Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לאבא שלי מאזדה 6 שנת 2004 .

לפני חודש הלך לה הגיר ובמסגרת האחריות הוחלף לה הגיר .

היום הוא העביר הילוך מ"ניוטרל" להילוך "רוורס" ואז הגיר התחיל לעושת רעשים של חריקות ונדלקה הנורה בצג.

וגם שהוא נסע קדימה מידי פעם בכל ההעברת הילוכים של הגיר האוטומטי נשמעו רעשים וחריקות ממנו והנורה נדלקה בצג.

מה יכולה להיות הבעיה??

האם הוא קיבל גיר מקולקל?:?

תודה רבה !

יוגב 205

פורסם
יש לאבא שלי מאזדה 6 שנת 2004 .

לפני חודש הלך לה הגיר ובמסגרת האחריות הוחלף לה הגיר .

היום הוא העביר הילוך מ"ניוטרל" להילוך "רוורס" ואז הגיר התחיל לעושת רעשים של חריקות ונדלקה הנורה בצג.

וגם שהוא נסע קדימה מידי פעם בכל ההעברת הילוכים של הגיר האוטומטי נשמעו רעשים וחריקות ממנו והנורה נדלקה בצג.

מה יכולה להיות הבעיה??

האם הוא קיבל גיר מקולקל?:?

תודה רבה !

יוגב 205

שיגש למוסך לקבל אבחון.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

פשוט הפקרות כל מה שקורה עם מכוניות חדשות!

פעם בחיים לא היה הולך גיר אחרי שנה!!

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

הסיפור הזה (תקלה?... מחליפים!) מזכיר לי את את המאבק בין HP ל- TI בתחום המחשבונים בסוף שנות ה60 ותחילת שנות ה70. בתקופה הזאת המחשבונים היו יקרים (היו על LEDים ולא LCD) ולכל חברה היתה אסטרטגיה אחרת סנושא בקרת איכות.

ל TI היתה תפיסה של בקרת איכות קיצונית ורבת מחזורי בקרה שהעלתה את את העליות וכך גם את עלות המוצרים.

ל HP היתה תפיסה של ליצר בזול ולמכור בזול ואם תהיה איזו תקלה נחליף מידית ללא שאלות במסגרת אחריות ארוכת טווח.

היום מנסים לצמצם עלויות QA בכל המוצרים שהם לא "mission critical" ולתת מחיר זול יותר לצרכן.

הנה דוגמה פשוטה בלי יותר מידי שטויות של חקר ביצועים, מטריצות, ISO, TQM ושאר ירקות מעיקים.

העלויות הכרוכות בתהליכי בקרת איכות מורכבים הם עצומות. רק כדי לתת דוגמא:

נניח שאתה מייצר 1,000 יחידות ורוצה להעביר עליהם QA. אתה יודע שסטטיסטית 10% יוצאים דפוק.

כל מחזור QA יזהה 75% מהדפוקים אבל גם יפסול 10% מהתקינים. ואלו שיצאו פסולים נזרקים והתקינים עוברים סיבוב נוסף כדי לנסות לסנן שוב יחידות דפוקות.

במחזור הראשון ישנו זיהו של 75 יחידות דפוקות (25 יחידות דפוקות ישלחו ללקוח) ועוד 90 יחידות תקינות הוכרו כדפוקות. נשארו לך 835 יחידות שהוכרו כתקינות

אתה מחליט לבצע סיבוב נוסף...

זיהית עוד 18.75 מהיחידות הדפוקות ופסלת (מתוך 810 התקינות שנשארו) 81 יחידות תקינות.

לאחר 2 סיבובים אתה מגיע לרמת איכות סבירה => יש לך רק 6.25 יחידות דפוקות שישלחו ללקוחות - 0.65% אחוז תקולים (כאשר לפס היצור יש 10%).

אבל, וזה "אבל" עצבני!!! מתוך 900 יחידות תקינות אתה מעביר ללקוחות רק 729 יחידות תקינות ועוד לא נכנסו לעלויות הליך הבקרה עצמו.

בשביל מה כל הסיפור?

היום יצרנים רבים מתוך אסטרטגיה עסקית מושכלת (שיקולי עלות...) מעדיפים לתת אחריות ארוכה יותר ולהחליף מוצרים שכשלו במקום להוציא סכומים עצבניים על QA. בתור לקוח ברוב המקרים תעדיף לשלם פחות אבל לקבל אחריות במקום לשלם הרבה יותר ולדעת שהסיכוי לתקלה פוחת.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם
בתור לקוח ברוב המקרים תעדיף לשלם פחות אבל לקבל אחריות במקום לשלם הרבה יותר ולדעת שהסיכוי לתקלה פוחת.

