Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 22 שעות, tinoki כתב:

בימ”ש משתדל לא להקל בעבירות המסווגות כבריונות.

מהניסיון שלי כעד וכצופה בבתי משפט לתעבורה לשופטים לא איכפת איך העבירה מסווגת והם רק רוצים להקל ולסגור תיקים, אלא אם מדובר בתאונה חריגה ו/או גרם מוות.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני אביע דעה לא פופולארית. 

בתור אחד שממשיך ישר בפקק כמעט כל בוקר, אם יותר אנשים שצריכים ימינה היו יורדים בזהירות לשול ופונים ימינה זמן הנסיעה שלי הייתה משתנה לטובה בכמה דקות טובות. 

שלחתי מכתב לרשות, ציינתי בפניהם שעוד 15-20 מטרים של נתיב השתלבות יעשו פלאים לעומסים, אולם לא ענו. מניח שאין להם סיבה להשקיע בזה כסף. 

על אף שכל הסיכונים מובנים והשול נועד למקרי חירום והכל טוב ויפה, זו בעיניי אחת מן העבירות שלא בראש סדר מעייני לאכיפה. אני סבור שהיא לא ביריונית (מי שתקוע בפקק רק מרוויח או לכל הפחות לא מפסיד מזה שמישהו אחר עוקף בשול בהנחה ואכן פונה ימינה ונתיג הפנייה ימינה פנוי וריק) וברוב המקרים אינה מסוכנת (לבדוק שאין דו"ג ולהשתלב בזהירות). אני רואה את העבירה הזו עם עשרות מכוניות ביום, בינתיים לא מאוד הפריע לי. 

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

כנראה שהתכתובת שלך הגיעה לכביש 412 בואכה רחוב האצ״ל ברחובות.

בכביש זה נוספו לאחרונה עשרות מטרים של נתיב יציאה לפניה ימינה.

• מצחיק 1

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

לשנות סימון של שול ולהאריך נתיב פניה זה לגמרי לגיטימי, כל עוד זה עולה בקנה אחד עם שאר הגיאומטריה של הכביש.

עד שהשינוי לא מבוצע הנסיעה על השול היא מעשה ביריונות שכן היא מפריעה למי שנוהג כחוק לסטות ל נתיב היציאה כאשר הוא נפתח.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, sperial כתב:

עד שהשינוי לא מבוצע הנסיעה על השול היא מעשה ביריונות שכן היא מפריעה למי שנוהג כחוק לסטות ל נתיב היציאה כאשר הוא נפתח.

היא לא מפריעה אם הרמזור אדום ויש פקק של עשרות מטרים (כי כל אלה שלפני הרמזור שצריכים לפנות ימינה כבר עשו זאת מזמן).

מאידך מסכים שלא ניתן לתת לכל אחד לעשות מה שבא לו.

לדעתי צריכה לצאת הוראה רשמית למצב כזה, אולי בתמרור ייעודי שמתיר נסיעה על השול מנקודה מסויימת לצורך פנייה ימינה (- כמו שעשו בכביש 444 בין נחשונים לראש העין תמרור שמתיר לאוטובוס ליסוע על השול עד 50 קמ"ש).

פורסם
לפני 24 דקות, אלעדית כתב:

היא לא מפריעה אם הרמזור אדום ויש פקק של עשרות מטרים (כי כל אלה שלפני הרמזור שצריכים לפנות ימינה כבר עשו זאת מזמן).

הבנה לקויה של חוקי תעבורה. מי שנוסע בנתיב ימני וכאשר נפתח נתיב נוסף לפניה ימינה, עובר אליו, לא מצפה שיהיה מימינו עוד רכב, כי עד פתיחת נתיב פניה היה שם שול. והנסיעה על שול אסורה על פי התקנות.

מאידך מסכים שלא ניתן לתת לכל אחד לעשות מה שבא לו.

לדעתי צריכה לצאת הוראה רשמית למצב כזה, אולי בתמרור ייעודי שמתיר נסיעה על השול מנקודה מסויימת לצורך פנייה ימינה (- כמו שעשו בכביש 444 בין נחשונים לראש העין תמרור שמתיר לאוטובוס ליסוע על השול עד 50 קמ"ש)

.תוכל לצרף צילום? אני נוסע לא פעם בכיוןן ההפוך, ולא ראיתי תמרור כזה. כן ראיתי נתצ. שאולי הופך לשול בחלק מהשעות?

