Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה מזכיר לי שהרנסנס האחרון של הגיר הידני בישראל היה בתחילת העשור הקודם

סוזוקי הביאו את האלטו הידנית והביקוש הפתיע

אחר כך היו קליאו ואיביזה ידניות ב70K - אני ואשתי לעתיד קנינו אחת צהובה ב2012 והיא היתה מצויינת עבורנו: ה1.4 היה חזק מספיק לעליות של דורי ופרויד בחיפה

ולמשפחה צעירה עם ילדה אחת היא הספיקה.

הגיעו בין השאר גם דגמים ידניים של יונדאי וקיה, סוזוקי הביאו ספוויפט ובאלנו ידניות

היתה גם פאביה (ואפילו פולו 3 דלתות!)

השלב הבא היתה מכונית משפחתית: הגיעה פוקוס עם אבזור טוב לזמנו, 3 תצורות מרכב ומנוע 1.6  זהה לאוטומטית (בניגוד ליונדאי שהביאו 1.4)

ושם זה נעצר. וחבל: גם עבור פורד שהתיבה הרובוטית התגלתה כנוראית וגם עבור הצרכן הישראלי שנדמה לי שהיה יותר מוטרד מאיך הוא ימכור אותה בעתיד

מאשר לקבל תמורה טובה בתקציב מוגבל של משפחה צעירה. 

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

• תגובות 263
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

@איציק נ.

במשפט האחרון יש לך סוג של אוקסימורון. הגענו בארץ למצב שרכב עממי ידני הפך למשהו אקזוטי.

וואלה אם היו לי עכשיו 230 אלף מיותרים להוציא על מתנה לגיל 40, הייתי מזמין איזה אלנטרה N ידנית. אין לי נסיעות בפקקים כמעט בכלל. כל השבוע האוטו עומד בחניה עם החתולים. נוסע רק בסופ"שים עם המשפחה. אבל איפה אני ואיפה זה, לא אגוזים ולא שיניים...

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, hans כתב:

אם אני צריך להגיע לאיפה שהוא בירושלים או בתל אביב אחרי 06:30 - פקוק.

בזה אתה צודק. מישהו שגר בזכרון יעקב וצריך להגיע פעמיים בשבוע למפעל באיזור רחובות סיפר לי שהוא קם ב 04:00 או משהו. אדם מבוגר, לא אכפת לו, אמר אני נכנס למיטה גג ב 22:00.

אבל יש ערים כמו חיפה, כרמיאל, עכו, קריות, ב"ש, ערד, דימונה, חדרה, זכרון יעקב, נהריה, מעלות, קרית גת, בית שמש.

אז ממש לא 99% :)

• אהבתי 1
פורסם

וגם במרכז כאמור לא חסרים אנשים שהרכב נמצא אצלם במהלך השבוע בחניה בשעות העבודה או בחניה של תחנת הרכבת הסמוכה. כנסו לשכונות פנימיות ברמת גן תל אביב גבעתיים (שלא סמוכות למקומות עבודה או בילויים, נטו מגורים) לפי הסברה ש 99 אחוז בפקקים 99 אחוז מהזמן אפשר היה לשער שכל החניות יהיו פנויות. בפועל 70 אחוז לפחות מהמקומות תפוסים אז כנראה שאותם אנשים או שעובדים מהבית או שנסעו באופניים/תחבצ לעבודה וכו. 

וזה באזור הכי בעייתי מבחינת פקקים. ויש כמובן כמו שצוין ערים שלמות שפקטור הפקקים הוא לא אישו משמעותי אז מבחינתם לא אמורה להיות בעיה עם ידני ועובדה שכן יש בעיה. ומה עם המוני פנסיונרים שיש להם שנים רבות של נהיגה לפניהם אבל הם בכלל לא מתעסקים עם פקקים?

בקיצור למאות אלפים פקקים זה לא הפקטור שמגביל אותם מלרצות לנהוג בידני. פשוט אין להם סיבה אם הם לא אוהבים נהיגה זה הכל. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, Doron_Z כתב:

פשוט אין להם סיבה אם הם לא אוהבים נהיגה זה הכל. 

אבל גם בגלל שאתה יכול לנהוג פעם עם יד ימין פעם עם יד שמאל, לא? זה יתרון.. של אוטומט

היתרון בתיבה ידנית גם שבהכרח היא חוסכת דלק, נכון? למי שיודע לתפעל אותה בצורה תקינה

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה צריך לנהוג עם שתי ידיים לא משנה אם זה אוטומטי או ידני. יתרון החיסכון בדלק הוא זניח מאד בתקופה של גירים אוטומטיים עם 8 הילוכים ורובוטיים כפולי מצמדים. היתרון היחיד של זה מעבר להנאה זה האמינות, וגם זה לא משהו מהותי שרוכשים רכב חדש באחריות.

