריך שלהתרגל אליו זה לא קשה במיוחד.

הסיבובים רודפים אחד את השני, עקיפות נעשות בקלילות אדירה, גם בעלייה. אם נכנסים לאט מדי לסיבוב, כל מה שצריך לעשות זה ללחוץ על הגז ולהחזיק את ההגה באותה פוזיציה בערך – האוטו יעשה את השאר. ביציאה עם הכנסה חדה של ההגה אפשר גם להגדיל את יציאת האחוריים תוך כדי צווחות שמחה... זה הפלייסטיישן של סופרמן. או לפחות ככה אתה מרגיש כשאתה נוהג בו. בלתי מנוצח. אם תרצה – המון גז והפניית הגה פשוט יכוונו אותך לאן שתרצה. אם תרצה יותר – ותדע איך עושים את זה – אפשר לזרוק אותה מסיבוב לסיבוב על הצד (הלוואי וידעתי איך...) לא התקרבתי אפילו למגבלות האחיזה של המפלצת הזאת. בכל לחיצה נואשת על הגז בתוך הסיבוב, היא צחקה לי בפנים, ננעצה באספלט וטסה קדימה. אז עדיף איזו ספורטיבית קטנה חמה, הנעה קדמית, שאיתה מגיעים למגבלות, בטח תגידו. נו ברור...

נראה לכם????

אתם יודעים מה יצא לי מהפה כשחזרתי לסקסו?

"סעמק"

נו, אני אתגבר עוד כמה ימים, ואני מאוד אוהב את האוטו שלי, אבל צריך לדעת מתי לשים את הגבול. האימפרזה הזאת אפילו הצליחה להוציא את הרייסר ממני. (לא דייהו :p ) על כביש 1 פגשנו WRX ופשוט דיגדג לי לתת לו רכבות/מטוסים/חלליות/דייהו-סופר-רייסרים. האוטו הזה פשוט כל יכול, ואני לא מאמין שרוב הקונים שלו אפילו קרובים לדגדג את היכולות האמיתיות שלו.

לקראת סיום אתנחתא קצרה – מסתבר שאחד מהקצינים באגף הוא שכן של בעל STI. בנאדם מבוגר בן 50, נוסע הרבה לחו"ל. הקצין מספר לי שהוא מבקש ממנו להניע קצת את האוטו כשהוא בנסיעה ארוכה בחו"ל. אומר לו שהוא יכול לקחת אותו לסיבוב אם הוא רוצה. אבל נראה לכם שהקצין עושה את זה? הדבר הכי קיצוני שהוא עשה זה להתלהב מגרגור המנוע. "זה לא עושה לי את זה" הוא אומר... אחחח, אם רק היו נותנים לי כמה ימים על האוטו הזה...

אז מה היה לנו כאן? חוויה צפופה וקצרה מדי. כמה שעות עם STI חדשה לגמרי, מתוכן אולי חצי שעת נהיגה. מי היה מאמין שבמהלך זמן כה קצר אפשר לקבל כזאת הארה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נשמע סקסי ביותר ... :!::!::!:

אני מנסה כבר שבועות לקבל נסיעת מבחן על WRX אבל כל הזמן היא במבחני רכב...

אני מבין למה ...

פורסם

אני מבין למה ...

למה?

יש לך תוכניות לקנות אחת?

Back to the original - NC again.

פורסם

אני מבין למה ...

למה?

יש לך תוכניות לקנות אחת?

לא .... אבל מתחשק לי לנהוג באחת :lol:

פורסם

אני מבין למה ...

למה?

יש לך תוכניות לקנות אחת?

חחח

ללא ספק רעיון טוב. בהצלחה.

Back to the original - NC again.

פורסם

אני מבין למה ...

למה?

יש לך תוכניות לקנות אחת?

חחח

ללא ספק רעיון טוב. בהצלחה.

זה לא כזה ביג דיל , כל פעם שיש לי זמן אמצע היום ואני בתל אביב ( תקוע בקירייה בין דיונים ) אני מנצל את הזמן לנסיעות מבחן.

פורסם
על כביש 1 פגשנו WRX ופשוט דיגדג לי לתת לו רכבות/מטוסים/חלליות/דייהו-סופר-רייסרים.

