Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ללא ספק צריך להגביר את המודעות. אולי כעת כאשר לצערנו יש נכים רבים עקב המלחמה אפשר להגביר את המודעות לנושא.

אנשים גם לא מבינים שהרבה פעמים נכה שלא מצא חניית נכה לא יכול לחנות רחוק ולהתנייד וזה גורם לו לבטל את מה שרצה לעשות.

• רעיון טוב! 2

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

• תגובות 682
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 8 שעות, tomerR כתב:

הבעיה היא לא רק משרד התחבורה, תעשיית הזייפנים, ו"קומבינת" 2 תווים לנכה אחד - הבעיה היא גם אנחנו:

ההרגשה ש"יש לי תו נכה אז מותר לי לחנות על המדרכה ולחסום אותה / בחניה שמוגדרת למעלון בלבד / בחניית נכים מס' 1 מתוך 2 (ועוד נפלאות)".

המצוקה הגוברת למקום חנייה הפכה את כולנו (בעלי תו הנכה) לעיתים קרובות מידי, וסליחה על ההכללה הגסה, לאנשים חארות שנאלצים ב"לא מודע" לדרוך על האחר, על משתמשי המדרכות, ועל אנשים עם מוגבלות קשה בהתניידות, גם אם זה לא בכוונה תחילה.

ואתן דוגמא ממקום הכי אישי:

אחיין שלי על הספקטרום, ולאח שלי כמובן יש תו נכה שמאפשר לו לחנות (כשהבן שלו כמובן ברכב), איך לא, בחניות נכים. לאחיין שלי אין שום בעיית התניידות, או כל מגבלה פיזית. האם זה מוצדק? לדעתי לא. חוקי? כן.

ברור לי שלא כולם באותו מצב, אבל זה לא משנה את העובדה שמספר חניות הנכים מוגבל מאוד, שלא לדבר על החניות הרחבות יותר שמתאימות לרכב עם מתקן הרמה לכסא גלגלים. לא נראה לי שזה מעניין יותר מידי אנשים

ספציפית במקרה הזה אין זכאות אוטומטית ויש להגיש מכתב מרופא מה הקושי בניידות. למשל חוסר מודעות לסכנות, עלול לברוח לכביש.

פורסם
לפני 18 שעות, tomerR כתב:

האם זה מוצדק? לדעתי לא. חוקי? כן.

לא יודע- קטונתי מלענות לגבי האם זה מוצדק או לא. לא לי הפתרונים. 

הקטע. 

המנטליות, שגורמת לאנשים לחשוב על "מוצדק\לגיטימי".

אלו שחושבים בצורה הזו, לא יחנו בנכים. בהרבה מהמקרים, גם אם יש להם תו, גם אם הוא מוצדק (נכות פיזית של בעל התו) וגם אם הוא עבור מישהו אחר כמו שתיארת. 

אלו שלא מוציאים תווי נכה כדי להנות מהיתרונות. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 10 שעות, Nemesis כתב:

ספציפית במקרה הזה אין זכאות אוטומטית ויש להגיש מכתב מרופא מה הקושי בניידות. למשל חוסר מודעות לסכנות, עלול לברוח לכביש.

מכיר לא מעט אנשים שיש להם ילדים עם תפקוד גבוה ולומדים בכיתה רגילה למשל - ועדיין - יש להם פטור מתור ולרכב יש תו נכה.

אין ברירה אלא ליצור תו נכה מסוג חדש, רק למי שבאמת מוגבל ניידות, ואז בתאריך מסויים לשנות את החוק. או לשים שלט חדש ואז מתאריך מסויים ביי ביי לתוים הישנים.

למה צריך שני רכבים פעילים עם תו נכה? זה צריך להיות חריג + אפליקציה שמאפשרת להחליף ביניהם. ולא מבין למה לא צריך לשלם חנייה. שנכה ישלם על חנייה. שהמדינה תתגמל בהתאם. וכן, אני יודע שיש נכים אמיתיים ושזה הוצאות אדירות למשפחה שלהם. אבל הרוב חונים על המדרכה, חוסמים כבישים, חונים על מעברי חציה. לא צריך להוציא תו חנייה. ואפשר לצפצף על החוקים. איזה סבתא צעירה חנתה על מעבר חצייה די שחוק ליד איזה בית ספר. לא ליד. על המעבר עצמו ויצאה מהרכב. יש שם מתנס וחוגים וספרייה ומיליון דברים. הערתי לה. אמרה לי - יש לי תו נכה. אמרתי לה - אז את רוצה שהילד שיעבור וידרס, יהיה נכה? הלכה להזיז.

בכלל, הפתרונות חנייה בארץ מטומטמים. למה לא עושים חניות ייעודיות לטווח קצר בשעות היום ליד כל מיני מקומות - 10 דקות, 30 דקות. קנס מחמיר. 

אנשים חונים בחניות הירוקות ליד הבית ספר בשעות שאסור. שזה דווקא פתרון חכם - מותר לחנות בלילה עד הבוקר. הזמנתי פקח כמה פעמים. עד שהם מגיעים... ומסתבר שזה רק 200 שח דוח. כואב, אבל לא בטירוף. מצד שני, אישתי חנתה פעם בטעות בחניון בקושי חשוך בחנית נכים, לא ראתה. 1000 שח דוח. קיטרנו ושילמנו. אבל למה זה 1000 שח בחנית נכים ו200 שח בחנייה ירוקה ב7:40 בבוקר ליד בית ספר עמוס נטול חנייה?? זה צריך להיות 2000 שח...

