Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהיכן אתם קונים פילטר אוויר לרכב?

מעבר לפיתרון נפתר ע"י פליקס,

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מיצובישי אקליפס קרוס 2019 שרכשתי לאחרונה וראיתי שהפילטר אוויר ליד המנוע הוא סתם פילטר סיני כלשהו (Loren) והפילטר בתא הנוסעים הוא מקורי של מיצובישי שמיוצר ע״י MANN אבל כבר שחור כולו. אני מעוניין להחליף את הפילטרים האלו בפילטרים באיכות טובה אבל בלי להגזים במחיר. בארץ לפי אתר כלמוביל המחירון שלהם לפילטר אוויר ליד המנוע זה 328 ש״ח (תואם מקור 126 ש״ח), ובתא נוסעים זה 211 ש״ח (תואם מקור 94 ש״ח), בקיצור כמעט 540 ש״ח על 2 פילטרים מקוריים או 220 ש״ח על תואמי מקור. לא ברור לי מה הכוונה בתואם מקור, האם זה OEM או סתם סיני שמתאים לרכב.

נתקלתי בסרטון המעולה הזה:

שנותן הדרכה איך להזמין חלקי חילוף מחו״ל לרכב ולמרות שבחלק מהאתרים מצאתי את הפילטרים המקוריים מחיר המשלוח היה גבוה מה שהפך את ההזמנה ללא כדאית. אבל באתר אחד כן היה משלוח נמוך אבל הפילטרים הם ״תואמי מקור״ ולא מקוריים והמחיר הסופי יצא 43$ כולל משלוח שזה בערך 170 ש״ח.

בחרתי במסנן האוויר של HENGST:

https://cars245.com/en/item/hengst-filter-E1852L-air-filter/

מספר סידורי: 1500A672

ובמסנן לתא הנוסעים של MANN (הזול יותר מהרשימה שהיה):

https://cars245.com/en/item/mann-filter-CU2141-filter-interior-air/

מספר סידורי: 7803A109

האם הבחירה שלי טובה? האם יש לכם אתרים אחרים שמהם אתם מזמינים או אולי אפשר להשיג בארץ מחירים זולים יותר לפילטרים באיכות גבוהה? אני לא מעוניין בסיני ב- 40 ש״ח שיתן תוצאה גרועה.

תודה.

פורסם

amayama.com למשל. אני מקווה שהזכירו אותם בסרטון. אבל יש כרגע חוסר בטיסות לארץ, ולכן מחירי השילוח גבוהים, כך שלא טעית באתר. תואם מקורי הוא פילטר כפי שבחרת, כשהיצרן לא ידוע.

פורסם
לפני כשעה, nirmitlamed כתב:

המחירון שלהם לפילטר אוויר ליד המנוע זה 328 ש״ח 

WTF. וואו. לפילטר אוויר?! 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 48 דקות, mcaspi כתב:

amayama.com למשל. אני מקווה שהזכירו אותם בסרטון. אבל יש כרגע חוסר בטיסות לארץ, ולכן מחירי השילוח גבוהים, כך שלא טעית באתר. תואם מקורי הוא פילטר כפי שבחרת, כשהיצרן לא ידוע.

כן זה מופיע שם, המחיר אכן גבוה במשלוח.

מה אתה חושב לגבי הזמנה של הפילטרים האלו? האם זה נכון להניח שתואם מקור במוסכים כולל מוסך מורשה יהיה זבל סיני? ניסיתי למצוא גם חנויות בארץ עם סחורה טובה אבל לא ממש מצאתי.

לפני 24 דקות, ברווז כתב:

WTF. וואו. לפילטר אוויר?! 

כן זה מטורף. אתה יכול להגיע למחירון החלקים של כל יבואן ותראה. פילטרים מקוריים עולים בקלות 200 שקל וצפונה.

• פיתרון
פורסם

רוב הפעמים התחליפי במוסך יהיה סיני - לורן, AMC, MONTE Q או קשקוש אחר.

מעטים ישימו MANN \ HENGST \ KNECHT וגם לפעמי םלא פשוט למצוא אותם כי פשוט לא מייבאים להרבה דגמים.

הפילטרים שבחרת הם מתוצרת טובה למעט העניין שרצוי לבחור פילטר מזגן עם מסנן פחם פעיל (ב MANN זה אלו שמסתיימים ב CUK או FP ולא CU).
CARS245 אחלה אתר להזמנה, ממליץ להוסיף להזמנה עוד חלפים ולנצל את מחיר המשלוח. לוודא שהמשלוח נשעה אך ורק בדואר רגיל ולא EMS FEDEX וכו.

• רעיון טוב! 2

ROOONEEYY

פורסם

תודה רבה על הטיפים והדיוק!

כמו שחשבתי הסיכוי שמוסך ישקיע בחברות רציניות כאלו ולא בסיני הוא נמוך.

