Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צינור מים תחתון

מעבר לפיתרון נפתר ע"י גרנד פריקס,

פוסטים מומלצים

פורסם

היום נסעתי בסובארו טרביקה בי 9 2009 וכשעצרתי לתדלק פתאום היה פיצוץ ועף מהמקום הצינור מים תחתון כולל הבנדות וכל הצינור היה קרוע האם זה בלאי טיבעי של הצינור או שבשום צורה הוא לא אמור ככה לעוף ויכול להיות שיש במנוע איזה לחץ  חריג?

פורסם (נערך)

אם אין לך חוסרים חריגים של נוזל קירור. והרכב לא מתחמם. כנראה שזה בלאי של הצינור. תחליף אותו ושים נוזל קירור מתאים. וניקוז אוויר.

עריכה אחרונה על ידי NTZSV
פורסם (נערך)

עם נזילה כזאת ברור שכל המים יברחו. גם נסיעה קצרה ישר החום יעלה. טפל בנזילה ושים נוזל קירור לא מים. ותבדוק איך עושים ניקוז אוויר חשוב.

צינור בן 15 בהחלט יכול להתפוצץ מבלאי. כמובן שכדאי לעשות בדיקה למערכת הקירור.

עריכה אחרונה על ידי NTZSV
  • אהבתי 1
פורסם

אצלי באוטו בן 16 גם התפוצץ פעם צינור גומי משוריין של מערכת הקירור, החלפתי ומאז כבר שנתיים הכל בסדר.

לדעתי בשלב ראשון אפשר להסתפק בתיקון של הצינור ורק להיות עירני בנסיעות המאומצות הבאות, לבדוק מפלס לעיתים תכופות, אם יעברו כמה נסיעות והכל בסדר אז כנראה שאין עוד משהו.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לכאורה לא עלה החום מנוע לפני כן אבל אני לא בטוח

ובהקשר לתגובה לשים נוזל קירור ייעודי ולא מים אז נראה לי שאנו חוזרים לפולמוס הוותיק האם מומלץ לשים נוזל אחרי ששמו במשך כמה שנים מים ובאמת אני עוד לא סגור על זה

פורסם

אין שום פולמוס. תמיד לשים נוזל קירור מותאם לרכב.

אם היו לפני כן מים, אז כמובן לרוקן את כל המערכת באופן יסודי לפני המילוי.

• רעיון טוב! 3

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אינך חושש זה יסיר אבנית שסותמת שם אולי כל מיני סדקים שנוצרו מחלודה כי הרי השתמשו במים רגילים, ואז יתכן ויתחילו לצוץ אי אילו נזילות?

ואגב שמעתי שיש כאלה שמריצים במערכת נוזל להסרת אבנית אפי' פשוט של קומקומים וכדו', מומלץ??

פורסם

סליחה גראד פריקס שאלה קטנה.

אתה בעל הרכב, או שוקל לרכוש אותו?

או

שאתה המכונאי החובב שמנסה לתקן אותו ?

אם האבנית בחריצים של המנוע זה מה שמחזיק את הרכב הזה בחיים, אז מים או נוזל קירור יעודי זה הבעיה הקטנה יותר שיש לו.

אתה מנסה לחסוך כמה שקלים עלות חומר שטיפה יעודי למערכת הקירור?

כי לפי השמועות שאתה מעלה כאן, עדיף להשתמש בקולה וסוכריות מנטוס.

שמעתי שזה עושה פלאים לכל מערכת, לא רק ברכב, בכלל בכל תחומי החיים.

היה אתגר טיק טוק על זה.

וברצינות:

1) תרמוסטט שנתקע על מצב סגור יכול לגרום לזה.

2) האם כיבית מיידית את האוטו והזמנת גרר למוסך?

מדוע לא ענית על שאלות 1+2 ששאלתי קודם?

פורסם

דבר ראשון כיביתי מיד ודחפתי אותו על ניוטרל עם מנוע מכובה לחניה סמוכה 

האוטו שייך לדודי ואני מנסה לעזור לו, היות שתמיד אני מתקן לבד, רק שפה הוא אמר לי שכבר במשך כמה שנים הוא ממלא מי ברז מה שגרם לי לחשוש שיש אבנית במנוע והיא זו שגרמה ללחץ שפוצץ את הצינור.

וכעת להמלצתך כדאי לבדוק האם התרמוסטט תקין?

אה.. ואינני מנסה לחסוך רק לא רוצה לגרום לנזק שתיארתי למעלה

נ.ב. נזכרתי שהוא אמר שבתקופה האחרונה כבר התפוצצו לו כמה צינורות קטנים של מים במערכת (כמובן שהוחלפו)

פורסם

תשמע, טרייבקה זה רכב מודרני. זה לאיזה פורד פיאסטה משנות ה80'. או כל רכב עתיק עם בלוק מנוע וראש מנוע מברזל, שיכול לסבול התעללות של שנים של מי ברז. (או סולר מהול במים).

מהתיאור שלך נשמע שאלוהים כבר לא יעזור לו.

אבל כן, תוציא טרמוסטט ותראה אם לא מתפוצץ איזה צינור שוב. מה אני אגיד לך.

עכשיו אחרי שהסברת את המצב, אני יכול להבין את החששות שלך.

אתה בא לעזור לקרוב משפחה, בסוף כתוצאה מפעולה שעשית, יצא שהרצון הטוב שלך לעזור יגמר בהפסד.

אבל זה תמיד ככה בחיים, מי שלא עושה לא טועה.

• פיתרון
פורסם

טוב... אז ככה נגמרה הסאגה 

חיפשתי הרבה הרבה צינור כזה ואין!!! אפי' בחברה אמרו לי שבארץ אין כזה צינור

הומלצתי לנסוע ליהוד לאוטו ציון שם אחרי הרבה חיפושים איתרנו צינור של איסוזו טרופר שאיכשהו יכול להתאים אחרי שקיצרנו אותו בחצי וחתכנו והתאמנו הרכבנו מחדש מילאנו מים ירוקים הוצאנו בועות.... הנענו והכל פיקס החום מנוע במקום...

תודה רבה לכל העוזרים

• אהבתי 4

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...