Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל שפו על הפירוט... תמשיך לעדכן
שנית, הצבע מהמם! בים האפור הלבן והשחור, אני מתל על הצבעים המיוחדים, חשוב לשמור עליו עם ווקס מידי פעם
שלישית, 3% על פגוש? ממתי פגוש גורר ירידת ערך? למיטב זכרוני לפגוש אין שום ירידת ערך.

• אהבתי 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תודה רבה על הסקירה!

צבע אדום בהחלט בולט וייחודי לרכב. אני מציע לשמור על הצבע עם ווקס - כי למיטב ידיעתי - זה צבע שדוהה די מהר. כמובן, תלוי כמה שנים תחזיקו את הרכב.

בתור אחד שנוהג בפאביה, אני חושב שאחד היתרונות ברכב שלך - השקט. אין רעשים של מנוע בנזין (גם כשהפאביה עם בידוד טוב של רעשים). 

תתחדשו ותהנו! שבוע טוב. 

לפני 13 דקות, סולל הדרך כתב:

שלישית, 3% על פגוש? ממתי פגוש גורר ירידת ערך? למיטב זכרוני לפגוש אין שום ירידת ערך.

לדעתי עצם ההתעסקות... הצביעה וכו'. כל צביעה שהיא. ואם אני לא טועה, יש פוליסות ביטוח שישר כתוב 1.5% ירידת ערך באירוע תאונתי. אני מסייג את דבריי. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 20 דקות, סולל הדרך כתב:

קודם כל שפו על הפירוט... תמשיך לעדכן
שנית, הצבע מהמם! בים האפור הלבן והשחור, אני מתל על הצבעים המיוחדים, חשוב לשמור עליו עם ווקס מידי פעם

אני מרסס מדי פעם כל מיני חומרים להגנה על הצבע. 

בתמונות הרכב לאחר ריסוס של זה:

https://www.motorstore.co.il/items/2691306-מבריק-ומחדש-משטחי-צבע-דיטיילר-SONAX-Xtreme-Brilliant-Shine-Detailer-סונקס

בכללי ווקס גם לא מחזיק הרבה, אם כבר אשים משהו זה אוטם.

ואם אשתי תזרום, אז כבר פוליש וציפוי נאנו וזה שקט לכמה שנים + רכב שנראה פצצה אם הוא מתוחזק נכון.

ברכב חדש החלפת או תיקון פגוש גוררת ירידת ערך. גם בבדיקה יצא שאין נזק מעבר לזה.

לפני 13 דקות, saar5555 כתב:

בתור אחד שנוהג בפאביה, אני חושב שאחד היתרונות ברכב שלך - השקט. אין רעשים של מנוע בנזין (גם כשהפאביה עם בידוד טוב של רעשים). 

זה נכון.

אבל זה נכון לכל רכב חשמלי בגדול.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אחלה סקירה, תודה!

הרכב נראה טוב והצבע דווקא מאוד יפה

גם אני לא הכרתי את הגרסה הזו

• אהבתי 1

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (past) 

Volvo S80 3.0 2015 automatic (present) - שרשור מעקב

פורסם

אגב עוד שתי נקודות שאני חושב ששווה להתייחס אליהן:

איכות החומרים בתא הנוסעים - הרוב פלסטיקה פשוטה, מהסוג שכנראה יחזיק שנים אבל לא הכי נעים למגע.

הייתי שמח לראות איזה דיפון בד בדלת, אפילו בספייס סטאר שעלתה 35-40% מהקונה הזו בתור רכב חדש היו דיפונים מבד. בקליאו 3 שהייתה לי לפני 13 שנים היו דיפוני בד בדלתות. 

כאילו בחייאת, רכב של קרוב ל-200 אלף ש״ח והתקמצנתם על זה?

מערכות הבטיחות - עובדות מצוין ולא מעיקות. לרוב מתערבות רק כשבאמת צריך, נדיר מאוד לקבל התראות שווא.

אגב, גיליתי שהבלימה האוטונומית עובדת גם בהקשר של ניטור שטח מת, הרכב לא מזמן זיהה שאני בא לצאת מחניה (כזו שצמודה למדרכה) וחשב שהכביש לא פנוי והרכב קרוב מדי ובלם אותי (אם שואלים אותי - הייתי מספיק).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

למה פסלת סיניות?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בגדול מהרבה סיבות.

