Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת אופני הרים יד2

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני 5 דקות, falou כתב:

וכמה עלו האופניים עם הבולם מרזוקי?

עזוב... כמה עולם הבולם...?

האופניים עלו כ-7,200, הבולם הגיע איתם,

המחיר שלו היה אז אאל"ט בסביבות 1,500 ש"ח כמשומש,

היו לו נתונים מפלצתיים, אבל משקל כבד מאוד, ועם בעיות "הזעת שמן" די נפוצות

זה לא משנה את העובדה שיכולתי לקנות את אותם אופניים בדיוק, עם אותו בולם, כמשומשים ב-4,500 ש"ח, 

אבל העדפתי לקנות חדשים והבולם שופץ בארץ, ותיפקד מדהים במשך שנים.

לפני 2 דקות, falou כתב:

כיוונים תכופים באופני xc לרכיבה עם הילד? 

התבלבלת... 

לא התבלבתי.

נראה שהבנת בדיוק למה התכוונתי כשכתבתי "אחריות".

אך מכיוון שנראה שאין טיעון טוב כנגד אופניים חדשים, כשירים לנסיעה, בצירוף שירות מקצועי מהחנות, כיוונים של אנשי מקצוע,

ושקט,

אז למה שלא ניקח מקרה קצה, של אופניים ב-800 ש"ח לרכיבה עם הילד, ונסיט אליו את הדיון?

השקט הזה של אופנים חדשים שווה כסף.

לפני 9 דקות, falou כתב:

ומה הסיכוי שהבולם אוויר על המרידה  XC שלו ינזול? 

אין לי חברת סקרים, או סטטיסטיקה לנזילות בולמים,

אבל מניסיון אישי זה מאוד לא נעים לגלות אחרי נסיעת שטח, בולם קדמי שנוזל,

ןסימני שמן על הזרועות.

אני כן יודע שיכולות להיות בעיות אחרות באופניים משומשים, שיכולות להפוך את העסקה לפחות משתלמת,

ואם מדובר על אופניים ראשונים, לרוכב ללא ניסיון רב, אז עדיף לרכוש חדשים.

יהיו לו אפשרויות רבות יותר לבדוק גיאומטריות ומידות שונות

(הוא לא מוגבל למה שמצא ביד-2 ונראה לו באותו רגע נוח).

בשורה התחתונה, 

ההבדל בינינו זה כמה כל אחד מאיתנו מתמחר את הסיכון העתידי בקניית אופניים משומשים.

-

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בין הזוג הקודם שלי לזה שלפניו, קניתי אופניים משומשים.

מארין שיכוך מלא "מטופלים ומסודרים" בני שנתיים בחצי מחיר מחדש.

בסיבוב ראשוני קצר הרגישו לי מה זה אחלה, והלוק שלהם הגניב אותי....

בסופ"ש יצאתי לרכיבה ארוכה ולאט לאט התחוור לי שלא מטופלים ולא מסודרים.

הילוכים קופצים מדי פעם, מיסבים לא חלקים ועוד כמה דברים קטנים שכבר שכחתי מהם.

למזלי קניתי אותם מחנות, ולא מאדם פרטי.

ביום ראשון חזרתי לחנות ואמרתי שאני מאוד מאוכזב.

ששמתי כמה אלפי שקלים על כלי שאמור להיות מתוחזק היטב, ועכשיו אני צריך מקצה שיפורים יקר.

בחנות כמובן לקחו אחריות ואמרו שיסדרו הכל על חשבונם,

אבל אני העדפתי להוסיף עוד אלפייה ולקחת זוג חדש כלבבי, ואני מברך על זה עד היום.

אם הייתי קונה מאדם פרטי, בלי אחריות של החנות, הייתי נתקע עם אופניים שלא מתאימים לי (בדיעבד)

ובמקביל בטח גם משקיע עוד סכום לא מבוטל לסדר אותם פיקס, או שסתם מתבאס וממעט ברכיבה.

אני לא שולל קנייה של משומשים מפרטי, אבל צריך להבין באמת כדי לסנן נבלות.

מי שלא ממש מבין גדול, לדעתי עדיף לו לקנות משומשים מחנות למרות שמפרטי יעלה לו פחות.

לפות"ש  -  לדעתי בתקציב שלך עדיף אופניים חדשים (29 ז"ק) ברמת כניסה. לכל חברה מוכרת יש דגם-2 כאלה.

