Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוטר מסוכן

BLACK DRAGON
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ופה הטעות שלך...

כשיש פצועים אבל הבטיחות שלך לא מובטחת ב 100% את לא יוצאת לשטח גם אם זה כרוך בעזרה לפצועים- זה הדבר הראשון שלומדים בהגשת עזרה ראשונה לחולה ופצוע- לא משנה מה הארוע לא משנה גורם האירוע קודם כל בטיחות הצוות- בין אם זה צוות משטרה או כל צוות רפואי כלשהו..

פשוט בדיחה. לא יודע מאיפה הקרצת את המשפט הזה אבל מזל שלא אתה זה שקובע את החוקים...
  • תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תחשוב מה שבא לך בדיחה או לא בדיחה זהו התקן כיום...

כיום כל קורס שעוסק ברפואת חירום שנפתח מתמיד על החלק הבטיחותי- קורס עזרה ראשונה, קורס חובשים, חובשים בכירים, פאראמדיקים!

אלו הפעולות שלרוב ננקטות בשטח- כמובן יש חריגים ותראה לפני שנה וחודש מתנדבת מד"א נהרגה בכביש 6 בזמן שעצרה להגיש עזרה לאוטובוס שהתהפך או משהו דומה..

אני זוכר את הארוע הזה במיוחד כי הייתי בקורס באותו הזמן והמדריכים עידכנו לגבי הארוע וחזרו שוב ושוב על כללי הבטיחות ביניהם- אם יש סכנה אתם עוזבים הכל ומבטיחים את שלומכם...

ישנם סיפורים עדכניים יותר אבל אני לא זוכר אותם...

פורסם
בשביל זה לא מוציאים אותך לשטח בלי לימודים ואימונים מקדימים.

אני יכולה לבצע את אותה עבודה מיומנת של כיוון תנועה וטיפול בפצועים גם בלי האפוד הזוהר,נכון שהאפוד הוא חלק מהבטיחות אבל כשיש פצועים ואין אמצעי בטיחות בסביבה לא מפקירים אותם ומחפשים את אמצעי הבטיחות דבר ראשון הוא הצלת חיים.

תאמין לי שפצוע ששוכב לך על הכביש עם ראש פתוח ומדמם דבר ראשון לפחות ממה שאני אומנתי הוא לסייע לו בטיפול ראשוני.

ל'

האימונים וההכשרות ששוטרים רגילים (כגון שוטרי תנועה) עוברים הם מעטים, מיותרים, שטחיים ואפופי כל ידע.

ואני מדבר מנסיון, הייתי שם.

אף שוטר הוא לא גיבור, ולא סופרמן, ואני מדבר מתוך המערכת ולא כמתבונן מחוצה לה.

זה ששוטר החליט לקחת לידיו את החוק במקרים מסויימים, אינו רק מסכן את חייו, אלא גם את הסובבים סביבו, זהו שיקול דעת מוטעה.

אתה שוטר, ראית תאונה? אתה לא במדים? בכביש מהיר? הדבר האחרון שתעשה זה לזנק לכביש לעצור תנועה, אתה מת.

1: אם לא יורים עליך, ויש פצועים, קודם כל תטפל בהם, ולא בכמה מכוניות שנוסעות באזור, לכן, כל השוטרים עימם היית, היו אמורים לטפל בפצועים

עברת 22 שעות הכשרה עזרה ראשונה? ישמי אותם! יש פצועים לידך, את הולכת לשחק כ"רמזור"?

איפה האחריות? איפה המנטליות? איפה עקרון החיים?

אם היית שוטרת בתחנה שלי, מזמן היית ננזפת על הקטנת ראש שכזו.

פורסם
האימונים וההכשרות ששוטרים רגילים (כגון שוטרי תנועה) עוברים הם מעטים, מיותרים, שטחיים ואפופי כל ידע.

ואני מדבר מנסיון, הייתי שם.

אף שוטר הוא לא גיבור, ולא סופרמן, ואני מדבר מתוך המערכת ולא כמתבונן מחוצה לה.

זה ששוטר החליט לקחת לידיו את החוק במקרים מסויימים, אינו רק מסכן את חייו, אלא גם את הסובבים סביבו, זהו שיקול דעת מוטעה.

אתה שוטר, ראית תאונה? אתה לא במדים? בכביש מהיר? הדבר האחרון שתעשה זה לזנק לכביש לעצור תנועה, אתה מת.

