Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

פשוט אתחיל לקנות SNP מעכשיו בלי למכור כלום.

למה אגב? מה הבעיה עם המדד הגלובלי? אני מאוד מתלבט אם ללכת 100 אחוז SNP או 100 אחוז הגלובלי. מרגיש לי מאוד מרוכז לסמוך רק על השוק האמריקאי.  אתה רואה בשנתיים האלה רווחים מהגלובלי?

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התלבטות לגיטימית.

קודם כל בהתחלה הלכתי על מדד רחב ככל הניתן, לא מזמן התחלתי לחשוב שגם ככה ארצות הברית מובילה את העולם, והsnp הוא בתאכלס גם "גלובלי", אז מכיוון שיש לילדים עוד 20 שנה של חיסכון זה בסדר לעבור לsnp.

בתיק של הילד יש תשואה של 15.5 אחוז. בשנתיים על המדד העולמי, שזה גם סבבה, אבל היה עושה יותר בsnp, אז נעבור לשם ומה שקניתי בעולמי נשאיר שם שיהיה "פיזור".

פורסם

זה בערך להגיד ששאר הרכבים בכביש מדשדשים כי יש את המשוגע התורן שנוסע ב-160 קמ"ש... 

ה-SP500 בשנים האחרונות עולה בקצב משוגע לגמרי, למרות הנפילות שהיו בשנים הללו. לחשוב שזה ימשיך ככה לתמיד, אתה צריך להיות אופטימי ברמות אחרות, או שמכרו לך פנטזיות. 

אני מתאר שכניראה השני הוא הנכון, כי לפי מה שאמרת קרן השתלמות שלך שעושה "רק" 7 אחוז בשנה זה נחשב כבר ממוצע... מציע קצת לקרוא יותר על הנושא ולקבל פרופורציות, כי מי שלא מקבל, כשהשוק יפול(והוא אכן יפול) הוא לגמרי יכנס למוד פאניקה ויוציא את כול הכסף שלו. 

פורסם

קודם כל אתה עושה צעד חשוב וטוב וחבל שלא עוד הרבה ישראלים עשוים אותו, אלא במקום זה ממשיכים לתת לבנקים לגזול אותם בריבית מגוחכת.

אני לא כל כך מבין את הפחד מהגשת דוח למס במכירה ב ib. זה מאוד פשוט וקל לעשות לבד , וממילא אתה לא מתכוון למכור עוד הרבה זמן. חבל על עמלות הניהול לדעתי.

פתח תיק ב ib, קנה איזה vwra או נייר אחר עם פיזור עולמי או סנופי כרצונך ושכח ממנו ל 10 שנים לפחות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, elibaba כתב:

קודם כל אתה עושה צעד חשוב וטוב וחבל שלא עוד הרבה ישראלים עשוים אותו, אלא במקום זה ממשיכים לתת לבנקים לגזול אותם בריבית מגוחכת.

אני לא כל כך מבין את הפחד מהגשת דוח למס במכירה ב ib. זה מאוד פשוט וקל לעשות לבד , וממילא אתה לא מתכוון למכור עוד הרבה זמן. חבל על עמלות הניהול לדעתי.

פתח תיק ב ib, קנה איזה vwra או נייר אחר עם פיזור עולמי או סנופי כרצונך ושכח ממנו ל 10 שנים לפחות.

אתה מתכוון לאינטראקטיב ישראל? מה היתרון שלו על פני בית השקעות ישראלי חוץ מזה שאין שם סכום מינימום להפקדה?

אגב ב vwra אני מניח שאתה מתכוון למניה הגלובלית של וואנגארד נכון?

עריכה אחרונה על ידי mazinya
פורסם
לפני כשעה, mazinya כתב:

אז אני מבין שהשווקים הנוספים שנמצאים בתוך הגלובלי לא ממש דוחפים קדימה אלא כנראה יותר מדשדשים 

קודם כל מחזק את מה @davemustaine87כתב, יש עוד שווקים טובים וזאת לא הייתה הכוונה שלי.

בגלל זה גם לא מוכר את מה שכבר קניתי. 

