Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש לי רכב מסוג מאזדה 2 2014 שעשתה 45,000 קילומטרז (קניתי אותה עם 37,000 קילומטרז).

אני לוקח אותה לטיפול ראשון (אין לה היסטוריית טיפולים).

זאת פעם ראשונה שיש ברשותי רכב. ברור לי שבקלות העסק הזה יכול לעלות לי אלפי שקלים במוסך בגלל חוסר ידע.

אלה הטיפולים הבסיסיים שאני מניח שיצטרכו לעשות לרכב:

• החלפת שמן מנוע + פילטר שמן

• החלפת מסנן אוויר מנוע

• בדיקות כלליות (בלמים, צמיגים, תאורה, נוזלים)

יש לי כמה דברים שמטרידים אותי לפני שהרכב הולך לטיפול ואשמח לדעת מה דעתכם:

1. האם מקובל לבקש בדיקה והצעת מחיר מראש או שנגזר עליי לחכות לחשבונית בסוף?

2. במידה ונדרשות תוספות נוספות מעבר לטיפול השוטף, האם נהוג שהמוסכניק יעדכן אותי לפני ביצוע הטיפול?

3. לאיזה טווח מחירים אני צריך להתכונן?

4. האם יש לכם המלצות על למוסך באיזור רמת גן? אני לא מסתפק בהמלצות מגוגל

פורסם (נערך)
לפני 58 דקות, Daniel608 כתב:

יש לי כמה דברים שמטרידים אותי לפני שהרכב הולך לטיפול ואשמח לדעת מה דעתכם:

1. האם מקובל לבקש בדיקה והצעת מחיר מראש או שנגזר עליי לחכות לחשבונית בסוף?

כן ואפילו רצוי. עדיף לדעת מראש מה הרכב צריך לפי הוראות היצרן, לאמת את זה מול נציג השירות/המוסכניק ולבקש אישור מראש עבור כל דבר נוסף.

זה ימנע מהם לדחוף תוספי דלק, מגבים במחירים מופרזים ודברים אחרים שאתה יכול לעשות לבד או לא נחוצים. 

2. במידה ונדרשות תוספות נוספות מעבר לטיפול השוטף, האם נהוג שהמוסכניק יעדכן אותי לפני ביצוע הטיפול?

צריך לבקש מראש שיעדכנו אותך בכל דבר מעבר למה שסוכם.

3. לאיזה טווח מחירים אני צריך להתכונן?

תלוי מוסך. אם הכוונה היא למוסך מורשה אני מאמין שבטווח של 600-1000 כתלות בעלות החלקים ובמוסך הספציפי. לרוב תוכל להתקשר לכמה מוסכים ולקבל הצעת מחיר בטלפון.

4. האם יש לכם המלצות על למוסך באיזור רמת גן? אני לא מסתפק בהמלצות מגוגל

לצערי פחות מכיר, נחכה לאנשים אחרים בפורום.

הגבתי בציטוט.

ככל שתעשה השוואת מחירים של עבודות/חלפים/מוסכים שונים תקבל מושג מה אמור להיות "מחיר טוב" לכל טיפול כזה או אחר. מדובר סך הכל בטיפול "קטן" והוא אמור לעלות בהתאם.

מצד שני - אם אין לך היסטוריית טיפולים כדאי לנסות ולהוציא היסטוריה מהמוסך שהרכב טופל בו ולהבין אם צריך לטפל בדברים נוספים, כמו למשל נוזל בלמים שמוחלף כל שנתיים, פילטר מזגן אם לא הוחלף בשנתיים שלוש האחרונות וכו.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 19 דקות, nadavd4 כתב:

הגבתי בציטוט.

ככל שתעשה השוואת מחירים של עבודות/חלפים/מוסכים שונים תקבל מושג מה אמור להיות "מחיר טוב" לכל טיפול כזה או אחר. מדובר סך הכל בטיפול "קטן" והוא אמור לעלות בהתאם.

