Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

איזה שחקן ואיזו סדרה...  זכרונות טובים.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הייתה לי הרגשה שתזהה את דוקט ותיזכר גם בגארק.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

סליחה שאני מעצבן, אך רוב התגובות כאן הן שגויות. חלקן שגויות לחלוטין. חלקן שגויות חלקית. אני לא מתייחס ספציפית, מאחר וזאת לא סגירת חשבונות.

עונה בתור איש מקצוע + משתמש (נשמע כמו סוחר סמים :-) ).

הדרך בה הזריקה (כלומר, התרופה) גורמת להורדה במשקל היא ע"י השפעה על קצב "העבודה" של הקיבה, כך שבסה"כ אוכלים פחות (אני משתדל להפוך את המידע לנגיש, גם במחיר של שימוש בניסוח לא הכי מקצועי/ לא תמיד מדוייק ב-100%).

יש את מוג'רו (או יהיה השם אשר יהיה), אשר בנוסף להשפעה על הקיבה, משפיעה גם על מרכז השובע במוח.

כמו כל תרופה, יש לזריקות הרזייה תופעות לוואי. חלקן הן רק בגדר אי נוחות. חלקן הן רציניות. (אני רושם רק מה שאני זוכר. יש עוד ת"ל שאינני זוכר. -> אני כרגע לא בודק זאת לעומק מול מאגר מידע רפואי)

ת"ל (קיצור לתופעות לוואי) קלות (יחסית) - השפעה על מערכת עיכול (שילשול ו/או עצירות). סחרחורות.

ת"ל רציניות - דלקת בלבלב. סרטן בלוטת התריס. מחשבות אובדניות.

את 2 ת"ל האחרונות היצרנית/ יבואנית אינן מפרסמות בארץ. אני אכתוב זאת בצורה מנומסת - הן מסתירות זאת. וכרגע יש לפחות 2 תביעות כנגדן בגין כך (תופעות הלוואי מופיעות באתר של FDA + מקורות מידע רפואיים רציניים).

אמנם זריקות ההרזיה הן סוג של קיצור דרך למי שלא מצליח להוריד במשקל, אך הן ישפיעו בצורה אופטימלית למי שעושה שינויים באורח חיים (שינוי תזונתי + פעילות גופנית).  בתור פתרון יחיד להורדה במשקל - זהו פתרון זמני בלבד.

למה פתרון זמני ?  כי אחרי פרק זמן, הגוף מתרגל לתרופה, וההשפעה נחלשת.

לגבי קבוצת פייסבוק מדברים על כושר ... -> מדי פעם פייסבוק מקפיץ לי את הקבוצה הזאת. לא הייתי אומר שעונים שם אנשי מקצוע אמינים (אלא אם בוגר וינגיט שבמסגרת לימודי מדריך כושר למד 4 שעות בנושא תזונה והחליט שזה הופך אותו לתזונאי מוסמך - זה איש מקצוע רציני בעיניך).

לגבי טל בן משה - יש לי ספקות לגביו. אני לא כל כך מצליח לשים את האצבע על מה שמפריע לי, לכן זה רק בגדר ספק. ולא משהו וודאי.

די מאמין שיש עוד דברים שפשוט שכחתי. אם דברים יעלו ו/או ישאלו, אז אשתדל לענות.

לפני 4 שעות, ברווז כתב:

על הרוב דיברתי עם הרופאה. מעניין שהיא לא טרחה לציין לי את התופעות לוואי הלא נעימות האלו, ואני שמח ששאלתי פה. 

לא רציתי להתייחס לזה באופן ישיר, אך לא הותרת לי ברירה.

התגובה של דריש שגויה לחלוטין (שיניתי ניסוח כי ניסוח קודם שלי היה מחורבש)

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • מעניין 3
פורסם

מסכים. מניסיוני עם הזריקה אכן יש תופעות לוואי צפויות בעיקר בעיכול וקיבה אבל הן חולפות וניתנות לטיפול. אכן הזריקה עובדת אבל יש להקפיד בעת השימוש בה על ליווי רפואי צמוד, דיאטנית ועשיית פעילות גופנית. המטרה היא שהזריקה תעזור להוריד במשקל, ובמקביל לשפר את הרגלי האכילה והפעילות הגופנית. מי שחושב שייקח זריקה כל החיים ויאכל כרצונו, כדאי שישכח מזה ומהר. אם מבין שזו הדרך לעשות שינוי ולהחזיק זמן רב, ירוויח. בכל מקרה בסביבה שלי יש כמה בגילאים שונים שלקחו הזריקה, לא הקפידו על תזונה ופעילות גופנית וחזרו למצב ההתחלתי שלפני הזריקה. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 11 דקות, guya72 כתב:

רוב התגובות כאן הן שגויות

ועם זאת, חזרת כמעט על כולן בהסבר הארוך והמפורט שלך, שלא הוסיף בינתיים שום ערך ממשי לדיון.