פורסם
לפני 13 דקות, mazinya כתב:

אתה מתכוון לאינטראקטיב ישראל? מה היתרון שלו על פני בית השקעות ישראלי חוץ מזה שאין שם סכום מינימום להפקדה?

אגב ב vwra אני מניח שאתה מתכוון למניה הגלובלית של וואנגארד נכון?

אינטראקטיב ישראל ממש לא ישראלי. מתוך אתר החברה -

"אינטראקטיב ישראל הינו מותג של MEXEM LTD בעלת רישיון למתן שירות "Investment Services" באיחוד האירופי תחת דירקטיבת MIFID ובפיקוח הרגולטור CySec בקפריסין (מספר רישיון325/17.)"

אתה כפוף לדין בקפריסין.

פורסם

פות"ש - עברתי קצת על השרשור ואני חושב שאתה עושה טעות גדולה. יש לך חיסכון קטן מאוד - מספיק אולי ל-3-4 חודשי מחיה - ואתה מהמר עליו? מהמר לא כי הניסיון מראה שלטווח ארוך שוק המניות עולה (וכמובן שזה לא מבטיח את העתיד), אבל אתה לא יודע מתי תזקק לכסף ואם זה לא יהיה בתקופת שפל כלכלי.

בוא תחשוב רגע: בעוד שנתיים-שלוש יש לך בת/בר מצוונ. איך תממן את האירוע? וזה אירוע צפוי שאפשר להתכונן אליו. תחשוב על בלת"מים.

לי נראה שסינוורו אותך עם סיפורי סנפ ודומיו. לדעתי אתה לא מתחשב בצרכים, לכן, אם אתה לא רוצה להגיע ל"פעמונים" כדאי לך לשבת עם מישהו מבין עניין שיבין את מצבך וצרכיך וידריך אותך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 53 דקות, elibaba כתב:

חבל על עמלות הניהול לדעתי

1. יש היום חשבונות ללא עמלות ניהול כמו בפסגות 

2. גם כשיש עמלות מדובר בסכומים קטנים

חשבון באינטראקטיב אכן יותר זול, על זה אין ויכוח. לדעתי האישית, עבור מי שהוא לא סוחר בנפחים משמעותיים אלא רק קונה בסכומים קטנים מדי חודש, ההפרש בעלויות זניח עבורו.

זה יוצא 15-20 שקל לחודש, שמתקזזים עם עמלות המסחר. הבדל של כ200 שקל בשנה גג. בתמורה אני מקבל שירות לקוחות מקומי בעברית. מקבל תמיכה בתקן בנקאות פתוחה, שמאפשרת לי העברת כסף מיידית מחשבון הבנק לחשבון המסחר באמצעות האפליקציה של הפניקס וגם ניקוי מס במקרה שאני מוכר.

אני כן שוקל לפתוח במקביל חשבון בibkr אבל זה יותר משיקולים אישיים שלי, שהם כנראה שונים מאלו של פות״ש.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 35 דקות, sperial כתב:

פות"ש - עברתי קצת על השרשור ואני חושב שאתה עושה טעות גדולה. יש לך חיסכון קטן מאוד - מספיק אולי ל-3-4 חודשי מחיה - ואתה מהמר עליו? מהמר לא כי הניסיון מראה שלטווח ארוך שוק המניות עולה (וכמובן שזה לא מבטיח את העתיד), אבל אתה לא יודע מתי תזקק לכסף ואם זה לא יהיה בתקופת שפל כלכלי.

בוא תחשוב רגע: בעוד שנתיים-שלוש יש לך בת/בר מצוונ. איך תממן את האירוע? וזה אירוע צפוי שאפשר להתכונן אליו. תחשוב על בלת"מים.

לי נראה שסינוורו אותך עם סיפורי סנפ ודומיו. לדעתי אתה לא מתחשב בצרכים, לכן, אם אתה לא רוצה להגיע ל"פעמונים" כדאי לך לשבת עם מישהו מבין עניין שיבין את מצבך וצרכיך וידריך אותך.