גם ירידת ערך (למרות שבסעיף הזה גם היונדאי לא הייתה הצלחה גדולה, לפחות ככה נראה בנתיים), גם מותגים פחות מוכרים, גם מותגים שצצים כמו פטריות אחרי הגשם, העדפתי ללכת על מוכר ובטוח.

דרך אגב, לדעתי, עשיתי נכון.

שומע סיפורי זוועות על צ'רי, ה-mg3 שעשתה פאדיחה במבחן ריסוק, מישהי שעובדת איתי עם mg4 עם תקלות שבמורשה לא מצליחים להתמודד איתן של כל מיני חיישנים, לא חסר.

גם לפי ביקורות נראה שמערכות הבטיחות שלהם מגיבות הרבה פחות טוב מאלו שיש ברכב בפיתוח מערבי.

יצא לנו לעשות בין היתר נסיעת מבחן על פאנקי קאט של אורה ולא אהבנו. לא התרשמנו.

ולפני שיקפצו עליי ויגידו לי ״אבל גם הטסלה שלך מיוצרת בסין״ (וכמדומני אפילו אצלי יש סוללה של byd!), אני אקדים מראש ואגיד שזה לא אותו דבר ויש הבדל בין פיתוח מערבי וייצור בסין לבין פיתוח סיני וייצור סיני.

מספיק להסתכל על אייפון לעומת כל מיני טלפונים סיניים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

לגבי שמירת הערך, אני זוכר שבזמן שהרכב הזה שוק המחיר שציינת בתור חדש היה קטלוגי בלבד ובפועל הוא נמכר בהנחות גדולות, גם הדגם עם הסוללה הקטנה, בסוף מבצעים והנחות משפיעים גם על המחירון.

• מעניין 1
פורסם

נשמע נחמד מאוד.

באחזקת רכב לטווח רחוק, צריך חלפים, הן מכניים והן פחחות.

אם חלפים יקרים, זה ישפיע על המחירון, בדיוק כמו רכב יוקרה.

אז פה יש כמה יתרונות.

ב80% מהביקורות לרכבים סיניים, מוזכרות ניתוק כל הבקרות בטיחות בערך.

אולי הדגמים הממש חדשים כבר בסדר.

החוסר של הבקרת מרחק אוטונומית מזעזע. דווקא ברכב היברידי ועוד יותר בחשמלי, עבודה של מערכת כזאת מאוד נעימה אם עובדת כמו שצריך.

מבחינת השמירת ערך - נשמע שזה רכב להשאיר לטווח ארוך או להעיף אתמול. העובדה שיש גרסא חדשה של קונה, שנראית שונה וגם יותר מרווחת לא גם השפיעה?

לשים כיסא מאחורה נגד הכיוון בקונה החדשה, לא עדיף משמעותית??

פורסם
לפני 5 שעות, Mike808 כתב:

לגבי שמירת הערך, אני זוכר שבזמן שהרכב הזה שוק המחיר שציינת בתור חדש היה קטלוגי בלבד ובפועל הוא נמכר בהנחות גדולות, גם הדגם עם הסוללה הקטנה, בסוף מבצעים והנחות משפיעים גם על המחירון.

מעניין מה שאתה אומר.

יותר מעניין בכמה קונה כזו נמכרה. אם הרכב הזה נמכר לצורך העניין ב-160 אלף ש"ח, אז ירידת הערך עדיין גדולה, אבל היא איפשהו באיזור ה-38% ולא באיזור ה-45-50%. קצת פחות נורא.

ממה שאני זוכר משנה שעברה היו המון קונה עם הטווח הקצר שהיו תקועות בעסקאות יד שניה 0 ק"מ ולאחר מכן ראיתי שגם היבואן מפרסם עסקת 0 ק"מ באיזור ה-125-126 אלף ש"ח.

לפני כשעה, KipodYam כתב:

החוסר של הבקרת מרחק אוטונומית מזעזע. דווקא ברכב היברידי ועוד יותר בחשמלי, עבודה של מערכת כזאת מאוד נעימה אם עובדת כמו שצריך.

מבחינת השמירת ערך - נשמע שזה רכב להשאיר לטווח ארוך או להעיף אתמול. העובדה שיש גרסא חדשה של קונה, שנראית שונה וגם יותר מרווחת לא גם השפיעה?

לשים כיסא מאחורה נגד הכיוון בקונה החדשה, לא עדיף משמעותית??

גם ברכב בנזין הייתי שמח לקבלת בקרת שיוט אדפטיבית, זה לא קשור להיברידי או חשמלי.

