Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העברת 30,000 ש"ח לאירופה

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות.

אני כניראה אצטרך להעביר 25-30 אש"ח לאירופה כאשר אטוס לשם בחורף.

החבר'ה שם יעדיפו כמובן את המטבע ביורו או פרנק שוויצרי, לא ש"ח.

1. האם עדיף להמיר כאן או באירופה? מדובר בשווייץ או גרמניה

2. האם עליי להצהיר על הכסף במעמד הטיסה?

אעביר הסכום בכסף מזומן, אבל אם תגידו שהעברה בנקאית עדיפה - אז סבבה.

בבקשה האירו עיניי.

תודה מראש.

פורסם (נערך)

אין חובת דיווח ביציאה מישראל עד 50000 ש"ח.

בדוק את חובת הדיווח במדינה אליה אתה טס (בדר"כ באירופה הסכום דומה).

להמיר כאן - עלות כ-1% בצ'יינג פרטי. זניח. בדואר זה יותר יקר.

העברה בנקאית תעלה לך יותר, אם אין לך חשבון מט"ח (תצטרך לשלם על ההמרה ועל ההעברה, וגם המקבל ישלם עמלה לבנק שלו). אם יש לך חשבון מט"ח תבדוק כמה העמלה.

אפשר גם להעביר בביטקוין, אבל אני מתרשם שאתה לא בקטע :-)

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 42 דקות, ירחמיאל כתב:

האם עדיף להמיר כאן או באירופה?

בלי קשר לעלויות, יותר קל להמיר שקלים כאן מאשר באירופה.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

ירחמיאל,

אני לא רואה שום סיבה בעולם להסחב עם סטיפה של דולרים לחו"ל, משל אנחנו ב-1987. זה גם סיכון בפני עצמו, ועם חוקי הלבנת הון ההולכים ומתהדקים בעולם, יש סיכוי סביר שיהיו בעיות.

בדוק באתר הבנק שלך, בדקתי עכשיו בפועלים ובלאומי. עמלת קניית מט"ח היא מסדר גודל של 0.2%, עמלת העברה בערך אותו כנ"ל (יהיה מינימום מסויים שיהיה מסדר גודל של 50-100 שח), ולא נראה לי שתקבל בצ'יינג' שער יותר טוב מבבנק.

לדעתי לא שווה בשביל זה להסתכן. מילא היה מדובר ב-10 מיליון דולר שלל משוד בנק, אבל נראה שזה לא המקרה כאן.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם

תשמע לעצת קורן...

שים לב שגם אם הסכום הוא מתחת לגבול האסור, בשנים האחרונות חלק ממדינות האיחוד החלו לתחזק רישום רשמי של נוסעים עם מזומן בכמות מחשידה, ואתה עלול למצוא את עצמך מתוחקר גם אם הסכום חוקי.

• מעניין 1
פורסם

בדקתי באתר בנה״פ - שער ההמרה (מכירה העברות והמחאות) באירו מגלם עמלה של 0.65%, וההעברה עצמה 0.19% (אני מניח שהעברת SWIFT יותר יקרה). זה כנראה פחות מעמלת ההמרה למזומן בצ׳יינג׳, ובוודאי הרבה יותר בטוח מסחיבה של סטיפות, אפילו בתיק של ג׳יימס בונד.

לגבי מגבלת הכנסת מזומן באירופה - ראה כאן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, דג כתב:

בשנים האחרונות חלק ממדינות האיחוד החלו לתחזק רישום רשמי של נוסעים עם מזומן בכמות מחשידה, ואתה עלול למצוא את עצמך מתוחקר גם אם הסכום חוקי.

בהחלט. נכנסתי לחנות נוחות בהלסינקי ורציתי לשלם עם שטר יחסית גדול, קיבלתי מבטים מוזרים וכמעט שיחת טלפון למשטרה, ורק לאחר שורת בירורים והסברים מצדי הסכימו לחזל"ש. וזה עוד היה מקום שבעלת הבית הכירה אותי כי כל כמה שבועות הייתי מגיע כדי לטעון את הסים.

חזיר דיזל

פורסם

אפשר להעביר עם wise. עמלה על 30000 ש"ח היא 172 ש"ח, ושער ההמרה הוא כמו שרשום בגוגל (אצלהם כתוב ששקל שווה 0.2402 יורו, ובגוגל כתוב שהוא שווה 0.24 יורו, נכון לעכשיו).

יצא לי גם להעביר כסף (לפני 3+ שנים,אז לא כזה זוכר איך היה התהליך, אבל זוכר שלא היו בעיות) וגם מחזיק בחשבון בנק שלהם, אז יכול להעיד שהם שקופים בעלויות שלהם ואין עלויות נסתרות, ולא היו לי איתם בעיות מיוחדות.

ובכל זאת בהעברה דרך הבנק יש יותר עם מי לדבר אם משהו משתבש.

פורסם

העברתי עשרות פעמים עם wise אבל בכיוון ההפוך.

אפס בעיות!

ככל שזכור לי להוציא כסף מהארץ הם לא מאפשרים... לפחות ככה היה בעבר.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מי שמוציא שטר כזה חשוד מהרגע הראשון

• אהבתי 3

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בכניסה/ יציאה מהאיחוד האירופי, יש צורך להצהיר על מזומן בסכום של 10,000 אירו ומעלה.

במעבר בין מדינות באיחוד, יתכן שיהיה צורך להצהיר גם על סכומים נמוכים יותר (צריך לבדוק במכס של המדינות הרלוונטיות)

https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/carry/carrying-cash/index_en.htm

https://taxation-customs.ec.europa.eu/how-declare_en#:~:text=If you enter or leave,available in all EU languages.

פורסם

לשאלת פות”ש:

מותר ואין צורך להצהיר ביציאה מכאן או בכניסה לאירופה.

הכי זול ביורו ייצא לך במשיכה מכספומט של בנק לאומי, לא חשוב באיזה בנק אתה. שטרות של 50. תצטרך לחזור מס’ ימים על הפעולה כי יש מגבלת משיכה יומית. פרנקים בצ’יינג’.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

ממש לא. עמלתֶרכישת אירו מזומן בבל״ל היא כ-2.5%. הרבה יותר מעלות העברה בנקאית, כולל עמלת המרה.

• תוכן חדש...