Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש הרבה מאוד קשר בין צריכת הדלק ללחץ האויר בגלגלים, במיוחד למי שנוהג בעיקר מחוץ לעיר.

שבוע שעבר קראתי לא מעט דיונים על כך בפורום USC (אולטימייט סובארו קלאב) שם חלק נכבד מאוד מהאנשים ממלא 38 PSI בקירוב על כל ארבעת הגלגלים. המלצת היצרן היא 32 קדימה ו-30 מאחורה לדגמי הסדאן. דגמי הסטיישן (אאוטבק וכד') ממלאים קצת יותר מאחור רק במידה והם עמוסים.

חשוב לציין שהמלצת היצרן היא המלצה בלבד !!! ובכפוף לבדיקות שלכם כנהגים, אתם יכולים "לשחק" עם הנתון הזה לטובת הצרכים שלכם ולא של היצרן (היצרן מוצא פשרה בין נוחות, אחיזה וצריכת דלק).

לדעת הרוב שם (וגם לדעתי), תוספת של 2-3PSI לכל הגלגלים אומנם תפגע מעט בנוחות אבל תשפר את צריכת הדלק מחוץ לעיר ואפילו יכולה, בחלק מהמקרים, לגרום לשיפור באחיזה.

בנוסף למה שכבר נאמר - היו כאלה שטענו שבצמיגים רדיאליים (ללא פנימית) השינוי בלחצי האויר ברמות הללו אינו גורם לעיוות הצמיג ולטענת רבים שנוסעים על לחץ אויר גבוה ממה שממליץ היצרן, אין שום שחיקה חריגה במרכז הצמיג ו/או בכתפיים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

טוב, אז מלאתי 40.

בינתיים, שום שינוי משמעותי.

הצריכה כרגע מסביב ל7, מעורב של עירוני, בין עירוני ושטח.

יש פה קרבורטוריסט מומלץ?

פורסם

כמה נקודות ואז שאלה...

בכל הרכבים שהיו לי... מי ישמע כמה... מילאתי בערך 35 36... בכל ארבעת הגלגלים, בטנדר שהיה לי המלצת היצרן היתה 64! ואני לא זוכר איזושהי שחיקה באמצע הצמיג, אולי הוא לא נשחק מסיבות אחרות אבל מעשה שהיה כך היה...

ולשאלה...:

איציק, כתבת שהחסכון הוא בעיקר מחוץ לעיר, מה קורה בתוך העיר? מה ההשפעה?

חוץ מזה שאולי ההגה יותר קל...?

פורסם
טוב, אז מלאתי 40.

יש פה קרבורטוריסט מומלץ?[/QUOTE]

אני ממליץ על צביקה קרבורטורים מנתניה!

על איזה סובארו מדובר? במקום לחפש את המטבע מתחת לפנס, חפש אותו, היכן שאבד לך!

במידה וברכבך יש קרבורטור, ניקוי שיפוץ וכוון קרבורטור, יתן לך את הפתרון לחסכון בתצרוכת הדלק!

העלאת לחץ האוויר ל40 PSI, היא לא בטיחותית, תגרום לבלאי לצמיגים ולא תתרום מאומה לחסכון בדלק!!

שמור על רמה שהיצרן קבע, בהתחשב בתנאי הדרך בו אתה מרבה לנסוע, ולפי כמות הנוסעים ברכב, עם משחק של 2 PSI בלבד לכל כוון,ואל תצפה למצוא את החסכון במלוי יתר של לחץ אוויר!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

חשוב לציין שהמלצת היצרן היא המלצה בלבד !!! ובכפוף לבדיקות שלכם כנהגים, אתם יכולים "לשחק" עם הנתון הזה לטובת הצרכים שלכם ולא של היצרן (היצרן מוצא פשרה בין נוחות, אחיזה וצריכת דלק).

איציק

לא מבין מזה "המלצה בלבד"??

