Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאחר תדלוק ב98 אוקטן.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זאת עובדה שהרכב נוסע *הרבה* יותר טוב בנסיעה מהמקום ולא אכפת לי מה אתם אומרים..עובדות זה עובדות.

אולי שאר הדברים לא קשורים ל98, אבל הרכב פשוט מתנהג טוב יותר, לכן מבחינתי זה לא בזבוז כסף. (מה גם שאני מתדלק רק פעמיים ב98)

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קשה לבודד מדוע הרכב נוסע יותר טוב, האם בגלל אוקטן 98 או בגלל פעולת ה 44K ?

אם הניסוי היה נעשה בנפרד, התוצאות היו מדוייקות (כרגע הן לא).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם אתם בשוונג, אז בקטע הפתולוגי:

אם אני אמלא 98\99 ברכב ישן(לדוגמא-וולבו 71'), הוא יסע?..:-)

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

אני לא מקשקש , זה מה שאומרים באלון-דור , שה-98 שלהם מכיל תוסף שאין ב-95

בקשר לזה שאמרתי שהתגובת מצערת טובה יותר זה לא משנה לי הרבה, הרכב נוסע כמו בהמה גם עם 95

פשוט אתמול תידלקתי ב-98 כי בתחנה אזל ה-95 והופתעתי לטובה :-)

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

ולבל נשכח מי שטען ששם דלק 98 וכיוון את הקרבורטור מחדש (כיוון מיוחד לשם 98 ואח"כ שם 95 והיה צריך לכוון מחדש את הקרבורטור (בשביל להגיע לתוצאות רכבי פורמולה) וכל זה בעזרת מכשיר 4 גזים :-D

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

צביקה לא בכל יחס דחיסה גבוה האוטו מצלצל - יש ביננו אנשים שנוסעים עם טורבו, ויחס דחיסה גבוה, ו20 שסתומים, ואמינות, וזמינות מ1900 סל"ד והספק נאה בסקאלה העליונה

ופוטנצייאל שיפור ו......צמד חיישני נקישות :D

פורסם
צביקה לא בכל יחס דחיסה גבוה האוטו מצלצל - יש ביננו אנשים שנוסעים עם טורבו, ויחס דחיסה גבוה, ו20 שסתומים, ואמינות, וזמינות מ1900 סל"ד והספק נאה בסקלה העליונה

ופוטנצאל שיפור ו......צמד חיישני נקישות :D

עתיד שלום רב!

על מנת להבהיר את נושא הצורך בשימוש באוקטן 98 , ואת הכדאיות הכלכלית, הנגזרת מכך,

ברצוני להדגיש, שברכבים מסויימים, בעלי טורבו, יחס דחיסה גבוה, ומרובה שסתומים, ומנוע מודרני בעל חיישני נקישות...לא רק רק שרצוי להשתמש באוקטן 98 אלא חובה!

אלא אם נאמר אחרת על ידי יצרן הרכב!

ברכבים ישנים בעלי יחס דחיסה נמוך, 8 עד 12 שסתומים, ללא טורבו או מגדש כלשהו, ללא שינוי פנימי במנוע , פורטינג וכדומה, שימוש באוקטן 98, ללא שינוי משמעותי בנסיעה ובחסכון בדלק, אשר יקזז

את ההפרש בין 98 ל95, מיותר מבחינה כלכלית בלבד, וזאת אם נתעלם משפורים אחרים!

במקרה של מבצע בתחנת דלק מסויימת , שבו מחיר אוקטן 98 , משתווה למחיר אוקטן 95, רצוי וגם חובה לנצל זאת, אך במחר המטורף של היום , יש לעשות חישוב כלכלי נטו!

בשיחה אישית שהיתה לי עם ידידנו איציק נ. סוכם שאיציק ימלא ברכבו אוקטן 98 במחיר מוזל יבצע נסיעת מבחן ברכבו, יבדוק כדאויות כלכלית ,ואת השיפור בתצרוכת הדלק ובאיכות הנסיעה,

וידווח בפורום לטובת חברי הפורום, הבה נמתין לבדיקתו של איציק!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה במנועים בעלי טורבו, 20 שסתומים יחס דחיסה גבוה (1\10.5) וחיישן נקישות אין שום חובה להשתמש 98 כי כל הנושא של הצתה מכוון ע"י המחשב לפי נתוני חיישני הנקישות ואז הדבר היחיד שיגרם לך זה שאולי במקום 150 כ"ס יהיה לך 147 כ"ס

אגב המלצת יצרן היא ל95, ניתן אפילו 91 נטול עופרת (רשום בפירוש שלא מדובר בחירום אלא מותר לשימוש - אך מומלץ 95) 98 לא מוזכר בכלל....

מתוך ספר רכב של VW :

בשל המצאות חיישני נקישות במנוע מסוג זה (מדובר על 20VT) ניתן להשתמש בבנזין עם שיעור אוקטן גבוה מהמומלץ (מומלץ 95\רשאי 91) ללא הגבלה - למרות הנאמר, לשימוש בדלק כזה אין יתרונות המשפיעים על ביצועי המנוע, אמינותו, או על חסכון בצריכת הדלק

פורסם

אוקי עתיד תוריד רכבים אלה גם מהרשימה, ותוסיף אותם לרשימת רכבים שיכולים להשתמש באוקטן 95, וכל אוקטן גבוה יותר יהיה ברכה לבטלה , ובזבוז כסף!

בתקווה לעתיד טוב יותר!

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

:mm_yeah: בדיוק מה שאני אומר - מעטים הרכבים הסטנדרטים שיעזור להם במשהו בחיים 98

למעשה היחיד שעולה לי בראש שבאמת מומלץ לו 98 מהיצרן זאת הקליאו ספורט

פורסם
:mm_yeah: בדיוק מה שאני אומר - מעטים הרכבים הסטנדרטים שיעזור להם במשהו בחיים 98

למעשה היחיד שעולה לי בראש שבאמת מומלץ לו 98 מהיצרן זאת הקליאו ספורט

פביה 16 שסת'...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

קניית השבוע גולף 2002 גיר רגיל

בעל הרכב מילא כל הזמן 98, אני באתי ולא ידעתי מן הסתם מילאתי פול טנק 95. בדיוק לאחר מכן התחילו הצלצולים בטורים נמוכים ובהתאמצויות. צלצולים ממש בולטים - שמתי שוב פול טנק 98 - אחרי 2 דקות הכל הסתדר

:silly: Cx5 - 2012

פורסם

מנסיון עם הרבה רכבים , הרבה תלונות על צלצולים , בעיות סחיבה ,נורות מנוע שנדלקות ללא סיבה מוחשית או קבועה [חיישן תקול] רעידות במעבר הילוכים בגירם אוטומטים, נפתרות עי מעבר ל 98 אוקטן. אין לי הסבר מדעי לעניין חוץ מהשערה שיותר קשה למהול את הדלק בתחנות [כן דלק מזויף].אנחנו כל הזמן קוראים ושומעים על התחנה ההיא וההיא .......

I LOVE PEUGEOT CITROEN CARS

• תוכן חדש...