מישהו יכול בבקשה להסביר מה פירוש, או יותר נכון מאיפה נולד הביטוי הזה? :conf:

:puzzled:
פורסם

אין לך מושג כמה בא לי לבכות עכשיו. גם אני רוצה STI!!!! ....

"זה לא עושה לי את זה"

מה לא בסדר איתו???

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם

רק אני הולך להרוס ?

ה STI לא מרגישה מיפלצתית . לדעתי .

היא מהירה , ללא ספק .

היא אוחזת , ללא ספק .

היא מרדימה , ללא ספק . ( זה מה שקרה לי ברכב הזה.... טוב , כמעט קרה )

אין התפרצויות כוח..... , אין הרגשה "מטורפת".... , הישיבה גבוהה וכו' וכו'...

אבל , הכל יחסי בחיים..... אולי הבעיה היא אצלי :roll:

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
4000-פפפווואאאאאוווו (נורה)

שני-פפפוווואאאאווו (נורה)

שלישי- פפפפפאאאאקינג שיט (שוב נורה)

גם אני רוצה !!! :puppydog:

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
רק אני הולך להרוס ?

ה STI לא מרגישה מיפלצתית . לדעתי .

היא מהירה , ללא ספק .

היא אוחזת , ללא ספק .

היא מרדימה , ללא ספק . ( זה מה שקרה לי ברכב הזה.... טוב , כמעט קרה )

אין התפרצויות כוח..... , אין הרגשה "מטורפת".... , הישיבה גבוהה וכו' וכו'...

אבל , הכל יחסי בחיים..... אולי הבעיה היא אצלי :roll:

תראה, קודם כל אני יודע על מה אתה נוהג, (1.3 אה?) אז הכל באמת יחסי. אל תשכח גם שלכוח מתרגלים מאוד מהר. אחרי חצי שעה באימפרזה יש לך הרגשה שהיית מסתדר גם עם יותר כוח בקלות... (לכן כנראה כבר יש לה שיפורים מקוריים למעל 300 כ"ס, שלא לדבר על לא מקוריים).

חוצמזה, לא יודע על איזו STI נהגת, אבל התפרצויות כוח יש גם יש. גם ב-150 קמ"ש. בכלל, זה הרבה יותר מודגש מב-WRX פרודרייב שעליה נהגתי (לא החדשה). מתחת ל-4000 זה מנוע שני ליטר רגיל. מעל - בום!!

תנוחת הישיבה היא של ספורט סדאן - למה ציפית? אבל האחיזה היא הדבר המדהים בה. אוטו כזה פשוט לא יכול להרדים, שרירי הצוואר פשוט מתאמצים יותר מדי... (נהגת בה חזק גם בסיבובים?)

בנוסף, אני בעד כל רכב שמסוגל להכנס להיגוי יתר תחת כוח בקלות כזאת ובכמעט כל הילוך...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני כבר הבטחתי לחצי פורום ( טוב , יותר... ) שאני אעשה להם סיבוב......

אז יאללה , מה איכפת לי עוד אחד......

אני אוכיח לך שלפעמים STI מרגישה "משפחתית"....

רק שיש תור קטן.... כמו שאמרתי , בהזדמנות....

"יאשה הסעות בע"מ...."

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
אם נכנסים לאט מדי לסיבוב, כל מה שצריך לעשות זה ללחוץ על הגז ולהחזיק את ההגה באותה פוזיציה בערך – האוטו יעשה את השאר.

רוני

לא יעבוד בסיבובים בארץ שציירו אותם ביד חופשית והם ברדיוס משתנה :roll:

פורסם
אני כבר הבטחתי לחצי פורום ( טוב , יותר... ) שאני אעשה להם סיבוב......

אז יאללה , מה איכפת לי עוד אחד......

אני אוכיח לך שלפעמים STI מרגישה "משפחתית"....

רק שיש תור קטן.... כמו שאמרתי , בהזדמנות....

"יאשה הסעות בע"מ...."

יאשה'לה, תזכור שהבטחת. גם החבר שלך הזה, איכקורימאותו, רועי? אז גם הוא הבטיח לי... תזכיר לו, נראה לי הוא שכח :twisted::wink:

אחרי שתעשה לי סיבוב אני אגיד לך מה אני חושב ביחס ל-STI. (במדד הפראיות אני מניח שתנצח, אבל בשאר המדדים? :wink::D )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...