Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בעניין כסאות בטיחות ל-3 ילדים מאחורה

ziva2ri

פוסטים מומלצים

לפני שעתיים, ניקו פ. כתב:

או, אפשרות שלישית, אתה יכול לשקול לשים את התינוקת מקדימה

לא רעיון מוצלח, מושב הנוסע הקדמי הוא הפגיע ביותר במקרה תאונה, ויש לנתק את כרית האויר אם מושיבים שם את התינוק.

אבל, ובעיקר, אשתו וודאי לא תצליח להשתחל מאחור.

• רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 7.6.2025 בשעה 23:59, tinoki כתב:

אם רכשת גרקו - אתה לקוח חכם. הכסאות המשתלמים ביותר ביחס של תמורה למחיר.

הכסא והבוסטר שיש לך ברכב הינם ברוחב 48 ס"מ כל אחד. הייתי ממליץ לך להוציא אחד מהם (כנראה את הטרנזישן) ולרכוש גרקו סלימפיט - הכסא הצר ביותר בשוק - רק 40 ס"מ, ולכן הוא אחד מהנמכרים אצלי, ובאמצע מציב בוסטר הגבהה בלבד לילד הגדול (בהנחה שזה מתאים, לא רשמת את גילו).

מחירו בשוק סביבות 1490 ש"ח. אוכל לתת לך מחיר בה"פ בכדי לא לעבור על חוקי הפורום

@tinokiתוכל לשלוח לי הודעה בבקשה? אסור לי לשלוח לך הודעה כי אני משתמש חדש , תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@ניקו פ. מה שאתה מציע זה מה שעשיתי לפני 30 שנה באקסנט דור ראשון: מאחור שני מושבים והאישה ביניהם, תינוק בסל-קל ליד הנהג. אלא שבאותם ימים לא היתה מודעות לסכנה במושב הקדמי וכרית אוויר היתה רק לנהג.

עם מה שאנחנו יודעים היום כנראה שהייתי נזהר יותר. ואם מקבלים את ההצעה להקפיד על ביטול כרית האוויר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם יש רכב שזמין לרכישה היום שאפשר להכניס בספסל האחורי 2 כסאות מסתובבים בחיבור isofix ובאמצע גרקו סלים פיט?
אולי 5008?
האם ברכב עם 3 כסאות יש משמעות בכלל לרכב 7 מקומות או צריך למצוא ספסל אחורי רחב ככל האפשר?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתכל'ס קטגורית ה"7 מקומות שהיא בעצם 5 + צמד מושבי גמדים מאחור" מתאימה בדיוק לסיטואציה. זה די מקובל במשפחות עם גילאים צפופים - פשוט לקנות אוטו מתאים יותר וזהו.

על הדרך מרוויחים תא מטען נורמלי אם אחד המושבים האחוריים מתקפל.

עריכה:

באופן אירוני, אחת התופעות השימושיות של 7 מקומות זה שלרוב השורה האמצעית גמישה יותר - מושבים נפרדים באופן חלקי או מלא, שזזים על מסילה ומאפשרים יותר משחק עם הכיסאות.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, dav9 כתב:

האם יש רכב שזמין לרכישה היום שאפשר להכניס בספסל האחורי 2 כסאות מסתובבים בחיבור isofix ובאמצע גרקו סלים פיט?
אולי 5008?
האם ברכב עם 3 כסאות יש משמעות בכלל לרכב 7 מקומות או צריך למצוא ספסל אחורי רחב ככל האפשר?

סיטרואן c5 aircross 

שלשה מושבים נפרדים מאחור

אם אני לא טועה לאמצעי אין איזופיקס 

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין הגיון כלכלי בהחלפת רכב בעשרות אלפי שקלים כדי להימנע מהחלפת כסאות בטיחות סופר-יקרים(?) בעלות של אלפי שקלים.

כמובן שיכולים להיות שיקולים לגיטימיים אחרים להחלפת רכב.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 שעות, tinoki כתב:

לא רעיון מוצלח, מושב הנוסע הקדמי הוא הפגיע ביותר במקרה תאונה, ויש לנתק את כרית האויר אם מושיבים שם את התינוק.

אבל, ובעיקר, אשתו וודאי לא תצליח להשתחל מאחור.

ברור. 

אבל כולנו מתי שהוא מתפשרים על הבטיחות של הילדים שלנו בדברים מסוימים בלית ברירה. 

יש אפשרות, היא פחות בטיחותית (כמו ששני המושבים שהוא שם בהם כעת כיסאות פחות בטיחותיים מהאחורי האמצעי), ושכל אחד יחליט מה מתאים לו. 

