Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

B4 2006

LEGACY 1.8
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום השיקה יפנאוטו את ה B4 שנת 2006 .

החדשה הכי לוהטת היא שמהיום ייבאו את דגם ה 2.0R הווה אומר עם מנוע 2 ליטר מתקדם עם 165 כ"ס... תחיי המלכה החדשה.

בנוסף זכתה לכמה נגיעות בפנים, חישוקי 17" , פנסי ערפל.

וכל זה כנגד 165000 ש"ח... הלוואי עלי.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3121623,00.html

http://www.motocar.co.il/motocar/news/news.asp?id=5205

Mazda CX5

Škoda FABIA

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שלום לכולם,

היום השיקה יפנאוטו את ה B4 שנת 2006 .

החדשה הכי לוהטת היא שמהיום ייבאו את דגם ה 2.0R הווה אומר עם מנוע 2 ליטר מתקדם עם 165 כ"ס... תחיי המלכה החדשה.

בנוסף זכתה לכמה נגיעות בפנים, חישוקי 17" , פנסי ערפל.

וכל זה כנגד 165000 ש"ח... הלוואי עלי.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3121623,00.html

http://www.motocar.co.il/motocar/news/news.asp?id=5205

חשוב לציין כמה דברים:

אותו מנוע 2 ליטר "חדש" הוא מנוע מוכר בשווקים מסויימים בעולם (למיטב זכרוני, יפן בלבד קיבלה אותו) ובעבר היו לו 155 כ"ס.

השוני בינו לבין המנועים המוכרים הוא בראש ובראשונה SOHC (בנוכחיים) מול DOHC בזה המוזכר מעלה.

אותו 2 ליטר DOHC עם 155 כ"ס בעבר קיבל עכשיו מצערת אלקטרונית, סעפות פליטה ויניקה חדשות וחלקות במיוחד, תזמון שסתומים משתנה ומערכת פליטה חדשה (שלטענת גורמים מסויימים שינתה את צליל המנוע וגם תרמה מאוד לביצועים). דבר זה העלה את רף הביצועים ל 165 כ"ס ב 6,800 סל"ד והוריד את המומנט לסלד שפוי של 3,200 סל"ד (19.1 קג"מ) - מה שמשאיר רצועת כוח נאה ביותר ביחס למנועים הקודמים.

בהמשך למה שנכתב ב YNET ע"י שאולי צויין כי "אם עד היום היא הייתה מהחלשות בקטגוריית המשפחתיות הגדולות, כעת היא עוקפת אפילו את ההונדה אקורד החזקה יחסית. עם זאת, מעט מפתיע היה לגלות כי נתוני הביצועים אינם מלמדים כי על הכביש זה אכן כך. נתון האצה מ-0 ל-100 קמ"ש ב-11.2 שניות בלבד בוודאי אינו מהטובים." אך כנראה שהוא שכח את מערכת ה AWD שאין במכוניות אחרות (ומה לעשות, לכל מטבע יש 2 צדדים וצריך לדעת להסתכל גם על הצד השני).

עם זאת שאולי צודק. נכון, לא הכי מהירה - אבל במיאוץ הבאנלי מ 0 ל 100 קמ"ש היא עדיין יותר מהירה ממאזדה 6 מנוע 2 ליטר (הנעה קדמית), איטית בכחצי שניה בלבד מאקורד (הלו, לאקורד 5 הילוכים לאחת המדוברת מעלה 4 וגם AWD) - שזה הפרש נאה יחסית למכונית עם הילוך אחד פחות והנעה כפולה קבועה.

שנית, מר שאולי טרח גם לציין עוד משהו שיש לי הסתייגות קלה לגביו:

" כי לסובארו לגאסי, מכונית שאנו מעריכים למדי, הייתה בעיה גדולה בעבר, שהתבטאה ביחידת כוח רחוקה מלשכנע. אם עד היום היא הייתה מהחלשות בקטגוריית המשפחתיות הגדולות"

ראשית יש לציין כי הבעיה הנקודתית היתה בעיקר בישראל, בה הביאו גירסאות מוזרות להחריד שלא שמעו עליהן בעולם (1600, 1800...).

הלגאסי, אי שם בתחילת שנות ה 90, יובאה (אומנם בכמויות מצומצמות) בגרסת ה-2 ליטר, כיאה למכונית משפחתית גדולה ("מנהלים").

