Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

יש לי נזילה מהצינור ההידראולי הראשי-נזילה מחיבור הגומי לשרבול ברזל(הצינור עם שתי האוזנים) בקסנטיה 1.8 1999

צינור חדש עולה 600 ש"ח

ובחלפים מפירוק לא מצאתי -חולון,אזור

אפשר לתקן צינור כזה ?

" הדרך הקצרה ביותר היא הדרך אותה מכירים"

פורסם

לתקן לא טוב לדעתי. תבדוק אם החלק זהה בדגמים אחרים של פז'ו/סיטרואן וחפש אותם בפירוקיות.

אפשרות שניה, שאני לא יודע מה הנזק והאם זה אפשרי, זה לייצר את הצינור. תוכל לגשת ל"טכנו צינור" או ל"מרכז צנרת" ( משהו דומה ) בת"א ולבדוק איתם.

בהצלחה

פורסם

שמע זה לא צינור גומי רגיל.

זה צינור הידראולי אשר מוביל בו שמן בלחץ. בתוך הצינור עובר חוט ברזל אשר תפקידו לתת חוזק לצינור.

לא יודע אם 600 ש"ח זה מחיר הגיוני אבל הוא לא זול. בכל מקרה לדעתיא אתה יכול למצוא משהו תחיליפי בפחות כסף. רק לראות שהוא מיועד ללחץ שבונה המשאבה.

פורסם

שלום,

היתה לי פעם בעיה דומה בצינור דלק

בגלל שלא היה לי כ"כ זמן, קניתי במחיר המופקע של צ'מפיון הידועים לשמצה

אתה צריך לפנות למקום שמתעסק בהידראוליקה (תראה שם הרבה מנופים וטרקטורים)

מנסיון אישי - רובו המוחלט של בעלי הטרקטורים משאיות וציוד המכאני הכבד משתמשים בצינורות חלופיים (תאר לעצמך הוצאה חודשית של מספר צינורות ענקיים ומזיעים בטרקטור שעובד יומם וליל..)

רק תבחר צינור מתאים ודומה בקוטר החיצוני, הפנימי ובחוזקו, את המידע תוכל לדעת דרך תוכנות או ספרי רכב מקצועיים, או אבחנה של איש הדראוליקה מקצועי.

בסוף החיבור יש מעין ניפל (פיטמה) בקלות תוכל לגשת לעיבוד שבבי ולבנות ניפל חדש עם חיבור פשוט ע"י בנד (כך שבפעם הבאה תצטרך להחליף רק את הצינור)

להערכתי תוכל להגיע לסכום של עד 250 ש"ח לכל הסיפור.

בהצלחה

יש 3 סוגי אנשים אלה שיודעים חשבון ואלה שלא

פורסם

א. זה לא נראה כמו הצינור המקורי (אולי בגלל זה לא מצאת בפירוקיה?), עשו לך קומבינה כלשהיא?

ב. אם הצינור ארוך מספיק , אפשר לחתוך ולכווץ לו מחבר חדש-פנה למי שעוסק בהידראוליקה.

פורסם

צינורות המערכת ההידראולית של סיטרואן מתאימים ל-LHM , ולא לשמן הידראולי רגיל . הרכבם שונה ,כדי שיעמדו בפני המיץ הירוק לאורך זמן.

אני הייתי קונה חדש , אבל אם אתה מתעקש - גש עם הצינור הקרוע לטכנו צינור (כפי שרפי הסביר) - הסבר להם בדיוק למה משמש הצינור ושאל אם הם יכולים לייצר לו ראש חדש.

לדעתי - בזבוז זמן. עדיף חדש. מנסיון מר.

פורסם

עיקרון צריך לעשות כמה דברים

(נהייתי מומחה לקסנטיה בעל כורחי!!)

דבר ראשון זה להעלות ולהוריד את האוטו מלמטה עד למעלה כ5-6 פעמים ולחכות כל פעם שהאוטו יתייצב ואז להמשיך, (תעשה חיפוש בגוגל CITAEROBICS)

לסובב את ההגה מצד לצד איזה 5 פעמים, אבל לא על אספלט... זה לא נעים, ודבר אחרון צריך לנקז אויר מהבלמים, את כל אלה עשיתי ביום שבת האחרון בגלל שהיה לי הרבה אויר במערכת.

אם אתה לא יודע איך לנקז אז לך למוסך שראיתי שגם הם לא יודעים לעשות את זה כמו שצריך, וגם לי לא הלך פעם ראשונה, צריך צינורית מתאימה ואיזה מיכל קטן.

ואל תחזיר את השמן שהוצאת מיד למערכת. הוא מלא אויר... חכה לפחות 24 שעות.

אתה רוצה הסבר איך לנקז בלמים?

פורסם

יש במוסך שאני עובד בו בחור שמייצר כל סוגי הצנרת (גומי, מתכת ועוד) לפי דוגמא

כבר עשינו הרבה צינורות כגון צנרת גומי למזגן (וזה נקרא לחץ...) וגם צנרת למערכת הגה כוח שגם היא פועלת בלחצים ואפילו צינור הידראולי לכף של טרקטור!, התוצר זהה לחלוטין למקורי!!!!