אלה אופניים מצויינים להתחלה, ולטיולים מזדמנים עם הילד הם יספיקו מעל ומעבר.

אם תישאב לתחום ובאמת תצטרך משהו מקצועי עם יותר יכולות, תעביר את שלך לילד ותקנה לעצמך משהו טוב יותר.

זנב קשיח, כי בולם איכותי תמצא רק על אופניים יקרים, ולדעתי האישית - כי זה הדבר האמיתי...

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 שעות, falou כתב:

מה

נראה לי אתה כתבת בשרשור אחר שצריך ידע כדי לקנות אופניים מיד 2 ודי בקלות אפשר "ליפול". בין היתר צריך לדעת לאמוד את מצב מערכת ההינע, השלדה, כיוון ההילוכים, הצמיגים וכו'.

אחריות באה לגשר על כל אלה ומאפשרת למי שפחות בקיא, או שלא עסק בתחביב הרבה זמן לבצע רכישה בראש מעט יותר שקט. בעלות מסויימת כמובן.

אפשר גם ללכת על משהו באמצע, כמו יד 2 שחנויות האופניים מוכרות, של כל מיני שידרוגיסטים שעשו טרייד אין. אלו אופניים שבד"כ עברו סקירה ובדיקה של החנות, לעיתים גם יישור קו, כך שיש פחות חוסר וודאות לגבי מצבם.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני שעה, BEEKER כתב:

האופניים עלו כ-7,200, הבולם הגיע איתם,

המחיר שלו היה אז אאל"ט בסביבות 1,500 ש"ח כמשומש,

היו לו נתונים מפלצתיים, אבל משקל כבד מאוד, ועם בעיות "הזעת שמן" די נפוצות

זה לא משנה את העובדה שיכולתי לקנות את אותם אופניים בדיוק, עם אותו בולם, כמשומשים ב-4,500 ש"ח, 

אבל העדפתי לקנות חדשים והבולם שופץ בארץ, ותיפקד מדהים במשך שנים.

עלו 7,200 ש״ח מתי?

איפה רכבת איתם?

אתה מדבר על אופניים שעולים כפול (במקרה הטוב) ועם בעיה די נדירה ולא רלוונטית לאופניים שפות״ש מדבר עליהם.

שני מוצרים שונים, עם מורכבות שונה ופרופיל שימוש אחר.

הניסיון שלך, במקרה הזה, לא רלוונטי.

לפני כשעה, BoazB11 כתב:

הילוכים קופצים מדי פעם, מיסבים לא חלקים

הילוכים קופצים יכולה להיות בעיה קלה של כוון ועד שלדה עקומה...

מיסבים זה אחד הרכיבים שזוכים להכי מעט תשומת לב, וחוטפים הכי הרבה. כשהם טובים, הגלגל מסתובב יותר בקלות. כשהם נדפקים, כבר בד״כ צריך להחליף.

אבל לדפוק מיסבים ברכיבת XC עם הילד... לא סביר.

שוב, פות״ש לא הולך לעשות רכיבות מעבר לרכיבות שבילים. אם יירצה להתקדם לסינגלים, כבר יותר טוב יהיה עם מכונה אחרת, אם כי רכבתי עם אופני XC דומים את כל הסינגלים של קק״ל (להוציא פארק קנדה).

לפני כשעה, Gosser1860 כתב:

נראה לי אתה כתבת בשרשור אחר שצריך ידע כדי לקנות אופניים מיד 2 ודי בקלות אפשר "ליפול". בין היתר צריך לדעת לאמוד את מצב מערכת ההינע, השלדה, כיוון ההילוכים, הצמיגים וכו'.

נכון.

אבל תלוי לאיזה שימוש.

באופניים כמעט חדשים, קשה ליפול.

נ.ב. אם הוא היה מחפש אופניים לסינגלים, סיפור אחר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

כרוכב אופניים מאוד וותיק קבל המלצה נוספת.

אם אתה רואה שהתחביב מתאים לך ואתה מתכנן לרכב באופן קבוע, ממליץ בחום לבדוק לגבי ביטוח תאונות אישיות.

לצערי נפילות ופציעות הם חלק בלתי נפרד מהספורט המדהים הזה.   

מדבר מנסיון אישי שלי גם וגם חבריי לקבוצה.  

עברתי מספר פציעות לא פשוטות והפעלתי את הביטוח מספר פעמים.

