Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעת - יונדאי i20 prime plus 2023

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני שאלתי פשוט כי אוטו ישן כמעט בוודאות יראה בעיות אמינות. 

כמובן שאתה מביא מקרה פרטי של אוטו ישן אבל שמור מאוד.

הכל שאלה של כסף והעדפות מוטוריות. 

בהצלחה!

לפני 48 דקות, dorsht כתב:

לא הבנתי מה לא משקף.

שהאוטו חדש ולא נסעתי בו הרבה..

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 3 שעות, yulianx כתב:

עיקר הבעיה זה עלות מצמדים גבוהה.

נכון -  המצמדים במשפחת יודאי/קיה (שנמצאים גם בקיה סיד וסטוניק 1.0 וב-I30 למשל) יקרים להחריד - כ-8,000 ש"ח להחלפה כולל עבודה.

בנוסף, ברכבים שננהגו ביותר אגרסיביות יגיע גם חשבון של עוד 5,000 ש"ל בדמות גלגל תנופה גמור (יודע על מקרים רבים שבהם המוסכים דוחפים זאת כחבילה) - וזה כבר הופך את הרכבים הללו למשהו ששווה יותר להתרחק ממנו מאשר לשאוף אליו.

חבל שרכב עממיקו מייצר חשבוניות טיפול שדומות יותר למרצדס...

יש את אלו שאוהבים להשמיץ את ה-DSG, ואני אומר שתמיד עדיפה איזו פאביה/איביזה/פולו וכו' על כזו I20, כי היא גם תיתן חוויית נהיגה שפשוט עדיפה בכל פרמטר, וגם תעלה פחות ממחצית להחליף מצמדים, ובשני הרכבים ישנו גם רכיב של מח/מפעיל שעלול ללכת בנוסף.

אז בסה"כ - אילו יבואני יונדאי וקיה היו פחות גרידיים - מצמדים צריכים לעלות גג 1,000 יורו, כמו בחו"ל - אז אולי היה מקום לחשוב על ריו/I20 או סטוניק חביבה טורבו.

אך ברגע שהוצאה בנאלית על החלפת מצמדים עלולה לחצות בקלות את רף 10,000ש"ח, כדאי לקחת את הקניות למקום אחר, אלא אם אתה מקבל אותן בליסינג.

• אהבתי 7
  • מעניין 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
לפני 3 שעות, dorsht כתב:

אני יכול לכתוב על המאזדה 2

אני יכול לתת לך סיכום מהיר על מאזדה 2 לאחר חודשיים ו- 6k קמ.

מדובר ברכב אמין וגרוע, תנוחת הישיבה נמוכה והמושב לא נוח, יחידת ההנעה עמלה, האבזור עלוב והמולטימדיה נוראית!

• מבאס 1
פורסם
לפני 3 שעות, davemustaine87 כתב:

שטויות. 

למה מישהו קבע לי שאני חייב להצמד לקטוגריה מסויימת? 

וכן, אם מישהו בוחר לקנות מרצדס בת עשור במקום סופרמיני בת שנתיים, זכותו המלאה. הוא מתסתכן כניראה בהוצאות אחזקה גדולות יותר, אבל אין שום סיבה ש"אסור" לו להתסכל על שני הרכבים הללו. 

לא יודע. קצת מוזרה לי ההשוואה בין רכבים שלא נמצאים באותה קטגוריה.

לפני שעה, mottis כתב:

אני יכול לתת לך סיכום מהיר על מאזדה 2 לאחר חודשיים ו- 6k קמ.

מדובר ברכב אמין וגרוע, תנוחת הישיבה נמוכה והמושב לא נוח, יחידת ההנעה עמלה, האבזור עלוב והמולטימדיה נוראית!

המולטימדיה מיושנת נורא, אחד הדברים שהרגיזו אותי זה שאי אפשר לתפעל את המערכת בעזרת מסך המגע בזמן נסיעה. אני מבין מאיפה זה נובע, אבל לפעמים צריך להחליף כתובת או להוסיף עצירה וזה יכול להיות די מעיק.

לפני שעתיים, הלוחש למכוניות כתב:

נכון -  המצמדים במשפחת יודאי/קיה (שנמצאים גם בקיה סיד וסטוניק 1.0 וב-I30 למשל) יקרים להחריד - כ-8,000 ש"ח להחלפה כולל עבודה.

