Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אמא בעלת חשבון בנק ורשומה גם אבא ז"ל. (אבא נפטר לפני 7 שנים)

בסה"כ ההגבלות הן מינוריות (סכום העברה בנקאית מוגבל ל 4000 ש"ח, משיכה בבנקט גם כן) לא משהו שאמא לא הצליחה לתפעל ב 7 שנים האחרונות.

היות ואמא נזקקת לעזרה כי קשה לה להבין מה רוצים ממנה (זה קרה בעת נסיו אישור למתן הו"ק לנטלי בעבור לחצן המצוקה שעשינו לה) הבנקאית אמרה לי בטלפון שהיא ממליצה מאוד להסדיר את הנושא המשפטי ולהצטרף לאמא לחשבון.

אין צו ירושה, אין צוואה. אנו שלושה אחים והוסכם שאני אהיה השותף בחשבון.

היינו בבנק לפני כשבועיים ונאמר שראשית כל צריך צו ירושה או קיום צוואה אבל אם אין ניתן לפנות למשרד המשפטים או בית דין רבני.

שאלותיי:

לאן אני פונה בבקשה ? למשרד המשפטים או לבית דין רבני ? איך אני מגיע לאתר שלהם ? כמה זה עולה ?

האם עדיף לקבל ייפוי כוח בלבד כדי לפעול בחשבון במידת הצורך או עדיף להיות שותף ?

האם הכניסה לחשבון תשפיע על זכויות אחרות של אמא (כגון קצבאות, ביטוח לאומי, סיוע סוציאלי...)?

האם הבנק ידרוש אישור מיוחד או תצהיר כדי להוסיף אותי לחשבון?

סליחה על ריבוי השאלות...

תודה

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם (נערך)

צו ירושה או צו קיום צוואה

https://www.gov.il/he/pages/will_guide_exe?gad_source=1&gad_campaignid=22376176053&gbraid=0AAAAADRjev_XeCVNOiQ8AsWo-vTCkue3_&gclid=Cj0KCQjw1JjDBhDjARIsABlM2StqPzL1eEvVQRGg0x4Hy0HOqR6ooGavfQNS_H2y--VoB8v2vXDwMoQaAlfeEALw_wcB

אני ממליץ לקחת עו''ד במידה ויש אי-אלו אי הסכמות בין כלל היורשים, ולא לפעול לבד ולנסח מסמכים שאחר כך יצרו בעיות

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

משיכה בבנקט מוגבלת ל-4000 ש"ח בכרטיסים הישנים, בכרטיס בנקאי עם שבב מוגבלת ל-6000 ש"ח ליום (בבנק הפועלים).

אין לזה קשר לשאלתך (ולדעתי גם כדאי שזה יישאר כך).

שאר הדברים - יש משהו שאי אפשר לתפעל מהאתר, עם הזדהות מהאתר בשמה?

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם (נערך)

מה צריך לעשות כדי להיכנס לחשבון ?

עריכה אחרונה על ידי rafi_vk
התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם
לפני 20 דקות, rafi_vk כתב:

מה צריך לעשות כדי להיכנס לחשבון ?

אחרי שיהיה צו כאמור, היא תהיה בעלת החשבון היחידה והיא תוכל להכניס את מי שבא לה

עד אז, אני לא מכיר דרך

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

כהאם יש בחשבון - או ליתר דיוק, היה כאשר אבא חי - סעיף ״הוותרות בחיים״ (מוכר בלשון העם כ״אריכות ימים״)? זה סעיף שמאפשר לשותף הנותר להמשיך לנהל את החשבון כאשר השותף האלר הולך לעולמו.

חשוב מאוד לצרף לפחות את אחד הילדים כשותף לחשבון (ולודא כי הסעיף האמור מתקיים, וכן שפעולןת יכולות להתבצע  על ידי כל אחד מהשותפים בנפרד. זאת למקרה של הדרדרות פתאומית במצבה של אמא. אם השותף בחשבון עצמאי צריך להוועץ ברואה החשבון, כדי למנוע בעיות בהצהרת ההון (עניין פשוט אבל חשוב).

לגבי צו ירושה/קיום צוואה - שלמו לעורך דין. שוב, לא סיפור גדול, הליך שאם אין התנגדויוצ אורך מספר שבועות, אבל צריך להבין את הניואנסים כדי שאף אחד לא יקופח או ירגיש מקופח.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה גם הזמן להכין יפוי כח מתמשך על מנת שתוכלו לפעול בשם ועבור האמא כאשר המצב הנוכחי ישתנה.

יפוי כח כזה מאפשר ל 3 הילדים (כפי שתחליטו, מי יהיה אחראי על מה, עיגון ההסכמות בכתב וכו׳) לפעול עוד לפני שיהיה צורך בצו ירושה.