לא סונוורתי מסיפורי סנפ. אני משקיע לטווח ארוך ומודע לזה שיכולות להיות עליות וירידות. אני יודע שהחיסכון קטן ולא אשקיע את כולו. מניח שאשקיע סכום התחלתי של כ 10-20 אשח מתוך ה 80 ואז אעשה הפקדות חודשיות של כ 500 שח

פורסם

אם אתה מכוון לחיסכון לתקופת הפרישה ההתייחסות צריכה להיות שונה לגמרי: שיקולי מיסוי הופכים קריטיים. כדאי לבדוק מכשירים שיתנו פטור ממיסים. ובהם לבחור מסלול עשיר במניות (ובעוד כמה שנים לחשב מסלול מחדש, אחד היתרונות במכשירים פנסיוניים הוא שבשינוי המסלול אין אירוע מס).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

החיסכון הוא לתקופת הפרישה כן. זו המטרה.  הכוונה היא להתחיל ב 100 אחוז מניות ואחרי תקופה של כמה שנים (לא יודע בדיוק להגיד כמה) להתחיל להוריד את אחוז המניות ולהכניס יותר אגחים

פורסם
לפני שעה, elibaba כתב:

קודם כל אנחנו ב2025/2026 - בכל חור אפשר למצוא לינק שייתן לך דמי ניהול נמוכים שמתקזזים עם העמלות קניה ומכירה.

דבר שני - אתה לא קונה פעם אחת, אתה משקיע כל חודש סכום קטן (ששוב - מקזז לך את הדמי ניהול) וגם אם אחליט עוד 37 חודשים למכור חלק לא אצטרך לעשות שום חישוב על מה נקנה מה נמכר ושום הגשת דוח.

דבר שלישי, המשקיע הישראלי הפסיבי משקיע בקרנות איריות בשקלים - לא מתעסק עם אף המרה או מט"ח. כיף.

לפני 1 דקה, mazinya כתב:

החיסכון הוא לתקופת הפרישה כן. זו המטרה.  הכוונה היא להתחיל ב 100 אחוז מניות ואחרי תקופה של כמה שנים (לא יודע בדיוק להגיד כמה) להתחיל להוריד את אחוז המניות ולהכניס יותר אגחים

אם ככה אני מצטרף להמלצה של @sperial- תעבוד עם יועץ איכותי, יכול להיות לך משתלם להשקיע גם דרך קופ"ג להשקעה שתיתן לך קצבה חודשית פטורה ממס.

פורסם

לדעתי האישית, וחלילה לא מתכוון להעליב, אתה לא בכיוון. 

בגילך ההמלצה היא לשים את החסכונות לטווח ארוך במסלול מנייתי, גם את ההשתלמות וגם הפנסיה. אתה לא קרוב לפרישה ולכן אין סיבה להיות, במסלול עם סיכון נמוך יותר. 

תיכנס לגמל נט ותבדוק תשואות של 5 השנים האחרונות, תשווה למה שיש לך ותראה את ההבדלים. 

זה כמובן לא יכול להעיד על העתיד וחמש השנים האחרונות היו מוצלחות במיוחד, אבל לטווח ארוך כנראה שמה שיש לך כעת יניב פחות מהאלטרנטיבות הקיימות. 

בנוסף, כספים שאתה מעוניין להפקיד לטווח ארוך, אז מכיוון שאתה לא בקיא בשוק ההון, הייתי נותן למי שיותר בקיא להחליט במקומך.

ניתן לעשות זאת באמצעות קופת גמל להשקעה ואם מדובר על סכומים גבוהים מכשמונים אלף בשנה, בפוליסת חיסכון. 

קופת גמל להשקעה גם מספקת הטבות במיסוי אם פודים כקצבה בפנסיה, כך שזה עדיף על פני השקעות אחרות לטווח הזה. 

גם כאן, תיכנס לגמל נט ותשווה.

תוכל במהלך השנים לבצע מעבר בין קופות ללא מס בשונה משוק ההון שמעבר בין השקעות מחייב מכירה ומיסוי. 

ישנן קופות שייצרו למעלה מ100% בחמש השנים האחרונות.

גם זה כמובן לא מעיד על העתיד אבל סביר להניח שגוף מקצועי יוכל לבחור טוב ממך כיצד להשקיע. 

• תוכן חדש...