פורסם
לפני 35 דקות, KipodYam כתב:

בכלל, הפתרונות חנייה בארץ מטומטמים. למה לא עושים חניות ייעודיות לטווח קצר בשעות היום ליד כל מיני מקומות - 10 דקות, 30 דקות. קנס מחמיר. 

קיים בחיפה - חניה של 30 דקות (עד לאחרונה 20 דקות) ליד הדואר וכל מיני עסקים קטנים. מסומן בכתום-לבן. אבל אלה 2-3  חניות, לא מספיקות. ותמיד יהיה זה עם האמצעי לחניה כפולה ליד הפיצוציה

מכיר חניות ורודות בקניונים (יעני מיועדות למשפחות עם עגלות ילדים), אבל מה שאני מכיר כחניה ירוקה אלה חניות לטעינת רכב חשמלי, לא קשור לבתי ספר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

קיים בחיפה

מה שנעשה בחיפה זו בושה. 

לקחו מקומות חנייה לגיטימיים באזורים עם מצוקות חנייה קשות, והפכו אותן לחניות מוגבלות בזמן. 

במקום להוסיף מקומות חנייה יעודיים חדשים.

וזה לא שאין מקום להוסיף מקומות חנייה כאלו. 

קח למשל את ארלוזרוב פינת בלפור. 

יש שם מדרכה רחבת ידיים, ושדה ראייה טוב דיו מכל הכיוונים. יכלו להוסיף שם 3-4 חניות כאלו בקלות (באלכסון), במקום אדום-לבן שיש שם. אבל לא, במקום זה לקחו 3 חניות רגילות, אפורות (אפילו לא כחול-לבן, מה הם, פראיירים?), והסבו אותן לשיקוץ הזה. 

image.thumb.png.e4f601d8a9bcab90c182019a4904fc73.png

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

מה שאני מכיר כחניה ירוקה אלה חניות לטעינת רכב חשמלי, לא קשור לבתי ספר.

הזכרת לי משהו.

Reserved For Green Vehicles" Art Board Print for Sale by gameshowfan2001 |  Redbubble

• מצחיק 2

פורסם (נערך)

@ברווז אני מסופק האם יש שם מדרכה ברוחב למעלה מ-6 מ׳ שנדרשת כדי ליצור חניות ניצבות או אלכסוניות. ובמקום כזה אתה גם לא רוצה שאנשים יעכבו את התנועה בצומת בגלל תמרוני חניה.

חוץ מזה, מה יש לאנשים לחפש שם (את השרשור המקביל שלך?).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

חוץ מזה, מה יש לאנשים לחפש שם

לא יודע! עובדה שיש- זה יסביר למה א) אין שם חניות פנויות כמעט ו-ב) יש שם 3 חניות של 20 דקות! ובהמשך, קצת קדימה לפיד הכיכר, עוד כמה כאלו של 20 דקות! 

האיזור הזה די עמוס. יש שם לא מעט בתי עסק, אני עובר משם הרבה בדרך לביתי ולרוב נדיר לראות חנייה פנוייה. פיצוציות, פיצריה, חנות חיות, כמה עסקים שהתחלפו (הייתה מסעדה שהפכה למספרה שם אם אני זוכר נכון), תמיד עמוס שם. 

במיוחד בכיכר שהזכרתי, שתמיד יש איזה [צונזר] שחונה כמו [עוד יותר צונזר] ליד הפיצוציה בצומת ומפריע לכל מי שצריך להסתובב בכיכר (ושלא טרח לנסות להסתובב עוד קודם לתוך החנייה הפרטית של אחד הבניינים שם).

פורסם
בתאריך 10.7.2025 בשעה 11:14, KipodYam כתב:

מכיר לא מעט אנשים שיש להם ילדים עם תפקוד גבוה ולומדים בכיתה רגילה למשל - ועדיין - יש להם פטור מתור ולרכב יש תו נכה.

זה לא אומר שהקשיים המדוברים לא קיימים.

• מבאס 1
פורסם

נכה לא נמצא בשתי מכוניות בו זמנית.

בטכנולוגיה של היום אין בעיה שתהיה אפליקציה שקובעת איזה רכב משתמש בזכאות בכל רגע נתון. עדיין אפשר לרמות, אבל לפחות רק רכב אחד ולא 2 ומעלה. 

אגב זו שיטה שחשבתי עליה בזמנו ביחס לביטוח.  כמי שמחזיק כמה רכבים אבל בכל נקודת זמן נתונה רק אחד בתנועה אם בכלל, הייתי שמח לשלם על ביטוח "צף" שיחול על הרכב הזה. בארה"ב יש ביטוח דומה -- המבוטח הוא הנהג, לא הרכב, לא משנה איזה רכב הוא נוהג אותו רגע. 

אבל ברחתי לנושא השרשור של עצמי...

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

על פי החוק, התג צריך להיות  מוצג בצד שמאל של הדשבורד, או על חלון הנהג בצד שמאל.

בפועל אכן בודקים רק על פי מספר הרכב, דבר זה פותח את האפשרות לניצול התג בו זמנית בשני הרכבים.

• חודשיים מאוחר יותר...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...