Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש הרבה נתונים אבל אשתדל לקצר:

היום:

1. נסועה של 30,000 ק"מ בשנה, הרוב המוחלט בין עירוני. אין צפי לשינוי בשנים הקרובות.

2. כיום נוסע על אוקטביה 2020 1.5 בנזין עם 134,000 ק"מ (נקנתה מליסינג עם 73,000 ק"מ לפני שנתיים בדיוק).

3. ממוצע צריכת דלק 1:15.

4. שני טיפולים בשנה.

5. הוצאה חודשית על דלק כ- 1,300 ש"ח, טיפולים כ- 350-400 ש"ח (ממוצע על פני השנה), סה"כ 1700 בחודש.

6. שני ילדים אבל רוב הנסועה היא מן הסתם לעבודה בלעדיהם, אבל הרכב הוא גם הרכב המשפחתי הראשי לסופשים. יש בנוסף רכב ישן יותר לנסיעות עירוניות ופיזורים.

האפשרות החדשה:

לטסלה יש אפשרות מימון ללא ריבית וללא הצמדה על המודל Y RWD ל- 6 שנים.

7. חשמל לטסלה: כ- 350 ש"ח בחודש (יש טעינה בעבודה).

8. טיפולים: ללא.

9. מימון: 50,000 מקדמה ואז 2,700 ש"ח בחודש (ללא ריבית).

10. סה"כ 3,000 בחודש (הלוואה + חשמל).

ביטוחים, צמיגים ושאר התחזוקה - אין הפרשים משמעותיים.

לאורך תקופה של 5-6 שנים, נראה שכלכלית האופציות זהות כי עלות הדלק והטיפולים של הסקודה מקזזת את ירידת הערך הצפויה של הטסלה ואין העדפה כלכלית ברורה.

אולי השיקול של לנהוג ברכב חדש לגמרי מול רכב שכבר בן 6.5 מטה את הכף? מה אתם הייתם עושים?

מצרף טבלת השוואה מ- GPT, אשמח שתגידו מה דעתכם לגבי הנתונים. 

11. הפרט היחיד שלא נלקח בחשבון הוא הכנסה של מס נסועה שיכולה לשנות קצת את החישוב.

12. מנגד, האוקטביה צפויה להגיע לק"מ גבוה (300KKM+) ולא בטוח אם היא תשרוד אצלנו את כל ה- 6 שנים הבאות.

image.thumb.png.40540602fdd639d4bb780026ac234391.png

image.png.69f05530e1f3d9d4dca14aad6b1746e5.png

תודה!

פורסם

אתה משווה טסלה מודל Y L חדשה לאוקטביה משומשת? 

לא מבין את ההשוואה הזו.

קח כמה אופציות חשמליות - זיקר 7X או שתחכה ל 7XGT, איוניק 5, אקספנג G6, והטסלה הזו

קח אלטרנטיבות 'מסורתיות' כמו אוקטביה חדשה, BYD Seal5 PHEV, וכד' 

ומכאן תנסה לזקק תובנות.

לרוב כשמשווים בין חלופות צריך להיות קשר ביניהן. אם הן באותו הסגמנט, ואם לא אז באותו המחיר. כאן אין לא זה ולא זה, ולהסתמך על הצ'אט זה משהו שלא הייתי עושה. 

אפילו בחישוב הבסיסי של עלות החשמל של הטסלה הוא ככל הנראה טועה. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, discoTD5 כתב:

אתה משווה טסלה מודל Y L חדשה לאוקטביה משומשת? 

לא מבין את ההשוואה הזו.

קח כמה אופציות חשמליות - זיקר 7X או שתחכה ל 7XGT, איוניק 5, אקספנג G6, והטסלה הזו

קח אלטרנטיבות 'מסורתיות' כמו אוקטביה חדשה, BYD Seal5 PHEV, וכד' 

ומכאן תנסה לזקק תובנות.