בנוסף, ברכבים שננהגו ביותר אגרסיביות יגיע גם חשבון של עוד 5,000 ש"ל בדמות גלגל תנופה גמור (יודע על מקרים רבים שבהם המוסכים דוחפים זאת כחבילה) - וזה כבר הופך את הרכבים הללו למשהו ששווה יותר להתרחק ממנו מאשר לשאוף אליו.

חבל שרכב עממיקו מייצר חשבוניות טיפול שדומות יותר למרצדס...

יש את אלו שאוהבים להשמיץ את ה-DSG, ואני אומר שתמיד עדיפה איזו פאביה/איביזה/פולו וכו' על כזו I20, כי היא גם תיתן חוויית נהיגה שפשוט עדיפה בכל פרמטר, וגם תעלה פחות ממחצית להחליף מצמדים, ובשני הרכבים ישנו גם רכיב של מח/מפעיל שעלול ללכת בנוסף.

אז בסה"כ - אילו יבואני יונדאי וקיה היו פחות גרידיים - מצמדים צריכים לעלות גג 1,000 יורו, כמו בחו"ל - אז אולי היה מקום לחשוב על ריו/I20 או סטוניק חביבה טורבו.

אך ברגע שהוצאה בנאלית על החלפת מצמדים עלולה לחצות בקלות את רף 10,000ש"ח, כדאי לקחת את הקניות למקום אחר, אלא אם אתה מקבל אותן בליסינג.

היתרון שב-dsg כבר יודעים לטפל מחוץ למוסכים של היבואן במחירים הרבה יותר שפויים.

אגב, ב-vagיות אתה לא חושב שיהיה גלגל תנופה גמור ברכב שננהג אגרסיבית?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני שעתיים, dorsht כתב:

לא יודע. קצת מוזרה לי ההשוואה בין רכבים שלא נמצאים באותה קטגוריה.

בעיניי דווקא מאוד מוזר כן ללכת רק ע"פ קטגוריות. 

אתה סתם מכניס את עצמך לשבלונה שמגבילה אותך. ביחוד ברכב משומש. 

פורסם (נערך)
לפני 23 שעות, yahaga כתב:

סקירה מעניינת ומועילה תודה. הרכב יחסית מבוקש גם בליסינג וגם בפרטי ועכשיו ניתן להבין למה. אותי מטרידה בעיקר הנוחות. אולי זה אני והגב הדפוק שלי אבל הרכב לא נוח לי בשום צורה. הכסא זוועה ושיכוך המהמורות בכביש פשוט לא קיים. כאילו אתה נוסע על קרש בלי קפיצים. למי שנוח לו יכול להיות פתרון טוב.

זו הסיבה שהחזרתי אחרי חודש רכב ליסינג 2023 חדש כזה, לפני שנתיים. אין לי גב דפוק, ולמרות זאת כיסא הנהג של האוטו הזה התעלל בגב שלי בכל נסיעה -קצרה כארוכה, מה שגם גרם לי לצאת מכל נסיעה עם כאבי גב. 

לכסא הנהג הזה אין כמעט תמיכה בגב התחתון וריפוד המושב והגב דקים מידי, מה שמקנים תחושה של ישיבה על כיסא חוף. 

החלפתי לאופל קורסה 2022 Edition שלמרות היותו גרסה בסיסית, כיסא הנהג שלו פשוט מעולה לטעמי. 

עריכה אחרונה על ידי Coresh
פורסם
לפני 13 שעות, davemustaine87 כתב:

בעיניי דווקא מאוד מוזר כן ללכת רק ע"פ קטגוריות. 

אתה סתם מכניס את עצמך לשבלונה שמגבילה אותך. ביחוד ברכב משומש. 