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, fatboy1340 כתב:

הנתצ מתחיל לכיוון צפון ממחלף רה"ע דרום, ובכיוון ההפוך (דרומה) הוא נגמר באותו אזור.

בקטע שבין צומת נחשונים למחלף רה"ע דרום יש תמרור שמתיר לאוטובוס ליסוע על השול. זה היה בשני הכיוונים, אולי בעבודות שעושים שם עכשיו הורידו את זה בכיוון צפון. אין לי תמונה.

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם
לפני שעתיים, fatboy1340 כתב:

לא מצפה שיהיה מימינו עוד רכב

היות והחוק מתיר נסיעה בשול במקרים מסויימים, צריך לצפות ולוודא במראות לפני כל סטיה מנתיב.

פורסם
לפני שעתיים, Be roo כתב:

היות והחוק מתיר נסיעה בשול במקרים מסויימים, צריך לצפות ולוודא במראות לפני כל סטיה מנתיב.

בדיוק. 

דווקא לא לצפות לרכב בשול זו הבנה לקויה ויכולת נהיגה לא גבוהה. 

תמיד מצםה לרכב/רוכב בכל סטייה מנתיב ולעתים אף בתוך הנתיב. 

החוק גם לא מתיר מעבר באור אדום ועדיין מומלץ להאט ולהסתכל שמאלה וימינה בכניסה לצומת באור ירוק, כי יש רמזורים תקולים ויש נהגים שעוברים באדום ויש נהגים של שרי בטחון לאומי וכו וכו וכו. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לפני שעה, ניקו פ. כתב:

בדיוק. 

דווקא לא לצפות לרכב בשול זו הבנה לקויה ויכולת נהיגה לא גבוהה. 

תמיד מצםה לרכב/רוכב בכל סטייה מנתיב ולעתים אף בתוך הנתיב. 

החוק גם לא מתיר מעבר באור אדום ועדיין מומלץ להאט ולהסתכל שמאלה וימינה בכניסה לצומת באור ירוק, כי יש רמזורים תקולים ויש נהגים שעוברים באדום ויש נהגים של שרי בטחון לאומי וכו וכו וכו. 

מספר רב של פסקי דין חולקים על דעתך. יש הבדל בין מה מומלץ בעינייך ומה צפוי שיעשה נהג סביר שיודע את חוקי התעבורה. בעניין הנסיעה בשול ראוי לחדד, שאם אתה נוסע בנתיב ימני, בקצב של שאר התנועה, אז פרט לרכב בטחון (שתיהיה בטוח שתשמע ותראה אותו מתקרב הרבה לפני שיגיע אלייך), אין שום מצב חוקי אחר שרכב עוקף אותך כאשר הוא נסע בשול.  הטענה שלך היא בדיוק כמו לטעון שהזוג שנהרג לפני מספר ימים כי נהגת חצתה קו הפרדה כפול והתנגשה בהם, היה צריך לצפות שרכב יבוא מולם.

וכן כן, גם רוכבי אופנוע אינם רשאים לנסוע בשול. אמנם קיימת הנחיה שלא לאכוף נגדם את הסעיף נסיעה בשול כאשר מדובר בעומס תנועה, אך על פי התקנות זו עדיין עבירה. 

היה שרשור לפני כמה חודשים בנושא, והבאתי דגמאות של מספר פסקי דין שעסקו בתאונות על שול, בכולם מרבית האשם היה של הנוסע על שול.

עריכה אחרונה על ידי fatboy1340
  • אהבתי 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 22 דקות, fatboy1340 כתב:

אין שום מצב חוקי אחר שרכב עוקף אותך כאשר הוא נסע בשול. 

אם אתה עומד בפקק ומחכה שנתיב הפניה יפתח, בהחלט יתכן שרכב שירד לשול בגלל תקלה ממש שניה לפני ״יעקוף״ אותך.

רוב האחריות אכן מוטלת על הרכב בשול, ועדיין, לסטות מנתיב נסיעה בלי להסתכל זו טעות.