לרוב כשמשווים בין חלופות צריך להיות קשר ביניהן. אם הן באותו הסגמנט, ואם לא אז באותו המחיר. כאן אין לא זה ולא זה, ולהסתמך על הצ'אט זה משהו שלא הייתי עושה. 

אפילו בחישוב הבסיסי של עלות החשמל של הטסלה הוא ככל הנראה טועה. 

תודה,

אני משווה לאוקטביה משומשת כי זה הרכב שכבר יש לי כרגע. מתנצל אם זה לא היה ברור מספיק. אני מנסה להבין האם עדיף להישאר איתו או להחליף לטסלה. ללא מבצע המימון הזה לא הייתי שוקל החלפה.

לגבי עלות החשמל של הטסלה אני ביקשתי ממנו לחשב 0.7 שקל לקווטש. חשמל ביתי זה 0.64 ועוד קצת פרמיה על טעינות בחוץ.

והטסלה היא מודל y רגילה ולא L

עריכה אחרונה על ידי Amired
פורסם
לפני 12 שעות, Amired כתב:

8. טיפולים: ללא.

האמת שזה נשמע יותר מדי טוב מכדי להיות אמיתי, 

אז יש חלקים מתבלים כמו מגבים ומדי פעם צריך איזה ביקורת.. צמיגים, ונוזלים שקיימים באוטו. 

"בממוצע, עלות התחזוקה השוטפת והתיקונים של מודל Y בישראל נעה בין 500 ל-1,000 ש"ח בשנה בשנים הראשונות. הנתון משתנה בהתאם לקילומטראז' ולאופי הנהיגה שלך". (זה לפי חיפוש בגוגל ו AI שלו).

לפני 9 שעות, Amired כתב:

אני מנסה להבין האם עדיף להישאר איתו או להחליף לטסלה. ללא מבצע המימון הזה לא הייתי שוקל החלפה.

לדעתי, האוטו שיש לך כרגע יכול לסחוב עוד שנה שנתיים לפחות. מעבר לאוטו חדש בהחלט מפחית את החשש מתיקונים או טיפולים לא מתוכננים במוסך. בסוף זאת שאלה של כסף ושל כמה אתה רוצה להתחדש באוטו חדש. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

ההשוואה אכן ביזארית מעט, לאו דווקא בגלל הדגמים(שגם זה קצת מוזר, שאין שום קשר בניהם) אלא בגלל שאין לך שום אופציות ביניים.

1. יש עוד המון חשמליות בכמה עשרות אלפים פחות מהטסלה, גם הם מציאים ריבית 0 על מימון, ולא נדבר על אופציות משומשות ו-0 קילומטר שגם שם לא חסר. 

1. אם הרכב הוא כלי עבודה שאתה חייב שיהיה זמין ולא יושבת במוסכים, אתה צריך להיות מאוד אמיץ בשביל לחשוב על אוקטביה בקילומטראז של 250 ומעלה בתור אופציה בחישובים שלך.

2. מימון עם 0 ריבית הוא אחלה מאוד, אבל הוא בעיקר אחלה לכאלה שחייבים לקנות רק חדש ורק את הסגמנט המדובר או שיש להם השקעה אלטרנטיבית במקום. אם זה לא המצב אצלך, אין לזה שום ערך אמיתי. 

פורסם

אין לטעמי בכלל שאלה. גם אם התמונה הפוכה והטסלה יקרה בשקלול הכולל בכ 10% יחסית לאוקטביה, ברור שהיא האופציה העדיפה. רכב חדש, בטוח, נוח, מרווח מול מכונית ישנה יחסית שבכל התחומים הרלוונטיים נחותה. אם הענין הכספי אינו מכשלה ולהבנתי הוא לא, נדמה לי שלא צריכה להיות דילמה. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, davemustaine87 כתב:

ההשוואה אכן ביזארית מעט, לאו דווקא בגלל הדגמים(שגם זה קצת מוזר, שאין שום קשר בניהם) אלא בגלל שאין לך שום אופציות ביניים.

