Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז שבוע אחרי שהתקנתי את המערכת הראשונה שלי ברכב, מזל טוב נשרף לי הסאב, אני עם העיניים הגדולות שלי (או יותר נכון אוזניים) התלהבתי ולא הסתפקתי בווליום והייתי חייב להגביר כל פעם... חשבתי שמכיוון שהמגבר מוציא לסאב 300RMS והסאב יכול לסחוב 500 אז אני בטוח, בדיעבד מבין שטעיתי ומפה הגיעה ההחלטה להיות מדעיים ולכוון עם אוסצילוסקופ כדי לא לשרוף את הסאב החדש שאני אביא או את שאר הרמקולים...
פורסם

לגילוי נאות אני עוסק בתחום

יש לי אוסילוסקופ של pico labs 

אני מאזור הצפון אם תרצה מוזמן לבקר ללא עלות

גילוי נאות אני עובד בתחום האודיו לרכב . 
בעל עסק להתקנה ומכירת ציוד אודיו לרכב סאונד קלאב 

https://www.facebook.com/Soundclubgarage

פורסם (נערך)
בתאריך 15.9.2024 בשעה 19:50, Sharon Hala כתב:

והייתי חייב להגביר כל פעם

אני מניח תו"כ שימוש מוטעה בגיין (זה לא ווליום) ושימוש בבאס בוסט (במגבר ו/או במערכת הראש) שעדיף שלא או באופן מינימלי.

הנ"ל מוביל לאות קטום (קליפינג//עיוות) שתורם לחוסר יכולת הסליל לפזר את החום בו כפי שתוכנן (למעשה כשהאות קטום, זרם עדין עובר דרך הסליל של הרמקול אבל הוא לא זז).

באיזה סאבוופר היה מדובר? האם בתיבה מקורית/בנויה והאם פתוחה/אטומה?

האם אתה ביצעת את ההתקנה בעצמך?

האם רכשת כבר סאב חליפי?

בכל אופן, גם ללא מכשור ייעודי כמו אוסילוסקופ ואחרים (שמציעים פתרונות מדוייקים יותר) ישנן דרכים ביתיות יותר להימנע ממצב חריף כזה.

ראה את ההודעה שמתייחסת לכיוון גיין בלינק הזה.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Tom_22 כתב:

אני מניח תו"כ שימוש מוטעה בגיין (זה לא ווליום) ושימוש בבאס בוסט (במגבר ו/או במערכת הראש) שעדיף שלא או באופן מינימלי.

הנ"ל מוביל לאות קטום (קליפינג//עיוות) שתורם לחוסר יכולת הסליל לפזר את החום בו כפי שתוכנן (למעשה כשהאות קטום, זרם עדין עובר דרך הסליל של הרמקול אבל הוא לא זז).

באיזה סאבוופר היה מדובר? האם בתיבה מקורית/בנויה והאם פתוחה/אטומה?

האם אתה ביצעת את ההתקנה בעצמך?

האם רכשת כבר סאב חליפי?

בכל אופן, גם ללא מכשור ייעודי כמו אוסילוסקופ ואחרים (שמציעים פתרונות מדוייקים יותר) ישנן דרכים ביתיות יותר להימנע ממצב חריף כזה.

ראה את ההודעה שמתייחסת לכיוון גיין בלינק הזה.

תודה על המדריך המפורט, בסופו של דבר ראיתי שהרדיו דיסק (גיל קאר סטייל אליאקספרס) מוציא על פול ווליום באוזר ה1.7V בערך גם ביציאה של הרמקולים וגם של הסאב (כמובן שלאודנס EQ וכו מכובים)

כדי להיות בטוח ומאחר ואין ברשותי אוסילוסקופ כדי לבדוק שהאות לא מעוות כיוונתי את הרדיו דיסק שיוציא 0.8V לרמקולים ולסאב 
לאחר מכן כיוונתי את הגיין בעזרת מולטימטר לפי הנוסחא:

volt = √500 (sub rms) X √4 (sub ohm)

