Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מסכים עם אייל, אני גר 5ק"מ ליד העבודה

הציעו לי רכב ליסינג כי במקור אני כאילו גר במקום אחר "בת.ז"

חשבתי וזה פשוט לא משתלם לי

אז סגרתי איתם עיסקה שמשלמים לי נסיעות + אחזקה "לפי איפה שכתוב בת.ז"

אז קיצר אני מקבל עכשיו תןספת של 2200 שקל במשכורת

ותאמינו לי זה אפילו מכסה לי את השכר דירה שלי + דלק לאוטו

ואני יכול לנסוע כל יום לעבודה עם חיוך

אני פשוט לא מוכן לנוסע ב1.6 אוטומוט "יש לי בעיה עם זה"

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

oogee,

באמת תודה רבה על ההסבר הפרטני....

למעשה שבוע שעבר עמדתי בדיוק בדילמה הזאת (רכב מהעבודה או תוספת ש"ע לברוטו).

הייתי בטוח שמעכשיו אני אחזיק שני רכבים - ספורטיבי לסופשבוע ויפנית לימי חול....

אחרי שלקחתי דף ועט, טבלאות מדרגות מס ומחשבון וישבתי לחשב - לא האמנתי לתוצאה.

הרכב מגולם במשכורת לשם הורדת מס כלומר הנטו קטן ב-500 ש"ח. בנוסף, החיסכון בדלק לא יתבטא בצורה משמעותית מכיוון שעדיין סופי שבוע יוקדשו לנסיעות בנס הרים.... :twisted:

הויתור על כ-4K תוספת הוא די גדול מצד שני.

דבר שני, רכבי חברה אמנם מקנים שקט נפשי אבל עד רמה מסויימת (תלוי בחברה). בתאונות ופגיעות יש עדיין השתתפות עצמית, האוטו במהלך היום יכול לנסוע לטובת משימת עבודה אחרת, ניקוי ושטיפות על חשבונך (שוב תלוי בחברה).

בשורה התחתונה האם רכב ליסינג כזה שווה 2500 ש"ח?

אני החלטתי שלא.

פורסם

אני גם ויתרתי.

גיליתי שבשורה התחתונה הליסינג היה חוסך לי בשנה הראשונה 4000 ש"ח שנתי, אבל אני בטוח שבשנה השנייה והשלישית כבר ארוויח הרבה.

וגם יש בעיה שהרבה מתעלמים ממנה כשלוקחים רכב. יש מקומות עבודה שלא משלמים הוצאות נסיעה כאשר יש לעובד רכב ליסינג, למרות שהוא משלם עליו מכיסו. זו ממש חוצפה, וכף העובד מפסיד כמה מאות שקלים בלי לשים לב...

פורסם

לכל אלה שמקבלים "רכב חברה" ללא השתתפות העובד...

לא למדתם שאין ארוחות חינם?

העלות של הרכב לחברה היתה יכולה להתווסף לשכרו של העובד במשא ומתן פשוט בו העובד מבקש מהמעסיק תוספת שכר יחד עם וויתור של העובד על רכב החברה.

שוב אנו חוזרים לאותה נקודה שהרכב עולה יותר ממה שנדמה לעובד תחילה.

אם אתה נוסע נניח 40,000 ק"מ בשנה ומתכנן "לטחון" ממש את רכב החברה ובו בבזמן מחזיק רכב "טרנטה" ישן שממילא רוצית להחליף לאיזו יפאנומתית אז יתכן שיהיה לך שווה לקבל רכב מהמעביד. אבל שוב, ברוב המקרים שאני נתקלתי בהם זה לא היה כדאי לעובד לקבל רכב מהחברה.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

לי למשל אין הרבה ברירה... הרכב חברה הוא מתחייב אצלי כיון שאני עושה קרוב ל 15 אלף ק"מ ב 3 חודש... ואם אני אעשה זאת עם הרכב שלי ........ הדלק והבלאי יהרגו אותי :) בקיצור לי , זה שווה.