לעיתים הנפילה והפציעה בלתי נמנעים ואינם קשורים לרמת הרכיבה או סוג המסלול.    הסיכון נוכח בכל רגע. 

גם נפילה במהירות מאוד נמוכה יכולה להסתיים בפציעה חמורה אם נופלים בצורה לא נכונה.

ביטוח תאונות אישיות בהחלט עוזר ושימושי במקרה של פציעות הדורשות אשפוז והעדרות ארוכה ממקום העבודה.  

לא רוצה להרתיע אותך או להרחיק אותך מהתחביב.

רק להעלות את המודעות.

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי banji man
  • אהבתי 1
  • מעניין 1

S60 Rdesign

פורסם
בתאריך 3.8.2025 בשעה 08:36, misterb כתב:

כן כבר קראתי לפני ועזר לי לעשות סדר אבל עברו כמה שנים אז דברים קצת השתנו אני מניח

לא זוכר מה רשמתי בדיוק, אבל לזיכרוני לא יותר מדי השתנה (אם בכלל) כי סגנון הכתיבה שלי הוא להתמקד בבסיס, ולבנות מעל. אז אולי xtr זה כבר לא הכי טוב אבל מכלולים אף פעם לא היו הפוקוס, בטח לא כתבתי על זה יותר מדי 

בכ"א, מההיכרות המצומצמת איתך וההיכרות הדי עמוקה עם התחום - הייתי עמוק בזה:

1. אם הבחירה בידיך - זנב קשיח 29 מידה מדיום, אפשר לארג' אבל עדיף שלא אם לא חייבים. 

2. גגש אחד מקדימה, ברקסים הידראוליים בלבד, צמיגים 2.1-2.2 עדיף (מתעדף נוחות ו agility על פני אחיזה בשטח אגרסיבי)

3. בולם אוויר, לא צריך משהו פסיכי, אבל קפיץ יבאס אותך מהר משאתה מצפה. מהלך 120ממ זה מושלם, אפשר 100-130, לא יותר. 

הייטי שדיברת עליהם - אופניים מצויינים אבל ייעוד שונה, זה כלי למי שתופר סינגלים אגרסיביים. האם אתה תסבול? לא. האם תאבד יעילות ותפתח פחות מיומנות? כנראה. 

הייתי לוקח את הייטי בכל מקרה, כי חינם בינתיים וכי עם החיבה שלך להפוך למקצוען ייתכן שזה מה שיקרה ואז אתה תגדל לתוך האופניים. 

אחרת, לא הייתי רוכש חדש מהחנות כי זה בזבוז כסף ואתה בלאו הכי תגדל ותשדרג מהם מהר מהמצופה, אלא מוצא משהו משומש. לא חסר מציאות, למי שמחפש. 

ותמיד לרכוב עם כפפות ומכנס רכיבה("חיתול"), מומלץ גם מגיני ברכיים כלשהם, ואם אתה נכנס לתחום אז נעלי רכיבה וקליטים זה שדרוג מדהים. 

אחלה ספורט, יצר לי המון זיכרונות טובים. 

• אהבתי 2

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני שעתיים, BoazB11 כתב:

אם תישאב לתחום ובאמת תצטרך משהו מקצועי עם יותר יכולות, תעביר את שלך לילד ותקנה לעצמך משהו טוב יותר.

הילד בן 6. 

אלא אם הוא נולד 1.80 כמו אולסי פרי יקחו לא מעט שנים עד שיתאים לאופניים האלה.

אבל אפשר למכור ביד 2 בהפסד לא גדול מידי ולהתקדם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
בתאריך 4.8.2025 בשעה 01:03, Gosser1860 כתב:

זה אולי יישמע קצת מוגזם, אבל אני ממליץ בחום, ממש בחום, ללכת לעשות התאמת אופניים לפני שאתה רוכש אופניים, במיוחד אם מדובר בהוצאה של אלפי שקלים.

מדידה של איש מקצוע, שמסתכל על מכלול הגוף - גמישות, אורכי גפיים, חוזק שרירי ליבה - ואז מחבר אותך לחיישנים/מחשב ונותן לך לדווש תוך כדי ביצוע התאמות יכולה בסבירות מאוד גבוהה להפוך את החוויה של הרכיבה למהנה יותר ועם פחות פציעות/חוסר נוחות/כאבים/נימולים בהמשך הדרך. 