שיוצא בערך V44.7 

הקטע שהגיין במגבר נמצא בערך על 40 או 50 "אחוז" בלי לחשב את השטח המת, זאת אומרת מכוון בערך לשעה 10 שזה קצת מרגיש לי מוזר שמגבר שאמור להוציא 300X2RMS בברידג' מוציא 500RMS שהחוגה בחצי
דבר נוסף זה שבדקתי את הסאב השתמשתי בtest note 50hz ב0db וראיתי שבמדריך ממולץ על -10db ואפילו -15db, מה שאומר תקן אותי אם אני טועה שהגיין במגבר יהיה צריך להיות גבוהה יותר כדיי להגיע ל44.7V

אבל החלטתי לקחת 4 קבצי mp3 של שירים שאני שומע ולפתוח אותם בתוכנה fl studio (תוכנה ליצירת מוזיקה ועריכת סאונד) 
שניגנתי את הקובץ הוא בקלות הגיע ל0db מה שנשמע דיי הגיוני, אבל אז שמתי על הקובץ low pass filter כדיי שינגן רק תדרים מ200hz ומטה, וכל ה4 שירים שבדקתי כולם היו מעט מעל -3db גם שרק התדרים הנמוכים מתנגנים (ראפ עם באסים כבדים)
עכשיו, אם אני מכוון את הסאב לפי קובץ -10 או אפילו -5db, זה אומר שהסאב יקבל יותר מה44.7V שקיבלנו במשוואה לא? הרי יש פער בין הקובץ בדיקה לבין השיר עצמו.
אגב, לאחר שכיוונתי את הסאב לאיזור ה44.7V עם הקובץ בדיקה, בדקתי גם עם כמה שירים ושמתי לב ש"הצלחתי" להגיע לאיזור ה40V - 41V עם המוזיקה... אז מה יקרה אם אני יגביר את המתח בעוד 5 או 10db?
מה שכן הייתי שמח אם היה ניתן באמת להגביר את הווליום של הבאסים שלפעמים נשמע סבבה אבל לפעמים הייתי שמח אם היה יותר גבוהה, או שפשוט התרגלתי לזה שהרדיו דיסק והיציאה של הסאב על 100% עם 90% גיין במגבר מה שגרם לזה שהסאב הרים ידיים אחרי שבוע חחח (אבל הייתי מרוצה מהסאונד ומהווליום והסאב לא היה מפליץ או שהיה איזה דיסטורשן אגרסיבי)
וכן הבאתי כבר סאב חדש, אותו הדגם pioneer ts w312s4, תיבה לא מקורית אבל איזור ה60 ליטר אז אמורה להספיק לפי מה שהבנתי והתיבה פתוחה, והתקנה עשיתי אצל מתקין

עריכה אחרונה על ידי Sharon Hala
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Sharon Hala כתב:

מוציא על פול ווליום באוזר ה1.7V בערך גם ביציאה של הרמקולים וגם של הסאב

אל תשים אותו על פול ווליום (זה די בוודאות אות מעוות). במכשירים מודרניים טובים יציאות ה-RCA נקיות עד אזור ה-90%. וזה אכן נעלם במשוואה בלי מכשיר ייעודי, אז עדיף להיות על הצד הבטוח ואולי לרדת לכיוון ה-75%, אבל 0.8v נשמע לי קצת נמוך גם עם מרווח בטחון אבל בסדר (כמה ווליום מתוך כמה זה אגב?).

לאחר מכן כיוונתי את הגיין בעזרת מולטימטר לפי הנוסחא: volt = √500 (sub rms) X √4 (sub ohm), שיוצא בערך 44.7v

הקטע שהגיין במגבר נמצא בערך על 40 או 50 "אחוז" בלי לחשב את השטח המת, זאת אומרת מכוון בערך לשעה 10 שזה קצת מרגיש לי מוזר שמגבר שאמור להוציא 300X2RMS בברידג' מוציא 500RMS שהחוגה בחצי

הערך צריך להיות לפי הספק המגבר ולא הסאב, כלומר 300. ותוצאה של 34.64v.

משהו לא ממש מסתדר בכלל עם התיאור שלך. המדידה נכונה? הרב מודד על VAC?

קשה למצוא מידע על המגבר שלך (ספרות ותמונות ברורות של הכיוונים), אבל אם להסתמך על מגברים דומים של פיוניר אז זה ככה?

image.thumb.png.e18c778ef17eb6c0c4893ce6086ec613.png

אם המדידות של ה-HU שביצעת נכונות, לכאורה אמור להיות די באמצע אם נטיה עם כיוון השעון.

