Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו פתח שרשור על גרירת רכב למוסך בזמן שהמוסך סגור, זה העלה לי זכרונות.

מה המקרה המוזר או הזוי שקרה לכם בדרך למוסך, לבד, גרירה ובכלל... במוסך עצמו?

היתה תאונה שהצריכה לגרור את הרנו סניק לפחחות, כאשר הגענו למוסך ביקשתי רשות מהנהג לקחת משהו מהרכב כאשר היה על המשאית והוא הרשה לי.

נכנסתי לרכב לקחת ואז רעש חזק... הנהג הוריד את הרמפה העליונה על הרכב וריסק את שמשה הקידמית.

בטיפול אצל מישהו, שוב הסניק הנפלאה, הוא הוריד את הרכב מהליפט והלכנו לשלם ואז שמענו בום.

יצאנו החוצה וראינו את הרכב נמצא במורד הכביש והתנגש עם עגלה, גילינו כי בלם היד היה למטה ולכן הרכב התדרדר מהליפט למטה.

היה לי ממש לא נעים מאותו אדם, כי הוא היה נחמד ועשה עבודה יפה.

ברכב אחר שהיה במוסך אחר, לאחר בדיקה של מד הנסועה, הבנו כי המוסך גמע כ-300 קילומטר ברכב. 🫤

זה אומנם היה לפני המון שנים, פיג'ו 405 בעלת מנוע 1.6 אוטומטי עם 4 הילוכים, נלקח למוסך ונכתב בטיפול כי בוצעה החלפת בלמים ובעצירה הראשונה, מסתבר... שלא בוצעה.

• מבאס 1

פרנקופיל מושבע!

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב, לא במוסך. אבל שירתי במתקן צבאי בחיפה. באיזה יום יצאנו חבורה לאכול ב״מקסים״. כשיצאנו מהחומוס בעל הרכב - סובארו בת 15 (משהו מתחילת שנות ה-70) - לא הצליח להתניע. אז הוא שילב הילוך, יצא מהרכב ודחף אותו בירידה. לרוע מזלו הרכב התניע, ברח ופגע ברכב אחר.

• מצחיק 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 דקות, sperial כתב:

טוב, לא במוסך. אבל שירתי במתקן צבאי בחיפה. באיזה יום יצאנו חבורה לאכול ב״מקסים״. כשיצאנו מהחומוס בעל הרכב - סובארו בת 15 (משהו מתחילת שנות ה-70) - לא הצליח להתניע. אז הוא שילב הילוך, יצא מהרכב ודחף אותו בירידה. לרוע מזלו הרכב התניע, ברח ופגע ברכב אחר.

ואו... כמה שנים עברו מאז שהנעתי רכב בדחיפה, ואו.

כ"כ הרבה שנים שאני אפילו לא זוכר 😁

הידני האחרון שהיה לי היה מ-2013 ועד 2019 אני חושב.

המצבר, המקורי של הרכב, החזיק לי 6.5 שנים!!

פרנקופיל מושבע!

פורסם (נערך)

הייתה לי מיניינור 1983 בצבע אדום שמתחתיו מתחבאת חלודה.

טילפנו אלי שגמרו לטפל, אספתי אותה מהמוסך.

כבר בדרך הקצרה הבייתה, שמעתי את המנוע בצליל שונה, ספורטיבי כזה.

כשנכנסתי לבית מיד צלצל הטלפון מהמוסך:

"חזור אלינו, שחכנו להרכיב משהו".

שאלתי "מה זה המשהו",  אם לך איכפת לך לחלוק איתי, בכל זאת רכב שלי.

אמר לי, "התיבה של הפילטר אויר".

טוב, התבררה הסיבה לרעש הספורטיבי.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • מצחיק 8
פורסם

השארתי אוטו במוסך, אחרי שנתקעתי בשול, הגרר שבר מראת צד ימין ולא היה לי את המס' שלו כלל.