1. יש עוד המון חשמליות בכמה עשרות אלפים פחות מהטסלה, גם הם מציאים ריבית 0 על מימון, ולא נדבר על אופציות משומשות ו-0 קילומטר שגם שם לא חסר. 

1. אם הרכב הוא כלי עבודה שאתה חייב שיהיה זמין ולא יושבת במוסכים, אתה צריך להיות מאוד אמיץ בשביל לחשוב על אוקטביה בקילומטראז של 250 ומעלה בתור אופציה בחישובים שלך.

2. מימון עם 0 ריבית הוא אחלה מאוד, אבל הוא בעיקר אחלה לכאלה שחייבים לקנות רק חדש ורק את הסגמנט המדובר או שיש להם השקעה אלטרנטיבית במקום. אם זה לא המצב אצלך, אין לזה שום ערך אמיתי. 

אני שוב חושב שהתפספס שאת האוקטביה כבר יש לי ואני שוקל להחליף אותה, לא לקנות אותה.

לגבי המימוו 0 אתה צודק זה פשוט גורם לזה שהעלות הכוללת לאורך כמה שנות בעלות מתאזנת בין הרכבים וזה מה שמושך

לפני 4 שעות, saar5555 כתב:

האמת שזה נשמע יותר מדי טוב מכדי להיות אמיתי, 

אז יש חלקים מתבלים כמו מגבים ומדי פעם צריך איזה ביקורת.. צמיגים, ונוזלים שקיימים באוטו. 

"בממוצע, עלות התחזוקה השוטפת והתיקונים של מודל Y בישראל נעה בין 500 ל-1,000 ש"ח בשנה בשנים הראשונות. הנתון משתנה בהתאם לקילומטראז' ולאופי הנהיגה שלך". (זה לפי חיפוש בגוגל ו AI שלו).

לדעתי, האוטו שיש לך כרגע יכול לסחוב עוד שנה שנתיים לפחות. מעבר לאוטו חדש בהחלט מפחית את החשש מתיקונים או טיפולים לא מתוכננים במוסך. בסוף זאת שאלה של כסף ושל כמה אתה רוצה להתחדש באוטו חדש. 

תודה, צמיגים מגבים וכו צריך להחליף בשני הרכבים וזה לא חלק משגרת טיפול תקופתי במוסך ולכן לא התייחסתי במפורש. הכוונה שאין טיפולים במובן של טיפול 10/15 (שמנים, פילטר שמן, פלאגים, טיימינג..)

פורסם
לפני 58 דקות, Amired כתב:

אני שוב חושב שהתפספס שאת האוקטביה כבר יש לי ואני שוקל להחליף אותה, לא לקנות אותה.

לגבי המימוו 0 אתה צודק זה פשוט גורם לזה שהעלות הכוללת לאורך כמה שנות בעלות מתאזנת בין הרכבים וזה מה שמושך

לא התפספס כלל, בגלל זה ציינתי שבחישובים שלך התנית שימוש באוקטביה עד 314 אלף, ולדעתי אתה צריך להיות מאוד אמיץ(או במילים אחרות , לא ריאלי מעבר לצאט GPT) בשביל להתשמש באוקטביה מעבר ל-250 אלף.  

מכיוון שלא התייחסת כלל לאופציות ביניים שיכולות להיות, כמו דיפאל 05 או MG S5 למשל, אני מניח שאתה מאוד נעול על הטסלה. אז מה יש פה לדבר? יהיה מעט יקר או זול יותר, הטסלה בחישוב שלך עדיפה על פני אוקטביה גם אם היא תהיה יקרה יותר במעט. 

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 4 שעות, רועי5 כתב:

אין לטעמי בכלל שאלה. גם אם התמונה הפוכה והטסלה יקרה בשקלול הכולל בכ 10% יחסית לאוקטביה, ברור שהיא האופציה העדיפה. רכב חדש, בטוח, נוח, מרווח מול מכונית ישנה יחסית שבכל התחומים הרלוונטיים נחותה. אם הענין הכספי אינו מכשלה ולהבנתי הוא לא, נדמה לי שלא צריכה להיות דילמה. 