הביצועים כבר אז היו טובים מאוד כי לא היתה מערכת הנעה כפולה קבועה (היתה אופציה ונמכרו גם מזה), ולמרות ההספק הצנוע של 115 כ"ס למנוע 2 ליטר, היא עדיין עושה היום בית-ספר לכל מאזדה 6 עם מנוע 2 ליטר וגם עומדת בקו ישר עם אקורד 2 ליטר 5 הילוכים (10.6 ל 100 קמש) - להזכירכם, הדגם שלי (דור-II, מודל 96, מנוע 2 ליטר, הנעה קדמית, אוטומטית) נבחן במגאזין "אוטו" דאז בו נמדד נתון של 10.2 שניות ל-100 קמ"ש ובמדידה עצמית לפני קצת יותר משנה - 10.5 שניות ל 100 קמ"ש.

המכוניות בעבר היו יותר קלות - נכון, אבל ככל שהתקדמנו בשנים גם הספק המנועים עלה משמעותית (ביחד עם טכנולוגיה עדיפה) וכל זאת עדיין לא הביא אותנו למצב שניתן לומר שיחידת הכח לא היתה משכנעת... היא לא היתה משכנעת אולי על הנייר - אך בפועל הנתונים מדברים בעד עצמם. הדבר היחידי שבאמת לא היה משכנע (או משוכנע, מה שתרצו) דאז הוא השכל הישראלי שרצה מנוע קטן.

אפרופו חידושים והמצאות; האתר של סובארו (www.subaru.co.il) שודרג בימים האחרונים ועכשיו הוא מיישר קו יחד עם האתר היפאני והאמריקאי בכל הקשור לגראפיקה ומבנה התפריטים... הגיע הזמן ;-)

זהו לבינתיים... :-)

לילה טוב

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לאיציק שלום,

כל מה שציינת הוא נכון ב 100%.

לגבי נתון ההספק והמומנט, באתר היפני מצויין שם שההספק לגרסה האוט' הוא 180 כ"ס.

ולגבי המומנט מצויין שהוא מגיע ב 4400 סל"ד, כך שהתאמתו לתן האירופי שינתה את פני התמונה.

אבל בקשר לביצועים, אני לא מבין מאיפה שלפו את הנתון 11.2 למאה, כי אפילו בכל פיסת מידע רשמית אין נתון של תאוצה. כך או כך אני רוצה להעלות 2 דברים מאוד חשובים :

1- כבעל סובארו לדורותיה, אני יכול להעיד על כך שהמנועים מגיבים יותר טוב אחרי 10K הראשונים לחיי המנוע, וזה תקף גם ל B4 החדשה .

2- לגבי הביצועים , נכון שהחיים הם לא אפס למאה, אבל גם בלגאסי 1.8 ידנית אפשר לבצע את זה יפה מאוד, וגם עם יותר מ 200K היא מצליחה לעמוד ראש בראש עם מאזדה 6 דנדשה.

כך שעם כל הכבוד לסקירה של אתר YNET , הסקת המסקנות הפזיזה לגבי הביצועים היא חסרת טעם,

ואם הוא מתעקש להשוות אותה לאקורד אז שיחכה עד שינהג בחדשה - אבל עם או בלי המנוע החדש, ה B4 היתה ותשאר עדיפה מבחינת נוחות+דינמיות+אחיזה, שלא לדבר על מאזדה 6, סונטה חדשה.

רק הפאסאט וה 407 יכולות לתת פייט טוב... אבל גם בזה אני מפקפק...

אין ספק שהמנוע החדש הוא פנינה אמיתית, אני מחכה לסיבוב בקוצר רוח.

תודה

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

אין כמוהם מסיונרים למותג. וכדי להסיר ספק, זה נאמר תוך הערכה כנה.

עם זאת, ואם יורשה לי, נראה לי שהרוח סוחפת כאן לכיוון לא נכון. ולפני ההתלהמות הצפויה, קחו את הדברים ברוח טובה. אם אפשר. בבקשה.

לאיציק: שאולי לא שכח, ובוודאי לא "שכח" איזה גלגלים מניעים את הלגאסי. זה פשוט לא רלוונטי בדיווח על המנוע. יחידת המנוע של הלגאסי הייתה בדרך כלל נקודת חולשה, במהלך מרבית שנותיו של הדגם, על-פני מרבית הדגמים שיוצרו ושווקו אי פעם, לא רק בישראל. שוב, ללא קשר לסגולותיה או מעלותיה או ייחודה של המכונית הזו. וכדי לדייק, "נקודת חולשה" יותר בכיוון השיווקי מאשר "על הכביש". וזו הנקודה העיקרית.

למגיב השני: כבעל מכוניות סובארו שונות ב-20-ומשהו השנים האחרונות, אני יכול להעיד שמרבית המנועים - הגם ש"בוקסרים" בולטים בתחום זה - "נפתחים" בשלב מאוחר יותר של חייהם, ולא מייד. "הסקת מסקנות פזיזה"? איפה זיהית הסקת מסקנות כלשהי? כל שנכתב הובהר כלקוח מנתוני סובארו עצמם, תוך התייחסות ברורה וחד-משמעית לביצועים "על הנייר".