דבר נוסף זה שבדקתי את הסאב השתמשתי בtest note 50hz ב0db וראיתי שבמדריך מומלץ על -10db ואפילו -15db

כפי שמוסבר במדריך, חלק מהענין זה סוג של איזון בין הרמקולים השונים במערכת. חלק מזה זה גם ענין של ניצול פוטנציאל מלא יותר של המגבר מאחר ומוזיקה היא דינמית ולא אות סינוס קבוע במקסימום. שים לב גם שאדי (@lanosforce) מזכיר שם להשתמש ב-0dB לבדוק עיוות ביחידת הראש כדי לוודא שהמקור נקי ואחרי הגברה אפשר לעבור להקלטות מונחתות יותר בשביל הענין במשפט הקודם. אבל כן, אות לא מונחת יהיה הכי בטוח בעקרון.

הייתי שמח אם היה ניתן באמת להגביר את הווליום של הבאסים לפעמים...

הרדיו דיסק והיציאה של הסאב על 100% עם 90% גיין במגבר מה שגרם לזה שהסאב הרים ידיים אחרי שבוע (אבל הייתי מרוצה מהסאונד ומהווליום והסאב לא היה מפליץ או שהיה איזה דיסטורשן אגרסיבי).

קרא גם קצת פה באנגלית.

אם שרפת אותו תוך שבוע, אז כנראה שאתה לא מזהה מה זה עיוות שמיע ואולי באמת מוטב לתת לבעל מקצוע עם ציוד מתאים והבנה בנושא לכוון את המערכת.

ואני אומר את זה לא מתוך כוונה לפגוע, אלא להגיד שצריך ללמוד להקשיב לזה.

לגבי הגברת באסים לפעמים. כאן זה טיפונת יותר מורכב בשילוב עם כיוון גיין כולל יותר.

כי בפועל כל מקור סאונד (נניח ניגון קובץ MP3 מדיסק-און-קי לעומת הזרמה ב-BT לעומת CD או רדיו) עשוי להניב פלט מעט שונה מבחינת נקודת העיוות של הווליום וזה בכלל בלי להיכנס לאיכות הקבצים המנוגנים וכמה הם עשויים להיות מעוותים כבר בעצמם, בעיקר אם הגבירו אותם לכיוון ה-0dB (ושאר צרות במוזיקה מודרנית).

אותו עקרון תקף גם לענייני שימוש באיקוולייזר/לאודנס/באס בוסט בין אם ב-HU או במגבר שיתכן ועד לנקודה מסויימת האות עדין נקי ומעבר לא, אז צריך לכוון הכל בהתאם ואז זה משאיר מספיק מרווח ראש כדי להגביר מעט יותר לפעמים. אם הכל נכון ומתאים, וזה עדין לא מספיק לך, אז אתה כנראה צריך ציוד אחר ;) 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
לפני 13 שעות, Tom_22 כתב:
ציטוט

אל תשים אותו על פול ווליום (זה די בוודאות אות מעוות). במכשירים מודרניים טובים יציאות ה-RCA נקיות עד אזור ה-90%. וזה אכן נעלם במשוואה בלי מכשיר ייעודי, אז עדיף להיות על הצד הבטוח ואולי לרדת לכיוון ה-75%, אבל 0.8v נשמע לי קצת נמוך גם עם מרווח בטחון אבל בסדר (כמה ווליום מתוך כמה זה אגב?).

כן אני מבין, לכן שמתי על 0.8v שאני מאמין שהוא אמור להיות נקי בטווח הזה לפחות עד שאשיג אוסילוסקופ, וזה על 80% בערך
הרדיו דיסק מכוון על 32 מתוך 40 בווליום ובנוסף הווליום של הסאב נמצא על 12-13 מתוך 15
גם יש אצלי הגדרה מוזרה של volume curve שמשפיע על העוצמה שהרדיו דיסק מוציא (גם בפול ווליום) אז זה מכוון על 3 מתוך 4 ש4 זה הכי חזק ואין אופציה לכבות את זה

ציטוט

הערך צריך להיות לפי הספק המגבר ולא הסאב, כלומר 300. ותוצאה של 34.64v.

משהו לא ממש מסתדר בכלל עם התיאור שלך. המדידה נכונה? הרב מודד על VAC?

