Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אמל"ק - C4 פיקאסו קצר ניתן להחלפה רק ב C4 פיקאסו קצר אחר, ומכיוון שאין כאלה כבר אז הדבר הכי קרוב זה.... ראו כותרת.

אחרי ההודעה העצובה הזו, ובהמשך לשרשור הזה ומכיוון שהתקבלה ההחלטה שאשתי מקבלת רכב חדש כך שתוכל להיות רגועה יותר בנסיעותיה, בילינו כמה ימים בסוכנויות ובסקירת מידות רכבים.  בסופו של דבר התברר ש @menir1 צדק כשאמר "הרכב הכי מתאים הוא סיטרואן C5 Air Cross בגרסת הדיזל".  משהו שגם לי היה ברור אבל תמיד שווה לחפש.

הבעייה היתה שכשמחפשים C5 איירקרוס דיזל מודל 2024 בר לא ממש מוצאים.  או ליתר דיוק - היתה אחת.  וזהו.  הנסיכה (?) הנ"ל עלתה לכביש ב  28.02.2024, ונמכרה חזרה ללובינסקי טרייד באפריל השנה (לדבריהם - שנמוך של בעל הרכב כדי לשחרר מזומנים).  עוד לפני שדיברתי איתם בדקתי את הסטורית הטיפולים שלה - טיפול שגרתי במועדו, ושום דבר מעבר לזה.  החלטתי שכשהפיקאסו יוצא מהמוסך, נוסעים סוגרים.

אז נסענו.  לנתניה ....  מה לעשות, היא שם. 

קצת פרטים על נשואת המעקב המתגלגל הזה.  כאמור עלתה לכביש (יד ראשונה פרטי) ב 28.02.2024.  גמעה עד המכירה 16,815 ק'מ.  הרכב ברמת הגימור הגבוהה Shine PK.  ולצערי הרב בצבע שחור :-(.  הרכב נרכש במקור עם חבילת Citizen של לובינסקי שאומרת אחריות ל 5 שנים (או 120,000 ק'מ) ו 3 טיפולים חינם.  כלאמר הרכב באחריות יצרן עד 28.02.2029.  לא רע.  גם עוד 2 טיפולים חינם (אחד כבר בוצע כאמור) זה לא רע.

למרות שקניתי מסוחר רכב בנתניה החלטתי לא להשקיע בבדיקה - הרוכש המקורי של הרכב השקיע בו הרבה, טיפל במוסך מורשה ואם היתה תאונה סביר שהיה מתקן אותה ברכב כזה חדש גם שם.  בנוסף :-) , הרכב היה מבוטח בבטוח מקיף ולא נרשמו עליו תביעות.

אז בנתניה, 142,500 ש'ח + C4 פיקאסו חבוטה החליפו יד תמורת C5 איירקרוס כמעט חדשה.  (רק לציין ש פיקאסו  כנראה נפגעה כשהבינה מה קורה.  המזגן בתא הנוסעים שעבד שנים ללא בעיות - החל להרעיש.  בתמרוני החניה במכון הבדיקה המנוע דמם לפתע, והדליק נורת service (?) כשהנעתי.  לפחות אחרי דימום נוסף והתנעה היא נעלמה.)

אז איך C5 איירקרוס אתם שואלים?  נתחיל מזה שלצערי היא לא פיקאסו קצרה.  כאילו.... היה לצפרדעים תכנון פנים מבריק.  מבריק!  כל מה שהיה צריך זה לשים לה חוץ חדש ומערכות מודרניות יותר.  וזהו.  אבל הם, היו צריכים לעשות הכל מההתחלה (ודרך אגב, הם עושים את שוב.  הC5 איירקרוס החדש יגיע לארץ בחודשים הקרובים.  זה רכב חדש לחלוטין ללא קשר לקיים.  ובמסגרת ה"שיפורים" מאחור זה ספסל רגיל.  לא עוד 3 כסאות נפרדים!).

אבל נמשיך בטוב.  קודם כל עברו אי אלו שנים מאז שהפיקאסו תוכננה ועד שה C5 איירקרוס תוכננה.  בנוסף הפיקסו היתה מרמת הגימור הבסיסית והאיירקרוס מרמת הגימור הגבוהה.  מה אומר?  אנדרואיד אוטו זה נוח.  בקרת שיוט אדפטיבית זה מעולה ושמירת נתיב (מוצלחת כמו ביישום כאן.  לא הזבל שהיה לי ביונדאי טוסון ההיברידי ששכרתי באיסלנד לפני שנתיים וחצי) יכולה להציל חיים.