לגביי הדור החדש של הקונה - יכול להיות שזה השפיע. 

ואכן הקונה החדשה אמורה להיות יותר מרווחת.

פורסם

לגבי הירידת ערך - ככה זה היום כמעט בכל החשמליות, במזנו שקניתי את הזיקר והיה זמן המתנה לטסלה\איוניק5\הטיוטה החשמלית  (BZ משהו) 3 האחרונות שמרו יופי על ערכם,

היום עם שוק ה0 קלומטר והרכבים הזמינים גם הם צונחים,

אמנם צרבת רבים נחמת שוטים אבל גם על הזיקר שלי חוויתי "צניחת" ערך.

קשה לשמור על ערך שיש מבצעים כמו היום MG5 ב 108K, או C4E חדשה גם ב108K אנשים אומרים טוב נתחדש כבר במקום לקנות משומשת.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון קצר:

הרכב עבר טסט בקלות, 5 דקות והייתי בחוץ. אגרת הרישוי היא קצת פחות מ-2300 ש״ח ולא הסכום שכתבתי.

פעם ראשונה שאני עושה טסט לרכב חשמלי, מן הסתם מדלגים על כל מה שקשור לזיהום אוויר, ככה שהבדיקות בטסט מסתכמות בזה שהוישרים, הברקסים והתאורה עובדים כמו שצריך, צמיגים תקינים ובדיקה בבור.

בוצע טיפול שלישי במוסך של יונדאי בבאר שבע, זה טיפול שהיה מתוך חבילת הטיפולים שקנה הבעלים הקודמים של הרכב. בגדול זה טיפול שלא מחליפים בו שום דבר, רק בודקים.

אמשיך לעדכן בשנה הבאה.

פורסם

הלכתי לראות (עבור אמא) רכב כזה לפני שבוע, סטנדרט ריינג'.

אוטו חמוד לאללה, כמו שאמרת - מאוד אינטואיטיבי וקל להבנה.

נוחות נסיעה, לפחות מהתרשמות קצרה (עירונית), טובה למדי.

התרשמות ראשונית לטובה.

המחירון בהתרסקות - מה שלטעמי הופך אותה לסופר אטרקטיבית כמכונית חשמלית משומשת, עם יבואן מוכר, גם בסטנדרט-ריינג' - עבור מי שמחפש רכב בעיקר לעיר וגם  לנסיעות בין-עירוניות (לא ת"א אילת כל יום, אלא רכב שמאפשר לך גיחות של עד 100 ק"מ כל כיוון מהבית שלך).

ראיתי מודל 2024 עם ק"מ אפסי (מחירון 97,000 ש"ח, משוקלל 101K , הבעלים רצה כמה אלפים יותר [לא בצדק לדעתי] ולא היה מוכן להיכנס למו"מ למרות שהיו 2 דברים על הפרק שדורשים גמישות).

התייאשנו דיי מהר מהנודים הנפוחים של יד-2 וסיימנו לאחר כמה ימים בנסיעת מבחן על ה ATTO-2-EV והזמנה שלה.

אגב, מודל 2023 סטנדרט ריינג שנמכר במחירים של 80+ אלף שח, עדיין הופך אותה לאטרקטיבית אפילו ביחס לפיקנטו.

שווה ללכת לראות, במיוחד למי שכבר יש חשמלית בבית ומחפש רכב שני חשמלי (קטן יותר, עירוני יותר וכו').

איציק

• רעיון טוב! 3

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

הייתה כתבה על ירידת ערך של רכבים חשמליים בשנת 2025.

נחשו מי הייתה במקום הראשון?

ולא זה לא רכב סיני שהרבה כאן כולל מי שכתב את הפוסט הזה חושבים שלא ניתן למכור אותם והם ייגרסו למחזור.

כן היונדאי קונה בעלת הדם הכחול הקוראיני ירדה בערכה רק בשנת 2025 בשיעור של 40 אחוז! קריסה מוחלטת!

וזאת עוד ירידת ערך של רכב משומש שאמור לרדת הרבה פחות מרכב חדש.

מעבר לכך כל רכב סיני חשמלי מהרכבים הסיניים מהדור החדש שהחלו להמכר בזמן האחרון בישראל שם את הקונה האצילה בכיס הקטן.

אז אולי די לדעות הקדומות ולהערצת מותגים?

עריכה אחרונה על ידי elielectric
  • משעמם 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...