Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בגדול, משתעשע במחשבה על החלפת הרכב, לSUV חדש.

בבעלותי, אטקה כבר 7 שנים. בגדול, מרוצה מאוד מהרכב והתצורה והגודל מתאימים לי.

אני נוהג ממש מעט. סביב ה6K בשנה ואפילו פחות.

לאורך הזמן, הייתי דיי נעול על הטיגואן אך מחירו של הדגם החדש מוגזם, 230K.

לכן, נשארו מבחינתי רק האטקה, שדיי דומה למה שיש לי מלבד מתיחת פנים קלה או הקארוק.

מחיר הגרסאות הרלוונטיות, הבכירות, הוא 182K ו194K בהתאמה וכך גם התקציב.

חשבתי אולי להתקדם לעידן החשמל ולהחליף לרכב חשמלי. לכן שואל לגבי הסקודה אלרוק. שנראה שהוא דיי אמור להתאים מבחינת הדרישות מעלה, אך עקב כך שהתכנון הוא להחזיק את הרכב בערך אותו משך זמן, סביב ה8 שנים.

עולה עניין הסוללה, שלרוב, האחריות הניתנת בגינה היא עד 8 שנים והיותה הרכיב העיקרי והיקר ברכב יכול להעמיד אותי לאחר 8 שנים עם רכב, בהתחשב במצב הסוללה, שמחירו נמוך ביותר.

אשמח לתובנות.

עריכה אחרונה על ידי samg
פורסם

דווקא הייתי בשבוע שעבר עם חבר בסוכנות סקודה בבני ברק, הוא מחפש חשמלית כמו האלרוק. העיצוב והביקורות בחו"ל מאוד משכו אותו. הענין הוא שבסוכנות אין בכלל צפי להגעת האלרוק ארצה.

פורסם

אין לך דרך לדעת מה יהיה הערך של רכב חדש בעוד 8 שנים, בין אם הוא בנזין או חשמלי.

להערכתי, רכב חשמלי של היום לא יהיה שווה כלום בעוד 8 שנים גם אם הוא תקין, כי ייכנסו טכנולוגיות סוללה חדשות ויעילות יותר ולא יהיו קונים לרכב חשמלי של היום.

לכן ממליץ לקנות לפי מה שמתאים לצרכים שלך היום ולא לפי ניחוש מה יהיו צרכי השוק בעתיד.

אם יש לך חניה פרטית עם אפשרות להתקנת עמדת טעינה, אתה יכול לשקול חשמלי. אם לא, אין טעם לחשמלי.

• רעיון טוב! 5

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

רכב חשמלי הוא פתרון מצוין אם יש לך חניה פרטית ואפשרות לעמדת טעינה. לא ממליץ להחזיק רכב חשמלי מעל חמש שנים כי יהיה קשה למכור אותו, זה כמו אייפון משומש - יוצא דגם חדש והקודם נראה פחות אטרקטיבי. אם אתה מוכן להחלפה תוך ארבע שנים זו עסקה טובה. אפשר גם ללכת על משומש במצב חדש:

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/39dit50s

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/fspdqrws

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/09mg47em

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/vb0l3vdh

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/87dm922m

ויש עוד המון

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

אני חושב שיהיה חשש לאנשים בגמר האחריות מבחינת סוללה, כי בנתיים היא יקרה, אך מצד שני אפשר לבדוק אותה בבדיקה במוסך.

ולא ברור מה יהיה המצב שלה לאחר 8 שנים ובמיוחד מחירה. זה מנקודת מבט של הקונה.

אישית לא הייתי על חשמלית אם אתה קונה אותה לטווח ארוך כול כך. בעוד כמה שנים נתחיל להבין איך הסוללות מחזיקות מעמד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, samg כתב:

אני נוהג ממש מעט. סביב ה6K בשנה ואפילו פחות.

מעניין לשמוע שיש נהגים שלא נוהגים הרבה. חייב לציין שאני ככה באמצע.. באיזור ה 13K לשנה.

לענייננו,

אני לא בטוח שכלכלית משתלם לך להחליף את האוטו. כמובן, אחרי 8 שנים הגיע הזמן להתחדש.. וזה מעולה.

מציע לך לעשות נסיעת מבחן. לברר בקטלוג את הנתונים, לברר כמה עולה עמדת טעינה וביטוח לפני שתרכוש, אם תרכוש את האוטו. 