פעם עשיתי טיפול משמעותי במוסך בעטרות הבחור בחוצפתו החנה על המדרכה לשמחתם של פקחי עיריית ירושלים הקפדניים.. חטפתי דו''ח לדואר 500 ש''ח והוא לא לקח אחריות, ברוך ה' הסכים רק לחתום רשמית על מסמך שהאוטו שהה בטיפול ולא היה בשליטתי והמירו לי באזהרה.  כמובן מאז לא דורך אצלו.

פעם באתי לפירוקייה להחליף  ידית אמברקס למגאן [2008 מחלה ידועה] והבחור תוך חצי שעה שיפץ לי את הידית  הקיימת ולא החליף וזה הפתיע אותי.

והכי הזוי באתי למוסך כללי לפני שנים עם הבלנו 98 האהובה ז''ל, והבחור שם לי פילטר שמן של קיה עם 5 חורים במקום 6 של סוזוקי.. מאז מתרחק ממנו.

לפני כשעה, IsraCar כתב:

התבררה הסיבה לרעש הספורטיבי.

תכל'ס עשה לך שיפורים ועוד לא לקח כסף! יצא צדיק!

לפני שעה, ariel000 כתב:

ברכב אחר שהיה במוסך אחר, לאחר בדיקה של מד הנסועה, הבנו כי המוסך גמע כ-300 קילומטר ברכב. 

קרה לי פעם במוסך ירושלמי שאמר: 'הלכתי לעטרות להביא חלפים' נסע 50 ק''מ ללא בושה!

וגם מוסך בשילת עשה לי את זה בעבר [נסע ללוד בתואנה שככה בודק את האוטו]

משתדל לעזור

פורסם

אני תמיד נזכר ביום ההוא שהרכב שלי חסם את הכניסה למוסך בלי שום יכולת להזיז אותו בכוחות עצמו. גם בוסטר לא עזר, כנראה המצבר קיצר או משהו.

בתאריך 12.9.2023 בשעה 11:27, nadavd4 כתב:

עדכון שנתי, הרכב כבר נושק ל 50 אלף. לא הרבה, אבל הוא בן 6, או 5, תלוי את מי שואלים - ריספקט.

אחרי פעמיים של מילוי גז למזגן החלטתי לבדוק קצת יותר לעומק וניצלתי את הביקור השנתי במורשה כדי לבקש גילוי דליפות עם גלאי גז מזגנים. מגיע למוסך, מחנה, פותחים כרטיס. מגיע להניע את הרכב כדי שיקחו אותו לליפט, לא מניע. מנסה שוב. כל החשמל ברכב מג'עג'ע - הלך המצבר, בן 3 במותו, הניע בנגיעה עד אותו בוקר בלי לגרום לי לחשוד.

"כמה עולה אצלכם מצבר? כמה!?"
משאיר את הרכב שם ובינתיים מתקשר לכל ספק מצברים קרוב ורחוק להבין בכמה אפשר לצמצם את הנזק. לבסוף, שלחתי מצבר מחנות סמוכה למורשה כדי שיתקינו, גם עם עלות ההתקנה במורשה זה זול בכ 50%.

פורסם (נערך)

הרכב הראשון עליו נהגתי אחרי קבלת הרישיון היה פיאט 127. הרכב סרב להתניע בבוקר - למזלנו גרנו בראש ירידה ארוכה כך שהסתדרנו עם ההתנעה הראשונה, בהמשך היום לא היתה בעיה.

אגב, נזכרתי: היום 49 שנה שעברתי את הטסט - גם זה היה בבוקר יום הזכרון. המורה שלי לקח אותי לשיעור חימום, הכניס אותי לאיזור שאסורה כניסה ל-למד׳ים, העמיס את הבגאז׳ בארגזי בירה ואז נסענו למשרד הרישוי. אז מחרתיים יהיו 49 שנה להתנעה הראשונה בירידה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני שעה, sperial כתב:

סווג התאונה: ברח ופגע.