לא לכולם יש עשרות אלפי שקלים על רכב אחר ולפעמים עושים פשרות כאלו ואחרות, גם אתה, גם אני - וכולם למעשה. 

אם יעביר את אחד הכיסאות שלו לאחור, ישים בוסטר באמצעי אחורי, אז לאשתו יהיה מושב רגיל אחורי ולא תצטרך תהשתחל לשום מקום. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא יפתיע אותי אם החלפת רכב תהיה בסוף הפתרון הכי סביר. בנסיעה לטיול יותר ילדים ממילא אומר שצריך יותר מקום למטען.
לגבי כסאות בטיחות צרים -- קח בחשבון לכמה זמן הם עדיין יהיו רחבים מספיק, שלא יווצר מצב שממילא יהיה צריך כיסאות חדשים.
רכב עם 3 מושבים נפרדים ברוחב מלא בשורה השניה, שכ״א גם נע עצמאית על מסילה, זה הכי גמיש, כי אז אפשר לשחק עם מיקומי המושבים כך שחלק צר של כיסא בטיחות אחד נמצא ליד חלק רחב של אחר.
במכונית שלי (C4 פיקאסו) זה המצב, ויש שם אפילו חיבורים ל-3 כיסאות IsoFix. יש עוד כמה דגמי PSA כאלה, ועוד כמה של יצרנים אחרים (לא זוכר כרגע מי).

שני הפרמטרים המרכזיים הם רוחב פנימי בגובה כתפיים (shoulder room rear row), ורוחב פנימי בגובה הירכיים (hip room). כפי שאמרו, לא מספיק למדוד שהכיסאות יושבים בול -- צריך מקום למתוח ולסגור את החגורות.
בפרמטר הראשון יש לי 8 ס״מ יותר מאשר בסיויק של פות״ש, בשני 9 ס״מ יותר.

פרמטר נוסף הוא המרחק בין גב המושב האחורי לחלק האחורי של גב המושב הקדמי -- לעיתים קרובות תגלה שאין מספיק מקום, במיוחד אם מרכיבים את הכיסא עם הפנים לאחור, כפי שמומלץ לפחות עד גיל 4.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 10.6.2025 בשעה 09:02, hans כתב:

בתכל'ס קטגורית ה"7 מקומות שהיא בעצם 5 + צמד מושבי גמדים מאחור" מתאימה בדיוק לסיטואציה. זה די מקובל במשפחות עם גילאים צפופים - פשוט לקנות אוטו מתאים יותר וזהו.

על הדרך מרוויחים תא מטען נורמלי אם אחד המושבים האחוריים מתקפל.

עריכה:

באופן אירוני, אחת התופעות השימושיות של 7 מקומות זה שלרוב השורה האמצעית גמישה יותר - מושבים נפרדים באופן חלקי או מלא, שזזים על מסילה ומאפשרים יותר משחק עם הכיסאות.

ברכב של 7 מקומות יש בכלל גישה לחגור ילד בכיסא בטיחות בשורה השלישית? מרגיש לי שזה פתרון שפחות מתאים לילדים בגילאים 0-4.
אני מאמין שרכב עם ספסל אחורי רחב יתן פתרון יותר טוב, אני טועה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הסבירו לך כבר למעלה. ברכבים כאלה לעיתים קרובות הספסל המרכזי רחב יותר ומפוצל ל3 ככה שיותר מעשי להתקין שם 3 מושבים.

השורה השלישית יכולה לשמש, עם מושבים מקופלים כתא מטען מוגדל שבדרך כלל נזקקים לו עם ילדים קטנים.

• רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צריך לקחת בחשבון שפתרונות של החלפת כסאות לצרים יותר הוא פתרון זמני, הם הפתרון של להפוך את אחד המושבים להיות נגד כיוון הנסיעה הוא זמני בלבד.

בסופו של דבר תגלה שאין לך כנראה ברירה. בילדים יגדלו, הכסא ההפוך יסתובב כי הילד ירצה לשבת עפ הפנים קדימה, אחד אחת הכסאות יהפוך בכלל לבוסטר עם גב וכל עניין המדידות יהפוך למידה של רוחב המשענת גב ולא רוחב המסעד ותתפלא כמה כסאות הגב רחב יותר מהמסעד. ואז גם תגלה שאין מקום להכניס את היד ולחבר את החגורה בין הכסאות... ככה או ככה גם תחליף את הכסאות שיש לך בכסאות אחרים- זמניים- יקרים, וגם תחליף את האוטו.

זאת צרה ידועה בשילובי ילדים בגילאים קרובים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...