מקרה דומה מתרחש עם רוכבי אופניים, שרכב שמאט כדי להכנס לחצר או לפנות ימינה לא מחפש אותם כי מבחינתו הוא בנתיב הכי ימני, ואם הוא לא מאותת, הרוכב לא מודע לכוונותיו. (ולא, לא תמיד מדובר על עקיפה מימין, במהירות עירונית לעיתים קרובות הפניה היא בהפתעה כשלרוכב אין זמן להגיב להאטה)

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, ניקו פ. כתב:

אני אביע דעה לא פופולארית. 

בתור אחד שממשיך ישר בפקק כמעט כל בוקר, אם יותר אנשים שצריכים ימינה היו יורדים בזהירות לשול ופונים ימינה זמן הנסיעה שלי הייתה משתנה לטובה בכמה דקות טובות. 

שלחתי מכתב לרשות, ציינתי בפניהם שעוד 15-20 מטרים של נתיב השתלבות יעשו פלאים לעומסים, אולם לא ענו. מניח שאין להם סיבה להשקיע בזה כסף. 

על אף שכל הסיכונים מובנים והשול נועד למקרי חירום והכל טוב ויפה, זו בעיניי אחת מן העבירות שלא בראש סדר מעייני לאכיפה. אני סבור שהיא לא ביריונית (מי שתקוע בפקק רק מרוויח או לכל הפחות לא מפסיד מזה שמישהו אחר עוקף בשול בהנחה ואכן פונה ימינה ונתיג הפנייה ימינה פנוי וריק) וברוב המקרים אינה מסוכנת (לבדוק שאין דו"ג ולהשתלב בזהירות). אני רואה את העבירה הזו עם עשרות מכוניות ביום, בינתיים לא מאוד הפריע לי. 

עמדתי השבוע ברמזור פקוק לפנייה שמאלה, ערס מצוי עם ב.מ.וו ישנה שרק נראית חדשה, עקף מימין ונעמד לפני הטור בכניסה לצומת. באדום צהוב הוא נתן גז ונעלם שמאלה. תכלס? לא הפריע לאף אחד ואף גרם לשחרור של התנועה. מבית טוב הבחור. ראיתי פעם מישהו עובר באדום באמצע היום בראות טובה. שולט הבחור.

פות”ש לא הפריעה לאף אחת ולא קיפחה את זכותו של אף עובר דרך, אך באכיפה לא ניתן לחלק ולהקל בין המקרים.

עריכה אחרונה על ידי tinoki
  • אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אני חושב שאפשר לשפוט התנהגות מסוימת ברמה הפרטנית עם השאלה "איך העולם היה נראה לו כולם התנהגו כמוני?" 

במקה שנתת כדוגמא היה כאוס בכביש. במקרה של עקיפה מהשול כדי להמשיך לנתיב פנייה, זה דווקא יוריד עומס כפי שכתב @ניקו פ.

• מעניין 1
פורסם
לפני 14 שעות, EliC25 כתב:

במקרה של עקיפה מהשול כדי להמשיך לנתיב פנייה, זה דווקא יוריד עומס כפי שכתב

זו ראיה מעט תמימה. מי מחליט באיזה מרחק לפני הנתיב לגיטימי לנסוע בשול?

ועכשיו גם השול פקוק, כי זה לא רכב או שניים, זה 30.

למה זה לגיטימי רק במקרה הזה? למה לא לפתוח עוד נתיב בשול כשיש פקק? אם נכנסתי לאיילון הפקוק ועלי לצאת ביציאה הסמוכה, זה בסדר אם אסע קילומטר וחצי בשול?

גם לדעתי אין פה עבירת בריונות, אבל מפה ועד להיתר לנסוע בשול הדרך רחוקה. השול צריך להיות פנוי פרט למקרי קיצון עבורם הוא נועד, וגם אז זה צריך להעשות בידיעה שזה מסוכן ויש לנקוט בזהירות יתרה. היתר כמו שאתה מציע מבטל את כל אלה.

• אהבתי 2
פורסם

ברור שבכל מקרה שחוצים גבול, יש שאלה איפה עובר הקו גם בהתגמשות. אין דרך לענות על זה.

ואני ממש לא חושב שצריכה לצאת הוראה רשמית שמתירה את זה. אם מישהו עושה את זה ראוי שידע שהוא לוקח סיכון להיענש.

• אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...