• אהבתי 5
פורסם

אישתי בתקופה האחרונה משתמשת בזריקות 

היא עושה גם איזה שינוי בתזונה 

הדבר שאני הכי תוהה לגביו זה ההשפעה לטווח הארוך

• מעניין 2
פורסם
לפני 8 שעות, ברווז כתב:

מגניב וחצי, א- אוכל לשווק לאשתי שזה דל שומן, ו-ב: הוא ייראה ארוך יותר! 

אבל מלא חלבונים..

לפני 8 שעות, יובל .מ. כתב:

אם יש משהו שאני לא יכול להתייחס אליו בחיים כמקור אמיןבכל מה שקשור לתזונה זה יוטיוברים של פיטנס.

צודק אבל הם מגבים את הטענות שלהם במחקרים לעומת יוצרי תוכן אחרים.

לפני כשעה, עדי-אל כתב:

הדבר שאני הכי תוהה לגביו זה ההשפעה לטווח הארוך

אין מספיק מחקרים לגבי זה.

למרות שהפפטיד הזה "קיים"/מיוצר בגוף שלנו (: עדיין אין לנו מספיק מחקרים ארוכי טווח בלתי תלויים בכל הנוגע לשימוש מתמשך בתרופה עם GLP-1 [החומר שבתרופה]

לפני 6 שעות, sperial כתב:

1. אתרי אינטרנט של יצרני התרופות. כן - הרשויות יושבות להם על הצוואר, כל מידע שאינו מדוייק יכול לעלות להם מיליארדים.

2. אתרים של איגודים מקצועיים במדינות מערביות - איגודים של רופאי השמנה, רופאי סכרת, קרדיולוגים, אנדוקרינולוגים, נפרולוגים - לכל האיגודים האלה אתרים שמיועדדים לקהל הרחב. יתכנו הבדלים קטנים בין מדינות שונות בגלל הבדלים ברישום התרופות ובדרישות רגולטוריות.

3. אתרים של מוסדות רפואיים מוכרים - קופות חולים, בתי חולים ושאר נותני שירות. 

pub-med, לא טוב? ג'ורנלים בנושא רפואה, לא טוב?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 22 דקות, DareDevil כתב:

מגבים את הטענות שלהם במחקרים

מאוד מאוד קל לבצע מניפולציות בבחירת מחקרים ובאופן ההצגה שלהם, כך שכל העובדות לכאורה יהיו נכונות, אבל המסקנה תתאים בדיוק למסר שהיוטיובר שלך רוצה להעביר.

וכמה שקל לעשות את זה, ככה קשה לזהות את זה וצריך  להיות איש מקצוע שמכיר את החומר ויודע לקרוא מחקרים, בשביל לזהות את המניפולציות האלו.

לפני 27 דקות, DareDevil כתב:

ג'ורנלים בנושא רפואה, לא טוב?

יש עשרות כאלו. חלקם מעולים וחלקם זבל שיפרסם כל מאמר תמורת תשלום. אני ואתה לא נזהה את ההבדל בינהם.

• רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

אני יודע שאתה ויתרת על שינוי תזונתי בלבד, 

אך האם ניסית קיטו? אני בתוך זה קרוב ל4 חודשים, הורדתי כ20 קג והבטן נעלמה.

פלוס רציני - הוצאות על מזון נחתכו בחצי. 

פלוס עוד יותר רציני, רמות שומנים בדם וכולסטרול רע ירדו פלאים.

אין באמת רעב. אני עובר מעל 24 שעות  בלי לאכול ולא מזיז לי. 

השבועיים הראשונים קשים מאוד, רבים וטובים נכשלים בהם.

אם צלחת אותם בשלום ונכנסת לקיטו זה הופך לקל. 

עריכה אחרונה על ידי vxlan
פורסם

כמו נהג לילה, אני ממליץ ממש בחום. זה עשה לי שינוי דרמטי לטובה בחיים.
כבר שנתיים וחצי מטופל, בהתחלה בסקסנדה שהתחלתי מהמינון הכי נמוך והגעתי עד ל1 לפני הכי גבוה, היום מתחזק את המצב עם ויגובי 1 מ"ג (זריקה פעם בשבוע).

ירדתי ממשקל שיא של 117 ק"ג ל 83 ק"ג (אני 179 ס"מ) בלי איזה מאמץ מטורף.
שומנים בדם, סוכר, רטריגליצרידים וכולסטרול ירדו מרמה שהרופאה אמרה לי שאני התקף לב שמחכה להתרחש למה שהיה לי בגיל 19.
איכות השינה השתפרה בצורה דרמטית, כאבים קבועים בברכיים וברגליים נעלמו. יותר קל לעשות ספורט ואני עושה בעיקר צעידות כי אני בגדול שונא ספורט.

