Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב על שמי, אך בשימוש של אשתי.

דו"ח על מהירות 74 במקום 60. דרך נמיר מדרום לצפון בצומת שחוצה את שדרות רוקח.

2 צילומים מצורפים. אחד של צד אחורי של הרכב בפוקוס שלא מראה את הסביבה, אלא את לוחית הרישוי וקצת פח שמסביב.

השני, צילום באיכות גרועה במיוחד (היה יום אביך מאוד, אולי זו הסיבה) - ניתן לראות 2 רכבים מקבילים ובאותו קו בשני נתיבים צמודים. רכב כמו שלי בנתיב הימני, ורכב נוסף משמאלו. אין אפשרות לראות פרטי לוחיות הרישוי. אין רכבים אחרים בצילום שהוא בזווית רחבה מאוד (ולכן גם הרכבים יחסית קטנים).

מועד העבירה לכאורה בסערת ההתרעות באיזור במלחמה האחרונה.

אנחנו לא סגורים על מי נהג ברכב במועד הזה, בהנחה שהצילום תיעד את רכבי. יש סיכוי מסויים שאני נהגתי באותו יום, כי מדובר בסופ"ש שעת בוקר.

הקנס 250 ש"ח. מבין שללא נקודות.

השאלות:

האם וכיצד לבקש תיעוד משכנע יותר שיניח דעתי שזה רכבי שהוא אכן עבר את העבירה. בצילום  לא מותבע תאריך או נתון אחר.

האם תשלום, שלמעשה הוא הודאה, יפגע במצבי המשפטי במקרה ויהיו עבירות עתידיות.

האם בקשת המרה לאזהרה היא זכות שניתן לבחירה רק למי שעברו נקי. ז"א במידה ואשלם הפעם, לא אוכל לבקש בעתיד על עבירה כבדה יותר.

אם לאחד מבני הזוג יש 8 או 10 נקודות ולשני אין כלל, יכול להוות שיקול?

חייב לציין שהדו"ח מפתיע מאוד מכיוון שאנו מכירים את המצלמה ונזהרים שם במיוחד. אלמלא ההפתעה, יתכן והייתי משלם וממשיך הלאה.

תודה למומחים מראש. 

פורסם

בפס שמתחת לתמונה מופיעים פרטי המדידה - הנתיב והמהירות שנמדדה. הנתיב נספר מהמצלמה והלאה. אם הנתיב תואם למיקום הרכב שלך הדו״ח תקף. 

כבר נתקלנו בפורום במקרה בו היתה טעות בפענוח הנתיב.

לגבי נקודות - אכן מדובר ברף הנמוך, 250 ש״ח ללא נקודות. אבל הודאה בעבירה (גם באמצעות הסבה) רושמת את העבירה בגליון התעבורתי, ומאפסת את שעון האפשרות לבקש המרה לאזהרה בעתיד. האפשרות הזו משתנה בכל מהדורה של החנ״א, כך שאינך יודע אפילו מה יקרה בעוד 3 חודשים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין מתחת לצילום הכללי פס שחור עם שורת נתונים באדום?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם הוא אינו קריא אתה צריך לפנות ולבקש את התיעוד המלא. איני יודע איך זה מתבצע, אם כי בדו״ח צריכים להופיע פרטי קשר.

פורסם

לא! אינו קריא זו הגדרה לכך שיש משהו לא ברור.

מה שיש הוא ברור מאוד - אין שם כלום.

השאלה - אם במקרה שאבחר להשפט דבר כזה יהיה בעל משמעות?

סיכוי קלוש שאבחר בכך. אבל...

פורסם

בודאי שיש לכך משמעות. זו ההוכחה איזה רכב הטריג את המצלמה. חפש שרשור של @Buki מלפני כמה שנים.

• אהבתי 1

פורסם

ראה פה.

הרכב שלי הוא הרכב הכחול. 

רואים את הפרטים בתחתית הצילום ומופיע נתיב 2. 

הרכב שלי נוסע בנתיב 3 (הספירה מהמצלמה שבמקרה זה ממוקמת מימין לכביש) ולכן הוא לא זה שהפעיל את המצלמה אלא הרכב הלבן.

שלחתי בקשה לביטול עם ההסבר הזה והדו"ח בוטל.

111002.jpg.260bd5f71c37edc66dfa563f18c56864.thumb.jpg.e878de83c2d48b4c25a4fa95da2d7ada.jpg

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם (נערך)

תודה רבה.

כאמור אצלי אין זכר לפרטים הללו.

אני מבין שבמצב זה יש לי את הברירות הבאות:

- להשפט ולהראות שיש פגם בסיסי.

- לבקש צילום שעומד בנדרש - ובהתאם להגיב/לפעול

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם

פונה למפנ"א ומבקש  צילום ברור יותר וכזה שניתן לקרוא את הפרטים על הפס מתחת לתמונה. ואז תדע בוודאות האם רכבך הוא זה שהפעיל את המצלמה .

היה וזה רכבך אתה עומד בפני דילמות הרות גורל

בהנחה שלך יש את הנקודות האם להסב את הדו"ח לאשתך 

האם לשלם או לבקש להמיר לאזהרה. בשתי הפעולות הללו אתה מתחיל ספירה חדשה לאפשרות להמיר לאזהרה בגין עבירה עתידית בהתאם להוראות החנ"א שיהיו קיימות במועד העבירה העתידי

דילמת ללכת למשפט לא מומלצת. מה  תהיה הטענה שלך שלא רואים? ישלפו  לך תמונה ברורה יותר  שבה  רואים  שזה  רכבך . ואז?

• אהבתי 2

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מקבל.

אחזור לעדכן בתקווה שיטרחו להגיב ואף לצרף צילום.

האם במקרים כאלו מקובל לשלוח צילום יחיד? מניח שיש יותר מכך - ומכאן גם ניתן לבדוק שהמהירות הנטענת חושבה נכון ע"י המצלמה.

האם "אזהרה" היא בעל משקל כלשהו לעניין עונש בעבירה עתידית. האם זו באמת אזהרה, או שזה ביטוי טכני למחיקת כל רבב מאותה עבירה.

פורסם

בודאי שיגיבו.

אני מבין שמדובר על מצלמת 3א - אם כן המהירות לא מחושבת על ידי המצלמה אלא על ידי לולאות השראה בכביש, המצלמה רק מצלמת את הרכב. לכן חשוב לוודא שהנתיב שבו בוצעה העבירה הוא אכן הנתיב בו היית.

פורסם
לפני 17 דקות, מיץ פטל כתב:

האם "אזהרה" היא בעל משקל כלשהו לעניין עונש בעבירה עתידית. האם זו באמת אזהרה, או שזה ביטוי טכני למחיקת כל רבב מאותה עבירה.

קבלת אזהרה מחייבת הודאה בעבירה. למעשה מדובר ברישום עבירה עם הקלה בעונש.

פורסם
לפני 23 דקות, אלעדית כתב:

בודאי שיגיבו.

אני מבין שמדובר על מצלמת 3א - אם כן המהירות לא מחושבת על ידי המצלמה אלא על ידי לולאות השראה בכביש, המצלמה רק מצלמת את הרכב. לכן חשוב לוודא שהנתיב שבו בוצעה העבירה הוא אכן הנתיב בו היית.

בפרטי עורך הדו"ח כתוב "מדור א/3 ומכשור אכיפה". זה מקרי או שזה מצלמת 3א  שהתכוונת אליה?

סמל סעיף 6541

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...