Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 17 שעות, davemustaine87 כתב:

מה זה מוקדם, אנשים לא מבינים כניראה עד כמה. 

יש לי שני חברים שמוכרים עכשיו רכבים

אחד, שסיפרתי פה בפורום, בעל MG ZS 2020 חשמלית שעברה 180 אלף. כמה מציעים לו עליה? 30 אלף לפני שבכלל באו לראות את הרכב. 

חבר אחר שמוכר יונדאי איי10 2019 מ-0 קילומטר שעברה 210 אלף. מציעים עליה 25 אלף לפני שבאו לראות את הרכב. 

ה-MG עלתה חדשה 140 אלף, היונדאי 67 אלף. 

הפרופורציות אפילו לא קרובות. 

ה-MG שייכת לדור הראשון של החשמליות. מדובר ברכב בנזין שעבר הסבה לחשמלי, עם טווח ריאלי של 200 ק"מ. עם טווח כה קטן, קהל היעד של רכב משומש כזה מצומצם מאוד מלכתחילה.

אגב, בתור קונה יד שנייה - במידה ויש לי אפשרות להתקין עמדת טעינה - הייתי הולך על ה-MG ZS בלי לחשוב פעמיים.

• מעניין 1
פורסם
לפני 16 שעות, nio כתב:

צריך לשים לב שמכירות לליסנג כוללות גם ליסינג פרטי ללקוחות פרטיים.

זה לא משנה, ליסינג לפרטי זה מתוך המלאי של חברת הליסינג ולא ממלאי היבואן כחדש לכן גם לא נחשב למכירה לפרטיים, גם אם זה ממלאי 0 קילומטר, זה כבר לא מכירה מהיבואן לפרטיים זה כבר במחיר מופחת .

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
בתאריך 18.7.2026 בשעה 11:06, Supertigre כתב:

כל רכב ממוצע בהגיעו לגיל 10-15 נכנס לתחום של "כבר לא שווה לי לתקן" במקרה של תקלה משמעותית

תלוי במצב הרכב והבעלים שלו. לדוגמה, יש לי רכב היברידי בן 12 שנים ששווה כ-50 אלף שקל לפי המחירון.

הרכב עונה על כל הדרישות שלי ואני מאוד מרוצה ממנו, מצבו כמו חדש, למרות כ-130 אלף ק"מ שהוא עבר, לעולם הוא לא התקלקל ומתוחזק היטב.

הסוללה שלו לא הוחלפה אף פעם והיא עדיין עובדת כמו חדשה. אבל אני יודע שמתישהו אצטרך להחליף אותה בעלות של כ-20 אלף שקל.

יכולים להיות גם תקלות יקרות אחרות בסדר גודל מחיר דומה כי החלפים שלו יקרים.

האם, לפי השיקול שתארתה, לא שווה לי להחליף את הסוללה או לתקן תקלה יקרה אחרת?

לי זה ברור שאני כן יתקן את כל מה שצריך ברכב, גם אם היה שווה כ 20-30 אלף שקל,

כי האלטרנטיבה שלי יותר גרועה -

או לקנות חדש  - שלדעתי, לא יהיה יותר טוב, נוח או אמין מרכב שלי אבל הרבה יותר יקר, עם ירידת ערך כואבת מדי שנה,

או משומש שאני לא יודע את ההיסטוריה שלו כמו של הרכב שלי שמתוחזק אצלי מהיום הראשון שלו ומחליף שמן כל חצי שנה.

אם אני ממשיך עם הרכב הישן שלי - אני עדיין מקבל רכב שאני מאוד מרוצה ממנו עבור אותם 20-30 אלף שקל.

נכון זה לא נעים להוציא על תיקון סכום ששווה לחצי מחירון הרכב, אבל האלטרנטיבות פחות טובות מבחינתי.

רק ירידת ערך של רכב חדש יכולה להיות יותר מאותם 30 אלף שקל בשנה.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • אהבתי 4

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם

עוד יום ועוד השקה עם מחיר נמוך יותר משל המתחרים, היום הגיע התור של דונגפנג מאג'. במחיר של 149000 ש"ח היתרון הגדול על המתחרים, חוץ מהמחיר, זה העובדה שהיא מגיעה ללא אפליקציה, כך שתוכל להכנס לבסיסים צבאיים ומקומות רגישים. 

פורסם
לפני 24 דקות, guy.a כתב:

עוד יום ועוד השקה עם מחיר נמוך יותר משל המתחרים, היום הגיע התור של דונגפנג מאג'. במחיר של 149000 ש"ח היתרון הגדול על המתחרים, חוץ מהמחיר, זה העובדה שהיא מגיעה ללא אפליקציה, כך שתוכל להכנס לבסיסים צבאיים ומקומות רגישים. 

נראה בדיוק כמו האטו 2 מהחזית...

