Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
  • ואם אני נכנס לתחנה ורואה סולר במזומן זול יותר האם הדלקן יכל לשבש?                        ואם אני רוצה לתדלק אם ויזה זה שייך ?או שאין דרך לעקוף את הדלקן?

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

וואללה נתת פה שאלה מעניינת ואני אתן פיתרון מעניין

הדלקן הוא פשוט טבעת מכוערת שיושבת על הפיה.

בהתאם לדרישה שלך, הייתי מוסיף מפסק ON\OFF ליידו, ומבטל אותו במקרים שציינת

image.png.d6fa69029a73a0626245dc9a18fcd698.png

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
לפני 12 שעות, פשטות כתב:

שמתי לב שהבנזין עלה בכשקל והסולר עלה בכשקל 80 [1.8 שקל] מישהו יכול להסביר לי למה היחס עליה לא תואם לבנזין? 

או איפה אני משיג סולר במחיר בנזין? היתי מתדלק [אני כולה שבועיים אם דיזל] בכניסה לירושלים ועכשיו זה קרוב ל9 שקל [אני נוסע הרבה לבני ברק....]

כשעברתי בכביש 652 יש צדיק עם תחנה קטנה של 2 משאבות שמוכר סולר כרגע ב-8.20 (פז). כשממלאים 80 ליטר כל פעם  זה מצטבר.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)
בתאריך 30.3.2026 בשעה 21:26, PASHUT כתב:

העניין הוא שהממשלה יכולה להתערב ולהוריד מעט את מס הבלו באופן זמני, וצריך לחץ ציבורי.

אתה מתלוצץ נכון? אני עובד עם חלאות במקום העבודה שלי שכל אחד מרמה את המדינה בדרך כזאת או אחרת. הדלק הוא מס האמת שאף אחד לא יכול לרמות. להוריד את הכנסות המדינה מהדלק בזמן מלחמה? למה מה קרה? שעת טיסה של מטוס האדיר עולה מעל 35 אלף דולר. מאיפה יבוא הכסף? חיילים יוצאים לקרב ללא ציוד מתאים, ללא אספקה ראויה, מחסור חמור בכוח אדם וחיילים שיוצאים שוב ושוב לסבבים. ואתה רוצה להוריד את הכנסות ממיסים? יש לי רעיון, שאוכלי החינם יורידו כסף מהקיצבאות שהם מקבלים. אוכל חינם זה כל אדם בריא בנפשו ובגופו שמסרב לעבוד באופן שיממן את אורח החיים שלו ואת ההחלטות שהוא עשה בתור אדם בוגר.

בתאריך 2.4.2026 בשעה 17:28, alechko01 כתב:

צריך לחזור לתקופה של קורונה לבלוף הזה ואז מחיר ירד חזרה.

מחיר של הסוחר בכלל לא הגיוני.

הסיבה שבזמן הקורונה מחיר הדלק ירד דרסטית כי לא היה ביקוש. לפי מיטב הבנתי ויועילו המבינים יותר להרחיב נפט נקנה מראש. כאשר חברות קונות נפט מראש ואין כמעט צריכה הם נתקעות עם מלאי שאין להם מה לעשות איתו. הן לא יכולות לבטל כי הן שילמו מראש, הן לא יכולות להשליך את הנפט לים או לביוב אז המחיר יורד. זה הגיע למצב שבו עלות אחסנת הנפט הייתה גבוהה מהעלות הנפט עצמו. צריכת הנפט עכשיו היא קטנה יותר אבל עדיין ישנה צריכה משמעותית.

בתאריך 2.4.2026 בשעה 15:26, Stangg כתב:

לא יודע אם זה מעניין מישהו אבל גם בטורנטו המחיר דלק עלה מ(המרה ישירה) 2.8~ שח לליטר ל4.1~ שח. 

יש לקנדה מאגרים עצומים של דלק באיכות גבוה אבל הממשלה שבשלטון כבר מעל עשור פלוס ליברלים גרין פיס (שמממנים עי חברות הנפט האמריקאיות אגב) נגד בניית צינורות נפט, אז הנפט הקנדי נשאר מתחת לאדמה. ובינתיים פרובנציות קונות נפט מהמזרח התיכון, לך תסביר לליברל שההובלה של הנפט שגם ככה מפיקים מהאדמה באותו תהליך שהיו עושים ליד הבית שלו מזהמת יותר מאשר להעביר צינור ולהנות מדלק מקומי משמעותית זול יותר. 