היצרן בשיתוף עם יצרן הצמיגים מגיעים להחלטה מיקצועית (מבחינה בטיחותית ואורך חיים) לגבי לחץ הצמיג הדרוש לכל גלגל בכל סרן (קדמי או אחורי) לא מדובר בפשרה!

לא לשכוח שלחץ האויר עולה עם התחממות הצמיג בכ 10-15% , אז העלת הלחץ ל 38 PSI במקום 32 PSI תהפוך להיות מסוכנת/בעייתית , כאשר הצמיג יתחמם והלחץ יעלה למעלה מ 42 PSI...!

פורסם
לא מבין מזה "המלצה בלבד"??

היצרן בשיתוף עם יצרן הצמיגים מגיעים להחלטה מיקצועית (מבחינה בטיחותית ואורך חיים) לגבי לחץ הצמיג הדרוש לכל גלגל בכל סרן (קדמי או אחורי) לא מדובר בפשרה!

לא לשכוח שלחץ האויר עולה עם התחממות הצמיג בכ 10-15% , אז העלת הלחץ ל 38 PSI במקום 32 PSI תהפוך להיות מסוכנת/בעייתית , כאשר הצמיג יתחמם והלחץ יעלה למעלה מ 42 PSI...!

זו פשרה בהחלט. אנחנו לא נתווכח כרגע על העניין כי זכותך לחשוב מה שאתה חושב וזכותי להחזיק בדעתי.

בנוגע למה שאמרת - ההפך הוא הנכון. ככל שלחץ האויר יורד - הסיכויים לפיצוץ הצמיג גדולים עקב התחממות יתר של דפנות הצמיג בגלל הלחץ הנמוך שגורם להם לגמישות יתר.

קצת יותר לחץ אויר בגלגלים (מעל להמלצת היצרן) לא יגרום להם להתפוצץ - כל עוד לא עוברים את ההגבלה על הצמיג ! (על כל צמיג קיימת הגבלת MAX PSI, לרוב זה בין 40 ל 44PSI בצמיגי מכוניות נוסעים).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לא דיברתי כלל על סכנת התפוצצות , אלא על סכנת אחיזה ובלאי מואץ.

אני דיברתי גם על אחיזה - תלוי על איזה סגנון ותנאי נהיגה מדברים.

קראת בזמנו את המאמר של מוטי על סימון הצמיגים בכתפיים וכיול לחץ האויר לפי השחיקה/סימנים לאחר כמה סיבובים ?

בנוגע לבלאי מואץ - כמה PSI בודדים מעל המלצת היצרן לא יגרמו נזק בצמיג רדיאלי (לטענת רבים שממלאים קצת מעל המלצת היצרן).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עם כל הכבוד,

אתה מחווה דעה (לעניות דעתי, לא מוסמכת) בנושא בטיחותי ממדרגה ראשונה .

רק להוסיף קצת לחץ מעל המותר...איפה הגבול??? ולאיזה צמיג???

אישית, אני ממליץ על לחץ ע"פ הנחיות יצרן בלבד לנהגים מהשורה.

ולנהגים לא מהשורה (כמו מוטי - מיאטה) בעלי רכבים לא סטנדרטיים, בכבישים לא סטנדרטיים, יש הרבה יותר ניסיון לגבי הלחץ המתאים לסוג נהיגה, לסוג המכונית ולסוג הצמיג.

פורסם

דנאל אני בהחלט מסכים איתך גם לגבי ההיבט הבטיחותי, וגם לגבי גמישות הוראות היצרן,

האם העלאת הלחץ ב8 עד 10 PSI, לפי תגובתו של סבארו מאן הוא מתיחת יתר של הוראות היצרן,

ומהוות סכנה בטיחותית, סכוי להתפוצצות הצמיג, שחיקת יתר של הצמיג, איבוד יציבות, של הרכב, סכוי גדול יותר להחלקה בחורף, אחישזת כביש לקוייה,ושום קשר לחיסכון בדלק, כפי שנפתח השרשור..?!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אישית, אני ממליץ על לחץ ע"פ הנחיות יצרן בלבד לנהגים מהשורה.