פורסם
בתאריך 18.7.2026 בשעה 13:51, davemustaine87 כתב:

מה זה מוקדם, אנשים לא מבינים כניראה עד כמה. 

יש לי שני חברים שמוכרים עכשיו רכבים

אחד, שסיפרתי פה בפורום, בעל MG ZS 2020 חשמלית שעברה 180 אלף. כמה מציעים לו עליה? 30 אלף לפני שבכלל באו לראות את הרכב. 

חבר אחר שמוכר יונדאי איי10 2019 מ-0 קילומטר שעברה 210 אלף. מציעים עליה 25 אלף לפני שבאו לראות את הרכב. 

ה-MG עלתה חדשה 140 אלף, היונדאי 67 אלף. 

הפרופורציות אפילו לא קרובות. 

אחלה. וכמה כסף חסך על הדלק ביחס ל i10? תעשה חשבון tco.

פורסם (נערך)

אתה נובח על העץ הלא נכון. 

לא באתי להכנס לויכוח בפעם המיליון על מה עדיף , בעירה או חשמלי, TCO, חרדת טווח וכו'.

דיברנו על ירידת ערך של רכבים חשמלים סינים, הבאתי את מה שאני מכיר בפועל. שכול אחד יעשה מה שהוא רוצה עם זה. 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם (נערך)

אני מחפש לאישתי רכב (חדש) ואני מבין שבלי לקנות מ0 ק"מ אין סיכוי לקבל הנחה משמעותית על רכב עממי.
מצד אחד חבל שזאת השיטה , אבל אין מה לעשות , לפחות פרסמתם פה כמה אתרים שמרכזים את ההיצע וזה יעזור.

מעניין אם נראה שוב הצעה שוברת שוק בקרוב כמו הספורטג' של אושר-עד (מתחרט שלא לקחתי)

עריכה אחרונה על ידי T_A
פורסם

אפס ק"מ זו אכן הדרך הכי טובה כרגע להנחה משמעותית לדעתי. מהניסיון שלי ההנחות האלה גם גדלות בסוף השנה ע"מ לייפות את הדוחות הכספיים, אני קניתי כך בעבר שתי מכוניות וכנראה שהשנה אקנה כך גם אחת לאשתי

פורסם (נערך)
לפני שעה, T_A כתב:

אני מחפש לאישתי רכב (חדש) ואני מבין שבלי לקנות מ0 ק"מ אין סיכוי לקבל הנחה משמעותית על רכב עממי.
מצד אחד חבל שזאת השיטה , אבל אין מה לעשות , לפחות פרסמתם פה כמה אתרים שמרכזים את ההיצע וזה יעזור.

מעניין אם נראה שוב הצעה שוברת שוק בקרוב כמו הספורטג' של אושר-עד (מתחרט שלא לקחתי)

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/ym71l6u3?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=standard&location=4&pagination=1

ואו

https://www.cartube.co.il/מבצעי-רכב/מבצעי-רכב-חדש/מבצעי-אפס-קילומטר-אטרקטיביים-יולי-2026

עריכה אחרונה על ידי 3n
פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, danbr כתב:

אפס ק"מ זו אכן הדרך הכי טובה כרגע להנחה משמעותית לדעתי.

אני לא יכול להתייחס לרכב יד1 0 ק"מ (רכב שמקומו בלוחות יד שניה, כי היו לו כבר בעלים קודמים, לא 00) אחרת מאשר לרכב משומש בן שנה, לא משנה שהוא בפועל בין 10 ל 100 ק"מ.

אולי, מבחינה מכאנית, רכב עם כמה אלפי ק"מ אפילו עדיף, כי הוא נסע ולא רק עמד בשמש שנה שלמה ללא תזוזה.

כמה הנחה הייתה מצפה לקבל על רכב משומש בן שנה עם קילומטראז' מאוד נמוך?

בטוח שהרבה יותר ממה שהחברות האלה נותנות ועוד ביחס למחיר מחירון שקיים רק על הנייר.

לכן אני אפילו לא שוקל לקנות מהם כי הנחה של 6-11% לא מספיק גדולה ביחס למצב של הסחורה.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם (נערך)

זה כבר לא תמיד המצב , חברות הליסינג מוכרות דגמי (לא שנתון) 2026 ב0 ק"מ

כמה כמה דפים פה מדברים על התופעה שככה היבואן וחברות הליסינג ב win-win , גם מוכרים רכבים בהנחה כדי להזיז מלאי וגם לא פוגעים במחירון

לפני 20 דקות, 3n כתב:

155 זה לא 140 , הבדל משמעותי שלא רק סופג את הבעלות קודמת של חברה אלא גם נותן הנחה אמיתית מעבר לרכב סחיר ומבוקש ביד2

עריכה אחרונה על ידי T_A

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...