Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש את חוק המספרים הגדולים (בערך). אלפי אנשים נוסעים כל שנה עם ילד קטין ללא בן\בת זוג. אם היתה בעיה אמיתית עם זה, היינו שומעים על זה ויודעים מזה.

אנחנו שומעים רק על המקרים יוצאי הדופן, כמו הנער שעוכב ברומניה.

אם הייתי טס ליעד אקזוטי שאין בו הרבה תיירים ישראלים, או בכלל, כמו צפון קוריאה או משהו כזה, הייתי בודק טוב. בטיסה ליעדים פופולרים כנראה שלא ניתקל בבעיה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

שוב תודה לעונים.

בתאריך 4.1.2025 בשעה 15:37, guya72 כתב:

אחלה תשובות, ורובן שגויות (צר לי שאני הורס את המסיבה).

לכל מדינה באירופה (ובעולם בכלל) יש מדיניות משלה לגבי הנושא.

ההמלצה הרשמית של האיחוד האירופאי היא להחזיק מכתב רשמי בהם יש לך אישור לטוס עם הילד לבד (ללא ההורה השני).

לא מצאתי מידע האם יש צורך באימות של משרד החוץ או רק נוטריון.

אתה לא הורס שום מסיבה, לא ציפיתי לתשובות רשמיות עם חותם של נוטריון, אלא להבין מה הניסיון של אנשים בפועל.

בתאריך 4.1.2025 בשעה 19:01, tinoki כתב:

בישראל, בכדי להנפיק דרכון יצטרכו את חתימת 2 ההורים אם אינם נשואים, לא בשביל לצאת (אלא אם יש צו בימ”ש כמובן).

אף פעם לא ביקשו ממני בעולם מסמך אם טסתי עם הילדים, באירופה ארה"ב ועוד.

בניגוד למה שנכתב כאן, סבא צריך ייפוי כח להוציא נכד מתחת לגיל 16 ללא אחד ההורים. לא תמיד שמים לב לזה אז זה ’עובר’.

דרכונים יש, זו לא הבעיה.

בתאריך 4.1.2025 בשעה 11:35, סולל הדרך כתב:

הסיפור ברומניה היה בגלל שהקטין היה אזרח רומני, נכנס לרומניה עם הדרכון הישראלי והחוק הרומני חל עליו שלא אפשר יציאה ללא הורה.

בלבד המקרה הפרטי הזה, אין שום בעיה

למען האמת יש פה ניואנס, הילדים (וגם אני) בעלי אזרחות של מדינה שלישית באיחוד האירופי, שאינה מדינת היעד. מצד שני, לפי מה שקראתי עד כה, למדינת היעד הספציפית יש מדיניות מוגדרת רק לגבי אזרחיה שלה, במקרה כזה באמת קיים ונדרש טופס רשמי חתום. מצד שלישי, כשהילדים יטוסו חזרה לארץ עם זוגתי, אני ממילא אבוא איתם לצ'ק אין, אז לא אמורה להתעורר בעיה כלל.

על כל צרה שלא תבוא, בינתיים הכנתי והשארתי בבית מכתב משלי בעברית ובאנגלית. 

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

למרות שהסיכון שמישהו ישאל משהו נמוך, כשטסתי עם הילדים (10 ו 11) לחו"ל אכן לקחתי איתי אישור נוטריוני מזוגתי שהיא מאשרת להם לטוס איתי. למה? כי ה 200 וקצת ש"ח האלו מתגמדים ליד הוצאות הטיול, ובסקאלת ה"מקרים ותגובות" זה נראה לי כמו משהו שניתן בקלות למנוע גם אם ניפול על ה 0.1% שכן ישאלו. מאותה סיבה, אגב, אני לוקח איתי רישיון בינלאומי למרות שפעם אחת בלבד מתוך עשרות רבות של פעמים ששכרתי רכב התעקשו על זה - זול, שוכב בתיק, ופותר לי בעיה שלהתחיל לתפעל אותה כשאני בחו"ל יהיה יקר משמעותית.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...