Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ערב טוב, אנחנו משפחה צעירה, זוג+1, מחפשים רכב ראשון (יד 2), לנסיעה עירונית, אמין, בטוח, וחסכוני בדלק. אין בעיה שיהיה קצת קטן, אבל ברמה שאוכל להכניס לשם עגלה ואופציה להרחבה של המשפחה לשנים הצעירות יותר.

הסתכלתי בין היתר על הI10, והI20 על הקיה פיקנטו, ועל היאריס החדשה יותר, ועל הספייס סטאר של מיצובישי. כולם נראים לי יחסית בסדר, אבל העניין הוא שבאמת אין לי ידע ברכבים ולא ראיתי את הרכבים האלו מקרוב.

מעדיף להשקיע קצת יותר, לקבל רכב שיוכל לשמש אותי גם שנים קדימה, עם ילדים נוספים בהמשך הדרך בעז"ה. בסביבות ה70 עם אופציה ל80 אם יהיה איזה משהו שווה.

בדקתי גם על היבריד, זה נראה מאד אטרקטיבי, אבל הבנתי שיש עלות החלפת סוללה גבוהה במיוחד, אז הייתי שמח לקבל את דעתכם על העניין הזה, ואופציות לכאן או לכאן.

כמובן שאני לא סגור דווקא על הדגמים שכתבתי והייתי שמח לשמוע אם יש לכם המלצות נוספות.

תודה רבה לכם, וסופ"ש נעים

עריכה אחרונה על ידי רפאל מוניסטו
פורסם

כמה ק״מ אתה מתכוון לנסוע בשנה? כי אם לא מדובר בלמעלה מ-20,000-25,000 ק״מ בשנה קריטריון הדלק משני לעומת ירידת ערך (שגם היא כבר יחסית לא גדולה ברכבים בני 5 ומעלה שאליהם אתה מכוון), עלויות טיפולים ותיקונים, ביטוח (יכול להיות יקר מאוד בדגמים מסויימים) וכו׳.

הקריטריונים החשובים ביותר הם התאמה לצרכים ומדדי בטיחות, שאותם לא הזכרת.

כמשפחה הרכבים הקטנים כמו i10 ופיקנטו לא יתאימו לכם. אתם צריכים לפחות סופרמיני, וגם בין אלה חלק יהיו גבוליות. למשל i20 שיכולה להכיל ציוד לתינוק אחד, אבל זה מצריך קצת מאמץ, במיוחד בשלב האמבטיה. אם יש כוונה לילד נוסף בשנים הקרובות צריך לכוון למשפחתית עם תא מטען שיוכל להכיל את הציוד.

אני לא אמליץ לך על דגם ספציפי. מה שאני מציע הוא למצוא כמה שעות פנויות, לקחת את העגלה (ואולי שאר ציוד חיוני), ולצאת לסיור בריכוז מגרשי הליסינג הקרוב לביתך. לא כדי לרכוש, אלא כדי להתרשם ממבחר הדגמים והתאמתם לצרכיך. אחרי שיש לך רשימה יותר מצומצמת לשוב לכאן ולהתייעץ, כי, למשל, כלל לא התייחסתי למאפיינים טכניים ומסחריים שמהווים שיקול חשוב ברכישה, אבל מצריכים התיחסות פרטנית לכל דגם ואפילו תצורה.

לגבי מדדי בטיחות - בדוק את הדגמים הרלוונטיים באתר euro cap . אל תסתפק בדירוג הכוכבים אלא הכנס לפירוט, תוך השוואה לציוד הבטיחות בדגם העומד על הפרק, שיכול להיות שונה מזה שבדגם שנבחן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רכב קטן יחסית, אבל כזה שיכול להתאים למשפחה עם ילד,  ובעתיד +2, אמין, חסכוני,  לנסיעות בעיר - הונדה ג'אז בנזין ברמת אבזור קומפורט. לדוגמה:

https://www.yad2.co.il/s/c/zuw8ufko

• רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...