קצת משחקים שהספקתי לעשות - השיוט האדפטיבי עובד מעולה הם בכביש מהיר והן בתוככי עוספיה ודלית אל כרמל.  המהירות המינימלית שניתן לקבע היא 30 קמ'ש אבל אם צריך הוא יודע לרדת עד עצירה מלאה (כולל שימוש בבלמים ככל שראיתי).  שמירת הנתיב .... נחמד לראות את האוטו לוקח את הסיבוב כשאין יד על ההגה (עד שהצרפתי המניאק צועק עליך בגלל זה).

יאללה.. קוראים לי.  יהיו עדכונים בהמשך כשיהיה משהו, ואם יש שאלות - מוזמנים כאן.

ורק להשלמת הצד הכספי עלויות הביטוח.  כל נהג מגיל 30.  חובה 1640, מקיף 3751.  זהו.

עריכה אחרונה על ידי dani666
  • אהבתי 5
  • לא הבנתי... 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

תתחדש!

אוטו מעולה.

גם המחיר לא רע.

כ 150 אש"ח לאוטו כזה, בן שנה, כמו חדש.

מחיר הביטוח ממש חריג וזול. אני משלם יותר על ראב 4 בן 11, כל נהג מגיל 40. ללא תביעות. 

תיהנו וסעו בזהירות!

אל תשכח להמשיך לעדכן 😃

פורסם

תתחדש.

זאת בדיוק הבעיה שלי עם פיקאסו. אין לאן להחליף... מכונית למשפחה עם UX ללא תחליף.

האם אצלך הC5 הגיעה כבר עם השרשת הרחבה של ה8 מ''מ?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 15 דקות, avargel כתב:

האם אצלך הC5 הגיעה כבר עם השרשת הרחבה של ה8 מ''מ?

עליה לכביש ב 24, שנת ייצור 23.  צריכה להיות הרחבה (דגש על "צריכה").אצטרך לבדוק מתי שהוא.  בכל מקרה, כאמור - יש לי עוד כמעט 4 שנים של אחריות.

• אחראי פורום
פורסם

מהבחינה המשפחתית, זה הרכב הכי טוב שהיה לנו.

הוא עולה גם על המודל Y שהחליפה אותה בכמה אספקטים.

תתחדש ותהנה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

ב2024 נסעתי בכזאת (היברידית בנזין) באירופה במשך יומיים שלמים.

הרגשתי שמערכת שמירת הנתיב מסכנת את חיי, לא מצילה אותם. בכל הנעה היה צריך לכבות את זה מחדש.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

ברוך הבא לאגם הצפרדעים - תנחומיי וברכותיי בו זמנית. 

לפחות זה כבר דגם עם שרשרת קאם 8 מילימטר - עכשיו רק נשאר לך לפחד מלוח החשמל של מיכל האוריאה ומהקומבו ממיר+DPF+מזרק - אבל אל תדאג "יש'ך זמן" 

כשיתחיל לעקצץ תודיע. 

• מצחיק 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 שעות, lanosforce כתב:

ברוך הבא לאגם הצפרדעים

לא שמת לב שבאתי לאגם הזה כבר מזמן?

1993 - סיטרואן C15 חבוטה כרכב חברה (מותק של רכב).

1997 - סיטרואן C15 חבוטה כרכב חברה.  אחרת (מותק של רכב).

בין לבין למשך כשנה היתה לי הונדה סיויק EX (1990) כרכב חברה.  כשחזרתי עם ה C15 השניה בפעם הראשונה הביתה הבת הגדולה שעמדה בחלון במקרה צעקה "אבא בא עם האוטו עם המקום מאחור!".

2000 - סיטרואן ברלינגו חדשה דנדשה כרכב חברה (בובה של אוטו.  דיזל 75 כ'ס.  פה התחלתי להתאהב בדיזל).

2002 - סיטרואן קסארה סטיישן (2000).  נקנה יד שניה מליסינג של באדג'ט.  דיזל כמובן.  (מותק של רכב).