אבל אף אחד לא אמר או הגביל אותך לקטגוריות. העניין הוא שכשמשווים רכבים, משווים מאותה קטגוריה ואז מחליטים מה עדיף. אתה באותה מידה יכול לומר שעדיף בכלל אופנוע, ויכול להיות שאתה צודק, אבל עדיין אי אפשר להעמיד אותו מול יונדאי I20 ולהשוות כי אין קשר ביניהם

• אהבתי 1

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם
לפני שעתיים, Coresh כתב:

זו הסיבה שהחזרתי אחרי חודש רכב ליסינג 2023 חדש כזה, לפני שנתיים. אין לי גב דפוק, ולמרות זאת כיסא הנהג של האוטו הזה התעלל בגב שלי בכל נסיעה -קצרה כארוכה, מה שגם גרם לי לצאת מכל נסיעה עם כאבי גב. 

לכסא הנהג הזה אין כמעט תמיכה בגב התחתון וריפוד המושב והגב דקים מידי, מה שמקנים תחושה של ישיבה על כיסא חוף. 

החלפתי לאופל קורסה 2022 Edition שלמרות היותו גרסה בסיסית, כיסא הנהג שלו פשוט מעולה לטעמי. 

לי היה את זה בגירסה בדור קודם, שגם גם הגיר היה פחות נעים.

צרפתיות עולם אחר מהבחינה הזאת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 3 שעות, Yellow Engine כתב:

אבל אף אחד לא אמר או הגביל אותך לקטגוריות. העניין הוא שכשמשווים רכבים, משווים מאותה קטגוריה ואז מחליטים מה עדיף. אתה באותה מידה יכול לומר שעדיף בכלל אופנוע, ויכול להיות שאתה צודק, אבל עדיין אי אפשר להעמיד אותו מול יונדאי I20 ולהשוות כי אין קשר ביניהם

אתה אומר שאף אחד לא מגביל אותי, ומיד חוזר להגביל ולהשוות מאותה קטגוריה :) 

ואם אתה מוצא לצרכים שלך שאופנוע מספק לגמרי, ורכב לא נותן שום יתרון עבורך, אז לגמרי אתה יכול להכניס גם אופנוע להשוואה. 

ההגבלה היחידה שצריכה להיות זה המחיר. 

כשמשווים רכבים חדשים, טבעי שאתה תסתכל באותה קטגוריה כי הם כולם מתכנסים פחות או יותר לאותו מחיר. 

אבל ברכב משומשים? בשביל מה לעשות את זה? כי מבחני רכב השוואתים אמרו לך שככה צריך להיות? 

פורסם

למה בחדש כן ובמשומש לא? הרי ה-x ש״ח שלי יקנו רכב בן y שנים מקטגוריה מסוימת ורכב בן z שנים מקטגוריה אחרת (גבוהה או נמוכה יותר).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אתה יכול, אבל אני חושב שלרוב המוחלט של האנשים, ברגע שהם החליטו שהם הולכים על רכב חדש, אז לא תהיה התלבטות אם לקנות רכב משומש מסיבות כאלה ואחרות(אחריות, רכב חדש שאף אחד לא נסע בו ואכל במבה בתוכו, לא צריך להתעסק עם מוכרים שקרנים/סוחרים).

• אהבתי 1
פורסם

אגב עוד נקודה שאני חושב שלא התייחסתי אליה:

זה מנוע 3 צילינדרים, אבל לא רועד בהגזמה, דומה ל-1.0 tsi.

זה לא מה שמרגישים במיקרה מהדור הקודם או באטראז'/ספייס סטאר.

פורסם
לפני 5 שעות, davemustaine87 כתב:

שמשווים רכבים חדשים, טבעי שאתה תסתכל באותה קטגוריה כי הם כולם מתכנסים פחות או יותר לאותו מחיר. 

אבל ברכב משומשים? בשביל מה לעשות את זה? כי מבחני רכב השוואתים אמרו לך שככה צריך להיות? 

זה גם בגלל המחיר - אבל בעיקר בגלל שימושיות. כל קטגוריית רכב נועדה לתת מענה לצרכים אחרים, זה לא רנדומלי.

להעדיף פולקסווגן טיגואן 2012 על יונדאי I20 שנת 2023 זה לגיטימי, אבל לנסות להשוות ביניהן זה מגוחך כי חוץ מהיותם רכב ממונע, כמעט אין מכנה משותף.

זה כמו להשוות מנת שווארמה ל- 5 ק"ג מנגו עסיסי כי שניהם מזון והמחיר שלהם דומה

• אהבתי 1

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...