Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אף אחד כאן לא נסמך על מחקרי עומק וסטטיסטיקה מקיפה, אלא על ניסיונו ולעיתים מה שהוא קולט מהסביבה. גם אתה כך. צריך להבין שבהעדר מחקר מדעי מקיף, אמין ורציני כך כולנו. כך אגב צומחות גם דעות קדומות שלא תמיד מבוססות מציאות. שתי דוגמאות ברשותך לכך שניתן בקלות לפתח סטיגמות כאלו, האחת שלך עם אובססית ה DSG. מרבית כלי הרכב שנמכרים היום מצוידים בתיבה דומה, לרבות חלק נכבד מהקוריאניות ועדיין אתה נזעק בכל פעם שמישהו כאן שואל על משהו שמגיע מוואג, תכין כיס עמוק למצמדים ומכטרוניק אתה מזהיר, למרות שאם יש יצרן שצבר יותר נסיון עם התיבות הללו ולדעתי וניסיוני הדבר מתבטא היום באמינות גבוהה יחסית של המכלול הזה אצלו, זה קונצרן פולקסוואגן. לא שמתי לב שאתה גם נרעש כשמישהו שואל על קיאה או יונדאי עם גיר דומה, למרות ששם מדובר בעלות תיקון כפולה ומשולשת. דוגמה שניה ליצירת סטיגמות בקלות, אם כי בכיוון שונה, זו השאלה התמימה בפייסבוק לרוב, למה כולם מוכרים טסלה ( דוגמה מייצגת, פשוט נתקלתי היום )  מעל המחירון, אני לא משוכנע שכך הוא המצב בשוק, גם לא בטוח שהשואל סובר כך, אבל בקלות ניתן, אם חוזרים על זה פעם אחרי פעם, באופן הזה לקבע סטיגמה המגשימה את הגלום בשאלה.

• אהבתי 2
פורסם

לגבי קוראניות גם אני מזהיר לגבי הגיר, פשוט פחות ממליץ כי מעדיף DSG שלדעתי נעים יותר.

כאמור לאף אחד אין מידע על תקלות, אבל כדאי לדעת שזה יכול להיות, שפותח השירשור לא יהיה בהפתעה אם זה קורה לו.

גם פה הבחור לא ציפה ברכב בן 4 עם 50 אלף.

2026-07-25114724.thumb.png.edf3fd2bc11820d965164ffc9603617c.png

או גם לבחור הזה שלא ציפה...

2026-07-25115014.png.e77684c8d8b6a029f3e42613ccd3d3e7.png

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עם כל הכבוד לותיקי הפורום שמזהירים (לפעמים בצדק) מפני רעות חולות ותקלות נפוצות. חשוב להעמיד דברים על דיוקם.

סיפורי VAG DSG  המתאבדים בהמוניהם היו נכונים(יחסית לכמות שעלה על הכביש) בדגמי 2009-2011 עבור הגיר היבש (במכטרוניק תמיד יש שמן) מטיפוס DQ200.  מאז עברו 15 שנה של שיפורים בגיר הזה ומופע התקלות בו הלך וירד. אם כי עדיין, בתלות בצורת הנהיגה הסיכוי לתקלה גבוה יחסית לנסועה.

ברכבי VAGבמשפחה ( 10 יחידת במצטבר) לא היו כל תקלות באלו שהיו מצויידים בגיר הזה. 

גם באיביזה 2014 AM5 שנמכרה לאחרונה עם 140 אלף קילומטרֿ התקלה היחידה שנרשמה כשהרכב הגיע ל 130 אלף הייתה הופעת ״מפתח פתוח״ מהבהב כאשר הרכב היה נע בפקק מעל כ 10 דקות. כמובן שההיסטריה עלתה לגבהים מאחר וכל מי ששמע על כך כולל בעלי מוסכים זעקו שהלך המכאטרוניק וצריך להפטר מהרכב כי התיקון יעלה יותר מחצי שוויו.  אז זהו שלא. מה שהתגלה בבדיקה הייתה נזילה מאטם מכלול המכאטרוניק . הפתרון כמובן היה החלפה של האטם וכמובן מילוי שמן מחדש, והתקלה נעלמה.

