Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה זה "הגה חשמלי"?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדעתי אפשר להגיד שזה עניין של טעם,יש אנשים שלא צרכים "תקשורת" עם ההגה העיקר שמניע.

רוב האנשים הם ככה, לא באמת אכפת להם.

וכן גם הפיקנטו קיבל הגה מזעזע:?

תרשה לי לתקן אותך. ה"תקשורת" שאתה מדבר עליה היא לא העיקר פה מכיוון שהיא מהווה רק מרכיב אחד משלל מרכיבי ההגה. לכן אני אומר שהגה טוב הוא לא הגה מתקשר אלא הגה מאפשר - כזה שמאפשר לך לנהוג בבטחה בכל מצב.

אל תחבר אינהרנטית בין מושג התקשורת לבין היות ההגה חשמלי או הידראולי. הדרך הנכונה להסתכל על זה היא כעל מכלול התכונות שמספקות לך תחושת בטחון מההגה, ואת זה אפשר להשיג בלי קשר לשיטת התגבור.

וזה מחבר אותנו למה אנשים צריכים - הם צריכים תחושת בטחון. זה לא משנה איך הם קוראים לזה בסופו של דבר, אבל הגה טוב נמדד בדיוק באופן הזה, בין אם מדובר בנהיגה מנהלתית של דודה שלי, או בהשחזת ונטילים על המסלול.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אבל מה שמקנה תחושת ביטחון משתנה מאדם לאדם. העיקרון של תחושת ביטחון הוא נכון.

יש כאלה שירגישו בטוחים עם הגה חסר תחושה שנח לסובב אותו בכל מצב, וכאלה שיעדיפו הגה שהקשיחות שלו משתנה בהתאם לאחיזה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

במידה מאוד מסוימת כן, אבל באופן כללי לטעמי בהחלט אפשר להגדיר מאפיינים אוניברסליים שמשרים בטחון אצל רוב האנשים.

אם להתייחס ספציפית למה שתיארת, אז "הגה חסר תחושה שנח לסובב אותו בכל מצב" ירגיש בטוח כל עוד הנסיעה מאוד רגועה, אבל הוא בפירוש לא יעודד נהיגה בקצב קצת יותר מהיר. אותם נהגים ירגישו בטוח לנסוע לאט, אבל ברגע שיגבירו טיפה את הקצב הם יאבדו את תחושת הבטחון, וזה בדיוק מה שהתכוונתי בהודעה הקודמת: תחושת הבטחון שמספק הגה טוב צריכה להישמר בכל צורות הנהיגה, כדי שאם דודה שלי תצטרך לבצע תמרון חירום, היא תדע לאן הגלגלים פונים ולאן הרכב פונה בכל מצב, ויהיה לה סיכוי יותר טוב לצאת מזה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

Sport - ההגה קשה בכל מצב לסיבוב וכל הזמן מנסה לתת "התנגדות" ופידבק בסגנון רכבי ספורט , כניסה לכיכר מלווה במאמץ מיותר לסבוב את ההגה.

במצב זה המערכת מקצינה מאוד את ה "פידבק" מהסיבובים ואפילו בסביבובים הקטנים ביותר אתה מרגיש מההגה שהרכב "בקצה האחיזה" התנגדות חזקה מאוד מההגה (מה שלא נכון בפועל.)

כשהאחיזה בסיבוב נגמרת ותת ההיגוי מתקרב, ההגה לא יהיה קשה יותר אלא קל יותר (כי הוא לא אוחז)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• חברי המעגל הראשון
פורסם
במידה מאוד מסוימת כן, אבל באופן כללי לטעמי בהחלט אפשר להגדיר מאפיינים אוניברסליים שמשרים בטחון אצל רוב האנשים.

