Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

במקרה של כיריים גז הטכנאי גם מתקין וגם בודק תקינות מלאה של המערכת כולל הכיריים. אין הרבה נקודות כשל שאי אפשר לתקן במקום.

כיריים גז עולות בסדרי גודל פחות משאר הסוגים. הטכנולוגיה פשוטה מאד.

אם אין בכלל תשתית של גז (צובר או מיקום לבלונים) זה כבר סיפור אחר.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

אנחנו כבר 12 שנה עם אינדוקציה, לא מסתכלים לאחור.

הכוונה היתה להתקין כיריים גז, כשטכנאי הגז הגיע לבדיקה התברר שמערכת הגז פתוחה, והתיקון הצריך הרמת הרצפה. שחררנו אותו ורצנו לחנות החשמל. המזל היה שבשיפוץ הכנתי חיבור תלת פאזי לכיריים. לאור ניסיון זה המלצתי לבדוק את המערכת קודם לרכישת הכיריים, או לוודא שאפשר להחליפם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 שעות, borsood כתב:

תבחר אחד לא מהקרטל

בניין בן 3.  גז מרכזי.  נוא לא יכול לבחור את הספק.

פורסם
לפני 23 שעות, davemustaine87 כתב:

ובמידה והיא אכן חד פאזית,

מה האופציות שלי מבחינת כיריים? אנחנו לא בשלנים גדולים שעכשיו צריכים עוצמות אדירות, או שימוש ב-4 בו זמנית. 

אני יודע שהדייר הקודם היו לו כיריים חשמליות או אינדוקציה של 4, והכי פשוט לשאול אותו מה הוא עשה והאם זה סיפק אותו, אבל הוא מאוד לא תקשורתי ולא משתף פעולה כלל. 

אין תשתית גז בדירה, ואם יש ברירה מעדיף שלא להתעסק עם התקנה

ככה זה ניראה:

תצלם את יתר הארונות.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעתיים, dani666 כתב:

בניין בן 3.  גז מרכזי.  נוא לא יכול לבחור את הספק.

אבל בהחלט יכול להתמקח על המחיר ולקבל מחיר טוב מהצעה ראשונית

.

פורסם
לפני 12 דקות, om2 כתב:

אבל בהחלט יכול להתמקח על המחיר ולקבל מחיר טוב מהצעה ראשונית

רק לגבי עלות החיבור.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 17 דקות, Night Driver כתב:

רק לגבי עלות החיבור.

וגם זה, אם לנציג יש ממש Zין וחשק לעזור לך. מניסיון.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 32 דקות, Night Driver כתב:

רק לגבי עלות החיבור.

אני בגז מרכזי אצלי בבניין (פזגז אם זה משנה)

כל שנה מחדש אני בשיחה עם חברת הגז להורדת עלות הגז ותמיד מצליח.

לפעמים יותר ולפעמים פחות

שנכנסנו שילמתי מחיר מופקע של כמעט 40 שח לקוב.

אחרי שיחה קצרה זה ירד ל25

עכשיו זה סביב 17 אם אני זוכר נכון

• אהבתי 1

.

פורסם

אצלי אני גם הועד. כרגע עם אלקטרה גז והם מתעקשים על מחיר אחיד לכל הבלוק.

פורסם

גם אצלי הם התעקשו למחיר אחיד.

אז דרשתי להוריד את לכולם.

ובאמת כולם קיבלו אחלה מחיר (מ40שח ל25)

בשנים הבאות הם כבר לא רצו להוריד לכולם אז הורידו רק לי.

אולי חלק מהשכנים שלי גם עושים איתם שיחות דומות. לפי אופי האנשים לדעתי לא.

בכל מקרה,

אם אתה הועד יש לך את המנוף לחץ החזק ביותר. איום ממשי לעבור לחברה אחרת...

זרוק את זה לאוויר (אבל שישמע אמין) גם אם אין לך כל כוונה כזאת.

.

פורסם

את זה עשיתי כולל הצעות מחברות אחרות ודרישה למחיר יותר נמוך כדי להישאר בטענה שניצלו אותנו שנים (אני רק שנתיים וחצי בבנין) ובשביל אותו המחיר אנחנו עוברים.

פורסם
לפני שעה, om2 כתב:

אם אתה הועד יש לך את המנוף לחץ החזק ביותר

אם אתה הועד ואתה ממנף את זה להנחה אישית רק עבורך, זו שחיתות. נכון שבמציאות של ימינו זה סוג של נורמה לצערינו, אבל אני אישית לא הייתי מסוגל לעשות את זה.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 3 שעות, om2 כתב:

גם אצלי הם התעקשו למחיר אחיד.

אז דרשתי להוריד את לכולם.

ובאמת כולם קיבלו אחלה מחיר (מ40שח ל25)

אותם מספרים אצלי באלקטרה. רצו לדבר דווקא עם וועד הבית, אמרתי להם שהוועד לא מתפקד. אמרו לי אתה רוצה לבקש עבור הבניין אמרתי כן, חזרו אלי אחרי שעה עם מחיר הרבה יותר טוב עבור כל הבניינים שמחוברים לצובר.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 3.8.2025 בשעה 21:58, sperial כתב:

עליך להחליט איזה ציוד דרוש, לפי הרכב הדיירים בדירה. וכנראה יחסית להצטמצם, כי חיבור חד פאזי בודד מגביל אותך מאוד. 

לפני 17 שעות, gadik6 כתב:

מהניסיון שלי, שקע של 16A מספיק לכיריים אינדוקציה חד פאזי, למשל של בוש, לשימוש סביר. אם זה אכן 16A ואין צרכנים נוספים על אותו קו (או לפחות לא צרכנים גדולים כמו מקרר, תנור וכדומה), אז לא אמורה להיות בעיה.

כל פאקינג אירופה חיה איכשהו עם חשמל חד-פאזי אבל ספריאל פסק שזה מאד מגביל, אז מה תועיל עכשיו אתה והנסיון שלך? שב בשקט. 😅

אכן, למשפחה שאינה מרובת ילדים אין שום בעיה 'לשרוד' על פאזה אחת. רבים כיום בכלל לא משתמשים בכיריים ותנורי אפיה אלא עברו למכשירים מתקדמים יותר.  זאת ועוד:

לפני 11 שעות, sperial כתב:

אנחנו כבר 12 שנה עם אינדוקציה, לא מסתכלים לאחור.

נו יופי, ואני מעורב עכשיו בשיפוץ דירה כללי שבו מעבירים אל הכיריים קו גז אטום בקצה למרות שבעל הבית מתכוון להתקין אינדוקציה. לך תדע מה יקרה עם זמינות ומחירי החשמל/גז, ומי יגור בדירה הזאת אח"כ.

חוץ מזה, אני אישית למשל שונא כיריים חשמליות מכל סוג ומעדיף את הגז עם כל החסרונות שלו. אבל זה הטעם האישי שלי, ובינו לבין לפסוק שחשמל זה לטיפשים וגז זה הבחירה החכמה הדרך רחוקה. כל אחד וההעדפות (והתעריפים) שלו.

לפני 14 שעות, borsood כתב:

אם אתה (כלומר המחליטה) באמת מרגיש צורך באינדוקציה 

התחלת כ"כ טוב ואז שברת לכיוון הסקסיסטי המגעיל הזה... מי אמר שאצלם בבית פות"ש לא מבשל באותה מידה או יותר מזוגתו? שהחלטות לא מתקבלות ביחד? זה פורום אינטרנטי, או מופע סטנדאפ של ננסי ברנדס מהניינטיז?

• תוכן חדש...