Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,
ביצעתי תיקון פנצ'ר שבוע שעבר בפנצ'רייה רנדומלית, טענו שאין צורך לבצע איזון כי מחזירים את הצמיג לאותו מיקום. גבו 70 שקל ונפרדנו לשלום.
עכשיו ההגה רועד במהירות מעל 100 קמ"ש, השאלה האם היו חייבים לפי חוק לבצע איזון? מתכוון לחזור לשם מחר

פורסם

בגדול הם צודקים, אבל יתכן שאיבדת כמה משקולות במהלך הפירוק או שלא סגרו את הברגים בדיוק באותה צורה, וזה מקור הרעידות.

אם אתה ניגש לשם, הייתי ממליץ לעשות זאת באדיבות ולא בגישה של 'מגיע לי'. אישית, הייתי פשוט הולך לצמיגיה אחרת שאני סומך עליה ומנצל את ההזדמנות לאיזון מחדש של ארבעת הגלגלים (ואולי גם כיוון פרונט).

פורסם

אני לא הייתי חוזר לשם. מעדיף לשלם למישהו אחר ומעדיף שמישהו רציני יטפל לי בגלגלים.

זה לא שמדובר באיזה מאות שקלים שיש על מה לריב. דפדף הלאה.

• רעיון טוב! 3
פורסם

העניין כבר נדון בפורום לא צריך איזון גלגל אחרי תיקון פאנצ’ר?

וציטוט של @kompy

ציטוט

זה לא חוק ואף לא תקנה. אלו הוראות נוהל (הנחיות) של משרד התחבורה, לכן לא ניתן לאכוף זאת מול התקריות ו/או בעלי התפקידים.

מקסימום, יעשו להם - נו, נו, נו עם האצבע.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 25.1.2026 בשעה 17:40, Derish כתב:

בגדול הם צודקים, אבל יתכן שאיבדת כמה משקולות במהלך הפירוק או שלא סגרו את הברגים בדיוק באותה צורה, וזה מקור הרעידות.

אם אתה ניגש לשם, הייתי ממליץ לעשות זאת באדיבות ולא בגישה של 'מגיע לי'. אישית, הייתי פשוט הולך לצמיגיה אחרת שאני סומך עליה ומנצל את ההזדמנות לאיזון מחדש של ארבעת הגלגלים (ואולי גם כיוון פרונט).

הם לא צודקים. 

סיבה 1: בחיים לא תצליח להחזיר את הגלגל על המ"מ. הם עושים איזשהו סימון גס עם גיר ושמחזירים זה ממש קרוב לסימון המקורי.

סיבה 2: החשובה יותר ברגע שגירדת את הצמיג מבפנים ושמת את הנחש גומי הזה בעצם שינית קמצ את המבנה של הצמיג ואת האיזון שלו. לכן זה לא רלוונטי שאתה מחזיר למיקום הקודם.

פות"ש - לקחו לך סכום מאוד יפה לתיקון פנצ'ר הייתי מצפה שזה יכלול איזון. אם לא אז לבקש שיאזנו ואתה תשלם עוד על האיזון. הזוי שמה שאמור להיות חלק אינטגרלי מהעבודה זה בתשלום נוסף. 

כיוון פרונט לא קשור לעניין. 

• אהבתי 3
פורסם

לא אמרתי שזה קשור בהכרח, אבל כיוון פרונט זה משהו שרצוי לעשות באופן תקופתי וכאן יש הזדמנות טובה. 

פירוק והרכבה כשלעצמם לא עושים הבדל גדול, אחרת כל כניסה להחלפת בלמים במוסך או מכסה ונטיל שהולך לאיבוד היו נגמרים באיזון גלגלים. אנחנו גם לא יודעים בדיוק איזה תיקון בוצע שם, לכן קשה לומר משהו בוודאות על הוספת משקל או שינוי האיזון. 

אצלי למשל התחילו לאחרונה רעידות באופן ספונטני שהתגברו עם הזמן, למרות שהאוטו היה על צמיגים בני שנתיים סה"כ שהוחלפו קצת לפני שרכשתיו. כשהלכתי לאזן, הסתבר שהזוג הקדמי היה שחוק מדי בחלק הפנימי עקב פרונט לא מכוון, ברמה שהפנצ'ריה כבר לא רצתה לגעת בהם והמליצה להחליף. החלטתי לקחת סיכון מחושב, לאזן את הצמיגים האחוריים התקינים ולעשות רוטציה בינם לבין הקדמיים, אבל הנזק קיים ועדיין מורגש (אם כי הרבה פחות). 