כרגע, בשלב ביניים, תפעלו דרך אתר הבנק/אפליקציה באמצעות אמצעי הזיהוי שלה הקיימים (שם משתמש וסיסמה שינפיק לה הבנק).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

אם אין מחלוקות בין היורשים הוצאת צו ירושה\קיום צוואה בב״ד רבני זו הדרך הכי מהירה. לא צריך עו״ד בשביל זה והבירוקרטיה היא לא מאד מסובכת – הכי קשה זה לתאם שני עדים. שימו לב שיש הסכמה לחלוקת הירושה של אבא ז״ל, בעיקר מדובר בדירה.

אני די בטוח שאין לה סיסמה לאתר הבנק, כדאי שתיגשו פיזית איתה לסניף ותסדירו גם את זה. לא צריך צו ירושה לזה.

בריאות ואריכות ימים לאמא.

עריכה: לגבי לחצן מצוקה תבדקו ביד־שרה אאל״ט הם מספקים את השרות הזה בחינם או התשלום נמוך.

ההליך מפורט כאן: https://www.gov.il/BlobFolder/generalpage/forms_rbc/he/טופס בקשת צו ירושה.pdf

עריכה אחרונה על ידי borsood

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 7 שעות, rafi_vk כתב:

האם עדיף לקבל ייפוי כוח בלבד כדי לפעול בחשבון במידת הצורך או עדיף להיות שותף ?

אני ממליץ על יפוי כוח מתמשך, ככה כשקורה משהו אתה יכול לפעול. כאמור אפשר להגדיר מצבים שונים וזה נוח יותר מאשר להיות שותף בחשבון של אמא. וגם על מנת שיהיה שלום בית עם האחים.

לאחר הסדרת צו ירושה, תשלח את אמא לעו"ד שיכתוב צוואה חדשה ושישלח למשרד המשפטים, אם יש צורך בכך. ותדאג לכמה העתקים של הצוואה (שלום בית וכו') [אם אמא רוצה בכך שיהיו לכם העתקים].

כאמור יוצא מנק' הנחה שאמא צלולה ובריאה.

לפני 7 שעות, אלעדית כתב:

אם אין צו היא לא יכולה לצרף בגלל שהחלק של אבא ז"ל? מעניין.

כן

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
בתאריך 3.7.2025 בשעה 10:08, rafi_vk כתב:

אנו שלושה אחים והוסכם שאני אהיה השותף בחשבון.

כדאי לתעד את ההחלטה הזו במסמך שבו שלושתכם חתומים על כך.

כרגע כולם ביחסים טובים והכל בהסכמה, גם של האחים וגם שםל אמא. לך תדע מה יקרה בהמשך. אם תקלעו לסכסוך, אתה לא רוצה שיטענו שניצלת את אימך והשתלטת לה על החשבון.

• אהבתי 1
פורסם

אשתי במצב דומה בחשבון של אביה, שמצבו הדרדר מאוד לאחרונה.

כדי למנוע לזות שפתיים עשינו שני מהלכים:

1. הוציאה כרטיס אשראי בחשבון.

2. פתחנו טבלת אקסל לרישום כל הוצאה.

הרעיון הבסיסי הוא להמעיט ככל האפשר בשימוש במזומן, כל הוצאה נשארת עם paper trail כך שאם מישהו ישאל על מה הוצאו 500 ש״ח ב-5.7 יהיה אפשר לאתר את ההוצאה ולהסביר אותה.

• רעיון טוב! 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
בתאריך 3.7.2025 בשעה 06:08, borsood כתב:

אם אין מחלוקות בין היורשים הוצאת צו ירושה\קיום צוואה בב״ד רבני זו הדרך הכי מהירה. לא צריך עו״ד בשביל זה והבירוקרטיה היא לא מאד מסובכת – הכי קשה זה לתאם שני עדים. שימו לב שיש הסכמה לחלוקת הירושה של אבא ז״ל, בעיקר מדובר בדירה.

אני לא רואה סיבה לערב את בית הדין הרבני בעניין. אפשר לבקש להוציא צו ירושה בהעדר צוואה אונליין אצל רשם הירושות והתהליך די מהיר, מניסיון (לצערי). אם אתם רוצים לפשט את התהליך וכולכם מסכימים, ילדי המנוח יכולים לוותר על חלקם בירושה לטובת אשתו ע"י חתימה על תצהירים אצל עו"ד.

https://www.kolzchut.org.il/he/הגשת_בקשה_מקוונת_לקבלת_צו_ירושה

עריכה אחרונה על ידי eladts
  • תוכן חדש...