אם להתייחס ספציפית למה שתיארת, אז "הגה חסר תחושה שנח לסובב אותו בכל מצב" ירגיש בטוח כל עוד הנסיעה מאוד רגועה, אבל הוא בפירוש לא יעודד נהיגה בקצב קצת יותר מהיר. אותם נהגים ירגישו בטוח לנסוע לאט, אבל ברגע שיגבירו טיפה את הקצב הם יאבדו את תחושת הבטחון, וזה בדיוק מה שהתכוונתי בהודעה הקודמת: תחושת הבטחון שמספק הגה טוב צריכה להישמר בכל צורות הנהיגה, כדי שאם דודה שלי תצטרך לבצע תמרון חירום, היא תדע לאן הגלגלים פונים ולאן הרכב פונה בכל מצב, ויהיה לה סיכוי יותר טוב לצאת מזה.

אאודי פתרו את הבעיה שאתה מתאר בהגה מתוגבר שמתקשח בהתאם למהירות. אבל במכוניות עממיות שאמורות להיות זולות היצרן כנראה ישים הגה שמרגיש בטוח בתחום מהירות מסויים ולא מעבר, ושם מה שמרגיש בטוח לאחד כנראה לא ישרה בטיחות על אחר.

פורסם

האמת שאני מאוד מרוצה מההגה בפיאט 500, במצב רגיל הוא מאוד רך ונעים במיוחד בנסיעות בעיר, במצב ספורט הוא הופך קשה בצורה מלאכותית למדי, כאילו מדובר שלא בהגה כוח אבל נותן תחושה טובה ומעביר בצורה יחסית טובה את מצב הכביש אל גלגל ההגה, אני מרוצה.

Opel Adam S 2017

פורסם
אאודי פתרו את הבעיה שאתה מתאר בהגה מתוגבר שמתקשח בהתאם למהירות. אבל במכוניות עממיות שאמורות להיות זולות היצרן כנראה ישים הגה שמרגיש בטוח בתחום מהירות מסויים ולא מעבר, ושם מה שמרגיש בטוח לאחד כנראה לא ישרה בטיחות על אחר.

אצל הרבה מאוד יצרנים כיום יש הגה שמתקשה בהתאם למהירות. אצל חלק יש הגאים שמתקשים בהתאם לסל"ד ובדור האחרון של המזדה לנטיס, למיטב זכרוני (או שזה היה הדור הראשון של ה-3?), ה-1.6 היה עם הגה שמתקשה עם המהירות וה-2.0 עם הגה שמתקשה עם הסל"ד.

זה לא מהווה פתרון לבעיה אלא משפר אותה, ביחד עם מגוון עזרים נוספים כמו עוצמת התגבור, הקטנת השטח המת, קיצור המסרק וכולי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
יתרונות של ההגה החשמלי שאני מסוגל לחשוב עליהם:

המערכת חסכונית יותר ודורשת פחות הספק מהמנוע.

אמינות בשל היעדר צורך להחליף את השמן, גם אם היצרן לא דורש זאת ברוב הרכבים הפרטיים.

מערכות הגה כוח הידראוליות הציגו אמינות מצויינות במהלך עשרות השנים שהם קיימות.

שכחת לציין שתקלה במערכת הגה כוח חשמלי כרוכה בהוצאה ניכרת מכיוון שיש צורך להחליף בדרך כלל את מחשב ההגה יחד עם המנוע החשמלי וגם המוט שמגיעים כיחידה אחד וכאן מדובר על הוצאה של כמה אלפי שקלים בקטנה...

סיבוב ההגה כשהמערכת אינה עובדת (או בהפניות מהירות מצד לצד) אינו קשה באותה מידה כמו במערכת הידראולית, שם השמן מתנגד לפעולת סיבוב ההגה. אפשרות לכיול עצמאי (שאפשרי בלא מעט מהמכוניות כיום) בקלות.

אין שום התנגדות של הנוזל ההידראולי לסיבוב גלגל ההגה כאשר המנוע לא עובד.

יש לך סימוכין של ייצרן הרכב בקשר לתיאוריה הזו ?

החסרון המרכזי שאני יכול לחשוב עליו הוא אפשרות לתקשורת הגה פחות טובה, אבל זה ממש לא נכון באופן גורף ויש הגאים חשמליים מוצלחים יחסית מבחינת תחושת הנהיגה.