קשה למצוא מידע על המגבר שלך (ספרות ותמונות ברורות של הכיוונים), אבל אם להסתמך על מגברים דומים של פיוניר אז זה ככה?

image.thumb.png.e18c778ef17eb6c0c4893ce6086ec613.png

אם המדידות של ה-HU שביצעת נכונות, לכאורה אמור להיות די באמצע אם נטיה עם כיוון השעון.

אוקי חידשת לי.. מצד אחד אני צריך לכוון את הגיין אפילו יותר נמוך אז באסה מצד שני אתה אומר שהוא אמור להיות מכוון יותר גבוהה ממה שכיוונתי אותו גם שהשתמשתי בהספק של הסאב בכלל אז זה כן טוב חח
וכן הגיין במגבר נראה בדיוק כמו ששלחת.
71m6RuEWT-L.thumb.jpg.5c3a3c510975307e5203c81290021c31.jpg

זה הרב מודד והוא מכוון ל200 בצד ימין למעלה

כפי שמוסבר במדריך, חלק מהענין זה סוג של איזון בין הרמקולים השונים במערכת. חלק מזה זה גם ענין של ניצול פוטנציאל מלא יותר של המגבר מאחר ומוזיקה היא דינמית ולא אות סינוס קבוע במקסימום. שים לב גם שאדי (@lanosforce) מזכיר שם להשתמש ב-0dB לבדוק עיוות ביחידת הראש כדי לוודא שהמקור נקי ואחרי הגברה אפשר לעבור להקלטות מונחתות יותר בשביל הענין במשפט הקודם. אבל כן, אות לא מונחת יהיה הכי בטוח בעקרון.

לא הבנתי, 

הבנתי שכדדי למדוד את הרדיו כדאי להשתמש בקובץ 0db כדי שיצא כמה שפחות עיוות, אבל שמכוונים את המגבר להשתמש ב-10db? 

זאת אומרת לכוון את היציאה של הסאב במגבר ל34.64v לצורך העניין (לפי הנוסחא) עם קובץ של -10db אבל ברגע שמוזיקה תתנגן זה יעבור את המתח הזה ואז זה יכול לשרוף את הסאב לא?

לפי הבדיקה שעשיתי שרשמתי למעלה הבאסים יכולים להגיע בכיף ל-3db... אז אני קצת מבולבל..

קרא גם קצת פה באנגלית.

אם שרפת אותו תוך שבוע, אז כנראה שאתה לא מזהה מה זה עיוות שמיע ואולי באמת מוטב לתת לבעל מקצוע עם ציוד מתאים והבנה בנושא לכוון את המערכת.

ואני אומר את זה לא מתוך כוונה לפגוע, אלא להגיד שצריך ללמוד להקשיב לזה.

אני לא יודע אם זה בגלל העוצמה של הבאסים או הרעידות של הרכב או שהמוזיקה מלאה בדיסטורשן על הבאס ממילא אבל אני מכין מוזיקה במחשב וכו זה לא שיש לי 0 ידע בנושא אבל לטעמי שמעו טוב

אבל אולי אני באמת לא יודע למה להקשיב 

לגבי הגברת באסים לפעמים. כאן זה טיפונת יותר מורכב בשילוב עם כיוון גיין כולל יותר.

כי בפועל כל מקור סאונד (נניח ניגון קובץ MP3 מדיסק-און-קי לעומת הזרמה ב-BT לעומת CD או רדיו) עשוי להניב פלט מעט שונה מבחינת נקודת העיוות של הווליום וזה בכלל בלי להיכנס לאיכות הקבצים המנוגנים וכמה הם עשויים להיות מעוותים כבר בעצמם, בעיקר אם הגבירו אותם לכיוון ה-0dB (ושאר צרות במוזיקה מודרנית).