בגדול, סיכמת כאן את הנושא לגמרי נכון - מהבחינה הפסיכולוגית יותר ("שאלת הגישה לחיים") - וזה בסדר גמור.

מבקש להאיר כאן כמה נקודות ששום צ'אט או אקסל לא יקחו בחשבון, אבל לפחות חשוב להיות מודע להן, לדעתי.

1. לא הייתי פוסל הגעה עם אוקטביה 1.5 לנסועה סביב 300K ק"מ - אבל כן אומר בצורה נחרצת שהעלות של הסבב השני של 150K לא תהיה דומה לזו של הסבב הראשון. גם אם המנוע והגיר יחזיקו מעמד (וכן, הם כנראה יחזיקו, בגלל אופי הנסועה שלך שאינו שוחק מכלולים מהר), הרי שיש סידרה של מכלולים לא זולים , שיחיבו החלפה - במערכת המיזוג, קירור, היגוי, מתלים. זה כבר ישנה דרמטית את העלות לק"מ. נקודה לזכות הרעיון של טסלה.

2.  אנו בעיצומה של מהפכה חשמלית, האבק טרם שקע - ולכן צריך גם להיזהר בהנחות שלנו לגבי קצב ירידת הערך. תוך שנתיים אנו עשויים לחזות במעבר של יותר ויותר יצרנים לסוללות מצב-מוצק (SSB), מה שכנראה ידחוף מטה את השווי של כל רכבי טכנולוגיות NMC וגם LFP. מאידך, אם כוונתך לשמור את הטסלה עד סמוך לגבולות האחריות שלה (כלומר כ-5 שנים בקצב הנסועה שלך), סביר להניח שהירידות הגדולות כבר תהיינה מאחוריך כשתמכור. אולי איבוד הערך יהיה גדול מהמתוכנן - זה כל מה שאני אומר. לא חושב שזה צריך להניא אותך מהרעיון.

3. העיתוי של מכירת האוקטביה שלך כעת טוב בהרבה ממה שתקבל בעוד 5 שנים, כך שבהינתן נקודה #1 דלעיל אתה לפחות משקיע את הכסף בסחורה חדשה עם אחריות ארוכה, ולא בהחלפת מדחס/מעבה/מאייד מזגן, משאבת מים, תושבות, מצמדים,אולי מכטרוניק וכיוב'. הבחירה בטסלה נראית לי נכונה יותר בהשוואה לאקספנגים/אירופאיות למיניהם - בגלל הסיכוי הטוב ביותר של Y לשמור על מחיר בעתיד.

בקיצור - תתחדש אם בא לך, זו לא טעות ללכת על ה-Y.

• אהבתי 2

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
לפני 7 דקות, הלוחש למכוניות כתב:

הבחירה בטסלה נראית לי נכונה יותר בהשוואה לאקספנגים/אירופאיות למיניהם - בגלל הסיכוי הטוב ביותר של Y לשמור על מחיר בעתיד.

נכון שזה השוואה של אגסים לתפוחים, אבל לא ניראה שזה כזה קריטי לפותח השרשור, אבל באמת טסלה ב-240 אלף תשמור על יותר ערך לעומת BYD, MG או דיפאל ושאר סיניות אחרות ב-סביב 150-160 אלף? 

הדבר היחיד שהיה מטריד אותי בחברות האלה זה אם הם ישארו פה בעוד 6-7 שנים. במקרה של MG ו -BYD כניראה שכן, לגבי השאר, לא בטוח 

(כן כן, כניראה דיפאל/AION/סינית אחרת זה חברה ותיקה שיצרה כרכרות סוסים עבור הצבא הסיני במאה ה-17, אבל עדיין... 