אני כבר 15 שנה ברכיבה על אופני שטח, כבר רכשתי בכמה חנויות (מקצועיות) - ואף אחד לא חיבר לי חיישנים.

המוכר מסתכל, מעקם קצת את הראש, אומר אתה נראה לי לארג' אולי מדיום, תנסה את זה ופה זה נגמר....

חיישנים? שריר ליבה? אורכי גפיים? אתה בטוח...?

עריכה אחרונה על ידי V6
פורסם
לפני 4 דקות, V6 כתב:

כבר רכשתי בכמה חנויות (מקצועיות) - ואף אחד לא חיבר לי חיישנים.

תנסה לברר במדיקס בת"א.

לא יודע אם זה עדיין קיים היום (הייתי שם לפני שנים אחדות), זה נמצא בכניסה, ליד הפיזיותרפיה

-

פורסם
לפני כשעה, V6 כתב:

בטוח

כן. דיברתי על מדידת/התאמת אופניים מקצועית, למשל:

- אסף ורניק (היה פעם במדיקס ת"א, היום בהרצליה)

- דוד רזניק בצפון ת"א

הסיבה שאני ממליץ על התאמה לפני רכישה כי בעצמי הייתי באותו מקום ועשיתי את הדרך ההפוכה, קודם קניתי ואז כשהתחילו הכאבים הלכתי להתאים. בסוף למודד נפלט שרכשתי אופניים פחות מתאימים, ורק אחרי החלפה של 3 חלקים (סטם, אוכף וזרוע אופניים) הרכיבה הפכה להרבה יותר נעימה ונינוחה. אם הייתי מודד ואז קונה בסבירות מאוד גבוהה היו נחסכים הכאבים והייתי נשאר עם כמה מאות שקלים עודף.

בזוג הבא כל הסיפור נחסך לי, וכשהגעתי לשלם כבר הזדכיתי על החלקים (החדשים) ובמקומם הותקנו החלקים המתאימים למידות שלי. 

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 10 שעות, V6 כתב:

אני כבר 15 שנה ברכיבה על אופני שטח, כבר רכשתי בכמה חנויות (מקצועיות) - ואף אחד לא חיבר לי חיישנים.

המוכר מסתכל, מעקם קצת את הראש, אומר אתה נראה לי לארג' אולי מדיום, תנסה את זה ופה זה נגמר....

חיישנים? שריר ליבה? אורכי גפיים? אתה בטוח...?

בד"כ חובבים לא עושים את זה. אולי זו טעות... 

אפילו דבר קטן כמו קיצור סטם בס"מ עושה הבדל בניהוג בשטח, אבל את זה במדידה לא יידעו להגיד לך, שיהיה יותר קל להרים גלגל...

(ושוב, לא רלוונטי לשימוש של פותש) 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב אז קיבלתי את האופניים, לקחתי אותם ליישור קו בחנות של טרק - רפידות קדמיות, כבל של מעביר אחורי וכיוון, מתיחת שרשרת, שיפור חופש בגלגל אחורי, וניפוח בולם אחורי. 

אמרו לי שזה מספיק טוב כרגע אבל כדי להביא אותם למצב טוב ממש צריך להשקיע די הרבה וזה כרגע מיותר. נתחיל ככה ואם יילך טוב נקנה חדשות או משומשות חדשות יותר.

הזמנתי כמה דברים מעלי - גריפים, כיסא, מכנסיים מרופדים, כפפות, בקבוק, ערכת תיקונים.

עכשיו צריך רק לחכות לימים נעימים יותר ולצאת לרכב :)

IMG_5193.jpeg

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

תתחדש ותהנה!

לפני 27 דקות, misterb כתב:

עכשיו צריך רק לחכות לימים נעימים יותר ולצאת לרכב :)

אני יוצא קצת לפני השקיעה וזה יחסית די נסבל,

ואפילו רואים כבר את מבשרי הסתיו...

Unt36itled.jpg

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, misterb כתב:

נתחיל ככה ואם יילך טוב נקנה חדשות או משומשות חדשות יותר.

בהחלט מספיק. צריך יישור קו מבחינה בטיחותית, ודברים שמבאסים את הרכיבה (שזה אינדיבידואלי)

אני התחלתי רכיבות שטח עם טרק 4300 ז״ק בנות למעלה מ-10 שנים. עברו יפה כמה סינגלים עד ששידרגתי.

• תוכן חדש...