Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוו"ד לגבי תוצאות בדיקה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחר שראיתי חוו"דים רבים לגבי תוצאות של בדיקות רכבים שונים הגיעה תורי,

אומנם כבר קניתי את הרכב אבל בכל זאת אשמח לשמוע את דעתכם.

הרכב המדובר הוא: דייהו לאנוס (אני יודע שהרבה לא אוהבים אותו אבל תתעלמו לרגע שמדובר בלאנוס),

שנת '99, 43,000 ק"מ אוטומטית.

ואלו עיקר תוצאות הבדיקה:

* מנוע - לחץ עוקה גבוה (מבלאי), סימני מעבר CO2 למערכת קירור (ראש מנוע).

* מערכת היגוי - נקישה בתיבת היגה, לתקן זוית היגוי.

* שילדת מרכב - ליקויים בעלי משמעות נמוכה - מעיכות בקורות תחתית + ברך קדמית, תיקונים במרכב.

* העברת כח - החלפת הילוכים לקויה + השהייה ונקישות.

לאחר הבדיקה דיברתי עם הבוחן והוא אמר לי כי לרכב אין פגיעה בשאסי אלא רק פגיעה שגרמה להחלפת מכסה מנוע ופגוש קדמי, כששאלתי לגבי הגיר, האם יש בו בעיה, הוא אמר שצריך לבדוק שמן ולהחליף פילטר .

ההמלצה שלו הייתה להחליף ברכב חיישן חמצן (לטענתו חשוב להחליף ברכב כל כמה שנים לטובת חיסכון בצריכת הדלק) ואם עדיין לא הוחלפה חגורת טיימינג אז להחליף.

השאלה שלי היא מה אתם חושבים על הבדיקה, אם הבוחן אמר לי מפורשות שאין שאסי לאוטו אז אין מה לדאוג, נכון? (בהנחה שהוא לא משוחד ולא נראה שכן).

ולגבי הגיר, אני יודע שזה גם כסת"ח ידוע של המכונים, במיוחד עבור רכבים כאלו.

והליקויים שהועלו במנוע, האם זה משהו קריטי?

בכל מקרה למען השקט הנפשי שלי אני מתכוון לקחת אותו בקרוב לטיפול מקיף כולל החלפת טיימיניג.

אשמח לשמוע תגובות.

תודה רבה וחג שמח!

פורסם

הרכב לא עבר תאונות קשות ,אך ביקר מדרכות.

משום מה ,על פי התוצאות , נראה לי ששיחקו בקילומטראז' של הרכב.

החשד מתבסס על השנה (רכב בן 7) , הקילומטראז' הנמוך (43K) והבלאי הקיים (לחץ עוקה - מעיד על מנוע בסוף דרכו בד"כ, בלאי בתיבת ההילוכים - אופייני לשימוש ממושך).

בדוק את הסטוריית הטיפולים של הרכב במוסך מורשה , לדעתי הוא עשה יותר מ-43K...

אגב ,לבוא להתייעצות אחרי הרכישה ? לא קצת מוזר?

פורסם

ראיתי קבלת טיפול במוסך המרכזי מלפני חצי שנה שהראתה על מד 39,000 ק"מ, הבעלים הנוכחים לא נראים מסוג האנשים שיעשו דבר כזה למרות שאי אפשר לדעת, בנוסף השגתי את הטלפון של הבעלים הקודמים אשר אישר כי רכב זה נסע ק"מ נמוך מאוד גם אצלו ושימש כרכב שני במשפחה.

בנוסף מלבד טיפול אחד, הטיפולים מופיעים בספר הרכב.

לחץ עוקה באמת מעיד על מנוע בסוף דרכו?? יתכן כי כ"כ מהר ילך מנוע?

לגבי ההתיעצות לאחר קנייה זה פשוט מכיוון שההחלטה על הקניה התקבלה בכל מקרה ורציתי עדיין לדעת מה חושבים חברי הפורום.

תודה בכל מקרה על התגובה המהירה.

פורסם

קודם כל - תתחדש. מה שהכי חשוב זה שאתה תהיה מרוצה, ובסופו של דבר אם הרכב מתאים לצרכיך ובמחיר הגיוני, שום דבר ממה שאמרו/יאמרו כאן לא אמור לשנות.

רצוי לקחת את הרכב למוסך מומחה לדייהו שאתה סומך עליו, על מנת שיבדקו את הרכב. לא פחות חשוב מ"כמה נסעו" זה "היכן נסעו" ו"כיצד נסעו" - מן הסתם ברכב עירוני לחלוטין הבלאי יהיה גבוה יותר לעומת רכב שנסע קילומטראז' זהה מחוץ לעיר, וכך גם לגבי עליות, ירידות סיבובים חדים וכו' - כולם משפיעים על המערכות ומעמיסים עליהן, ולעניין זה אופי הנהיגה חשוב לא פחות מאורכה.

מעבר לזאת, כל דבר מכאני ניתן לתקן ובאם אכן הרכב לא עבר תאונות רציניות, תמיד ניתן להחליף חלקים עד כדי החלפת מנוע מפירוק (חו"ח). אבל בסופו של יום, אף אחד כאן לא יוכל באמת להעריך את מצבו של הרכב מבלי להיות: א. מכונאי מוסמך ומנוסה בדגם הספציפי. ב. ליד, בתוך ומתחת לרכב... (לשבת מתחת למקלדת לא נחשב!).

