Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים מומלצים לפיג'ו 208 GTI

verBlood

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

יש לי היום מישלן פיילוט-ספורט, והם סבבה סך הכל (האוטו אצלי לא מאוד מזמן, לא הספקתי עוד לקחת אותו למסלול והלך לי צמיג אחד בצורה שאי אפשר לתקן. כרגע על ספייר בגודל מלא). 

בהנתן מספר קטן של ימי מסלול בשנה (3-4) ולרוב נסיעות רגילות רוב הזמן (לעבודה / בעיר / מחוץ לעיר) - איזה צמיג הוא פשרה טובה בין עמידות לאורך זמן / נוחות נסיעה לא נוראית / לא נוראי לגמרי על מסלול?

כדאי להישאר עם הפיילוט-ספורט, או ללכת על פריימסי? או בכלל על משהו אחר?

בפעם האחרונה שהחלפתי צמיגים באוטו הקודם [אמנם לא ספורטיבי] ניסיתי למצוא גודייר ולא היה במלאי באף מקום, אז הלכתי על הפריימסי 4+ והוא מרגיש ממש סבבה.

ועוד שאלה - בהנתן שהצמיגים האחוריים במצב סביר ולא מאוד מבוגרים, נניח שנתיים - האם הייתם מעבירים אותם קדימה ומחליפים רק שני צמיגים? באיזה מצב הייתם מחליפים את כל הרביעייה?

תודה רבה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתה לי GTi 208 במשך 4.5 שנים. מניסיוני, Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 היו מוצלחים יותר מה-Michelin Pilot Sport 3 שהמכונית נעלה מפס הייצור. 

• רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Toyota Avensis 2.0 AT  

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בסוף זה מסתכם בפשרות שאתה מוכן לקבל או לא מוכן לקבל.

בוא נגיד ככה אם ניקח שני סקאלות אחת ביצועים(יש גם עניין של תחושה אבל נכליל את זה בביצועים לצורך הפשטות) ואחת נוחות.

אז 90-100% נוחות עם 0-10% ביצועים זה הפרימסי 4.

50% ביצועים 50% נוחות זה האיזור של הPS4\5

תרצה יותר ביצועים יש אפשרויות אחרות נוספות אבל בוא רגע תחליט מה הכיון שלך ומה אתה רוצה לשפר

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 43 דקות, verBlood כתב:

סתם מתוך סקרנות - מה ספציפית לא אהבת?

מצד אחד צמיג יקר, מצד שני לא הרגיש לי ספורטיבי במיוחד. ה 4 במיוחד, שיש לו דופן רכה כמו ב 3 אבל עם יותר אחיזה = מתעוות יותר בזמן פנייה.

מבחינת אחיזה נטו הוא דווקא אוחז טוב, גם במסלול ובמיוחד ברטוב - אבל הוא משרה פחות בטחון מצמיגים ספורטיביים יותר, גם על הקצה ובמיוחד כשלא נוהגים על הקצה.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השאלה היא גם מה זמין בכלל בארץ, שהמצב מבחינת ההיצע והזמינות לא במגמת שיפור בדיוק.

המידה המלאה היא 205/45R17 88V?

מהאפשרויות שנראות באתרים הישראליים, הייתי שוקל: הנקוק K127 (בחו"ל כבר הוצג וזמין K137), גודייר אסימטריק 6 (הדור שאחרי זה ש-menir1 התייחס אליו), מישלין PS5 (שיש טענות שהוא רך יותר ואף מדי ביחס ל-PS4), קונטיננטל פרימיום קונטקט 7 (אומנם צמיג טורינג בעקרון, אבל אמור לספק אחיזה לא רעה לפי הביקורות).

אולי ניתן למצוא ברידג'סטון פוטנזה ספורט (קשיח יותר ובעל התנגדות לגלגול גבוהה יותר לפי ביקורות), פאלקן FK520.

הפרימסי ממש לא מכוון מסלול.