פורסם
650 דולר יורד לו מהברוטו ~ 3,000 ברוטו - 1400 נטו

נזקפת לשכרו הטבה (נניח קבוצה 2) של 1290 ש"ח - 600 נטו

הפרשות לפיצויים 8.33% מהברוטו ~ 250 שקל

הפרשות לתגמולים 5% ~ 150 שקל

אובדן כושר עבודה 2.5% ~ 75 שקל

הפרשת עובד לתגמולים (מוכרת למס וטיפש מי שלא מנצל את האפשרות הזאת) 5% ~ 150 שקל

הפרשות מעביד לקרן השתלמות 7.5% ~ 220 שקל

הפרשות עובד לקרן השתלמות (קרן השתלמות פטורמה ממס כאשר הפידיון הוא לצורכי השתלמות או אחרי 6 שנים) 2.5% ~ 73 שקל

נזק מידי ללא שקלול תשואה עתידית עומד על קצת יותר מ2,900 שקל שזה בשנה 35,000 שקל.

מאחר ואיני יודע את גילו של אביך אינני יכול לבצע שיקלול אקטוארי של הנזק העתידי של הבחירה ברכב צמוד אך בהנחה שהוא בן 40 והוא יפרוש לפנסיה לפי החוק הנהוג כיום (67 וככל הנראה הגיל רק יעלה) הנזק הוא גבוהה במעל 50% מהסכום שחושב לעיל.

החברה שמעסיקה את העובד לא מפסידה כלום בגלל שהיא ממנת את הדלק.

ראשית היא חוסכת את כל ההפרשות הסוציאליות וההפרשות לפנסיה בגין השכר הקובע שקוזז. שנית, ההוצאות בגין הדלק מוכרות הן כהוצאה עיסקית לצורך מס הכנסה והן לצורך קיזוז מס תשומות לצורך מע"מ המשמעות היא שהעלות הריאלית של הדלק לחברה היא פחות מחצי מהמחיר שאותו אתה רואה על המשאבה, בנוסף החברה קבלת מחיר מיוחד הודות להיותה צרכנית דלק גדולה והשימוש שלה בחברת דלק אחת - דלקן/פזומט וכו'

כאשר אתם רוכשים רכב חדש הגוף העיסקי היחיד שצריך להרוויח הוא יבואן הרכב. כאשר אתם מבצעים עסקת רכב בליסינג מי שצריך להרוויח הם; יבואן הרכב, החברה שמעסיקה את העובד, חברת הליסינג והגוף שסיפק את המימון לחברת הליסינג משמע יותר גופים בדרך שצריכים להרוויח בדרך ומי נפגע? האזרח הפשוט שלא יודע את הזכויות שלו ואת הדרך לחשב אותם.

עצם העובדה שעשרות אלפי אנשים בוחרים לקחת רכב ליסינג לא אומר שהם צודקים. "leonidhavkin" אתה מקבל יעוץ ששווה הרבה כסף ובחינם כדאי שתפנים את מה שנכתב פה.

לרוב האנשים לא כדאי לקחת רכב בליסינג.

תודה רבה על היעוץ!

אבל יש לי מספר דברים להוסיף:

1. אבא שלי בן 48 לצורך הענין

2. מכיוון שהוא עובד היי-טק, קשה לי לאמין שהוא יעבוד עד הפנסיה, לא קיימים אנשים כאלה, גיל 55 זה כבר מאוד מאוחר לעובד היי- טק

3. לא ממש הבנתי את החישוב שלך, כי אני חושב שזה מאוד תלוי במשכורת של העובד

אם למשל הוא עובד עם בסיס נתונים, זאת אומרת שהוא יכול להרויח עד 15 אלף מקסימום בחודש, אז לא ממש משתלם לו לקחת רכב

אבל אם הוא עובד כמהנדס, ומשכרות של מהנדס בממוצע היא קצת פחות מ 30,000 אז אני חושב שזה עניין אחר לגמרי, וכבר ממש משתלם (לא כל כך משתלם כמו נוח)

מצפה להסבר ממך, כי אני מרגיש שלא ממש הבנתי אותך..

בכבוד רב

לאון חבקין

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

משכורת של מהנדס ממוצע היא 30 אלף?

איזה מהנדס הוא?

והאם התכוונת לנטו 30 אלף או ברוטו?

פנתר אבל לא ורוד

פורסם
משכורת של מהנדס ממוצע היא 30 אלף?

איזה מהנדס הוא?

והאם התכוונת לנטו 30 אלף או ברוטו?

כדי לעשות סדר באמת בחישובים, נציין שמשכורות תמיד נקובות בשכר ברוטו מאחר ושכר נטו הוא אינדיבידואלי. (מצב משפחתי, מקום מגורים, מצב בריאותי וכו' וכו').

אכן משכורות של מהנדסים הם מהגבוהים יותר במשק במגזר הציבורי אבל אני מניח שעדיין לא הגענו למשכורת ממוצעת של 30K בחודש....