אותו עקרון תקף גם לענייני שימוש באיקוולייזר/לאודנס/באס בוסט בין אם ב-HU או במגבר שיתכן ועד לנקודה מסויימת האות עדין נקי ומעבר לא, אז צריך לכוון הכל בהתאם ואז זה משאיר מספיק מרווח ראש כדי להגביר מעט יותר לפעמים. אם הכל נכון ומתאים, וזה עדין לא מספיק לך, אז אתה כנראה צריך ציוד אחר ;) 

אני מעוניין לכוון פעם אחת ושאני יודע שאני מגביר ל32 מתוך 40 נגיד, אני מנצל 100% מהציוד בלי להרוס אותו
כמובן שלפעמים אני יהיה מעוניין להנמיך מעט את הסאב לצורך העניין או את הטרבל אבל לא להגביר יותר ממה שזה כוון
ז"א הברירת מחדל זה ווליום הכי גבוהה ופה ושם להוריד אבל לא להגביר (ז"א לא בס בוסט ולא לאודנס ולא בוסט באקולייזר וכו)

פורסם

לגבי השימוש ברב מודד, לפי הנתונים שלו מדובר במד ממוצע ולא True RMS. אם האות לא סינוס נקי הוא יראה תוצאה גבוהה מעט יותר. ראה הסבר כאן.

כמו שגם כתבתי קודם משהו לא לגמרי מסתדר לי עם התוצאות של המדידות שתיארת. אולי יש בעיה אחרת עם המד שברשותך (למשל ערך מוצהר של טווח תדרי AC שעומד על 45-450 הרץ בלבד) שתורם לזה או ענין אחר (אני לא חשמלאי/אלקטרונאי 😅).

לגבי ה-Volume Curve, אין לי מושג מה עושה בפועל, אבל לפי התיאור יש מצב שגם מדובר בסוג של Loudness/Boost לתדרים מסויימים. חזק יותר לא אומר טוב יותר (ע"ע Loudness War), זה סוג של "עבודה בעיניים" על האוזניים והמוח. ובהתאם יתכן וגם זה מכניס רמה מסויימת של עיוות. הייתי מנמיך גם את זה למינימום האפשרי ללא מדידות מדוייקות.

לגבי הווליום הנפרד של הסאב, סוג של גיין דרך המערכת, גם צריך להיזהר. עוד משהו שבלי סקופ או נתונים מדוייקים על מה אמור להיות המתח המקסימלי של יציאות ה-RCA ב-HU, יהיה קשה לדעת מה נקודת העיוות לדעתי, אם מתקיים.

לגבי הגיין במגבר פיוניר, האמת שאני לא לגמרי מבין את התמונה שלהם והתיאור הנלווה. למה הנקודה של 2v מתאימה למכשיר שמוציא 0.5v אבל הנקודות האחרות יש להתאים לפי המתח המוצהר של יצרן ה-HU. אגב, האם הסאב מוגן (דרך המגבר ו/או ה-HU) ע"י מסנני תדרים LPF באזור ה-80Hz כנקודת פתיחה, ו-HPF/Subsonic באזור ה-20 אם קיים?

לגבי רמת ההנחתה של קבצי הבדיקה, זה ענין גמיש ונתון לויכוח עם דעות וגישות לכאן ולכאן.

שימוש ב-0db הנחתה ימנע עיוות ככל שהאות המקורי נקי גם כמובן. אם המוזיקה שאתה שומע הוקלטה קרוב מאוד ל-0dB והיא רוויה בבאסים ברמות האלו, אז שימוש בקובץ לא מונחת כדי לכוון גיין יהיה בטוח יותר. אחרת, השימוש בקבצי בדיקה יכול להיות גמיש יותר. כמו כן, האוזן פחות רגישה לתדרי הבאס ולעיוות בהם וכנ"ל גם הסאבוופר פחות רגיש לעיוותים, אבל גם לזה יש גבול כפי שגילית. תראה אם הסרטון הבא עוזר:

פורסם
לפני 29 דקות, Tom_22 כתב:

לגבי השימוש ברב מודד, לפי הנתונים שלו מדובר במד ממוצע ולא True RMS. אם האות לא סינוס נקי הוא יראה תוצאה גבוהה מעט יותר. ראה הסבר כאן.

כמו שגם כתבתי קודם משהו לא לגמרי מסתדר לי עם התוצאות של המדידות שתיארת. אולי יש בעיה אחרת עם המד שברשותך (למשל ערך מוצהר של טווח תדרי AC שעומד על 45-450 הרץ בלבד) שתורם לזה או ענין אחר (אני לא חשמלאי/אלקטרונאי 😅).