1: אם לא יורים עליך, ויש פצועים, קודם כל תטפל בהם, ולא בכמה מכוניות שנוסעות באזור, לכן, כל השוטרים עימם היית, היו אמורים לטפל בפצועים

עברת 22 שעות הכשרה עזרה ראשונה? ישמי אותם! יש פצועים לידך, את הולכת לשחק כ"רמזור"?

איפה האחריות? איפה המנטליות? איפה עקרון החיים?

אם היית שוטרת בתחנה שלי, מזמן היית ננזפת על הקטנת ראש שכזו.

לא עברתי 22 שעות עזרה ראשונה, עברתי הרבה יותר, כמו כן הטירונות שעברתי הייתה של 8 חודשים (כן קרבית תתפלא).

ואם תקרא את השרשור כמו שצריך תבין שערך החיים הוא אצלי מעל הכל.

ולמזלי אני לא שוטרת ולא לוחמת בתחנה שלך.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

נהגת שודים- קראי בבקשה את ההודעות שאני כתבתי ואני מקווה שמשהו ישתנה- ואם אפשר תגובה בבקשה על מה שכתבתי- אם סדר העדיפויות השתנה או לא...

פורסם

ערך החיים אצלי והצלתם הוא ערך עליון, כמובן שבטיחות היא נושא חשוב ואין לזלזל בו אפילו לרגע אחד כי אם נזלזל אנו נהיה הנפגעים הבאים.

תאמין לי שכל פעולה שהתבצעה על ידי, ותתבצע בעתיד יופעלו בה המון שיקולי דעת ומחשבה כי באמת שאני לא רוצה להכנס לסטטיסטיקה של המתים, ומצד שני אני רוצה להציל כמה שיותר אנשים חס וחלילה אם יהיה מצב בו אני אגיש עזרה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

בקורס עזרה ראשונה,מע"רים וכולי- סכימת הATLS אם זה אומר למישהו משהו

מתחילה בשלב הSAFTY, לחובשים קרביים מדברים על להרחיק ממקור סכנה כמו

ירי ושריפות וכולי ע"י גרירה למחסה מוגן, בכביש ניתן להקביל את זה להוציא את הפצועים מהכביש עצמו.

וכאן גם הרבה נוטים לשאול את השאלה של עמוד השידרה הצווארי שנוטה להפגע גם במקרה של תאונה,

והתשובה היא שעדיף להזיז את הפצוע מאשר לא לטפל בו.

מי שמטפל בפצוע כשהוא מונח על הכביש מסכן את חיו ואת חיי הפצוע שלו.

במקרה זה מה שהיה צריך לעשות זה להרחיק את הפצועים מהכביש, ולהעמיד רכב בנתיב בו יש בעייה,

עם אורות מהבהבים+להעמיד משולש אזהרה שקיים בכל רכב.

Race Smart

פורסם

יותם בשלב הS לחו"בקים

קודם כל נצירת נשק...מה זה אומר ? קודם כל הבטיחות שלך עצמך !!, אחרי זה הבטיחות של הפצוע...ולמה זה ? כי אם תפגע לא אתה ולא הוא תקבלו עזרה,

אותו דבר השוטר, קודם שישים אפודה זוהרת יגן על הבטיחות שלו, כי אם הוא ידרס זה בטח לא יעזור לא לתנועה או לפצוע ששוכב על הכביש או כל דבר אחר

בקשר למה שאמרת על טירונות קרבית - איפה שירתת ? קרקל מג"ב ?....

פורסם

נהגת שודים- אני שמח שלא תסכני את החיים שלך!

הסכמה המדוברת היא PHTLS

ATLS- זוהי סכמה המיועדת לניידות טיפול הנמרץ ואמבולנס טיפול נמרץ...

ואתה צודק בקשר לשלב הראשון- SAFETY...

ד"א מאמר נחמד מאוד:

http://www.101.org.il/v3/article/showarticle.asp?artid=72

יש לציין שהמאמר נכתב בידי מע"ר נוער ואינו בה כתחליף להוראות וסכמות טיפול אלא כהמלצה בלבד- לא אני הכותב...

הכותב קצת הגזים בצורת הטיפול אבל בסדר...

עריכה:

Pre Hospital Trauma Life Support

Advenced Trauma Life Support

פורסם

Pre Hospital Trauma Life Support

Advenced Trauma Life Support

יפה תיקנת את עצמך. לא סתם כתבתי ATLS, כי PHTLS זה המצאה, PHTLS זה לפי

הגדרת הסכימה AB חצי C - מATLS.