אבל זה צרות של אחרים ופחות רלוונטי לישראל 😞

למה זה אמור לעניין מישהו? מה איכפת לי מקנדה כאשר לקנדים בהחלט לא איכפת מישראל?

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex
  • אהבתי 2
  • משעמם 2

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

כן חרדים, לא חרדים - כאן פורום רכב שהמאחד אותנו שרובנו ( למעט אלה עם החשמליות ) חובבי רכב. 

דיון על חרדים לא יהיה כאן, ולא יהיה בעוף. אל תנסו לבדוק. יש מספיק פלטפורמות רעילות לזה.

קארספורום לא יהיה חלק מהן.

תודה על תשומת הלב. 

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 5

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

I'm gonna tell you about how great of a diesel engine i am

You know some engines are doing vroom vroom, I do trtrtrtrtrtrtrtr, and most people would say I do it the best. You know sleepy Joe is driving an electric, this motor doesn't do anything you just hear some wooooo noise, and maybe this is not even the engine, they got speakers for that. Big speaker. Loud speakers. 

מקווה שקראתם את זה בקול ובטון הנכון

• אהבתי 1
  • מצחיק 4
פורסם (נערך)

מעניין עכשיו לאחר הפסקת האש (הזמנית ?) שהושגה והידיעות שמחירי חבית נפט בעולם  ירדו ב- 13-18% מה יהיה מחיר הדלק/סולר  בארץ. 

היות ומוכר שמחיר הבנזין בישראל מפוקח, קבוע לחודש שלם  ותלוי נוסחה הרי בסוף החודש ,בתלות במצב מרכיבי הנוסחה,  יוכרז מחיר מפוקח לחודש העוקב. 

לגבי מחירי הסולר המצב מורכב יותר. המחיר אינו מפוקח והינו לפי כוחות השוק. 

החודש ראיתי שבעקבות המצב, בניגוד לעליה של 1 ש"ח במחירי הבנזין לעומת מרץ הרי מחיר הסולר בתחנות טיפס באופן קיצוני בערך בשני שקל או אף יותר לצרכן. 
חשבתי שזה יוזמה של בעלי התחנות/חברות הדלק  שמנצלים את מצב העדר הפיקוח וקהל צרכני די שבוי - או במילים של שמאלן - "חזירות קפיטליסטית". 
לאחר קצת חיפשו ברשת מסתבר שהייקור החד של מחיר הסולר נובע כבר ממחירי בתי הזיקוק שעלו באופן חד - לפי מסמך ממשלתי רשמי. 

בחודש מרץ מחיר ליטר בנזין בשערי בתי הזיקוק היה 1.699 ש"ח לליטר במיכלית (זו לא טעות - זה המחיר לפני כל תוספות הבלו, מע"מ והוצאות השיווק והרווחים בדרך...) ומחיר ליטר סולר בשערי בית הזיקוק לתחבורה 1.97 ש"ח לליטר במיכלית.  
בחודש אפריל מחיר הבנזין זינק ל - 2.57 ואילו מחיר הסולר זינק ל - 3.70. 
למה מחיר הסולר בבתי הזיקוק התייקר בשיעור גבוה משמעותית  ממחיר הבנזין אין לי תשובה , רק השערות. 

https://www.gov.il/he/pages/theory_rate_fuel_price

image.thumb.png.3f42fb3c97cd89e3542f722e454a59f0.png

orl22026 (1).xlsx

עריכה אחרונה על ידי orankohn
  • מעניין 1
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מענין שהחודש הזה הבנזין עלה ב2 אגורות אך הסולר ירד [אני מתדלק מזומן בכניסה לירושלים] בכ40 אגורות

• מעניין 2

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם (נערך)

אתה חושב שאם לא יהיה פיקוח המחיר שלו ירד עוד יותר?
אמר לי פעם מישהו שמבין (אפילו היה מנכ"ל של בתי הזיקוק תקופה מסויימת) בתי הזיקוק הם יותר מסלול בטוח לגביית מס של המדינה מאשר עסק מצליח.
תחנות הדלק רק משלימות את הצנרת הזו וגובות עוד מע"מ.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 3 שעות, Gorpi כתב:

סלחו לי אבל למה בעצם הבנזין בארץ מפוקח?

לא יודע ולא מתלונן. 

ראינו מה קורה בסולר כשמחיר הבנזין עולה 2 אגורות הסולר יכול לקפוץ גם בשקל.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...