אם מישהו מסיק כאן מסקנות בצורה פזיזה, זה אותו אחד שיכול לקבוע ש"אין ספק שהמנוע החדש הוא פנינה אמיתית", עוד לפני שהניע אותו אפילו. את זה לא כתב שאולי. בחיי.

פורסם
לאיציק: שאולי לא שכח, ובוודאי לא "שכח" איזה גלגלים מניעים את הלגאסי. זה פשוט לא רלוונטי בדיווח על המנוע. יחידת המנוע של הלגאסי הייתה בדרך כלל נקודת חולשה, במהלך מרבית שנותיו של הדגם, על-פני מרבית הדגמים שיוצרו ושווקו אי פעם, לא רק בישראל. שוב, ללא קשר לסגולותיה או מעלותיה או ייחודה של המכונית הזו. וכדי לדייק, "נקודת חולשה" יותר בכיוון השיווקי מאשר "על הכביש". וזו הנקודה העיקרית.

צודק, אין ספק שהיה כאן כשל שיווקי שהרס חלקית את סיכויי הדגם להצליח טוב יותר.

בנוסף, ברור שלאורך השנים הספק המנועים הללו היה נמוך באופן גורף - למרות שהנתונים על הנייר, כפי שציינתי קודם לכן, לא תמיד שיקפו את הנתונים על הכביש - וחבל שאנשים סתם נכנסו לסטיגמות בעניין.

בישראל לקח המון זמן להעלות יחידות עם מנוע 2 ליטר על הכביש בזמן שבחו"ל זו היתה כמעט ברירת המחדל ו"מדרגת הכניסה" לדגם הזה, כשבחו"ל קיימים גם דגמים מטורבתים וגם דגמים עם מנוע 2.5 ל' (ה 2.5 ל' עם מערכת הנעה כפולה ותיבה אוטומטית עדיין מביא את הרכב לביצועים לא רעים של טיפונת יותר מ 10 שניות ל 100 קמ"ש).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בקשר לסובארוים שמתי לב גם אני לאחר "הרצה" של המנוע הוא נותן יותר בראש, העיתונים לא אוהבים את המותג סובארו וזה לא חדש.

נכון שלסובארו הייתה את הבעייה של הכח אבל יש לה מערכת AWD, יש לה נוחות נסיעה ואחיזה עדיפה והתנהגות יותר טובה משל אקורד, שלא נדבר על מזדה 6-בכלל לא גרמה לי להתרגש.

ואם כבר מדברים על השיווק-לדעתי עם כל הכבוד השיווק של סובארו על הפנים.

לדעתי רק ה407 יכולה לתת פייט מול הB4 החדשה

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם
בקשר לסובארוים שמתי לב גם אני לאחר "הרצה" של המנוע הוא נותן יותר בראש, העיתונים לא אוהבים את המותג סובארו וזה לא חדש.

אתה מוכן להסביר למה הכוונה "העיתונים לא אוהבים את המותג סובארו"?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אתה מוכן להסביר למה הכוונה "העיתונים לא אוהבים את המותג סובארו"?

רוני

אם היית רואה איך המותג סובארו התקבל בשנותיו הראשונות בארץ, היית מבין אתה הכוונה.

בעיקר הדגמים הבתוליים: FF-1, רקס, GF, GFT ו-GSR, שלמעשה שלושת האחרונים היו הרבה יותר יקריים ממוסטנג למשל באותם שנים, ורק אנשים עם כיסים כבדים יכלו לרכושם, הם אומנם לא היו בעלי ביצועים, אבל היו זריזים מאוד (מכאן לקוח המושג "פשע"), בעלי מראה נאה יותר (ובוא לא נתווכח לגבי זה, צריך לזכור מה הסתובב אז על הכבישים: סוסיתאות, סימקות, פרינצים ופורדים מרובעים) ואף הציעו תיבה אוטומטית, דבר שמעטים יכלו להציע.

אחרי זה הגיעה הלאונה (ואני מדבר על השנתונים שמ79 עד הדעיכה בסוף שנות ה80') שגרמה לעיתונאיי הרכב לאכול את הכובע. היום אומנם המצב הרבה יותר טוב, אבל לא אחת ישר מקשרים את המותג סובארו עם האסוציאציות השליליות (פשע, ערס מוביל) למרות שהדגמים של סובארו של היום רחוקים אלפי שנות אור מהם.