החלפת רביעיה כדי לשמור על האיזון הטבעי של הרכב. החלפת זוג, כחסכון נקודתי או לשנות קצת התנהגות (כתלות גם באיזה דגם צמיגים מחליפים ביחס לאלו שישארו).

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@Tom_22 

תודה על התשובה המפורטת. נראה לי הפיילוט ספורט והאסימטריק הכי מתאימים (לא יודע איפה אפשר למצוא פרימיום קונטקט 7, והוא בטח די יקר גם).

@nadavd4 אתה מכיר מקום שמוכר את הגודייר אסימטריק? בינתיים כל מי שפניתי אליו אין לו אותם. 

@ik3

אני מניח שמשהו בסיבובת ה50-50 או 60-40 לטובת נוחות כנראה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התמחורים של שלושת אלו נעים סביב כ-700-800 ש"ח לצמיג, באתרים כמו Tires4u, Autotire, Tiredeal, Tireplus (כולם co.il בסוף). אבל האתרים הללו לא מבטיחים זמינות בפועל וצריך לברר פרטנית.

מאיזה איזור אתה בארץ (וציין למי פנית כבר)? אולי תקבל עוד כמה המלצות לצמיגיות ספציפיות. 

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, verBlood כתב:

@Tom_22 

תודה על התשובה המפורטת. נראה לי הפיילוט ספורט והאסימטריק הכי מתאימים (לא יודע איפה אפשר למצוא פרימיום קונטקט 7, והוא בטח די יקר גם).

@nadavd4 אתה מכיר מקום שמוכר את הגודייר אסימטריק? בינתיים כל מי שפניתי אליו אין לו אותם. 

@ik3

אני מניח שמשהו בסיבובת ה50-50 או 60-40 לטובת נוחות כנראה

אם ככה אז המישלן נותן את האיזון הנכון לדרישה שלך

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 שעות, verBlood כתב:

נסה להתקשר לאנטון חנניה ביפו או לאוטו דיפו.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 18.4.2025 בשעה 18:19, Tom_22 כתב:

מאיזה איזור אתה בארץ (וציין למי פנית כבר)? אולי תקבל עוד כמה המלצות לצמיגיות ספציפיות. 

אני מאיזור חיפה.

בדקתי באוטו-דיפו, בטייר-דיל, באוטו-טייר, ויצרתי קשר עם פנצ'ריות "הצטלבות תבור" בצ'ק פוסט ו"צמיגי יוניברס" בנשר. 

באוטו דיפו היה מבצע על ארבעה "גודייר אסימטריק" ללא ציון של דגם או מספר דור במחיר זול באופן חשוד (600 לצמיג). הזמנתי בינתיים וכנראה יתקשרו אליי לבטל.

באוטו-טייר בינתיים המחירים הכי טובים, עם 695 לפיילוט ספורט, ו773 לאסימטריק 6. פרימיום קונטקט 7 בינתיים לא היה לאף אחד (היו שניים שפרסמו שיש להם, אבל בסוף התברר שזה אקו-קונטקט 6 בעצם). 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מאיזור חיפה.

צמיגיות נוספות באזור חיפה שהוזכרו בפורום בעבר:

צמיגי תמר, צמיגי דניאל, צמיגי פרויד, אריק צמיגים, צמיגי התותח. 

באוטו דיפו היה מבצע על ארבעה "גודייר אסימטריק" ללא ציון של דגם או מספר דור

אם נניח שהכותרת של הצמיג שם לא נכונה, אבל המפרט הטכני כן, אז אולי מדובר בכלל ב-EAGLE SPORT 2 UHP.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על ההמלצות, אנסה אותם גם כן :)

לפני 4 דקות, Tom_22 כתב:

אולי מדובר בכלל ב-EAGLE SPORT 2 UHP

במקרה כזה עדיף לחזל"ש נכון? איגל-ספורט אלה צמיגים לנסיעה רגילה ועוד הכי low-end שלהם, לא?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...