האות אמור להיות סינוס נקי לדעתי בגלל שלקחתי טווח בטחון על הכל כמעט חחח אני אנסה למדוד אולי עם מד אחר באמת

לגבי ה-Volume Curve, אין לי מושג מה עושה בפועל, אבל לפי התיאור יש מצב שגם מדובר בסוג של Loudness/Boost לתדרים מסויימים. חזק יותר לא אומר טוב יותר (ע"ע Loudness War), זה סוג של "עבודה בעיניים" על האוזניים והמוח. ובהתאם יתכן וגם זה מכניס רמה מסויימת של עיוות. הייתי מנמיך גם את זה למינימום האפשרי ללא מדידות מדוייקות.

זרקת רעיון, לפי דעתי מה שזה אמור לעשות זה לשנות את העקומה של הווליום ז"א סוג של משנה את כמה כל לחיצה על להגביר מעלה בפועל את הווליום

דמיין קו אלכסוני מהנקודה הכי נמוכה בווליום להכי גבוהה ושאת יותר בvolume cruve בעצם נוצרת לך מעיין "שקע" בקו הזה

למרות שאם ככה היה בתאוריה הנקודה הכי חזקה אמורה להשמע אותו דבר אבל משום מה זה משפיע על העוצמה שלה

זה גם הגדרה שלא נמצאת בהגדרות של הסאונד אלא בadvanced settings וצריך להכניס קוד כדי להכנס אליה

אני חושב שבברירת מחדל זה מגיע על 2 מתוך 4 אבל אני לא יודע אם לשים את זה על 1 כי אז היציאה תיהיה יותר חלשה מ0.8V שהרדיו דיסק על 80% ווליום

לגבי הווליום הנפרד של הסאב, סוג של גיין דרך המערכת, גם צריך להיזהר. עוד משהו שבלי סקופ או נתונים מדוייקים על מה אמור להיות המתח המקסימלי של יציאות ה-RCA ב-HU, יהיה קשה לדעת מה נקודת העיוות לדעתי, אם מתקיים.

מבין, לכן כיוונתי לטווח שלדעתי בטוח של 0.8V למרות שבאמת עם סקופ יהיה יותר מדוייק 

לגבי הגיין במגבר פיוניר, האמת שאני לא לגמרי מבין את התמונה שלהם והתיאור הנלווה. למה הנקודה של 2v מתאימה למכשיר שמוציא 0.5v אבל הנקודות האחרות יש להתאים לפי המתח המוצהר של יצרן ה-HU. אגב, האם הסאב מוגן (דרך המגבר ו/או ה-HU) ע"י מסנני תדרים LPF באזור ה-80Hz כנקודת פתיחה, ו-HPF/Subsonic באזור ה-20 אם קיים?

אין לי שום מידע על המתח של היציאות ברדיו לכן הגברתי עד הסוף, ראיתי איזור ה1.7V, הנחתי שזה אמור להיות 1V נקי, והורדתי ליתר בטחון ל0.8V

ויש LPF דרך המגבר בערך על אזור ה70-80hz, נשמע טוב לדעתי וגם ראיתי שזה משפיע על המתח שיוצא מהמגבר אז השארתי אותו שם...
לגבי subsonic filter לא קיים לצערי

לגבי רמת ההנחתה של קבצי הבדיקה, זה ענין גמיש ונתון לויכוח עם דעות וגישות לכאן ולכאן.

שימוש ב-0db הנחתה ימנע עיוות ככל שהאות המקורי נקי גם כמובן. אם המוזיקה שאתה שומע הוקלטה קרוב מאוד ל-0dB והיא רוויה בבאסים ברמות האלו, אז שימוש בקובץ לא מונחת כדי לכוון גיין יהיה בטוח יותר. אחרת, השימוש בקבצי בדיקה יכול להיות גמיש יותר. כמו כן, האוזן פחות רגישה לתדרי הבאס ולעיוות בהם וכנ"ל גם הסאבוופר פחות רגיש לעיוותים, אבל גם לזה יש גבול כפי שגילית. תראה אם הסרטון הבא עוזר:

אסתכל תודה, ראיתי ברשת ברדיט וכו שממליצים על -5 ו-10 לסאב אבל אני מפחד לעשות נזק אז אני נשאר בנתיים עם ה0db ובודק גם עם מוזיקה אחר כך לפחות עד שאני ישיג אוסילוסקופ

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...