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

מצטער, אבל אין לי מושג על מה אתה מדבר. עברו 20 שנה מאז הלאונה, אתה יודע? לעיתונאי רכב אין ולא צריכה להיות שום דעה משוחדת בנוגע לשום יצרן. כל רכב נמדד לפי יכולותיו הוא, ובלי קשר למוצאו. הקשר היחידי שנעשה למוצא הוא הקשר הנסיבתי, המונע מכוחות השוק. לדוגמא, אם נניח ה-B4 החדשה תהיה טובה יותר מהפאסאט, עיתונאי הרכב לא יהססו להודות בכך, אך גם לא תהיה להם בעיה להגיד שכנראה בשוק הפאסאט תימכר יותר בגלל עניין המיצוב. בקיצור - אין שום דעה משוחדת בנוגע לכל מותג או יצרן, ובהחלט לא לסובארו (שמלבד האימפרזה הרגילה, שכבר מתיישנת, מציגה ארסנל דגמים משובח למדי).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

למגיב השני: כבעל מכוניות סובארו שונות ב-20-ומשהו השנים האחרונות, אני יכול להעיד שמרבית המנועים - הגם ש"בוקסרים" בולטים בתחום זה - "נפתחים" בשלב מאוחר יותר של חייהם, ולא מייד. "הסקת מסקנות פזיזה"? איפה זיהית הסקת מסקנות כלשהי? כל שנכתב הובהר כלקוח מנתוני סובארו עצמם, תוך התייחסות ברורה וחד-משמעית לביצועים "על הנייר".

אם מישהו מסיק כאן מסקנות בצורה פזיזה, זה אותו אחד שיכול לקבוע ש"אין ספק שהמנוע החדש הוא פנינה אמיתית", עוד לפני שהניע אותו אפילו. את זה לא כתב שאולי. בחיי.

הלל, אני לא מבין למה התחממת כל כך ??? תאמין לי שלא צריך 20 - ומשהו שנה כדי להעריך מוצר בכל תחומי השימוש שלו.

דבר שני , הם לקחו נתון 11.2 שניות למאה , וקבעו שזה מאכזב... הרי מי כמונו יודע שכל נתון שסובארו מפרסמת לגבי הביצועים עובר פסימיזציה (מלשון פסימי), כך שלפחות יחכו עד שינהגו ברכב המשודרג.

נראה מה יגידו על ה B4 עם המנוע החדש...

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

רק נדמה לי, או שלא ציינתם את הנקודה החשובה ביותר - היא גם תגיע עם תיבה ידנית?

זה אוטומטית היה הופך אותה לבחירה שלי בתחום המנהלים.

אבל כשב35K יותר מקבלים WRX... :wink:

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
רק נדמה לי, או שלא ציינתם את הנקודה החשובה ביותר - היא גם תגיע עם תיבה ידנית?

זה אוטומטית היה הופך אותה לבחירה שלי בתחום המנהלים.

אבל כשב35K יותר מקבלים WRX... :wink:

לרועי,

עדיין לא הייתי בסוכנות, אבל באתר של רוני אהרונוביץ' (מעודכן יפה מאוד), מופיעה גרסה ידנית במחיר 162K, אפילו גם בסטיישן (עם הילוך LOW).

גימי

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

הם (אני משער שהכוונה ל-ynet) לקחו נתון שהיצרן פרסם. לא כזה שהם המציאו. ו-11.2 שניות ל-100, עבור מכונית משפחתית מודרנית עם 165 כ"ס, זה בהחלט נתון מאכזב משהו. ולא, אף אחד לא יודע שסובארו פסימיים לגבי נתוני ההאצה והמהירות המרבית שלהם. מי כמוני יודע שהם אופטימיים בדיוק כמו שאר יצרני הרכב.

לסיום, הערת שהם צריכים לחכות עד שינהגו ברכב המשודרג ירק אז יגידו אם זה מאכזב או לא. אתה צודק בעיקרון, רק שזה ממש לא קשור למה שכתוב. ההתייחסות בכתבה הייתה לנתון הרשמי, לא לביצועים בפועל על הכביש. זה גם צויין בפירוש. ואם כבר, אפנה אותך שוב לסיום הערתי הקודמת אליך: מי שכתב ש"אין ספק שהמנוע החדש הוא פנינה אמיתית" היה אתה. איך אתה יודע? ולמה אין לך קצת ספק?

גילוי נאות: "הם" זה גם אני.

פורסם

תראה, אפשר לומר ש-11.2 זה טיפה מאכזב ל-165 כ"ס, אבל יש לזכור שמדובר בהנעה כפולה ותיבת 4 הילוכים. (אם כי משקל המכונית לא גבוה באופן מפתיע למדי, רק 1405 ק"ג). בכל מקרה, אם הנתונים מיתרגמים היטב לכביש, אז המנוע הזה אמור להיות גמיש ביותר, עם שיא מומנט ב-3200 סל"ד ושיא הספק ב-6800. רצועת כוח של 3600 סל"ד זה יפה מאוד, במיוחד כשרוב המומנט מגיע כבר ב-2000 סל"ד, לפי הגרף.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...