2014 - C3 פיקאסו חדשדשה (חיכינו 4 חודשים לקבל את הצבע שרצינו).  פרטי.  דיזל כמובן.

2016 - פיג'ו 208 חדשדשה.  פרטי.  דיזל כמובן.  (החליפה את הקסארה).

2019 - C4 פיקאסו יד שניה. כי ה C3 נגנבה ( :-( ).  בנזין.

2025 - C5 איירקרוס 2024.  דיזל כמובן.

בדרך גם היו לי 2 קורולות ו I30 מהעבודה.

כך שיש לי ניסיון די ארוך וסה'כ מוצלח עם צפרדעים.

כל הרכבים הפרטיים פרט ל C4 ועכשיו ל C5 ידניים.

כל הרכבים הצרפתיים האלה גילו אמינות טובה לפחות, פרט ל C4 פיקאסו.  (ב 208 אכן הוחלף מיכל אוריאה פעם וזהו).

לא ער לבעיות ממיר בדיזל.  אם יש בעיות DPF - הן לא נפוצות.  (שנדבר על הקורולה הראשונה שקיבלתי שדרשה תוספת שמן כל 1,000 ק'מ?  היה לה חיישן בעיות שמן מעולה - נקישות מהשסתומים.  שנדבר על השניה שאמנם גלתה אמינות מכנית אבל התפרקה מבחינת תא הנוסעים?  או על ה i30 עם בעיות ה ESP וידית דלת נהג?).

בכל מקרה - נחכה ונראה.  מבטיח שתדעו!

פורסם

כלומר התכוונתי ברוך שובך, בעלי האגם!

• מצחיק 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני חשבתי על סזיפוס, אבל זה אני.

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 21 שעות, lanosforce כתב:

לפחות זה כבר דגם עם שרשרת קאם 8 מילימטר - עכשיו רק נשאר לך לפחד מלוח החשמל של מיכל האוריאה ומהקומבו ממיר+DPF+מזרק - אבל אל תדאג "יש'ך זמן" 

זה אוטו חדש, הוא רחוק מאוד מבעיות של רכבים עם 100-150 אלף ק"מ. יכול להיות שעד אז הוא עוד ישדרג פעמיים.... (ולדעתי, גם רכבים שעברו ידיים פרטיות אוהבות ככל הנראה "יסחבו" טוב יותר בזיקנה).

החל מ 2023 הגיעה הרויביזיה עם השרשרת 8 ממ, מהמר ב 99.9% שאצלו זה אכן 8 ממ.

הסטטיסטיקה הפרטית שלי אומרת שתמיד עדיף לקנות מנוע בריביזיה השניה שלו (שזה בערך 5 שנים לאחר הצגת הריביזיה הראשונה).

זה קרה עם ה DV6 (יצא ב 2006, קיבל ריביזיה משופרת ב 2011-2012), זה קרה עם ה EP6 (יצא ב 2008, קיבל שיפורים ב 2013-2014) וזה קורה גם עם ה 1.5HDI שיצא ב 2018 (סוף 2018) והשתדרג 4-5 שנים אחרי ב 2023~.
ה 1.2T הוא יוצא דופן כי גם ריביזיות קטנות (ברצועה) שעשו לו (יצא ב 2013-2014 ->  התחיל שידרוגים ב 2018-2019) לא פתרו כשל תיכנוני ששום רצועה לא תפתור למעט שרשרת.

יופי של אוטו ויופי של הזדמנות (זה לא עניין של מה בכך למצוא רכב עם 16K ק"מ ועוד דיזל - אצל מישהו שהלך לשדרג או לשנמך).

חדש על הכביש עולה בין 182K ל 198K ש"ח. שווה בהחלט לחסוך כמעט 50,000 שח בשביל שיהיו 16,000 ק"מ על השעון.

תתחדש !

• אהבתי 2
  • מעניין 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
בתאריך 8.5.2025 בשעה 19:15, dani666 כתב:

אצטרך לבדוק מתי שהוא

רק תרים את הכיסוי מנוע זה בדיוק חצי דקה אם תראה את הבליטה של המכסה המשודרג זה עם השרשרת 8 מ"מ.

בלי קשר תתחדש זה יופי של רכב.

עריכה אחרונה על ידי TZR84

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...