Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 27 דקות, sperial כתב:

לא עד גיל 50

לא הבנתי למה התכוונת.

אין אומר שבכל קרן פנסיה במסלול עד 50 יש גם מרכיב של אגח מיועדות. אתה אומר שזה לא נכון?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

במכשירים הפנסיוניים יש דבר שנקרא ״המודל הצ׳ילאני״.

עד גיל 50 - דגש על השקעות במניות, סיכון גבוה.

בין גיל 50-60 - השקעות בסיכון בינוני.

מעל גיל 60 - השקעות שמרניות.

עכשיו, זה המודל האוטומטי, אתה רשאי לשנות מסלולים לפי הבנתך. אתה גם צריך להבין את המשמעויות.

תביא בחשבון שבקרן פנסיה הבסיסית יש גם אג״ח ממשלתיות מובטחות עם ריבית מובטחת קצת פחות מ-5% בשנה, זה רכיב חובה. אם יש לך שכבה של פנסיה משלימה זה לא קיים.

והפוסט הזה שכנע אותי סופית - אתה לא מבין כלום, (לא כמשהו מעליב אלא כתיאור המציאות, ואתה דומה לרוב עם ישראל. אני למדתי עם השנים משהו על התיאוריה, מעשית אני לא יודע מספיק ולכן נעזר בייעוץ). אתה זקוק ליועץ פנסיה מקצועי.  יועץ הפנסיה יעבור איתך על כל החסכונות, ידון איתך בצרכים ויעדים, ידריך אותך וגם יבצע את כל הביורוקרטיה הרלוונטית. צריך ייעוץ בסיסי לתיאום ציפיות ויצירת עמדת מוצא, ואז פגישה שנתית (או תכופה יותר)לעדכונים. כל הדברים האלה ברמה משפחתית, כי הם נוגעים לאישתך בדיוק כמו לך. אני יושב עם אשתי (שממש לא מתתעניינת) עם היועצת שלנו לפחות פעם ב-4-6 חודשים לבחינת המצב וביצוע התאמות. יועץ הפנסיה יכול להיות מישהו שאתה מוצא, מישהו שאליו אתה מופנה על ידי מקום העבודה או מישהו שעובד עם ארגון המורים. למשל, לפני כ-12 שנה ישבנו עם היועץ מטעם ארגון המורים וקיבלנו ממנו ייעוץ לגבי מועד הפרישה האופטימלי של אישתי, שהיה יותר רחוק ממה שחשבה תחילה.

מעולם לא טענתי שאני מבין. גם בפוסט הראשון אמרתי שרק לאחרונה התחלתי יותר לחקור את הנושא. אני אבדוק דרך בית הספר האם הארגון מספק יעוץ פנסיוני

לפני 18 דקות, Moshe c כתב:

גם לגבי הילדים, התפיסה שיש לשוק זמן לתקן את עצמו היא לא העניין. 

אם כך אז מה העניין? סבלנות וזמן? במקרה שלהם יש מספיק משניהם. מה עוד קריטי לבדוק במקרה שלהם? הבנק לא נותן לי שום דבר משמעותי ובגיל שלהם להשקיע במשהו שהוא לא 100 אחוז מנייתי נראה לי לא הגיוני. במקרה שלי עוד מילא

לפני 4 שעות, borsood כתב:

עצתי היא כתמיד למצוא יועצת השקעות טובה שתבין היטב היטב את הצרכים שלך.

תלמד את המושגים הבסיסיים לפחות כדי שתוכל לשאול שאלות ולהבין את התשובות, ואם תרגיש שהיא מערבבת אותך  תחליף.

לצערי אני נוטה להסכים עם ספריאל, אתה חושב שהכל בטוח עד הפנסיה אבל בלתמים תמיד יכולים לקרות.

הסכום גם לא מאד גדול ככה ש"דמי מינימום" יכולים לנגוס בצורה משמעותית ברווחים.

לדעתי להשקיע יותר משליש במדד אחד זה לא רעיון כלכך מוצלך.

בפורום יש עדיין חובבי סנופי שלא הייתי סומך על העצות שלהם אבל כבר זו פעם שלישית או רביעית שהנושא עולה.