בהצלחה בסיכום הבא.

איזה כייף לי :)

פורסם

יש לי נסיון כואב מתרגולי סללום צפופים ומהירים: אחרי מספר הפניות הגה זריזות מצד לצד, המערכת ההידראולית לא עומדת בקצב ונוצרת התנגדות גדולה לסיבוב ההגה, שנעשה כבד מאוד בהפניות הבאות.

לגבי סיבוב כשהרכב כבוי, קשה להשוות כי, לעומת רכב ללא היגוי כוח, קיים הבדל באורך מסרק ההגה ובקוטר גלגל ההגה, אך עדיין המנגנון כבד יותר ואך הגיוני שהנוזל ההידראולי ייצור התנגדות לסיבוב ההגה. עד כאן פספסתי משהו?

בעניין האמינות לא אמרתי שהיא טובה יותר אלא שלא נעשה שימוש בנוזל שמאבד מתכונותיו לאורך זמן ודורש החלפה. שוב, גם אם היצרן אינו בהכרח דורש זאת במרבית הרכבים הפרטיים. דבר זה מהווה נקודת תורפה של הגה הידראולי (לעומת החשמלי) אך אינו מעיד על אמינות נמוכה יותר של המנגנון כולו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אף פעם לא הייתה לי בעיה עם זה שההגה אצלי בפונטו חשמלי, לא מפריע לי לעומת מכוניות אחרות שנהגתי עליהם.

והאופציה לרכך אותו עוד יותר לתמרונים בחניה שהוא הופך להיות מאוד מאוד קל גם די נחמד למרות שאני לא משתמש בזה.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם
יש לי נסיון כואב מתרגולי סללום צפופים ומהירים: אחרי מספר הפניות הגה זריזות מצד לצד, המערכת ההידראולית לא עומדת בקצב ונוצרת התנגדות גדולה לסיבוב ההגה, שנעשה כבד מאוד בהפניות הבאות.

לא ניתקלתי בבעיה עם רכב בעל הגה כוח הידראולי שלא עומד בקצב ונוצרת התנגדות גדולה לסיבוב ההגה והוא נהפך להיות כבד מאוד בפניות הבאות.

יש לך הסבר טכני לתופעה שציינת ?

לגבי סיבוב כשהרכב כבוי, קשה להשוות כי, לעומת רכב ללא היגוי כוח, קיים הבדל באורך מסרק ההגה ובקוטר גלגל ההגה, אך עדיין המנגנון כבד יותר ואך הגיוני שהנוזל ההידראולי ייצור התנגדות לסיבוב ההגה. עד כאן פספסתי משהו?

ההשוואה היא בין הגה כוח חשמלי לבין הגה כוח הידראולי. את ההגיון בו נשאיר בצד לרגע...מבחינה טכנית אין שום סיבה שהנוזל ההידראולי ייקשה על סיבוב ההגה כאשר המנוע כבוי.

המשך בבקשה.

פורסם

מרק10 - גם אני מכיר מקרוב בעיה של הגה כוח הידראולי שלא עומד בקצב, אבל בעיקר במכוניות ישנות יותר (היה ב-306 ובסקסו שלי, למשל). לא זכור לי במכוניות חדשות. אם זכור לי נכון, זה קורה במעבר מצד לצד.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שמתי לב שבשברולט סוניק כשמשחקים הרבה עם ההגה בעמידה הסל"ד צונח והמנוע מתחיל לקרטע. זה הופיע בכמה מכוניות. אבל לא בנסיעה.

פורסם
מרק10 - גם אני מכיר מקרוב בעיה של הגה כוח הידראולי שלא עומד בקצב, אבל בעיקר במכוניות ישנות יותר (היה ב-306 ובסקסו שלי, למשל). לא זכור לי במכוניות חדשות. אם זכור לי נכון, זה קורה במעבר מצד לצד.

האם ההגה נהפך להיות כבד בפניות הבאות לאחר הפניות הגה זריזות כפי שכתב חן ?

• תוכן חדש...