Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דלק התפוגג במוסך?

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, הבוקר הכנסתי רכב לטיפול קצר במוסך המרוחק ממני  2.5 ( שניים וחצי) ק"מ. אתמול בערב מחוון ק"מ שמראה כמה נותרו עד מילוי דלק, הראה כ-230 ק"מ.  היום אחרי הטיפול במוסך הוא הראה 171 ק"מ.  האם קיימת תופעה של שאיבת דלק במוסכים מתוך רכבי לקוחות?  ומה לעשות במקרה כזה?

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קשה לי להאמין ששאבו דלק מהרכב שלך.

יותר הגיוני שהמחשב תיקן את הטווח לפי סגנון הנהיגה האחרון.

עם כמה ק"מ הכנסת את הרכב לטיפול וכמה היו כשאספת אותו? אולי שם נמצאת התשובה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

מחוגבמד הדלק זז?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה לכם!! גם לי קשה מאד להאמין, ואילו היתה סטיה קטנה של המחוון כמובן היה נראה כמו טעות, אבל 60 ק"מ הפרש, זה הרבה. אבדוק את כל הפרמטטרים שהצעתם, ואעדכן.

פורסם
לפני 49 דקות, Lars כתב:

תודה רבה לכם!! גם לי קשה מאד להאמין, ואילו היתה סטיה קטנה של המחוון כמובן היה נראה כמו טעות, אבל 60 ק"מ הפרש, זה הרבה. אבדוק את כל הפרמטטרים שהצעתם, ואעדכן.

מחוון דלק זה מה שמורה לך כמה דלק נשאר לך. ההפרש שאתה מדבר עליו הוא לא מחוון דלק, אלא חישוב מרחק שנותר ע"ב אופן הנהיגה לאחרונה (נגיד, בחצי השעה האחרונה).

בוא נניח, לשם חישובים קלים, שהרכב שלך צורך בממוצע 10 ליטר ל-100 ק"מ, אך אתה הגעת למוסך בנסיעה שעיקרה היה בכביש מהיר, עם צריכת דלק ממוצעת (באותה נסיעה) של 8.5 ליטר ל-100 ק"מ. היו לך 20 ליטר במיכל דלק, ולפיכך מחשב ניהול המנוע חישב שאתה יכול, אם תמשיך לנסוע באותו סגנון, לעבור עוד כ-235 ק"מ (שוב - בצריכה של 8.5 ליטר ל-100 ק"מ, כפי שהיה בנסיעה למוסך).

בזמן שהרכב היה בטיפול, אופי הנסיעה השתנה. הרכב הותנע לכל מיני צרכים (לוודא שהכל תקין, לבצע נסיעת מבחן קצרה סביב הבלוק, וכד'). פעולה כזו של המנוע (בעיקר סרק ועמידה במקום) היא מאוד בזבזנית (כשמחשבים צריכת דלק מול מרחק שעוברים), ובקלות אפשר להגיע לצריכה ממוצעת של 15 ליטר ל-100 ק"מ ואף יותר. כעת מחשב ניהול המנוע מסתכל על הדלק שנשאר לך (אותם 20 ליטר, בקושי נוצל הדלק), אך באופי הנסיעה החדש (בעיקר עמידה במקום וקצת נסיעות קצרות עם עצירות; עם צריכה של 15 ליטר ל-100 ק"מ), פתאום יוצא שהדלק יספיק רק ל-130 ק"מ. אבל המחשב מסתכל על חצי שעה אחרונה של פעולת המנוע - וזה כולל בה גם את הנסיעה שלך למוסך. אז צריכת הדלק שהוא מסתכל עליה בממוצע היא טובה יותר, נניח 11.5 ליטר ל-100 ק"מ - והופ, נותרו לך כ-170 ק"מ לנסוע באופי נהיגה כזה.

אמ;לק: אם תסתכל על מחוון הדלק (מה שמראה את כמות הדלק שיש במיכל, לא כמה קילומטרים נותרו), תראה שהוא לא זז.

פורסם

לכל המשיבים,  אני נרגשת מכמות ואיכות ההסברים. קוראת בעיון כדי לנסות להבין כיצד נוצר ההפרש בקילומטרים. כפי שאתם קוראים, אני אישה, ובמקרה שלי זה מסביר לצערי כמה דברים......  אין לי מושג ברכב, למרות שאני נהגת ותיקה מאד. אני באמת באופן חריג  לא-מבינה-כלום בשטח הזה, ויודעת בבירור את מקומי בשרשרת המזון של נהגים: בתחתית.