פורסם (נערך)

Just now, הלוחש למכוניות כתב:

בגדול, סיכמת כאן את הנושא לגמרי נכון - מהבחינה הפסיכולוגית יותר ("שאלת הגישה לחיים") - וזה בסדר גמור.

מבקש להאיר כאן כמה נקודות ששום צ'אט או אקסל לא יקחו בחשבון, אבל לפחות חשוב להיות מודע להן, לדעתי.

1. לא הייתי פוסל הגעה עם אוקטביה 1.5 לנסועה סביב 300K ק"מ - אבל כן אומר בצורה נחרצת שהעלות של הסבב השני של 150K לא תהיה דומה לזו של הסבב הראשון. גם אם המנוע והגיר יחזיקו מעמד (וכן, הם כנראה יחזיקו, בגלל אופי הנסועה שלך שאינו שוחק מכלולים מהר), הרי שיש סידרה של מכלולים לא זולים , שיחיבו החלפה - במערכת המיזוג, קירור, היגוי, מתלים. זה כבר ישנה דרמטית את העלות לק"מ. נקודה לזכות הרעיון של טסלה.

2.  אנו בעיצומה של מהפכה חשמלית, האבק טרם שקע - ולכן צריך גם להיזהר בהנחות שלנו לגבי קצב ירידת הערך. תוך שנתיים אנו עשויים לחזות במעבר של יותר ויותר יצרנים לסוללות מצב-מוצק (SSB), מה שכנראה ידחוף מטה את השווי של כל רכבי טכנולוגיות NMC וגם LFP. מאידך, אם כוונתך לשמור את הטסלה עד סמוך לגבולות האחריות שלה (כלומר כ-5 שנים בקצב הנסועה שלך), סביר להניח שהירידות הגדולות כבר תהיינה מאחוריך כשתמכור. אולי איבוד הערך יהיה גדול מהמתוכנן - זה כל מה שאני אומר. לא חושב שזה צריך להניא אותך מהרעיון.

3. העיתוי של מכירת האוקטביה שלך כעת טוב בהרבה ממה שתקבל בעוד 5 שנים, כך שבהינתן נקודה #1 דלעיל אתה לפחות משקיע את הכסף בסחורה חדשה עם אחריות ארוכה, ולא בהחלפת מדחס/מעבה/מאייד מזגן, משאבת מים, תושבות, מצמדים,אולי מכטרוניק וכיוב'. הבחירה בטסלה נראית לי נכונה יותר בהשוואה לאקספנגים/אירופאיות למיניהם - בגלל הסיכוי הטוב ביותר של Y לשמור על מחיר בעתיד.

בקיצור - תתחדש אם בא לך, זו לא טעות ללכת על ה-Y.

באיזה ק"מ של האוקטביה היית אומר שכדאי כבר לבצע את ההחלפה?

Just now, davemustaine87 כתב:

נכון שזה השוואה של אגסים לתפוחים, אבל לא ניראה שזה כזה קריטי לפותח השרשור, אבל באמת טסלה ב-240 אלף תשמור על יותר ערך לעומת BYD, MG או דיפאל ושאר סיניות אחרות ב-סביב 150-160 אלף? 

הדבר היחיד שהיה מטריד אותי בחברות האלה זה אם הם ישארו פה בעוד 6-7 שנים. במקרה של MG ו -BYD כניראה שכן, לגבי השאר, לא בטוח 

(כן כן, כניראה דיפאל/AION/סינית אחרת זה חברה ותיקה שיצרה כרכרות סוסים עבור הצבא הסיני במאה ה-17, אבל עדיין... 