רוב המניות החזקות המפוזרות די חופפות אחת לשניה. אז אלא אם אני משקיע בתא 125,  קרן עולמית וסנפ די חופפות

פורסם
לפני 17 דקות, mazinya כתב:

אם כך אז מה העניין? סבלנות וזמן? במקרה שלהם יש מספיק משניהם. מה עוד קריטי לבדוק במקרה שלהם? הבנק לא נותן לי שום דבר משמעותי ובגיל שלהם להשקיע במשהו שהוא לא 100 אחוז מנייתי נראה לי לא הגיוני. במקרה שלי עוד מילא

למה בכלל לחסוך לילדים.

לא מדובר בסכומים מאוד גבוהים, למה לא לחסוך על שמך / אשתך וכשיגיע הזמן תעבירו לילדים מה שתרצו / תוכלו. 

מי יודע איך יהיו הילדים, האם יהיו הגיוניים, האם יקחו את הכסף ויעשו בו שימוש שלא זו הייתה הכוונה שלכם. 

תחסכו על שמכם וכשיגיע הזמן תחליטו מה לעשות עם החיסכון.  

אני לא יועץ השקעות ולא מתיימר להיות ומציע שתיפגש עם מספר אנשי מקצוע, תשקלל את הצעותיהם ותקבל החלטה, אבל במקומך, הייתי בודק קופות גמל להשקעה, לטווחים שנה, שלוש וחמש ופשוט לוקח את המקום הראשון / שני.

אם אותה חברה לא תציג תשואות טובות, תחליף לאחר שנה או יותר. 

פשוט תפשט את העניין. 

פורסם (נערך)

פות״ש - מפוסט לפוסט הולך ומתברר שאתה נדבק לאיזו סיסמה כמו אוהד כדורגל לקבוצה. וסליחה על הגסות, אבל מתברר שאין לך מושג מה אתה עושה. והחכסונות שלך קטנים. וגם לגבי הפנסיה - שהיא כנראה העיסקה הקריטית ביותר בחייך (חוץ מהנישואין)ת - הרבה יותר מהדירה - אתה לא מבין מה קורה איתה (ולא פחות חשוב, לא ראיתי שום התיחסות לפנסיה ואולי חסכונות נוספים של האישה).

אני רוצה שתבין כמה דברים:

1. החיסכון הפנסיוני שלך הוא העיסקה הגדולה ביותר בחייך. כנראה אפילו יותר מהדירה. אתה כנראה לא התעניינת בה עד כה. אל תגרום לעצמך נזקים על ידי טיפול בה בעצמך בלי הבנה מעמיקה.

2. העזר בשירותי יועץ פנסיוני. אי אפשר להבטיח שלא תהיה לו נפילה - אף אחד לא יכול להבטיח שלא תפרוץ מלחמה או מהפיכה טכנולוגית או שינחתו חייזרים שיהפכו את השווקים. אבל היועצים האלה חיים את השוק, וקוראים דו״חות ואנליזות כמו שאתה קורא את המבחנים של התלמידים שלך. בעצם, בתדירות הרבה יותר גבוהה. אז העזר ביועץ פנסיוני, ויפה שעה אחת קודם.

3. אותו יועץ יוכל לייעץ לך גם בענייני חסכונות אחרים, מה גם שחלקם עשויים להפוך לחלק מהפנסיה. דרושה ראייה כוללת. אגב, תוועץ בו גם אם וכאשר תצטרך למשוך כספים.

4. חסוך עבור הילדים על שמך ועל שם אישתך, ״צבע״ את הכספים עבור כל אחד כשאתה מגדיר את המטרות, אבל אל תרשום את הכספים על שמם - כי כשיהיו בני 18 תאבד את השליטה בכסף, ומה שהיה אמור לממן לימודים או בסיס אחר יוכל להתאדות בטיול בגואה.