עם הסטארלט הייתי כל כך מתורגל והאוטו שקל 800 קילו כך שהייתי דוחף את הרכב עם יד אחת, קופץ פנימה, קלאץ', שני, מרים קלאץ', מניע ונוסע לחנות מצברים.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • מצחיק 4
פורסם
לפני שעתיים, IsraCar כתב:

הייתה לי מיניינור 1983 בצבע אדום שמתחתיו מתחבאת חלודה.

טילפנו אלי שגמרו לטפל, אספתי אותה מהמוסך.

כבר בדרך הקצרה הבייתה, שמעתי את המנוע בצליל שונה, ספורטיבי כזה.

כשנכנסתי לבית מיד צלצל הטלפון מהמוסך:

"חזור אלינו, שחכנו להרכיב משהו".

שאלתי "מה זה המשהו",  אם לך איכפת לך לחלוק איתי, בכל זאת רכב שלי.

אמר לי, "התיבה של הפילטר אויר".

טוב, התבררה הסיבה לרעש הספורטיבי.

אוי זה נפלא.

אצלי לא היה רעש אבל אחרי טיפול פתחתי את המכסה מנוע למלא מיים ופתאום אני רואה מפתח ברגים ענקי על ראש המנוע

יום למחרת המכונאי הגיע לאסוף את זה.

לפני שעתיים, PASHUT כתב:

קרה לי פעם במוסך ירושלמי שאמר: 'הלכתי לעטרות להביא חלפים' נסע 50 ק''מ ללא בושה!

וגם מוסך בשילת עשה לי את זה בעבר [נסע ללוד בתואנה שככה בודק את האוטו]

אני קורא לזה נסעו לאילת לאכול טוסט

לפני שעה, טויוטה סופרה כתב:

היה לי ניסאן סרנה שנת 2001 כל פעם שהייתי יוצא מהחניה אני הייתי מוריד אנד ברקס דוחפים אותי מאחורה מדרדר חצי רחוב ואז מתניע בפועל פעם אחת השתפשתי ברכב🥴

אני רגיש לחום, סובל מחום, חום משגע אותי.

היה מונדיאל בקוריאה אני חושב ועבדתי בחברה כלשהי וסיפקתי ציוד מחשוב, הרכב היה ניסן סרנה.

בגלל שהמנוע נמצא מתחת לנהג, אני סבלתי שם מחום ק-ש-ה, היה נוראי.

פרנקופיל מושבע!

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, IsraCar כתב:

הייתה לי מיניינור 1983

כשהייתי סטאז׳ר גרתי בדניה ועבדתי ברמב״ם. לא פעם הייתי חוזר בטרמפ עם רופא בכיר שנסע במינימיינור עתיקה. היה עולה את סטלה, ואז עוצר, מרים מכסה מנוע, שופך ג׳ריקן מים על הרדיאטור וממשיך בדרך.

לפני 8 דקות, ariel000 כתב:

.

בגלל שהמנוע נמצא מתחת לנהג, אני סבלתי שם מחום ק-ש-ה, היה נוראי.

מי נסע באוטובוס שוסון?

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

עכשיו נזכרתי בסיפור פחות נעים.

עבדתי באחת מחברות השליחויות על 15 טון, מרצדס אטרקס.

הגעתי לאזור תעשייה בראש העין\כפר קאסם, לא יודע היום אבל אז מקום קצת קשה למשאית לנסוע שם.

הייתי צריך להיכנס לחנייה כלשהי לפרוק סחורה, החנייה בצד ימין אז לוקח שמאלה ואז שובר את ההגה ימינה להיכנס, מגיע מול השער והמשאית נתקעת ולא זזה, לא משנה כמה גז אני שם.

תיארתי לעצמי שעליתי על פטרייה (הדבר העגול שהיו שמים פעם), אז לקחתי רוורס, הגדלתי את הרדיוס ושוב נכנס ונתקע, לא זזה רוורס.

אני יורד מהמשאית והולך לצד ימין לבדוק וחשכו עיני, אני רואה סיטרואן AX לבנה, מסכנה, כל המכסה מנוע שלה נמצא מתחת למשאית.