אני חובש קרבי/ גם עברתי הסמכה של חובש ימי, זה קצת יותר ממע"ר או מ. מע"רים.

יותם בשלב הS לחו"בקים

קודם כל נצירת נשק...מה זה אומר ? קודם כל הבטיחות שלך עצמך !!, אחרי זה הבטיחות של הפצוע...ולמה זה ? כי אם תפגע לא אתה ולא הוא תקבלו עזרה,

בשלב הS בATLS רשום שאתה כן מסכן את עצמך, אם אתה רץ לתוך אש ומוציא משם את הפצוע.

לעומת לטפל בו במקום. וזה מה שרשמתי, להכנס לכביש לקחת משם את הפצוע ולהעביר אותו לשוליים.

Race Smart

פורסם

אתה צוחק נכון??

לא תיקנתי את עצמי- הרחבתי כדי שיהיה ברור מה המושגים אומרים

PHTLS הסכמה מבוצעת באמבולנסים רגילים (לבנים) מפאת חוסר ציוד וסמכויות...

ATLS- מבוצעת ע"י אט"ן ונט"ן (אמבולנס טיפול נמרץ וניידת טיפול נמרץ)

AB חצי C זה לא PHTLS...

AB חצי C זה טיפול בארוע גדול- אר"ן- ארוע רב נפגעים..

וההבדל בין PHTLS ל ATLS הוא חיבור מוניטור, פתיחת וורידים, תרופות, טובוס, ניתוחי שטח...

לכן ATLS זו סכמה השייכת לבעלי סמכויות לביצוע פעולות כירורגיות- ניידת טיפול נמרץ המכילה רופא

ופעולות לא כירורגיות- אינטובציה ומתן תרופות שפאראמדיק מוסמך לתת...

באמבולנס רגיל אין רופא ואין פאראמדיק לחובש ואפילו לחובש בכיר אין סמכות לבצע אינטובציה לכן יש סכמה דומה עם שינויים..

פורסם

אין לי בעייה עם המצאות, מה שנוח לך לזכור זה בסדר, אבל בתכלס - ההבדלים, השמות, זה הכל

ATLS ולא שום דבר אחר. וATLS לא שייכת לאמבולנסים ולא למד"א, ATLS זאת שיטה שמשומשת

גם על ידי צה"ל וגם על ידי כל מגיש עזרה ראשונה בסיסי חובש וכולי עד לדרגים בכירים כמו רופאים וכולי.

זה לא בדיוק משהו קטן כמו שעשית את זה. הפירוט המלא לכל דבר ולכל מצב וכולי זה ספר של בסביבות

ה1000 עמוד..

AB חצי C זה ממש לא אר"ן. זה טיפול מהיר בשטח , למעשה מה שנקרא "הכנה לפינוי"

באר"ן אפשר להגיע גם לE וגם הלאה, הכל תלוי במידה קירבתו של האר"ן למקור האמבולנסים

ובתי החולים.

אם זה יהיה בנגב, יקח קצת זמן עד שתראה אמבולנסים ויש לך זמן לעשות מעבר, אז אתה לא עושה?

אתה עושה.

Race Smart

פורסם

אני מבין שהסכמה לא שייכת לאף אחד- כשמדובר בעזרה ראשונה בד"כ זה מד"א אז אני מדבר באותם המושגים- למי "שייכת" סכמה כזאת או אחרת...

וPHTLS זו לא המצאה זה שינוי של ATLS לטובת ה"מוגבלים" באמצעים/ציוד ובסמכות.

כמובן זה לא קטן זה מכיל הרבה מאוד- זו היית דוגמא קלה...

לגבי ה1000 עמודים לא הבנתי מה רצית לומר במשפט הזה..

פורסם
אותו דבר השוטר, קודם שישים אפודה זוהרת יגן על הבטיחות שלו, כי אם הוא ידרס זה בטח לא יעזור לא לתנועה או לפצוע ששוכב על הכביש או כל דבר אחר

עתיד, אני מאמין שכל מי שקורא את השרשור הזה יסכים איתך, אבל מה קורה אם השוטר (או לחילופין אזרח מאחר ואין שום הבדל בניהם) לא נושא עימו חליפה זוהרת ? מה אם אין לו אמצעים מיוחדים אלא רק הרכב הפרטי שלו ?

נראה לי קצת לא הגיוני לומר ש"קודם כל הבטיחות שלך" ולהפקיר מישהו שצריך עזרה דחופה.

• תוכן חדש...