לנהגים מהשורה גם אני ממליץ כך, אבל איפה אתה רואה פה נהגים מהשורה ? :p

"PSI בודדים יותר" -> 2-3 PSI יותר.

בנוגע ל 40PSI אצל SUBAMAN - אין לי מושג איזה צמיגים יש לו (סטנדרטיים ? שטח ? מיוחדים ?) לכן אין לי מושג אם ה 40PSI תואם את דרישות הצמיג (את דרישות הרכב רוב הסיכויים שהוא לא תואם מאחר ומדובר ברכב קל).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לנהגים מהשורה גם אני ממליץ כך, אבל איפה אתה רואה פה נהגים מהשורה ? :p

"PSI בודדים יותר" -> 2-3 PSI יותר.

בנוגע ל 40PSI אצל SUBAMAN - אין לי מושג איזה צמיגים יש לו (סטנדרטיים ? שטח ? מיוחדים ?) לכן אין לי מושג אם ה 40PSI תואם את דרישות הצמיג (את דרישות הרכב רוב הסיכויים שהוא לא תואם מאחר ומדובר ברכב קל).

איציק

יש לי צמיגים רגילים - 175X70XR13

העניין הוא, אם תקרא את הקישור ותתרגל קריאה באנגלית, הבאתי את המקור כדי להביא גאולה לעולם, תקרא ותראה כי אפילו בארה"ב ארץ הפוצים רודפי הנהלים במוסכים ממלאים יותר לחץ אוויר בסובארו.

כפי שהוא "חושד" שם סובארו מפגרים בהכרת הצמיגים המודרניים.

הרכב שלי מיוחד, יש לו הנעה 4X4.

אני נוסע עם מד לחץ אוויר, ומנפח או מוציא אוויר לפי השטח שבו אני נע.

הייתי מאושר לו אליאנס היו מייצרים שוב צמיגי שטח למידות אלו, אני לא מוכן להגדיל קוטר גלגלים כמו שאר חובבי ה4X4 אלא מחכה ליום שהם יחזרו לייצר את הצמיגים, או שיהיה פרופיל שטח למידה התקנית שלי.

ואגב, המקור לשינוי שעשיתי היום לקוח מאתר הקרוי "תנ"ך לרכב...."

פורסם
טוב, אז מלאתי 40.

יש פה קרבורטוריסט מומלץ?[/QUOTE]

אני ממליץ על צביקה קרבורטורים מנתניה!

על איזה סובארו מדובר? במקום לחפש את המטבע מתחת לפנס, חפש אותו, היכן שאבד לך!

במידה וברכבך יש קרבורטור, ניקוי שיפוץ וכוון קרבורטור, יתן לך את הפתרון לחסכון בתצרוכת הדלק!

העלאת לחץ האוויר ל40 PSI, היא לא בטיחותית, תגרום לבלאי לצמיגים ולא תתרום מאומה לחסכון בדלק!!

שמור על רמה שהיצרן קבע, בהתחשב בתנאי הדרך בו אתה מרבה לנסוע, ולפי כמות הנוסעים ברכב, עם משחק של 2 PSI בלבד לכל כוון,ואל תצפה למצוא את החסכון במלוי יתר של לחץ אוויר!

בברכה

צביקה

צביקה.

המדובר בסובארו 1800 סטיישן ידנית 4X4.

קראתי בפורום אמריקאי על קרבורטור "וובר".

הנה קישור לפורום אמריקאי הנ"ל :http://www.ultimatesubaru.net/forum/forumdisplay.php?f=2

הרכב הזה הפך לרכב קאלט במקומות רבים בעולם והוא נערץ כמעט כמו חיפושית....

שרשור מעניין http://www.ultimatesubaru.net/forum/showthread.php?t=29778&highlight=weber+32%2F36

• תוכן חדש...