לגבי למה טסלה ולא אחרות - 

1. טסלה היחידה שאין לה שגרת טיפולים, בנסועה שלי זה חשוב, כשלהרבה מהרכבים החשמליים יש טיפולים שלא יביישו רכב בנזין מזדקן (איוניק 5- החלפת נוזל קירור סוללה 4,000 ש"ח, BYD ATTO כ-1,000 ש"ח לטיפול)

2. בינתיים נראה שקצב ירידת הערך של הסיניות גבוה משמעותית מטסלה, למרות שמחיר הקנייה גדול יותר לא בטוח שיהיה הבדל גדול באובדן הערך אחרי 6 שנים

עריכה אחרונה על ידי Amired
פורסם

טסלה היחידה גם שבקליומטראז שלך האחריות הכללית לרכב תיגמר אחרי שנתיים וחצי. זאת הנחה מאוד אמיצה שלא יהיו לך שום טיפולים או תיקונים עד סוף התקופה שאתה בונה עליה. 

ב-MG ו-BYD הטיפולים הם כול 25-30 אלף, שזה כניסה פעם בשנה והחלפת נוזל קירור ונוזל גיר יתתבצע פעם אחת לכול תקופת הבעלות. זה כיף כשאין לך טיפולים כלל, אבל לא נשמע לי כזה ביג דיל, בטח לעומת הסקודה שלך. 

אפילו בטבלה שעשית הטסלה איבדה 137 אלף מהערך שלה, איך יכול להיות שלא יהיה הבדל גדול לעומת רכבים שעולים 140-150 אלף?

הצאט נתן ירידת ערך של 60 אחוז לטסלה בת 6 עם 185 אלף, נתון דמיוני לחלוטין אם אתה שואל אותי, אבל נזרום איתו. גם אם החשמליות האחרות יאבדו 70 אחוז מהערך שלהם, זה עדיין פער של 35 אלף לתקופה. 

בוכל מקרה, נירעה שאתה נעול מאוד על הטסלה, וממילא לא ביקשת חוות דעת על רכבים אחרים, אז זאת תהיה ההודעה האחרונה שלי בנושא הזה.

פורסם
Just now, davemustaine87 כתב:

טסלה היחידה גם שבקליומטראז שלך האחריות הכללית לרכב תיגמר אחרי שנתיים וחצי. זאת הנחה מאוד אמיצה שלא יהיו לך שום טיפולים או תיקונים עד סוף התקופה שאתה בונה עליה. 

ב-MG ו-BYD הטיפולים הם כול 25-30 אלף, שזה כניסה פעם בשנה והחלפת נוזל קירור ונוזל גיר יתתבצע פעם אחת לכול תקופת הבעלות. זה כיף כשאין לך טיפולים כלל, אבל לא נשמע לי כזה ביג דיל, בטח לעומת הסקודה שלך. 

אפילו בטבלה שעשית הטסלה איבדה 137 אלף מהערך שלה, איך יכול להיות שלא יהיה הבדל גדול לעומת רכבים שעולים 140-150 אלף?

הצאט נתן ירידת ערך של 60 אחוז לטסלה בת 6 עם 185 אלף, נתון דמיוני לחלוטין אם אתה שואל אותי, אבל נזרום איתו. גם אם החשמליות האחרות יאבדו 70 אחוז מהערך שלהם, זה עדיין פער של 35 אלף לתקופה. 

בוכל מקרה, נירעה שאתה נעול מאוד על הטסלה, וממילא לא ביקשת חוות דעת על רכבים אחרים, אז זאת תהיה ההודעה האחרונה שלי בנושא הזה.

אני לא נעול על הטסלה כמו שאני נרתע מהרכבים הסיניים,

יש רכב חשמלי מערבי שנותן חבילה דומה? רכב מודרני, מחיר סביב 150-180, תנאי מימון 0, טווח נסיעה נורמלי, מרכב SUV

פורסם

לטסלה שלושה יתרונות משמעותיים ( לא נוגע באיכויות נהיגה, מרווח ונוחות, לא מכיר מספיק ) על שאר המתחרות החשמליות, האחד, מוניטין, השני, חסכון בזמן ובעלות של טיפולים תקופתיים, השלישי, רשת סופרצ'ארג'רים בלעדית למותג, יעילה וזולה יחסית. נכון שהיא יקרה ביחס, גם בהנתן החסכון במימון, ועדיין בשקלול כולל לטעמי היא עדיפה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...