מצד שני - אם אין לך היסטוריית טיפולים כדאי לנסות ולהוציא היסטוריה מהמוסך שהרכב טופל בו ולהבין אם צריך לטפל בדברים נוספים, כמו למשל נוזל בלמים שמוחלף כל שנתיים, פילטר מזגן אם לא הוחלף בשנתיים שלוש האחרונות וכו.

תודה רבה, רשמתי לי את הדברים.

דיברתי היום עם מוסך בטלפון (מוסך גבע). סגרנו שהוא יבצע לי בדיקה ללא עלות וייתן לי הצעת מחיר. 

בנוסף, יש לי את הסיכום מהמכון בדיקה שאליו לקחתי את הרכב אחרי קנייה. הוא ציין שם את הדברים הבאים (שעדיין לא טיפלתי בהם):

- רצועת מנועה מחורצת

- רעידות בתושבות מנוע

- רעש מהסטרטר מחליק (לא שמתי לב לבעיה בהתנעה)

- מירכוז גלגל הגה (כיוון פרונט)

- צלחות בלם קדמיות שחוקות

בהנחה וזה נכון, יש לך הערכה כמה הטיפולים האלה יעלו לי? 

פורסם (נערך)

כיוון פרונט אמור לעלות כ 200-300 ש"ח.
לגבי שאר הדברים, קשה להגיד כי חלק מהם יכול להיות כסת"ח של המכון. עדיף לתת למוסך לבדוק אותם - אבל למעט העניין עם הסטרטר מדובר בבלאי ולא איזו תקלה חריגה.

בלי קשר למצב הרכב שלך, אלה המחלות הידועות של מאזדה 2 דור ראשון:

• בלאי מהיר לתושבות מנוע ומשולשים
  • נקישות בהגה בגלל המוט שמחבר בין ההגה למסרק
    (נקרא אצל בעלי המקצוע "קופלונג הגה" למרות שאין שום קשר ל"קופלונג" של יונדאי)
    לרוב אפשר לחיות עם זה כשיודעים בוודאות שהנקישות הן משם ולא מרכיב אחר שמחייב החלפה כמו תפוחי הגה או מסרק.
  • חיבורים מתפוררים של צינורות נוזל קירור בקיר האש - אם יש נזילה קלה, להחליף מבעוד מועד לפני שיתפוררו לגמרי.
עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 49 דקות, Daniel608 כתב:

תודה רבה, רשמתי לי את הדברים.

דיברתי היום עם מוסך בטלפון (מוסך גבע). סגרנו שהוא יבצע לי בדיקה ללא עלות וייתן לי הצעת מחיר. 

בנוסף, יש לי את הסיכום מהמכון בדיקה שאליו לקחתי את הרכב אחרי קנייה. הוא ציין שם את הדברים הבאים (שעדיין לא טיפלתי בהם):

- רצועת מנועה מחורצת

- רעידות בתושבות מנוע

- רעש מהסטרטר מחליק (לא שמתי לב לבעיה בהתנעה)

- מירכוז גלגל הגה (כיוון פרונט)

- צלחות בלם קדמיות שחוקות

בהנחה וזה נכון, יש לך הערכה כמה הטיפולים האלה יעלו לי? 

מוסך גבע מאוד מומלץ כמובן ברגע שתקבל חשבונית אתה מוזמן לחלוק פה שאנשים יתנו חוות דעת, אבל זה מוסך מאוד אמין ולא חאפר אז סביר מאוד להניח שלא ידחוף לך דברים שמוסכים אוהבים לדחוף כמו מגבים תוספים או פתאום למצוא בעיות. בקשר לכיוון פרונט תבדוק השצמיגים שלך לא יבשים או סדוקים או קרועים כי עדיף לעשות צמיגים ואז פרונט ולא הפוך

פורסם
לפני 5 דקות, nadavd4 כתב:

דווקא לטרנד התוספים הוא הצטרף, לפעמים בתשלום ולפעמים על חשבון הבית.
אבל באופן כללי יוסי בחור מאוד ישר ולא הייתי דואג.

על איזה מוסך מדובר? (כתובת טלפון)

פורסם
לפני 6 דקות, אלעדית כתב:

תודה, רחוק לי

יש המלצה על אזור פ"ת / רה"ע?