פורסם

איפה חור הניקוז וכן איך מנקזים את הבלמים?

והאם צריך בכלל לנקז אחרי החלפת צינור?

" הדרך הקצרה ביותר היא הדרך אותה מכירים"

פורסם

איך לנקז אויר מהמערכת הסברתי לך, תבצע את כל הפעולות האלה שכתבתי ואחר כך תעבור לברקסים, זה קצת יותר מסובך...

צריך לפרק את הגלגלים... ולנקז לפי הסדר הבא:

קדמי שמאלי, קדמי ימני, אחורי שמאלי, אחורי ימני.

אתה מפרק את הגלגל, האוטו במצב הכי גבוה (חשוב).

מפתח פתוח מילימטרי 8. אחרי שתפרק את הגלגל תראה שם מן ניפל עם מקום למפתח. ועליו מתלבשת הצינורית. מלביש צינורית מתאימה, באורך שיספיק להגיע לכלי שהכנת. חשוב שיהיה מספיק שמן במערכת...

איש אחד יושב בכסא הנהג, ואתה עם המפתח 8 על הניפל, כשהוא לוחץ קלות על הברקס אתה פותח את הניפל, לא לפמפם עם הברקס. רק ללחוץ רצוף ולא חזק.

לפתוח קצת את הניפל, לא הרבה, שיתחיל לנזול הנוזל הירוק החוצה אתה תשמע גזים יוצאים, כשיפסיקו הגזים סגור את הניפל תוך כדי שהוא לוחץ. אם אתה לא בטוח - עשה זאת שוב.

תעבור כל גלגל, תעשה את זה כמו שצריך ואל תחזיר את השמן מיד למערכת! חכה לפחות 24 שעות. הניפלים מכוסים במגן אבק פלסטיק כזה, שלוף אותו.

אתה תופתע איך הבלמים ישתפרו פלאים. לא בטוח שילך פעם ראשונה, לי לא הלך פעם ראשונה.

ארז.

פורסם
איך לנקז אויר מהמערכת הסברתי לך, תבצע את כל הפעולות האלה שכתבתי ואחר כך תעבור לברקסים, זה קצת יותר מסובך...

צריך לפרק את הגלגלים... ולנקז לפי הסדר הבא:

קדמי שמאלי, קדמי ימני, אחורי שמאלי, אחורי ימני.

אתה מפרק את הגלגל, האוטו במצב הכי גבוה (חשוב).

מפתח פתוח מילימטרי 8. אחרי שתפרק את הגלגל תראה שם מן ניפל עם מקום למפתח. ועליו מתלבשת הצינורית. מלביש צינורית מתאימה, באורך שיספיק להגיע לכלי שהכנת. חשוב שיהיה מספיק שמן במערכת...

איש אחד יושב בכסא הנהג, ואתה עם המפתח 8 על הניפל, כשהוא לוחץ קלות על הברקס אתה פותח את הניפל, לא לפמפם עם הברקס. רק ללחוץ רצוף ולא חזק.

לפתוח קצת את הניפל, לא הרבה, שיתחיל לנזול הנוזל הירוק החוצה אתה תשמע גזים יוצאים, כשיפסיקו הגזים סגור את הניפל תוך כדי שהוא לוחץ. אם אתה לא בטוח - עשה זאת שוב.

תעבור כל גלגל, תעשה את זה כמו שצריך ואל תחזיר את השמן מיד למערכת! חכה לפחות 24 שעות. הניפלים מכוסים במגן אבק פלסטיק כזה, שלוף אותו.

אתה תופתע איך הבלמים ישתפרו פלאים. לא בטוח שילך פעם ראשונה, לי לא הלך פעם ראשונה.

ארז.

ארז מצטער, זו לא הדרך ויכול לגרום נזק.

יש לפעול כך:צינור הלחץ הגבוה היוצא מהמשאבה , מתחבר לווסת הראשי, זה הנושא את ה"בומבה" הנוספת. בצד ווסת זה יש בורג בולט למפתח 12 מ"מ. דרך 1: יש לפתוח את הבורג כשליש סיבוב, לא יותר! מכונית צריכה להיות בגובה נסיעה רגיל. יש להניע , לתת מעט גז ותוך כדי כך , לסגור בעדינות את הבורג. כאן הרכב אמור לעלות, לאט או מהר תלוי במצבו. אם לא עלה יש לנסות שנית מבלי לדומם .

כאשר כל זה לא עזר, עוברים לשלב 2:

מנוע דומם , מנתקים את הצינור במיכל המזין את המשאבה, ממלאים אותו בנוזל צפרדעים, עד הפיה, בורג הניקוז על הווסת פתוח כמו קודם. מבקשים ממישהו להניע בלי גז: ברגע בו רואים כי השמן בצינור נשאב מחברים אותו מהר למיכל. נותנים קצת סל"ד ונועלים את בורג הניקוז .

אלו הוראות יצרן בין היתר.

אם כל זה לא עזר שלח לי הודעה פרטית, עוד לא מכיר רכב אשר לא ציית אלא בעייה משנית.

בהצלחה

גמר חתימה טובה

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

• תוכן חדש...