Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור שלאנשים שונים יש העדפות שונות, אבל חלק לא קטן מהמגיבים פה מבקר אנשים אחרים על הבחירות שלהם, למרות שברור שיש סיבות לבחירות האלה. 

לפני 34 דקות, yulianx כתב:

אנחנו מבינים, אבל בתור חובבי רכב לחלקנו יש עדיפויות שונות.

• אהבתי 3

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני שעתיים, zvit כתב:

אחוז השרידות גם נובע מהערך בשוק המשומשות.

זה הסיפור כולו. אם יותר אנשים היו מטפלים בעצמם ברכב (לא מצפה לזה כמובן) יותר רכבים שונים היו שורדים יותר זמן. בשנים האחרונות אני מטפל בשישה רכבים שונים במשפחה, חלקם כבר היו יורדים מהכביש אם אני לא הייתי מטפל בהם. נכון שטויוטה, מאזדה וכו' יותר אמינות באופן כללי, אבל עדיין לא ראיתי מוסך של המותגים האלו פושט את הרגל וצריך לזכור, מוסך גדול לא יכול לשרוד על בסיס שמן ופילטר בלבד, אמנם הם גובים על זה מחיר אסטרונומי כיום, אבל זו עדיין לא הכנסה שיכולה להחזיק מוסך. 

פורסם

זה יותר מורכב ממה שאתה מתאר.

טיפולים שוטפים רובם עושים - זה לא הבעיה.

הבעיה היא כשמגיע תיקון גדול.

בתאונה - אם המחירון של הרכב נמוך יחסית, הוא יורד מהכביש גם כשמדובר בנזק לא גדול.

נחזור לרגע לסיטרואן לטויוטה 2022: אם בשניהם מתרחשת תאונה וגובה הנזק הוא 40000 ש"ח - הסיטרואן תורד מהכביש, אצל הטויוטה זה אפילו לא יהיה אובדן להלכה.

בגיל מתקדם יותר כשלבעל הסיטרואן תהיה תקלה יקרה לתיקון הוא יגיד לעצמו "ממילא הרכב לא שווה כלום, חבל לתקן" ויוריד את הרכב מהכביש.

לעומתו בעל הטויוטה יגיד "כדאי להשקיע כי בבוא העת אוכל מכור את הרכב שלי במחיר נאה" זה אגב לא בהכרח נכון, אבל זה הלך המחשבה של רוב האנשים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 18 שעות, discoTD5 כתב:

אחרי המון שיחות עם לא מעט יבואנים, אני חושב שחלקם מנתח את השוק לא נכון, מעריך בהערכה עודפת את המוצר שלהם, ומפחית בערך המוצר של המתחרים. זה קורה מהרבה סיבות,

לא רק יבואני רכב.

מנסיון של כמה עשורים במכירות הייטק, אני יכול לאמר שזה נכון כמעט לכל מוצר בארץ (לא יודע לגבי השווקים האחרים בעולם) . כיום שהתחרות בין מוצרים על תכונות שכמעט אינן שונות ממוצר למוצר, מותגי ה  legacy מנסים לשמר סוג של מעמד שכיום נשחק יותר ויותר.

זה בולט בעיקר בתחרות של מוצרים תוצרת המערב מול תוצרת המזרח, כאשר לא פעם הייצור של המותג המערבי נעשה בכלל במזרח.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעתיים, zvit כתב:

זה יותר מורכב ממה שאתה מתאר.

טיפולים שוטפים רובם עושים - זה לא הבעיה.

הבעיה היא כשמגיע תיקון גדול.

בתאונה - אם המחירון של הרכב נמוך יחסית, הוא יורד מהכביש גם כשמדובר בנזק לא גדול.

נחזור לרגע לסיטרואן לטויוטה 2022: אם בשניהם מתרחשת תאונה וגובה הנזק הוא 40000 ש"ח - הסיטרואן תורד מהכביש, אצל הטויוטה זה אפילו לא יהיה אובדן להלכה.

בגיל מתקדם יותר כשלבעל הסיטרואן תהיה תקלה יקרה לתיקון הוא יגיד לעצמו "ממילא הרכב לא שווה כלום, חבל לתקן" ויוריד את הרכב מהכביש.

לעומתו בעל הטויוטה יגיד "כדאי להשקיע כי בבוא העת אוכל מכור את הרכב שלי במחיר נאה" זה אגב לא בהכרח נכון, אבל זה הלך המחשבה של רוב האנשים.

מדויק. סוג של מעגל שוטים, רכב עם מוניטין דפוק ובנובע מחיר נמוך, יורד מהכביש הרבה לפני אחיו בן אותו גיל עם מוניטין משובח ותקלה זהה. פשוט אין טעם לתקן את הראשון כשעלות התיקון קרובה או אף עולה על מחירו. מכאן מובן שהרבה יותר כלי רכב מהזן השני המשובח ישרדו לתקופה ארוכה בהרבה מאחיו דפוקי המוניטין, מה שכמובן תורם להעצמת המוניטין, הנה ההוכחה יש הרבה יותר ממנו על הכביש. וחוזר חלילה.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, רועי5 כתב:

פשוט אין טעם לתקן את הראשון כשעלות התיקון קרובה או אף עולה על מחירו

אני לא כל כך מסכים.

אם יש לי רכב ששווה מעט אבל במצב כללי טוב. מה זה משנה אם עלות התקלה קרובה לעלות הרכב?

אם התיקון יחזיר לי את הרכב למצב טוב כמו שהיה לפני התיקון  וזה זול יותר מהחלפת הרכב, כי אין לי את המימון להחלפה או שסתם לא מתאים לי עכשיו להוציא סכום גבוה, אז מה רע בלתקן במצב כזה?

עריכה אחרונה על ידי אורי מ.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)
בתאריך 23.7.2026 בשעה 21:52, davemustaine87 כתב:

זה תמיד מצחיק אותי כמה הפורום לפעמים בפלנטה משל עצמו. 

אנשים לא מבינים כמה מותג חזק זה טויטה למרות המחירים שלהם. וזה ממש לא רק בארץ, אלא בכול העולם. 

כול הדגמים שלהם מאוד נמכרים ביחס למתחרים שלהם, וכול זה עם המחיר ה"הזוי" שלהם. 

רק בשביל לקבל פרספקטיבה, האייגו X ההיברידית, הצ'יקמוק עם הפלסטיקה בשקל וחצי, מושב אחורי לילד עד גיל 6, ותא מטען של קולנועית ב-125-130 אלף שקל, מכר כמעט אותו מספר רכבים כמו סיטרואן סי 3. בשניהם רוב מוחלט של הקונים הם פרטיים. 

למה צ'יקמוק? הרכב מקבל ביקורות מעולות בחו"ל. יש לו צריכת דלק פנומינלית בזכות מנוע היברידי חזק על רכב קל. ביצועים מעולים ביחס לקטגוריה ובכללי לא רעים בפני עצמם. (אפס למאה ב-9.2 שניות) שילוב מנוע-גיר עם אמינות מוכחת ועדיף לדעתי פי כמה על פני תיבת ההפתעות החדשה מבית סטלנטיס. העיצוב והאבזור שודרגו משמעותית בהשוואה לדגם היוצא. יכולת תמרון מצוינת בעיר. מה נהג ממוצע בגוש דן צריך יותר מזה? אמינות ושמירת ערך הן רק הדובדבן שבקצפת. 

עריכה אחרונה על ידי Beacon

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...