Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 11.7.2025 בשעה 14:34, hwgeek כתב:

אכן לא זול להחזיק צרפתייה יפיפייה :-).
שמח לעדכן שכבר עשיתי טיפול והחלפתי שמן, פילטר שמן, פילטר אוויר, פילטר מזגן ופלאגים.
דבר ראשון - שהחלפתי את הפילטר מזגן הבנתי מדוע מאז הטיפול בשנה שעברה ניהיה לי מסריח באוטו(ככה הוצאתי את הפילטרים-טופל במוסך יבואן- שפטו בעצמכם):
WhatsAppImage2025-07-11at11_36_57.thumb.jpeg.ce562bc5b33d50dabd58d181df298bf7.jpeg

עכשיו לגבי הפלאגים ופילטר אוויר למנוע (חלקים שהוחלפו שהרכב היה בליסינג לפני שקניתי):
פילטר מנוע קטן קצת מהמקורי- לא ישב טוב בבית הפילטר:
WhatsAppImage2025-07-11at14_17_56.thumb.jpeg.1e64b0047bb5d078a662dde71ce9170c.jpeg
הפלאגים הישנים- מה דעתכם על המצב? (ממוספר משמאל לימין):
לחיוב אציין שמדובר במקוריים, לרעה אציין שהם ממש לא היו סגורים במומנט הנכון- ניפתחו בקלות רבה מידי).
סגרתי על מומנט של 23NM(אם צריך מומנט אחר אשמח לדעת ואתקן).
WhatsAppImage2025-07-11at14_17.56(1).thumb.jpeg.6107faec10c9c6634388274661c7b5d6.jpeg
יש לי מצלמה קטנה בשביל להציץ לתוך הצילינדר אך עקב חוסר זמן אשאיר את זה לפרוייקט עתידי (הפלאג הימני קיצוני אכן שמנוני יותר מהשאר).

נ.ב: האם זו אחת הסיבות לבעיות חשמל בצרפתיות? הבידוד של החיווט למצתים ממש מתפורר! (רכב שנת 2019!).
WhatsAppImage2025-07-11at12_38_18.thumb.jpeg.c94cabb5fdc27580eaf79d381dd46270.jpeg

כעת נישאר לי רק להחליף מי קירור- האם יש מדריך למנוע ה180 כ"ס? או אין ברירה וללכת למוסך מומלץ לבצע החלפת יסודית כולל שטיפה של מערכת הקירור(אשמח להמלצה בראשון או הרצליה).

תודה לכל החברים שמשתפים כאן את הידע- כיף לבקר כאן תמיד :-).

היי . איזה סיוט להחליף את הפילטר למזגן. לקח לי שעה . הפילטר מנוע אצלי יושב טוב - קניתי של מאן. הפלאגים שלך נראים טוב - כמה קילומטר עבר מאז ההחלפה האחרונה? וגם אני שמתי לב למומנט הנמוך גם אצלי. הם הוחלפו בעבר במוסך מורשה והיו סגורים ככ חלש שהתפלאתי שהם לא עפו מהמנוע. 

לגבי המים אפשר להחליף מהצינור עודפים. יש לך במיכל מים כמו צינור קטן שמחובר למעלה ונפתח כמו סיכה של הכביסה. תניע את הרכב ותן לו להתחמם..אחכ תנתק את הצינור והוא יתחיל להשפריץ מים ובנתים אתה ממלא את המים החדשים וככה מחליף את כל המים במערכת.

בדרך הרגילה כמו לרוקן את הרדיאטור זה כמעט בלתי אפשרי בגלל המחברים שיש שם.

• אהבתי 1
  • תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, netanel1014 כתב:

היי . איזה סיוט להחליף את הפילטר למזגן. לקח לי שעה . הפילטר מנוע אצלי יושב טוב - קניתי של מאן. הפלאגים שלך נראים טוב - כמה קילומטר עבר מאז ההחלפה האחרונה? וגם אני שמתי לב למומנט הנמוך גם אצלי. הם הוחלפו בעבר במוסך מורשה והיו סגורים ככ חלש שהתפלאתי שהם לא עפו מהמנוע. 

לגבי המים אפשר להחליף מהצינור עודפים. יש לך במיכל מים כמו צינור קטן שמחובר למעלה ונפתח כמו סיכה של הכביסה. תניע את הרכב ותן לו להתחמם..אחכ תנתק את הצינור והוא יתחיל להשפריץ מים ובנתים אתה ממלא את המים החדשים וככה מחליף את כל המים במערכת.

אכן, מסכים איתך. 

ניסיתי אז גם לפרק את הצינור מלמטה ופשוט לא הצלחתי. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, netanel1014 כתב:

תודה רבה על הטיפ, אנסה.
האם יש תקן או לינק למי הקירור שצריך ליקנות, מתנצל פשוט שאין מידע בספר הרכב זה ממש מתסכל אותי, לא רגיל לזה.

לגבי פילטר מזגן- לקח לי פחות מדקה להכניס את החדשים, את הראשון הכנסתי בהרעדה קלה בלי שום לחיצה או מעיכה ושניכנס פשוט דחפתי את הקצה כלפי מעלה וגרמתי לו לשבת מבלי ליפול, אחר כך הכנסתי את השני באותה צורה והחליק בלי בעיה.

זה הפילטר שקניתי, גם אנטי בקטריאלי וגם פחם פעיל, מרגיש לי שכעת יש לי מטהר אוויר ברכב לעומת מה שהיה.

Filter, cabin air BOSCH 0986628647. Buy online at Cars245

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 13 שעות, hwgeek כתב:

תודה רבה על הטיפ, אנסה.
האם יש תקן או לינק למי הקירור שצריך ליקנות, מתנצל פשוט שאין מידע בספר הרכב זה ממש מתסכל אותי, לא רגיל לזה.

לגבי פילטר מזגן- לקח לי פחות מדקה להכניס את החדשים, את הראשון הכנסתי בהרעדה קלה בלי שום לחיצה או מעיכה ושניכנס פשוט דחפתי את הקצה כלפי מעלה וגרמתי לו לשבת מבלי ליפול, אחר כך הכנסתי את השני באותה צורה והחליק בלי בעיה.

זה הפילטר שקניתי, גם אנטי בקטריאלי וגם פחם פעיל, מרגיש לי שכעת יש לי מטהר אוויר ברכב לעומת מה שהיה.

Filter, cabin air BOSCH 0986628647. Buy online at Cars245

https://www.otopoint.co.il/items/3902491-נוזל-קירור-כחול-מקורי-פיגו-סיטרואן-PRO-original

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...