אולי.

אני לדוגמא קניתי בזול יחסית אוטו של יצרן מסוים, שהגיע עם אחריות לשלוש שנים או 250K ק"מ - שזה יפה מאוד.

כבר בתקופת האחריות האוטו תוקן פעמים רבות. אמנם לא על חשבוני, אך נאלצתי להכניס ולהוציא מהמוסך, להשתמש ברכב חלופי, לאבד זמן ועצבים. בגמר האחריות, נשארתי לממן את החסכון בבקרת האיכות מכיסי. התוצאה: אני לא קונה יותר מאותו יצרן. מעדיף לשלם מעט יותר ולקבל רכב שלא מתקלקל במקום רכב שמתוקן במסגרת אחריות.

נמרוד

פורסם

זה לא מהיום ולא מאתמול שהכל (כמעט) זה עניין של כסף.

המטרה של יצרני הרכב היא לעשות כסף כדי להעביר מקסימום דיבידנדים לבעלי המניות נקודה. עם בטיחות תמכור אז יאללה לשפר את הביטחות... עם עיצוב יעזור עז יאללה לעצב...

במקרה שמצויין בת'רד הזה אני מניח שמדובר במה שמכונה "monday car".

הפיתרון הוא לשגע את היבואן כדי שלא ישפץ/יתקן את הגיר אלא יחליף אותו בגיר חדש.

מומלץ לבצע את כל הקשר עם היבואן והמוסכים בכתב! ולשמור את כל התכתובות. אם אין טיפול מהיר ומשביע רצון אז לפנות למחלקת שירות לקוחות/ קשרי לקוחות של מאזדה העולמית תוך תיאור תיאטרלי של מחדלי הטיפול במקרה שלכם.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם
אולי.

אני לדוגמא קניתי בזול יחסית אוטו של יצרן מסוים, שהגיע עם אחריות לשלוש שנים או 250K ק"מ - שזה יפה מאוד.

כבר בתקופת האחריות האוטו תוקן פעמים רבות. אמנם לא על חשבוני, אך נאלצתי להכניס ולהוציא מהמוסך, להשתמש ברכב חלופי, לאבד זמן ועצבים. בגמר האחריות, נשארתי לממן את החסכון בבקרת האיכות מכיסי. התוצאה: אני לא קונה יותר מאותו יצרן. מעדיף לשלם מעט יותר ולקבל רכב שלא מתקלקל במקום רכב שמתוקן במסגרת אחריות.

נמרוד

מותר לך לספר שזו פיאט מריאה/בראבו. :-)

וחוץ מזה מה קורה לכל המאזדות החדשות?

זו הפעם הרביעית שאני שומע על בעיות רציניות בגיר.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

תודה לכל המגיבים פה..

אפילו שזה קשור בעקיפין לבעיה של האוטו תמיד מעניין לישמוע דברים חדשים.

בכל אופן ,היום, נראה מה היתה הבעיה של האמיתית הגיר.

יוגב 205

פורסם
פשוט הפקרות כל מה שקורה עם מכוניות חדשות!

פעם בחיים לא היה הולך גיר אחרי שנה!!

אורן

זה קורה המון לואגים בזמן אחרון.

ולא שמעתי פעם אחד על בעיות עם גירים של הונדה.

Omnia mea mecum porto

פורסם
זה קורה המון לואגים בזמן אחרון.

ולא שמעתי פעם אחד על בעיות עם גירים של הונדה.

וזו פעם ראשונה שאני שומע משהו כזה על מאזדה בכללי ובמיוחד על ה6!

ומה הקשר להונדה? אולי לא שמעת על גירים שהלכו אבל על מנועי 2 ליטר שמעת?

הונדה לא נחשבת יותר אמינה ממאזדה.

תום

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם
וזו פעם ראשונה שאני שומע משהו כזה על מאזדה בכללי ובמיוחד על ה6!

ומה הקשר להונדה? אולי לא שמעת על גירים שהלכו אבל על מנועי 2 ליטר שמעת?

הונדה לא נחשבת יותר אמינה ממאזדה.

תום

קורה. לא מזמן החלפנו גיר למאזדה 3.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...