Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

להתקין או לא להתקין איתוראן?

Liel Baruch

פוסטים מומלצים

בקצרה (כמה שאפשר): 

הזמנו רכב חדש, (יונדאי קונה) היבואן מציע התקנה של מערכת איתור כפולה + עלוקה + קודנית איתוראן בטענה שכל חברת ביטוח תדרוש זאת.

העלות בטופס ההזמנה - 2,250₪ אך היבואן אומר ״עליי״.

אני, שב4 שנים האחרונות התרגלתי להכנס לרכב, ללחוץ על כפתור ולנסוע, מתבאס.

באופן כללי - חונכתי בשנותיי בפורום הזה ש״אל תתן למתקין ישראלי עייף להתקין לך כלום ברכב חדש״ וכך עשיתי עד היום (3 רכבים חדשים במשפחה שעלו לכביש בשנים האחרונות ללא מתקין ישראלי עייף שיתקין בהם משהו).

דיברתי עם רוב חברות הביטוח בשוק, רובן דורשות מיגון פסיכי שכולל כל מה שהיבואן מציע, נשבע שהשלב הבא זה להציב חברת אבטחה על הרכב; אומרים שהוא גניב בצורה לא נורמלית.

חברת ביטוח אחת הציעה לי משהו שנקרא איתוראן שגרות, סוג של רכיב GPS בהתקנה של בערך 550₪ ומנוי חודשי על סך 18₪, ללא קודן וללא עניינים נוספים.

מציין שהיבואן לא מתקין את זה, הוא מבחינתו או הכל או כלום, במידה ומחליטים שלא להתקין אצלו הוא מזכה ב1,000₪.

סוכנות ביטוח מסויימת אמרה לי שיש להם הסכם מול יונדאי (בפרט על הקונה) - ביטוח ללא מיגון בכלל, מן הסתם שהמקיף יקר יותר אך זה מתקזז מול עלות ההתקנה ועלות המנוי של ״איתוראן שגרות״.

הראש ההגיוני שלי אומר - לא להתקין ולקבל את הזיכוי, ככה גם לא ייגעו ברכב מתקינים חאפרים, וגם לא אדרש לקוד מעצבן ודמי מנוי או לחילופין סתם לקודן שיישב לי מול העיניים ללא שימוש כי לא אפעיל מנוי באיתוראן שלא לצורך.

השאלה היא מה יהיה בשנה הבאה? אולי תהיה חובת התקנה לאיתוראן ולא יהיה ניתן להתחמק מזה? 

סוכן הביטוח (זה שמבטח ללא מיגון) אמר לי ״ההתקנה חינם, מה אכפת לך? תתקין ואל תפעיל, אם שנה הבאה תצטרך אז תפעיל״ - מצד אחד הגיוני, מצד שני העניין של ההתקנה בארץ עושה לי קצת גירודים.

מה אתם ממליצים? להתקין ולשכוח מזה? לא להתקין ולהתמודד עם מה שלא יהיה עוד שנה? 

מה בכלל הפרוצדורה בהתקנת איתוראן/עלוקה וכו? צריך למסור להם את הרכב לכמה ימים או שאני מסיים את זה בשעתיים המתנה? 

אשמח לשמוע לעצתכם/דעתכם בנושא.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא יקר 2200? 

אני קניתי BYD לפני כמעט שנתיים ועד לפני חודשיים הצלחתי לא להתקין איתוראן, לפני חודשיים קיבלתי מייל בהול מהביטוח שבעקבות עלייה בשיעור הגניבות של הרכב הנ"ל - הם יוצאים למבצע התקנה ב-700 ש"ח (במקום 1500) למערכת היקרה של איתוראן, ומי שיבחר לא להתקין לא יוכל לחדש ביטוח בסיום התקופה. 

בהתחשב בכך שמתוך 3 חברות שלקחתי מהם הצע"מ, זו הייתה החברה היחידה שהסכימה לבטח בלי איתוראן אז התקנתי.

לגבי הפרוצדורה, הגיע אלי מתקין עד מקום העבודה, פתחתי לו את הרכב, ואחרי שעה כשהוא סיים הוא צלצל אלי וירדתי לנעול את הרכב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תמצא חברת ביטוח שמוכנה לבטח בלי האיתוראן וסע לשלום.

לגבי שנים הבאות - שתגיע לגשר תחצה אותו.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...