אגב כך, אני מצפה מכל המזהירים לגילוי נאות לפחות בכל הנוגע למידע שהם חולקים - במיוחד למי שלא היו בבעלותו רכבים שצוידו בגיר כזה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אני לא החזקתי  רכב עם DSG, אז?

אתה מכיר את הבעיה במנועי פיורטק? החזקת בכזה רכב? אם לא אז זה אומר שאסור להזהיר?

החזקת הונדה עם מנוע 1.0 הבעייתי? או ברכב ניסן עם גיר רציף בעייתי? אם  לא אז אסור להזהיר?

לא מובן..

גילוי נאות צריך במידה ואני ממליץ רק על מותג מסוים ומתברר שאני עובד שם.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעתיים, yulianx כתב:

אתה מכיר את הבעיה במנועי פיורטק? ה

כן, ״מקורב״ לבעלי מוסך מזה כמה עשורים. 😉 

ובנושא הזה, אכן ממש לא צריך להיות הבעלים של כזו. עשורים שהבעיה נמשכת עד שהיצרן ״ניכנע״ והחליף לשרשרת.

אצל VAG(אני לא פאן בוי שלהם) יש מגמה עיקבית של שינוי ושיפור, כולל חברות צד ג׳ שהתאימו תוכנות למצמדים. 

לפני 3 שעות, yulianx כתב:

ברכב ניסן עם גיר רציף בעייתי

גם כן, 2 יחידות אצל חברים קרובים שאני |גיליתי״ להם את הבעיה והם בחרו להתעלם ממנה עד שאחד מהם נתקע ללא יכולת לצאת מחנין תת״ק בשיפוע כשהגיר החליק ללא יכולת ללאחוז בהילוך. ( נגרר עם רצועה על ידי שירות דרכים) והועלה לגרר. 

אכן, רצוי להזהיר, אם כי ראי גם לציין גילוי נאות באשר למקור האזהרות כמו למשל כתבות באתרי רכב (לא פייסבוק) . וככל שכבר פורסם ומתפרסם גם ההסטוריה והדרך בה טופלו הבעיות.

חלק מהמזהירים כאן, ממש מפחידים את השואלים בסיפורי זוועה שהיו בעבר הרחוק יותר. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אצלי אין סיפורי זוועה ואני לא נגד רכבי vag. רק מזהיר שזה משהו שיכול לקרות ושיקחו בחשבון.

פורסם

גם את האזהרה ראוי לגדר (hedge) - על פי דגמי הגיר ושנות הייצור.

אם הגיר משודך למנוע 1 ליטר או למנוע 1.2 או למנוע 1.5 אותן אזהרות חייבות להתייחס לצימוד הזה.

זה לא ש ה מכטרוניק והמצמדים ב DQ200  מתאבדים באופן סידרתי אצל כולם באותה נסועה.

פורסם

יש פה מזל.

פורסם

פחות מזל, יותר תחזוקה ראויה . גם לסגל הרגלי נהיגה מוריד הרבה ממנת המזל.

מה שכן, הדור האחרון של הקופרה מפתיע לרעה, כאילו חזרו אחורה בזמן 🙄 הנטיה היא להאשים את תקופת הקורונה. לא יודע , אולי כן.

פורסם

מבחינת פעולת הגיר?