תופעות הלוואי לפחות עם הסקסנדה היו לי קשוחות בהתחלה - בחילות, הקאות ושלשולים, עד שמסתגלים אחרי שלושה ארבעה שבועות לא לאכול כמו חזיר דברים שומניים. היום אני בקושי נוגע במאפים, בורקסים למיניהם (שפעם הייתי יכול בלי בעיה להעלים 6-7 בורקס במכה), מתוקים שומניים כמו גלידות ועוגות ובעיקר מטוגנים, פשוט הגוף פיזית נגעל מזה ואם אני אוכל אז ממש קצת פעם ב... וזהו. אוכל הרבה יותר ירקות,דגים, חזה עוף וקטניות כי אני מרגיש שזה מה שמתחשק לי לאכול. הרבה יותר נהנה מאוכל מבחינת האיכות ולא הכמות.

כן, זה כנראה לכל החיים, לא בא לי לנסות איך זה בלי כי אני יודע שאני אשמין חזרה.

תופעות לוואי שחוויתי : לקנות את כל הבגדים מחדש. זה הגיע לרמה שהתחתונים פשוט נופלים ממני, ולתוך המכנסיים הישנים שלי אפשר להכניס עוד חצי בן אדם כי ירדתי בקוטר בצורה דרמטית. וגם הרבה הרבה יותר קר לי כל הזמן 😐

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לפני 12 שעות, guya72 כתב:

לגבי טל בן משה - יש לי ספקות לגביו. אני לא כל כך מצליח לשים את האצבע על מה שמפריע לי, לכן זה רק בגדר ספק. ולא משהו וודאי.

הדבר ה"יחידי" שמפריע בו זה שהוא תוקפני כלפי אנשים שממציאים שטויות, לכן הוא יכול להיראות קצת מתנשא. כשיש משהו שלא מגובה מחקרית, הוא מציף את זה ואומר מה כן מגובה ומה עדיין לא, אז צריך להתייחס לזה בספקנות.

מצד שני, זה נעשה לצורך הגנה על אנשים מכל מיני מיתוסים, אז שימשיך. 

אתה גם יכול לראות את השת"פים שלו עם רופאים נוספים כמו יוחאי רביב שמפרקים את כל האהבלים ברשת כמו למשל במקרה של מתנגדי חיסונים שמפיצים קונספירציות.

הם שומרי ציבור.

פורסם
לפני 14 שעות, yahaga כתב:

מי שחושב שייקח זריקה כל החיים ויאכל כרצונו, כדאי שישכח מזה ומהר.

אני עם תזונה שאני מדי פעם מטייב ומדייק, אבל קשה לי מאד להגיע לתוצאות- אני לא יכול לסבול תחושה של רעב, לכן אני לא בחוסר קלורי, ואני גם מרשה לעצמי להתפנק פה ושם בקטנה. אני לא טורף וזולל כל היום והלילה. להיפך, הרוב של מה שאני אוכל זה דווקא בריא ודל בהכל... ואני לא מעוניין בזריקות כדי לקבל גושפנקה להתחיל לטרוף. 

ממה שהבנתי הזריקות מדכאות גם את התיאבון, אדרבה מבחינתי אם זה יעבוד. 

לפני 7 שעות, elibaba כתב:

שומנים בדם, סוכר, רטריגליצרידים וכולסטרול ירדו מרמה שהרופאה אמרה לי שאני התקף לב שמחכה להתרחש למה שהיה לי בגיל 19.
איכות השינה השתפרה בצורה דרמטית, כאבים קבועים בברכיים וברגליים נעלמו. יותר קל לעשות ספורט ואני עושה בעיקר צעידות כי אני בגדול שונא ספורט.

מעניין. תודה. 

עד שמסתגלים אחרי שלושה ארבעה שבועות לא לאכול כמו חזיר 

פה ביאסת. 

היום אני בקושי נוגע במאפים, בורקסים למיניהם (שפעם הייתי יכול בלי בעיה להעלים 6-7 בורקס במכה),

רק 6-7? :lol:

תודה רבה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני יכול להגיד שאני אישית מרוצה מאוד, הייתי במצב דומה לשלך עם 20 ק"ג עודפים, ניסיתי במשך השנים כל דיאטה אפשרית ושינויי אורח חיים וכו', כרגע הוויגובי זה הדבר היחידי שעובד אצלי לטווח רחוק כמובן כל עוד ממשיכים לקחת.

התחלתי במקור עם סקסנדה והיו תופעות לוואי אבל לא משהו שאי אפשר לחיות איתו. לקח קצת זמן להפסיק "לאכול עם העיניים" וכשאוכלים יותר מדי מרגישים בד"כ לא טוב יום אחרי.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...