אגב, אם אתה מרוצה מהאוטו, הייתי קונה כזה חדש. בלי הרבה התלבטויות. לגבי רכב חשמלי, אני תוהה אם יש דברים שאינני יודע  ((קרינה אלקטרומגנטית שהאוטו פולט. (?))

כמו כן, לברר אם יש במלאי מה שאתה רוצה. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אכן, כנראה ארד מהחשמלית בהחלפה הנוכחית. האם ישנן מועמדות נוספות בתקציב? מלבד הברירת מחדל אטקה / קארוק?

תודה.

פורסם

אם חשקה נפשך, ואתה יכול לוותר על רכב חדש,

אתה יכול לרדת בשנתונים, וללכת על איזו לקסוס SUV משומשת.

נחשבות לאמינות. 

פורסם
לפני שעה, samg כתב:

מעדיף חדש.

CX5?  כ180 א רכב מאוד יפה ואמין.

יש גם ראב4 היברידי ב210 קצת מעל ממה שצייתה אבל היא תשמור על הערך הכי טוב מכול הרכבים ברשימה לאחר 8 שנים

פורסם
בתאריך 1.6.2025 בשעה 17:19, amosbmw כתב:

אין לך דרך לדעת מה יהיה הערך של רכב חדש בעוד 8 שנים, בין אם הוא בנזין או חשמלי.

להערכתי, רכב חשמלי של היום לא יהיה שווה כלום בעוד 8 שנים גם אם הוא תקין, כי ייכנסו טכנולוגיות סוללה חדשות ויעילות יותר ולא יהיו קונים לרכב חשמלי של היום.

אכן אי אפשר לנבא את העתיד.

בוא נזרום לרגע עם אמירתך שרכב חשמלי אשר נרכש היום, לא יהיה שווה כלום מהסיבות שציינת ואחרות.

ובכן, החלטת מרבית הלקוחות לרכישת (או אימוץ טכנולוגיה, או מקום מגורים וכו׳ - הבנת את הרעיון) נגזרת בין היתר מהשוואה לחלופות.

לכן באם ערכו של רכב חשמלי בעוד שמונה שנים מהיום יהיה אפס או קרוב לכך, סביר שערכו של רכב ממונע בדלק פוסילי, יהיה נמוך גם כן שהרי ההגיון אומר שתתקשה לשלם נניח 20 אש״ח עבור רכב בנזין בן 8 כשאתה יכול לרכוש חשמלית בכמעט כלום.

סביר להניח שהסוללה של החשמלית לא תמות בדיוק אחרי 8 שנים ויום ואם מתה קודם, תתברך בסוללה חדשה בת שנה-שלוש.

ראה מקרה רנו זואי של ידידנו חיים - לא הייתה שיא הטכנולוגיה כשיצאה לשוק ועתה אחרי כך וכך שנים, עדיין נמצא לא קונה.

כל אלה ספקולציות, כוונתי להציג עמדה מעט שונה מזו המוצגת תכופות ע״י פטרולהדס (ולא רק 🤪) המתנגדים מסיבות שונות ומשונות למכונית חשמלית נוכחית.

נקודה בולטת העולה מדברי מרבית מרוכשי/נהגי החשמליות: ברגע שעברת לאחת, אין דרך חזרה.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 3 שעות, waterman כתב:

ההגיון אומר שתתקשה לשלם נניח 20 אש״ח עבור רכב בנזין בן 8 כשאתה יכול לרכוש חשמלית בכמעט כלום.

ההיגיון שלך.
ההיגיון שלי הפוך..

אין לאף אחד מאיתנו מושג מה יהיה.
20 אש"ח לרכב זה כמעט כלום.
דווקא בגזרת ה20 אש"ח, אני משער שרכב בנזין יהיה הרבה יותר שימושי מרכב חשמלי מיושן.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

מקפיץ ועדיין מתלבט. סוף השנה מתקרב וחושב ברצינות להחליף. לצערי הרב, אין צפי קרוב למתיחת פנים צפויה לאטקה / קארוק. האם יש צפי להגעת הc5 החדשה? (למרות שבטח הקובעת תטיל וטו). יש את הקיה ספורטאז', דגם פרימיום במבצע. איך היא?

התקציב, הוא עד 190k. רכב בנזין כאמור.

עריכה אחרונה על ידי samg

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...