Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלינק קידס - מה הקאץ'?

פוסטים מומלצים

פורסם

יש עמלה לכל פעולה.

מעבר לזה אתה שם כסף בעסק שאין לך מושג מי הוא. 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

השקעה ארוכת טווח - מי יודע כמה ידיים הם יעברו עד אז ואיך הכללים ישתנו, בהנחה האופטימית שבכלל ימשיכו להתקיים ולא יברחו עם הכסף.

חסר בתי/מסלולי השקעות בארץ? מה האטרקציה פה?

פורסם

היתרון של בלינק זה שזה הרבה יותר זמין וקל להשתמש בהם ושאפשר להעביר כסף בקלות עם כרטיס אשראי ואם אני לא טועה גם למשוך לכרטיס האשראי.

זה מיועד לאנשים שלא רוצים להתעסק עם הבירוקרטיות והסירבול של בתי ההשקעות והם מספקים ממשק קליל ונוח באפליקציה למי שרוצה לעשות "שגר ושכח".

יש להם פיקוח ואישור של רשות ההון (נדמה לי) והכספים של הלקוחות שמורים בנאמנות ומופרדים מהכספים של העסק שלהם.

פורסם

והם מאפשרים פעילות בארה״ב. לא בישראל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה לכולם על האינפוט. 

יש דרך רשמית לוודא שהם כשרים? איסה אתר של המדינה או איזה אישור באמת של שוק ההון שניתן למצוא? הג׳מיני לא הצליח למצוא לי. 

כי הנוחות שלהם נראית לי ממש אחלה, אפס דמי ניהול גם אחלה, ובמידה והעמלה שלהם לכל פעולה לא ענקית זה נשמע אחלה לפתיחה של איזו השקעונת לילדים. שגר ושכח זה בדיוק מה שאני רוצה. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

במבט זריז נראה שהם כרגע מאפשרים בחירה ב3 קרנות בלבד. כולן אמריקאיות בדולר. אז אתה מאבד כסף בהמרת מטבע וגם יש חסרונות מסוימים להשקעה במניות אמריקאיות.

אתה יכול לפתוח חשבונות ללא דמי ניהול בפסגות לכל ילד (אבל מומלץ שיהיו על שמך). לדעתי יש להם אפשרות להשקיע בהוראת קבע, או שתהיה אפשרות כזו בקרוב.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

תודה רבה. 

באתר שלהם של המבוגרים, כתוב שאין עמלות על פעולות ואין דמי ניהול. שבעתיד הם יקימו שירות פרימיום, אבל כרגע זה בלי. אם לא הייתי ממוצא סובייטי כנראה כבר הייתי הולך על זה, אבל משהו במוח שלי עדיין מעלה חשד, אני לא מצליח לשים את האצבע על מה. 

בכל מקרה זה נראה שהם לג'יט לגמרי, פשוט חדשים. כרגע תיק ההשקעות שלנו בדיסקונט ואני לא הכי מרוצה מהתנאים אז בבואי לפתוח תיק קטן לילדים המליצו לי עליהם חברים שבינתיים מרוצים, אבל תמיד בראש מקנן איזה שהוא חשש "האם הכסף שלי באמת בטוח". 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

וגם מקום שמאפשר לנייד את הניירות החוצה במקרה הצורך. בבלינק (ובהרבה פלטפורמות חדשות, לדעתי גם וואן זירו) חייבים למכור בסגירת חשבון, כלומר בהכרח יש אירוע מס.

אני עכשיו עברתי בין בתי השקעות וניידתי את הניירות. אמנם שילמתי קצת עמלות, אבל לא הייתי צריך למכור אותן. 

באופן כללי הם כנראה אמינים והכל בסדר. מכיר כמה שמשתמשים בהם, כי הם באמת מאד נוחים ונגישים. 

אבל התחרות בשנה-שנתיים האחרונות גדולה, ויש הרבה אופציות. השקט הנפשי שלך שווה 0.07% (ואפילו פחות) דמי קנייה במקום שבו תהיה שקט.

ובכל מקרה, בטח שאין סיבה לשלם לבנק את העמלות המוגזמות שלו. שווה גם לך לעשות סקר שוק ואולי לנייד את התיק שלך משם. יש הרבה הטבות דרך עמודים כמו הסולידית, חתול פיננסי וכו', או דרך הייטקזון וכאלה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

זה רעיון טוב, אני אכנס קצת לקבוצות פיננסיות ואראה אילו הטבות יש. 

תודות לכולם על העזרה. 

פורסם
בתאריך 17.1.2026 בשעה 10:51, ניקו פ. כתב:

אבל תמיד בראש מקנן איזה שהוא חשש "האם הכסף שלי באמת בטוח". 

במילים אחרות, אתה חושש שה"פין טק" ייהפך להיות "Zין טק" :lol:

העפתי מבט בהם בעצמי. 

על פניו זה נשמע נחמד, גם לאדיוט כמוני, עם אפשרויות שמתאימות לי- להשקיע כמה שמתאים לי, ללא דמי מינימום וללא מחיר מינימום. טוב להתנסויות. 

ירדתי מזה. 

התחום יחסית חדש בצורה הפתוחה שלו בארץ ואני לא רואה שהדברים תופסים במהירות גבוהה. שוק חשדני עשוי לגרום לצרות לחברות כאלו בהמשך הדרך, עדיף שלא להתעסק עם זה לדעתי. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...