הפואנטה שלי היא שבסיטואציה כזאת שווה לנצל את ההזדמנות ולעשות ריסט על כל המערכת, במקום להתחיל לחפש עכשיו מה לשון החוק ומה מגיע למי. שתי הפרוצדורות אינן יקרות במיוחד והייתי מעדיף לשלם עליהן למישהו שאני סומך עליו במקום לריב עם מי שלא בזין שלו לעשות את העבודה ויבצע אותה בחצי כוח. 

פורסם

תיקנתי במהלך השנים עשרות רבות של פנצ'רים בעשרות מכוניות, מכיר רק פנצ'ריה אחת שמבצעת איזון תמיד אחרי כל תיקון פנצ'ר, בלי לגבות תוספת מחיר ובלי לשאול שאלות, ומאז משתדל לתקן שם.

• רעיון טוב! 1

פורסם

יש לך 2 אופציות

לחזור למקום ולהתלונן על הרעידה שנהייתה אחרי התיקון ולדרוש תיקון חוזר

ללכת למקום אחר ולבקש שיאזנו את הגלגל הלא מאוזן

אני לא הייתי חוזר למי שחיפף בפעם הראשונה והולך למקום שיודע לעבוד.

פסלתי ככה הרבה מקומות :(

פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

מכיר רק פנצ'ריה אחת שמבצעת איזון תמיד אחרי כל תיקון פנצ'ר, בלי לגבות תוספת מחיר ובלי לשאול שאלות, ומאז משתדל לתקן שם.

עוד מעט גם תגיד שסוגרים את הברגים עם ידית מומנט 😉

למה לא לפרגן בפרסום המקום?

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 17 שעות, Derish כתב:

לא אמרתי שזה קשור בהכרח, אבל כיוון פרונט זה משהו שרצוי לעשות באופן תקופתי וכאן יש הזדמנות טובה. 

פירוק והרכבה כשלעצמם לא עושים הבדל גדול, אחרת כל כניסה להחלפת בלמים במוסך או מכסה ונטיל שהולך לאיבוד היו נגמרים באיזון גלגלים. אנחנו גם לא יודעים בדיוק איזה תיקון בוצע שם, לכן קשה לומר משהו בוודאות על הוספת משקל או שינוי האיזון. 

אצלי למשל התחילו לאחרונה רעידות באופן ספונטני שהתגברו עם הזמן, למרות שהאוטו היה על צמיגים בני שנתיים סה"כ שהוחלפו קצת לפני שרכשתיו. כשהלכתי לאזן, הסתבר שהזוג הקדמי היה שחוק מדי בחלק הפנימי עקב פרונט לא מכוון, ברמה שהפנצ'ריה כבר לא רצתה לגעת בהם והמליצה להחליף. החלטתי לקחת סיכון מחושב, לאזן את הצמיגים האחוריים התקינים ולעשות רוטציה בינם לבין הקדמיים, אבל הנזק קיים ועדיין מורגש (אם כי הרבה פחות). 

הפואנטה שלי היא שבסיטואציה כזאת שווה לנצל את ההזדמנות ולעשות ריסט על כל המערכת, במקום להתחיל לחפש עכשיו מה לשון החוק ומה מגיע למי. שתי הפרוצדורות אינן יקרות במיוחד והייתי מעדיף לשלם עליהן למישהו שאני סומך עליו במקום לריב עם מי שלא בזין שלו לעשות את העבודה ויבצע אותה בחצי כוח. 

אני מסכים איתך שאין טעם להתווכח עם בעל מקצוע שלא רוצה לעשות עבודה מסויימת.

לגבי הפירוק וההרכבה - אני מדבר על הורדת הצמיג מהגאנט ולא הורדת הגאנט מהציר.

• אהבתי 2
פורסם

כנראה שהיה לי מזל או מעט פנצ'רים בחיים (הכוונה בצמיגים, כן?). אבל תמיד תמיד תמיד עשו לי איזון אחרי התיקון לא משנה איפה, ואכן חשבתי שזה סטנדרטי. וכמעט תמיד היה צורך להוסיף/להוריד ובדרך כלל -- להזיז משקולת. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...