פורסם (נערך)

חברים בנושא ה DQ200 הגיר עבר עיצוב מחדש ושופר לעומת שנים קודמות מ 2013 ומעלה האוגר לחץ שמן שופר הקלאצים שופרו והם הרבה יותר עמידים כמו כן הוחלף השמן למינרלי לעומת הסינטטי שהיה גורם לקצר בלוח ואני בעל אאודי A3 1.8 ליטר שנת 2015 עם ה DQ200 זהו גיר נהדר שאם יודעים איך להתנהג איתו אז אין שום בעיות מיוחדות בפקקים לשים על מצב ספורט ובעליות להשתמש באוטו הולד כמו כן זהו גיר סגור הכוונה ללא צורך בטיפול מיוחד 

מה שכן אני לא יודע ממש מה קורה להם בגירים הרטובים גם לחבר שלי יש קופרה שהלך לה המוח גיר ב 40 אלף קילומטר

נ.ב

ואני גם עם סטייג 1 באאודי

עריכה אחרונה על ידי Karnaf053
פורסם (נערך)

אני בוחר להסתכל על הבעיה מזווית אחרת. לא האם זה אמין או לא, כי מספיק להיות באחת הקבוצות כדי להבין שבאופן סטטיסטי זה בהחלט יכול לקרות.

הרכבים האלה מצויינים, מי שנהג יודע, לא מכיר צרפתיות ובטח שלא שיט קוריאני או יפני בטווח המחירים של גולפים ואיביזיות בנות 10, שנותנות את אותה חווית נהיגה.

עזרתי לקרובי משפחה ב 3 רכבים כאלו. גולף 2014, גולף 2016, איביזה 2016. לכולם התרעתי שייתכן ויהיה החלפת מח או קלאצים. לאף אחד זה לא קרה, ואף אחד לא מרחם על הרכב בפקקים או נוהג כמו שצריך כיאה לגיר רובוטי.

אם לוקחים בחשבון שתתכן הוצאה חד פעמית, ומשקללים את זה בתקציב ובעלות הרכב, אפשר להוריד את הדאגה הזו מהראש, מה גם, שיש לא מעט כאלו שעברו החלפה של אחד מהמכלולים, והסיכוי לשקט גדל.

עריכה אחרונה על ידי Or05230
  • אהבתי 1

Miata ND2

פורסם

אם נסתכל על סופר מיני לפני עשור, מבחינת מנוע אכן לקוריאניות לא היו מנועי טורבו, אבל הצרפתיות הגיעו עם מנועי טורבו כמו ה 208 וC3 ב 2017,הקקטוס. שהיו אחלה רכבים עם נוחות עדיפה מהאיביזה למשל ועם גיר אמין יותר, אם כי המנוע פחות.

פשוט כמו שאתה התרעת שזה יכול להיות, ככה גם אני עושה. שלא יהיו הפתעות.

פורסם
לפני 15 שעות, yulianx כתב:

אם נסתכל על סופר מיני לפני עשור, מבחינת מנוע אכן לקוריאניות לא היו מנועי טורבו, אבל הצרפתיות הגיעו עם מנועי טורבו כמו ה 208 וC3 ב 2017,הקקטוס. שהיו אחלה רכבים עם נוחות עדיפה מהאיביזה למשל ועם גיר אמין יותר, אם כי המנוע פחות.

פשוט כמו שאתה התרעת שזה יכול להיות, ככה גם אני עושה. שלא יהיו הפתעות.

ה 208 ה "טובות" ושאר הפיורטקים למיניהם הגיעו עם מנועים שהם לא עניין של מזל, אלא עניין בטוח, כי גם אם תשקיע בטיימינג כל 60 אלף (שזה מה שצריך לעשות אם יש לך פיורטק), עדיין למנוע יש בעיה של צריכת שמן, היה אפשר לבלוע את הגלולה אם זה היה רק עניין הטיימינג... ב DSG, ובשאר הרובוטיות למיניהן, על כל אחד שכושל לו אחד המכלולים, יש עשרות שנוסעים בלי בעיה.

Miata ND2

פורסם
לפני 35 דקות, Or05230 כתב:

DSG, ..... על כל אחד שכושל לו אחד המכלולים, יש עשרות שנוסעים בלי בעיה.

מאות אם לא אלפים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...