פורסם
כדי לעשות סדר באמת בחישובים, נציין שמשכורות תמיד נקובות בשכר ברוטו מאחר ושכר נטו הוא אינדיבידואלי. (מצב משפחתי, מקום מגורים, מצב בריאותי וכו' וכו').

אכן משכורות של מהנדסים הם מהגבוהים יותר במשק במגזר הציבורי אבל אני מניח שעדיין לא הגענו למשכורת ממוצעת של 30K בחודש....

לא 30 קצת פחות כמו שרשמתי, אבל זה משיק לזה מלמטה,למרות שבאמת יותר נכון יהיה לעגל את זה ל25,000 ככה פורסם בסקר האחרון שנערך.. אני אחפש את הקישור לזה מקווה שאני עדיין אמצא את זה. היה רשום סוג עבודה ושכר ממוצע

והכונה היא למהנדס מחשבים, שזהו בעצם מתכנת מחשבים!!, אשר לא עובד במסד נתונים אלה בשפת תכנות כגון JAVA C וכדומה..

בכבוד רב

לאון חבקין

פורסם

לאון - מה זה "עובד במסד נתונים"???

בכל מקרה - גם אני "מהנדס תוכנה", גם אני מרוויח סכומים דומים לאלו שציינת (לא ה15K, הגבוהים יותר, כנראה שאני לא עובד על מסדי נתונים, רגע, בעצם - יצא לי לכתוב משהו עם Mysql, כנראה שדפקתי את מקום העבודה ולא סיפרתי להם שעבדתי עם מסדי נתונים, היו מורידים לי ל15 :wink:)

בכל זאת - החלטתי לוותר על ה"תענוג" של לנסוע במזדה 3 אוטומאטית עם שטיחי פלסטיק לא מקוריים מעוטרי לוגו "אלדן" או "אלבר"...

פורסם

gibsonlp יקר,

אולי תוכל לפרט במה עסקת רוב הזמן ולפי זה נראה..

ונחזור לעניין השרשור, גם אני חושב שרכב ליסינג הוא זבל של דבר, ובסופו של דבר כאשר המס ירד ל72% אז כבר בכלל לא ישתלם לקחת ליסינג..

אבל נכון להרגע, ובמקרה כמו שיש לנו (רכב שנקנה על ידי החברה ואשר אנחנו מקבלים עליו את אותם התנאים בדיוק שיש על ליסינג, בלי החסרונות של חומרים זולים יותר, פחות כריות אוויר וכו'..) אני חושב שדווקא רכב חברה כן משתלם..

בכבוד רב

לאון חבקין

פורסם

אגב, עכשיו פתאום זה קפץ לי לראש - DBAים מרוויחים בד"כ יותר מתוכניתנים...

מה הכוונה "במה עסקתי רוב הזמן"?

קח את זה באיזי, לא הייתה כוונת ירידה עליך או משהו כזה, הכל בידידות, כן?

פורסם

ונחזור לעניין השרשור, גם אני חושב שרכב ליסינג הוא זבל של דבר, ובסופו של דבר כאשר המס ירד ל72% אז כבר בכלל לא ישתלם לקחת ליסינג..

ירידת מס הקניה על מכוניות תחול גם על רכישה פרטית וגם על חברות הליסינג. תהיה ירידה רוחבית בעלות הרכישה, זה לא יעשה שום שינוי משמעותי לתוצאות החישוב.

היום חברות הליסינג מתמחורות את הירידה העתידית במחיר המכירה של רכביהם המשומשים בעתיד ככה שהיום מי שלוך ליסינג משלם את ירידת הערך המואצת דרך תשלומי הליסינג והוא לא "דופק את המערכת" בכך שהוא לא יספוג את ירידת הערך המואצת של הרכב אילו היה רוכש עצמאית כזה.

אתה יכול היום לרכוש מכונית חדשה ב ~ 120K להרכיב עליה מערכת גפ"מ (דבר ששום חברת ליסינג נכון להיום לא מסכימה אליו) למצוא את עצמך חוסך כסף רב מול אופציית הליסינג.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם
הוא דיבר על מהנדס... לא תוכניתן!
מהנדס תוכנה = שם מנופח לתוכניתן.

לי רשום מהנדס תוכנה (בכיר!) בכרטיס ביקור של קומברס. אין לי תואר ובטח לא של מהנדס.

• תוכן חדש...