הייתי בכיף מוסיף עוד דברים רק שאין לי מושג מה להוסיף :) במקרה ראיתי שיש צורך להחליף את הפילטרים אבל מעבר לזה אין לי מושג מה עוד כדאי להזמין.

פורסם
לפני 27 דקות, nirmitlamed כתב:

תודה רבה על הטיפים והדיוק!

כמו שחשבתי הסיכוי שמוסך ישקיע בחברות רציניות כאלו ולא בסיני הוא נמוך.

הייתי בכיף מוסיף עוד דברים רק שאין לי מושג מה להוסיף :) במקרה ראיתי שיש צורך להחליף את הפילטרים אבל מעבר לזה אין לי מושג מה עוד כדאי להזמין.

לא צריך להזמין בכוח. 

תשקול להזמין מהם פלגים.

המחירים זולים יחסית לארץ, במיוחד עבור אירידיום. 

לא תמיד משתלם להזמין מ- cars245 יותר חלפים בפעם אחת.

תשחק עם מחשבון דמי המשלוח כשתגיע לקופה כאשר אתה מוסיף / מסיר חלפים מסל, הקניות ותראה את ההבדלים. 

עדיף להזמין משלוח רק דרך דואר רגיל. 

תיקח בחשבון זמן משלוח של חודש - חודשיים, בכפוף לזמינות המוצרים שמצויינת על כל מוצר, למרות שבחודשיים האחרונים לי אישית זה לקח שלושה שבועות. 

• רעיון טוב! 2
פורסם

היי
אני רוצה לנצל את ההזדמנות לשאול באותו הנושא
קניתי לאחרונה מזדה 3 (מנוע 2.0 2021 סדאן) מחברת ליסינג, הפילטרים באיכות נמוכה מאוד והייתי רוצה להזמין משהו איכותי יותר
מצאתי את הפילטרים הבאים של בוש:
https://cars245.com/en/item/bosch-1987435633-filter-cabin-air/
https://cars245.com/en/item/bosch-F026400747-air-filter/

האם בחרתי את הדגמים המתאימים?

פורסם

למה אתה לא מספר,למשל, איך הגעת לפילטרים, ואיך וידאת את הפרטים? אתה מצפה שנעשה תחקיר מ-0 לכל אחד ששואל ולכל רכב? פעלת לפי המדריך? אם כן אז הם אמורים להתאים.

פורסם

ממליץ על CARS245

תוודא דגם בבחירה כמובן.

הזמנתי משם לקרוז פילטר שמן ואוויר של בוש, וחנוכיית סליל הצתה של דלפי במחיר מצוין (רחוק שנות אור מהארץ)

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם
לפני שעתיים, mcaspi כתב:

למה אתה לא מספר,למשל, איך הגעת לפילטרים, ואיך וידאת את הפרטים? אתה מצפה שנעשה תחקיר מ-0 לכל אחד ששואל ולכל רכב? פעלת לפי המדריך? אם כן אז הם אמורים להתאים.

היי

בגדול סימנתי לפי דגם ושנה 

בכל עמוד מופיע המספר הסידורי של מאזדה וגגיגלתי אותו לוודא שזה באמת מצטלב לדגם הנכון

פורסם
לפני 20 שעות, MrKlin כתב:

היי
אני רוצה לנצל את ההזדמנות לשאול באותו הנושא
קניתי לאחרונה מזדה 3 (מנוע 2.0 2021 סדאן) מחברת ליסינג, הפילטרים באיכות נמוכה מאוד והייתי רוצה להזמין משהו איכותי יותר
מצאתי את הפילטרים הבאים של בוש:
https://cars245.com/en/item/bosch-1987435633-filter-cabin-air/
https://cars245.com/en/item/bosch-F026400747-air-filter/

האם בחרתי את הדגמים המתאימים?

לדעתי בחרת את הפילטרים המתאימים ובחרת את האיכותי ביותר שקיים כרגע באתר הזה. 

אגב, לו היו מוצעים פילטרים של MANN או MAHLE, אני אישית הייתי מעדיף אותם על אלו. 

אם תרצה, תפנה לאוטוסטור בחולון, תספק לו פרטי רכב ותשאל אותו אם יש לו במלאי. המחירים שלהם לא נמוכים cars245, אבל ההפרש בשקלים לעיתים לא גדול. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, Moshe c כתב:

לדעתי בחרת את הפילטרים המתאימים ובחרת את האיכותי ביותר שקיים כרגע באתר הזה. 

אגב, לו היו מוצעים פילטרים של MANN או MAHLE, אני אישית הייתי מעדיף אותם על אלו. 

אם תרצה, תפנה לאוטוסטור בחולון, תספק לו פרטי רכב ותשאל אותו אם יש לו במלאי. המחירים שלהם לא נמוכים cars245, אבל ההפרש בשקלים לעיתים לא גדול. 

תודה! פעם ראשונה שאני בוחר לטפל בעצמי בהחלפות הפשוטות 

אבדוק את החנות בחולון בהזדמנות הבאה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...