בהצלחה. סע בזהירות, יש הרבה מטורפים בחוץ (שנוהגים כמוני...)

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

מעבר לעובדה שמדובר בלאנוס, יש שני סעיפים שמעידים על מנוע בסוף חיייו - מעבר CO2 ולחץ עוקה.

זה לא אומר שהמנוע באמת בסוף חייו, ובהחלט יכול להיות שזה כסת"ח של המכון.

האם יש איבוד שמן או מים? עשן לבן/כחלחל מהאגזוז?

אגב, לידיעתך, אם סוחר היה נראה כמו סוחר, הוא לא היה סוחר!

(חשבתי על זה לבד :wink:)

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אין כלל איבוד שמן/ מים ולא ראיתי עשן לבן מהאגזוז...המנוע נשמע טוב מאוד ללא רעשים או צלצולים מוזרים למיניהם...

לגבי סוחר, אז יצא לי לראות כמה סוחרים ותתפלא כמה שמגלים זאת אחרי חצי דקה של שיחה ולפעמים אפילו מספיק לראות את הפרצוף של הבנאדם :evil:

אני מתכוון בכל מקרה לקחת אותו למוסך לבדיקה שגרתית ולעשות לו מה שנקרא טיפול ליישור קו.

תודה בכל אופן.

פורסם

לפי דעתי זאת בדיקת "כסת"ח" , אי אפשר לדעת כלום מהבדיקה הזאת, כל מה שחידשו לך זה שהוחלף מכסה מנוע אז....?

הלכו להם סתאם 400 שקלים על כלום!!!

אני אומר-קח למוסך רגיל שיבדקו לך את האוטו, שנית אני חושד בקילומטראז הנמוך מפני שאם באמת זהו אכן הק"מ של הרכב, אז מדובר ברכש שמור ביותר שבקושי נסע, אם כן הבעיות שצצו פה מעידות ההיפך, ברר היכן טיפל הבחור ולך לאותו מוסך שיוציאו לך דוח טיפולים.

פורסם

עשן לבן/כחול מעיד על שרפת שמן, אין לזה שום קשר ללחץ עוקה.

לי באוטו יש נפילת לחץ מעל פי 2 מהמותר (אם 20-30 אחוז זה תקין אז אצלי יש בין 60 ל-70 אחוז) ואין סימן של עשן לבן/כחול.

בכל מקרה, בדיקת קומפרסיה ולחץ עוקה אלו בדיקות קלות שלוקח כמה דקות לעשות אותם ואתה מקבל את התשובות במקום.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
עשן לבן/כחול מעיד על שרפת שמן, אין לזה שום קשר ללחץ עוקה.

לי באוטו יש נפילת לחץ מעל פי 2 מהמותר (אם 20-30 אחוז זה תקין אז אצלי יש בין 60 ל-70 אחוז) ואין סימן של עשן לבן/כחול.

בכל מקרה, בדיקת קומפרסיה ולחץ עוקה אלו בדיקות קלות שלוקח כמה דקות לעשות אותם ואתה מקבל את התשובות במקום.

60-70 אחוז נפילת לחץ? אז איך אתה נוסע - רתום לחמור?

תזכיר לי לא לקנות ממך רכב...

ואגב - 20-30 אחוז נפילת לחץ זה ה-מ-ו-ן. 5-10 אחוז זה נורמלי יחסית. 60-70 אחוז - תגיד שלום לרינגים...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
60-70 אחוז נפילת לחץ? אז איך אתה נוסע - רתום לחמור?

תזכיר לי לא לקנות ממך רכב...

ואגב - 20-30 אחוז נפילת לחץ זה ה-מ-ו-ן. 5-10 אחוז זה נורמלי יחסית. 60-70 אחוז - תגיד שלום לרינגים...

ממני אתה בטוח לא תקנה אף פעם רכב כי כל המנטות שלי יד אחרונה.

אז ככה אני נוסע עם מנטה 1200 סמ"ק, שדווקא נוסעת יפה מאוד ביחס לאוטו שעמד 5 שנים ועדיין לא נפתח המנוע.

בכל מקרה, זה לא הולך להשאר ככה הרבה זמן. חודש הבא המנטה נכנסת לתמונת החורף ובזמן הזה היא תפורק שוב לחלקים וגם המנוע יעבור את השיפוץ שמגיע לו ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

קודם כל - אם התייחסת למנטות, אז הכל ברור...

לי היתה מנטה 1600 שנת 1981 בתור רכב ראשון, לבנה עם גג ויניל שחור. מה אומר - טנק ששום דבר לא יגרום לו להפסיק לעבוד. אחד הרכבים הכי קלים לטיפול והכי אמינים, מנוע שלא מת לעולם (גם עם נפילת לחץ של 60-70 אחוז, ככל הנראה...) נסיעה מעולה ומושבים שעד היום אני מתגעגע אליהם (גם באאודי A6 שלי). אין ספק שיש לך טעם משובח!

• תוכן חדש...