5. אם עדיין לא הבנת - אל תנהל את הכספים ברמה אישית אלא ברמה משפחתית. כל מה שנאמר לגבי קרן פנסיה, קרן השתלמות ושאר חסכונות נכון גם לגבי האישה. ודאג שאישתך תהיה מעורבת. אם היא לא רוצה להתעמק שלפחות תבין מי היועץ ואיפה המסמכים. אתה לא יכול לחזות אם יגיע יום שבו היא תצטרך לנהל את כספי המשפחה. 

@פינדר כוונתי שהאג״ח המיועדות קיימות לא רק עד גיל 50 אלא בכל גיל. ואגב, כיום אין יותר אג״ח מיועדות אלא מנגנון אחר של הבטחת תשואה על 30% מקרן הפנסיה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 15.11.2025 בשעה 10:09, פינדר כתב:

1. יש היום חשבונות ללא עמלות ניהול כמו בפסגות 

2. גם כשיש עמלות מדובר בסכומים קטנים

חשבון באינטראקטיב אכן יותר זול, על זה אין ויכוח. לדעתי האישית, עבור מי שהוא לא סוחר בנפחים משמעותיים אלא רק קונה בסכומים קטנים מדי חודש, ההפרש בעלויות זניח עבורו.

זה יוצא 15-20 שקל לחודש, שמתקזזים עם עמלות המסחר. הבדל של כ200 שקל בשנה גג. בתמורה אני מקבל שירות לקוחות מקומי בעברית. מקבל תמיכה בתקן בנקאות פתוחה, שמאפשרת לי העברת כסף מיידית מחשבון הבנק לחשבון המסחר באמצעות האפליקציה של הפניקס וגם ניקוי מס במקרה שאני מוכר.

אני כן שוקל לפתוח במקביל חשבון בibkr אבל זה יותר משיקולים אישיים שלי, שהם כנראה שונים מאלו של פות״ש.

מקבל את עמדתך, בזמנו לא היה חשבון שמתחרה ב IB מבחינת דמי ניהול (שהם אפסיים ב IB)
ל IB יש עוד יתרון בתחום העברת מט"ח לחו"ל בזול למי שצריך, אבל אם לא - אז בהחלט אפשר ברוקר ישראלי עם היתרונות שלו.

בכל מקרה למה שנקרא "אינטראקטיב ישראל" אין שום יתרון, זה סתם מתווך  שלא מוסיף ערך לטעמי.

• אהבתי 1

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
בתאריך 16.11.2025 בשעה 14:50, עדי-אל כתב:

מה עם חסכון לכל ילד?

מסלול סיכון מוגבר (אצל מי? תגריל)

מפקידים סכום מקסימלי

שוכחים מזה

מנסים לשכנע את הילד בגיל 18 להתאפק עד גיל 21

זהו

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
בתאריך 15.11.2025 בשעה 23:01, Moshe c כתב:

למה בכלל לחסוך לילדים.

לא מדובר בסכומים מאוד גבוהים, למה לא לחסוך על שמך / אשתך וכשיגיע הזמן תעבירו לילדים מה שתרצו / תוכלו. 

מי יודע איך יהיו הילדים, האם יהיו הגיוניים, האם יקחו את הכסף ויעשו בו שימוש שלא זו הייתה הכוונה שלכם. 

תחסכו על שמכם וכשיגיע הזמן תחליטו מה לעשות עם החיסכון.  

אני לא יועץ השקעות ולא מתיימר להיות ומציע שתיפגש עם מספר אנשי מקצוע, תשקלל את הצעותיהם ותקבל החלטה, אבל במקומך, הייתי בודק קופות גמל להשקעה, לטווחים שנה, שלוש וחמש ופשוט לוקח את המקום הראשון / שני.

אם אותה חברה לא תציג תשואות טובות, תחליף לאחר שנה או יותר. 

פשוט תפשט את העניין. 

חוסכים על שם ההורה כשהחיסכון צבוע לילדים, ככה אין פיתוי של "טוב אני אקח פה חלק לאיזה חופשה ואז אחזיר".

סכום ראשוני, הפקדה חודשית, וביי. כשירצה להתחתן/ללמוד/לא יודע מה הוא מקבל את הכסף וביי.

• תוכן חדש...