יש את סיידון ואופיר המכונאי האקדמאי במרכז, מה שכן הן יותר בכיוון של ואגיות.
סיידון בהוד השרון ואופיר המכונאי האקדמאי בתל אביב שני חברה עם שלל פידבקים בפייסבוק 

פורסם

האמת שנחשפתי היום לאתר גלגלים שדרכו מקבלים הצעות מחיר ממוסכים שונים. 

נראה שהוא עושה קצת סדר בבלאגן. אני תוהה האם גם המחירים הם סבירים.

כרגע גבע לא פנוי עד שבוע הבא אז אולי אשתמש באחד מהמוסכים הנמצאים באתר הזה.

image.thumb.png.f2179114ca16d76efa5ca0dba0b9f2bc.png

image.png

פורסם
לפני 18 דקות, Daniel608 כתב:

האמת שנחשפתי היום לאתר גלגלים שדרכו מקבלים הצעות מחיר ממוסכים שונים. 

נראה שהוא עושה קצת סדר בבלאגן. אני תוהה האם גם המחירים הם סבירים.

כרגע גבע לא פנוי עד שבוע הבא אז אולי אשתמש באחד מהמוסכים הנמצאים באתר הזה.

image.thumb.png.f2179114ca16d76efa5ca0dba0b9f2bc.png

image.png

אומנם טיפול זה לא איזה מדע טילים כולה פילטר שמן פילטר אוויר ושמן (אולי פילטר מזגן) אבל לדעתי הייתי מחכה לגבע עד לשבוע הבא במקום שתיפול על איזה מוסך חאפר (לא שני אומר שהמוסכים שהוספתה חאפרים פשוט מוסך שלא קיבל הרבה המלצות פחות מעדיף להתעסק אלא אם כן מישהו קרוב היה שם) כי בארץ יש מוסכים כאלו חאפרים שאחרי החלפת שמן ישברו לך משהוא שעוד חודש תבכה על האוטו.

• רעיון טוב! 1
פורסם

רציתי לחכות לו בגלל ההמלצות שקראתי עליו אבל לצערי שבןע הבא אני כבר חוזר למילואים. רציתי לנצל את הזמן בית בשביל לטפל ברכב.

מה שכן, תכננתי ללכת לאופיר המכונאי האקדמאי (קראתי המלצות(. הןא אמר שהמומחיות שלו היא רכבי VAG אבל הןא יוכל לעזור.

מה דעתכם עליו? או שכדאי לנסות להשיג את גבע?

פורסם

גם ההתמחות של גבע זה רכבים צרפתיים.

כעיקרון מאזדה 2 זה לא איזה משהו עדין או איזוטרי במיוחד ואתה מגיע לטיפול קטן.

אם לא תקבל המלצה אחרת ואתה קצוב בזמן הייתי שוקל אפילו לקפוץ למורשה - לא בטוח שההפרש במחיר יהיה היסטרי.

מוסך עד רעננה הוא מורשה מאזדה עם ביקורות טובות - לא טיפלתי שם בעצמי.

פורסם
לפני 17 שעות, Daniel608 כתב:

רציתי לחכות לו בגלל ההמלצות שקראתי עליו אבל לצערי שבןע הבא אני כבר חוזר למילואים. רציתי לנצל את הזמן בית בשביל לטפל ברכב.

מה שכן, תכננתי ללכת לאופיר המכונאי האקדמאי (קראתי המלצות(. הןא אמר שהמומחיות שלו היא רכבי VAG אבל הןא יוכל לעזור.

מה דעתכם עליו? או שכדאי לנסות להשיג את גבע?

בחור מצויין ממליץ מאוד ממה ששמעתי בפייסבוק, נכון הוא יותר של ואגיות, אבל ואגיות מסובכות בפער מיפניות והוא מוצא את שורש הבעיה (במקום כמו הרבה מוסכים שפשוט מחליפים חלקים כי לא אכפת להם או שהם לא יודעים לאבחן).
אז מאזדה זה קליל לידו, ויותר מזה זה כולה טיפול אז במידה ואין לו בעיה לגעת במאזדות והוא לא רחוק לך, סע אליו בראש שקט.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...