• אהבתי 5

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 6 דקות, גולדן191 כתב:

אבל גם בגלל שאתה יכול לנהוג פעם עם יד ימין פעם עם יד שמאל, לא? זה יתרון.. של אוטומט

היתרון בתיבה ידנית גם שבהכרח היא חוסכת דלק, נכון? למי שיודע לתפעל אותה בצורה תקינה

גם בידני יד ימין פנויה 99% מהזמן לעשות דברים אחרים כמו לאחוז בהגה (או לתפעל את הטלפון, אם אתה הנהג הישראלי הממוצע).

לגבי צריכת דלק אני חושב שגירים אוטומטיים מודרניים יהיו יותר חסכוניים, במיוחד אם שומרים מרחק כשיש תנועה ועדיין מתכננים את הנסיעה קדימה כמו בנהיגה בידני.

• אהבתי 2
פורסם

אף אחד לא נוסע 99% מהזמן בפקק, גם לא מי שנוסע כל יום בפקק.

אני משתדל לתכנן את הנסיעות שלי כך שלא יהיו לי יותר מידי פקקים בדרך, ובדרך כלל מצליח.

ואם אני מגיע לפקק, משתדל להיות סבלני ולא להתעצבן. לא מזיז לי בכלל אם הגעתי לפקק עם גיר ידני. אין צורך להתחיל נסיעה כל פעם שהתקדמו מטר.

דבר אחד אני שונא - פקק בעליה עם גיר ידני. אבל גם עם DSG זה לא יותר טוב.

הפסקתי לקנות רכבים ידניים מזמן, כי דיל ברייקר הרבה יותר חמור מבחינתי זה מכוניות קטנות או עם מנוע קטן. אני גם לא קונה מכוניות חדשות. ופשוט אין מכוניות גדולות עם מנוע גדול וגיר ידני. צריכת דלק לא שיקול אצלי בכלל.

לגבי השכרה - כבר שנים (במערב אירופה) מזמין רכב ידני, ומתאכזב כשמקבל "ללא תוספת תשלום" אוטומט.

יש באוטומט יתרון מהותי שניתן לנהוג עם יד/רגל פצועה זמנית, למרות שחוקית זה אסור.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

לגבי ההודעה שלך בכללי, אני לא יודע אם לסמן אהבתי, רעיון טוב, או מעניין. בחרתי משהו.

לפני 4 דקות, nadavd4 כתב:

גם בידני יד ימין פנויה 99% מהזמן לעשות דברים אחרים כמו לאחוז בהגה

אבל אם פתאום צריך להחליף הילוך דחוף..? או שעם הותק כבר מצליחים גם לנהוג בימין?

(או לתפעל את הטלפון, אם אתה הנהג הישראלי הממוצע).

שמתי לב שזה נהיה נדיר לראות מישהו בטלפון, אולי בגלל שהמשטרה עוצרת אנשים על זה לא מעט? ואנשים לא רוצים לשלם את הכסף?

לגבי צריכת דלק אני חושב שגירים אוטומטיים מודרניים יהיו יותר חסכוניים, במיוחד אם שומרים מרחק כשיש תנועה ועדיין מתכננים את הנסיעה קדימה כמו בנהיגה בידני.

חידשת לי, הייתי בטוח שגיר ידני בהכרח חוסך מאוטומט.

לפני 2 דקות, amosbmw כתב:

אף אחד לא נוסע 99% מהזמן בפקק, גם לא מי שנוסע כל יום בפקק.

בטוח בזה? גם לא מי שנוסע מפתח תקווה לתל אביב כל בוקר? :)

ויוצא ב 16:00 משם?

וזה כל הנסיעות שלו? חחח

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 7 דקות, גולדן191 כתב:

שמתי לב שזה נהיה נדיר לראות מישהו בטלפון, אולי בגלל שהמשטרה עוצרת אנשים על זה לא מעט? ואנשים לא רוצים לשלם את הכסף?

כנראה היה לך מזל או שלא היית מספיק על הכביש לאחרונה. שלשום נהג שהיה בטלפון כמעט הוריד אותי. אני רואה כמות מטורפת של אנשים בטלפון כל פעם שאני עולה על הכביש, לצערי.

• מבאס 2
פורסם
לפני 11 דקות, גולדן191 כתב:

וזה כל הנסיעות שלו? חחח

זה מה שנקרא

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results". Albert Einstein.

• מצחיק 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני כשעה, yulianx כתב:

אם לקנות ידני לדעתי אז רכב מהנה לשבת בבוקר, אז אפשר להנות מכביש ללא תנועה עם תיבה תיבה ידנית.