היום למשאיות יש תוספות מראות על הדלת בצד ימין והעל חזית המשאית, גם בצד ימין, אני מאמין כי אם היו לי מראות כאלה אולי הייתי רואה את הסיטרואן המסכנה שחנתה שם.

המאבטח יצא בעצבים, מה קרה לאוטו, מה עשית, מה יכולתי להגיד לו חוץ ממצטער?

לא נעים.

ד"א משאיות איסוזו לא נוחות, לא סוחבות בעיקר האוטומטי.

לפני 6 דקות, sperial כתב:

מי נסע באוטובוס שוסון?

עד לשם לא חזרתי, אני בתחילת 80 נוצרתי.

אבל עכשיו הזכרת לי את האוטובוסים של פעם, שהיו מושבים מעץ והיו להם ניטים והם היו נתפסים במכנס או חולצה וקורעים אותם.

והיה גם חלון כזה בגג שפתחו לאוורור.

• אהבתי 2
  • מצחיק 2

פרנקופיל מושבע!

פורסם

זה בדן. אני גדלתי בחיפה, אז נסעתי באוטובוסים של אגד, עם מושבים מרופדים קלות בירוק כהה. בקו 39 - שנסע מחורב לתוך דניה וחזרה בסינכרון עם הצלצול של בתי הספר היה נהג שהיה מארגן לילדים שירה בציבור. וכמובן הכיר כל ילד ועצר ליד ביתו.

• אהבתי 1

פורסם

לי התקשר הגרר ואמר ששם את הרכב ב22:00 בתלפיות והמפתח בפנים.

נסעתי באדומים לשם

הרכב לא שם

מתקשר לגרר אומר הוא שם!

אומר אין

מתקשר למשטרה פותח אירוע רכב יונדאי טרגדיה נגנבה.

הגרריסט בשלו- שמתי את הרכב שם!!!

בבוקר מתקשר גרריסט אחר לגמרי, הרכב שלך עוד שעה מגיע לתלפיות, היה באחסנת לילה ליד נתב"ג.....

• מצחיק 3
  • מעניין 1

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

לפני שנים מצאתי לבן שלי קטנוע בובה. שמור ויפה עם ק"מ נמוך 

ואפילו עדיין באחריות. שנה וחצי על הכביש ואחריות שנתיים.

הכל היה סבבה, וכרגיל ביקשתי מהבן לתעד ק"מ כשהוא מתדלק, לעקוב אחרי צריכת הדלק.

הסתבר שהקטנוע הזה שתיין גדול. 14 ק"מ לליטר במקום 20 פלוס שאמור לעשות.

הכנסנו אותו למוסך המרכזי של היבואן. בדקו ועשו סיבוב, והמכונאי אמר שהכל נראה תקין ושאמשיך לעקוב.

עקבנו והנתון ממשיך להיות גבוה באופן חריג, אז הכנסנו אותו שוב למוסך.

הפעם העלו אותו על ליפט, פירקו משאבת הזרקה, פלאג והשד יודע מה עוד. עבדו עליו איזה שעה.

שוב עקבנו למשך 2-3 מיכלים, ועדיין המשיך בהרגלי השתייה המופרזת. חזרנו למוסך.

הפעם יועץ השירות קיבל אותנו, וסיפרתי לו את כל ההשתלשלות. 

הבחור שמע את המספרים ופתאום באה לו הברקה: מיילים! 

הציץ בלוח המחוונים ואמר לי, מה אתה עושה צחוק?! הראה לי כיתוב זערורי בלוח "מייל"...

תוך כמה שניות של דפדוף בתפריטים שינה לק"מ, ואמר לי סע! סע! שיגעת את ראבי. חצי קטנוע פירקנו יא עוואר!

זה גם הסביר את הקילומטראז' הנמוך של הקטנוע שקפץ פתאום למעלה.

מאז אני שם עלי משקפי קריאה באופן קבוע...

• אהבתי 1
  • מצחיק 20

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...