נסכים שלא להסכים. 

אני נוהג ברכב ידני, לא ספורטיבי ואוהב את השליטה שהתפעול הידני מאפשר לי. בפעמים שאני נוהג באוטומט של זוגתי או ברכב של העבודה, למרות האפשרות לתפעל את הגיר באופן ידני - זה לא אותו הדבר.

אני בהחלט מסכים שמי שבנסיעה היומית שלו יש פקקים זוחלים לאורך חלק משמעותי מהדרך, זה לא כיף בכלל ועדיף רכב אוטומטי.

• אהבתי 2

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לפני 32 דקות, גולדן191 כתב:

לגבי ההודעה שלך בכללי, אני לא יודע אם לסמן אהבתי, רעיון טוב, או מעניין. בחרתי משהו.

אבל אם פתאום צריך להחליף הילוך דחוף..? או שעם הותק כבר מצליחים גם לנהוג בימין?

חידשת לי, הייתי בטוח שגיר ידני בהכרח חוסך מאוטומט.

וזה כל הנסיעות שלו? חחח

לאיזה צורך צריך להחליף דחוף? במקרה של תאונה בולמים רגיל.

אני נהגתי רוב הזמן כאשר יד ימין על המשענת בין המושבים, 

לפני 2 דקות, אורי מ. כתב:

נסכים שלא להסכים. 

אני נוהג ברכב ידני, לא ספורטיבי ואוהב את השליטה שהתפעול הידני מאפשר לי. בפעמים שאני נוהג באוטומט של זוגתי או ברכב של העבודה, למרות האפשרות לתפעל את הגיר באופן ידני - זה לא אותו הדבר.

אני בהחלט מסכים שמי שבנסיעה היומית שלו יש פקקים זוחלים לאורך חלק משמעותי מהדרך, זה לא כיף בכלל ועדיף רכב אוטומטי.

אני מאוד אהבתי ידני אבל לי אוטומט נח יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

חייב להגיד שלא הפריע לי ידני בפקקים. התרגלתי וזה היה כמו אוטומט בשבילי. עבורי זה ממש לא היה חיסרון של ידני. החסר בדגמים כנו שנכתב לעיל, כן. 

אגב, וסליחה שאני מעלה פה גסויות כמו הנאה מנהיגה ספורטיבית (שכבר מזמן לא המרכז של הפורום הזה, וכבר גם לא השוליים); אבל בשביל ליהנות מנהיגה הייתי לוקח סוויפט ידנית קטנה לפני שהייתי לוקח כל משפחתית מודרנית היום. 

בעידן של פלייסטיישן כמעט מוחלט (ובעתיד זה יחמיר), מכוניות באמת מהנות לנהיגה ישארו נישתיות בלבד. בסוף כל הישנות גם ירדו מהכביש, ואז יהיו או מכוניות נישה כמו הברז או כלום. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 5

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 34 דקות, גולדן191 כתב:

וזה כל הנסיעות שלו? חחח

כמו שעמוס אמר גם במקרים של האנשים שבאמת יש בתוואי שלהם פקקים אז הם מנסים לפחות לצמצם את התופעה ככל שניתן. אשתי עובדת ברוטשילד בתל אביב, גרים ברמת גן, מגיעה ברכב. זאת אומרת תוואי של פקקים כביכול. 

אז היא מנסה לצאת מוקדם לעבודה לפני (כבר יורד מ ״99 אחוז נהיגה בפקקים״ כמו שהגזימו פה, חותכת את זה בחצי) או שיש לה יום ארוך בעבודה והיא חוזרת אחרי הבלאגן או סתם קופצת אחרי זה לאחותה שנמצאת בתוואי פחות פקוק (שאולי זה לא כמו לנסוע על 120 אבל יש גם הבדל בין פקק זוחל סיוט לפקק של מהירות 60 קמ״ש) וכו. 

אף אחד לא אוהב פקקים וכל בנאדם שפוי מנסה לצמצם את זה ככל שניתן, עכשיו ברור שיש מקרים שאי אפשר כמעט לשלוט על זה (אם נגיד היו לנו ילדים שכופים עליה שעת יציאה לעבודה בפקקים ושעת חזרה מהעבודה בפקקים) אבל לא חסרים אנשים שכן שולטים ומצמצמים את זה כמה שיכולים ואלה כאמור במקרים שהתוואי שלהם פקוק. לא מדבר על כל אלה שלא צריכים להתמודד עם זה מלחתכילה שדיברנו עליהם. אז כן הקטע ש 99 אחוז מהאנשים נמצאים 99 אחוז מהזמן בפקק הוא מטופש. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...