הרכב היה במוסך לתיקון פחחות, כך שלא היה צורך בנסיעת מיבחן וגם המנוע לא היה אמור לעבוד. כל הענין לקח כחצי שעה. בכניסה למוסך לא רשמו קילומטרז', כנראה בגלל שהיה מדובר רק במעט פחחות. קוסמטיקה. עכשיו למדתי מכם לדרוש רישום תמיד בעתיד.

בכניסה למוסך נותרו לי כ-230 ק"מ נסיעה עד מילוי דלק,  ביציאה מהמוסך 171 ק"מ.  בכל זאת מוזר.

לפני שעתיים, chrono כתב:

מחוון דלק זה מה שמורה לך כמה דלק נשאר לך. ההפרש שאתה מדבר עליו הוא לא מחוון דלק, אלא חישוב מרחק שנותר ע"ב אופן הנהיגה לאחרונה (נגיד, בחצי השעה האחרונה).

בוא נניח, לשם חישובים קלים, שהרכב שלך צורך בממוצע 10 ליטר ל-100 ק"מ, אך אתה הגעת למוסך בנסיעה שעיקרה היה בכביש מהיר, עם צריכת דלק ממוצעת (באותה נסיעה) של 8.5 ליטר ל-100 ק"מ. היו לך 20 ליטר במיכל דלק, ולפיכך מחשב ניהול המנוע חישב שאתה יכול, אם תמשיך לנסוע באותו סגנון, לעבור עוד כ-235 ק"מ (שוב - בצריכה של 8.5 ליטר ל-100 ק"מ, כפי שהיה בנסיעה למוסך).

בזמן שהרכב היה בטיפול, אופי הנסיעה השתנה. הרכב הותנע לכל מיני צרכים (לוודא שהכל תקין, לבצע נסיעת מבחן קצרה סביב הבלוק, וכד'). פעולה כזו של המנוע (בעיקר סרק ועמידה במקום) היא מאוד בזבזנית (כשמחשבים צריכת דלק מול מרחק שעוברים), ובקלות אפשר להגיע לצריכה ממוצעת של 15 ליטר ל-100 ק"מ ואף יותר. כעת מחשב ניהול המנוע מסתכל על הדלק שנשאר לך (אותם 20 ליטר, בקושי נוצל הדלק), אך באופי הנסיעה החדש (בעיקר עמידה במקום וקצת נסיעות קצרות עם עצירות; עם צריכה של 15 ליטר ל-100 ק"מ), פתאום יוצא שהדלק יספיק רק ל-130 ק"מ. אבל המחשב מסתכל על חצי שעה אחרונה של פעולת המנוע - וזה כולל בה גם את הנסיעה שלך למוסך. אז צריכת הדלק שהוא מסתכל עליה בממוצע היא טובה יותר, נניח 11.5 ליטר ל-100 ק"מ - והופ, נותרו לך כ-170 ק"מ לנסוע באופי נהיגה כזה.

אמ;לק: אם תסתכל על מחוון הדלק (מה שמראה את כמות הדלק שיש במיכל, לא כמה קילומטרים נותרו), תראה שהוא לא זז.

כל הכבוד ותודות!  אסתכל שוב על המחוונים מזווית זו שהצגת. הנסיעה למוסך, עירונית, היתה כמו הנסיעות הרגילות. והם לא היו אמורים לנסוע כלל.

פורסם

עכשיו אין מה לעשות אבל בפעם הבאה תצלמי את מד המרחק כשאת מגיעה למוסך/פחח. המוסך אחראי כשהוא מכניס את הרכב לעבודה להוסיף קריאה עדכנית של ק"מ בכרטיס עבודה.

פורסם
לפני 15 דקות, ArikB כתב:

עכשיו אין מה לעשות אבל בפעם הבאה תצלמי את מד המרחק כשאת מגיעה למוסך/פחח. המוסך אחראי כשהוא מכניס את הרכב לעבודה להוסיף קריאה עדכנית של ק"מ בכרטיס עבודה.

נכון מאד!!  כנראה הייתי זקוקה לשיעור נוקשה.  לומדת.

במקרה הזה, רישום מד קילומטרים לא היה עוזר כי הם לא נסעו כלל. לא הקילומטרים התרבו, זה הדלק שהתמעט

פורסם

1. קודם כל, אני לא רוצה לחשוד בכשרים, אבל לא מן הנמנע בכלל שהרכב נסע כמה קילומטרים, נניח למקום קרוב כדי להביא חומרים/כלים/חלפים וכו'. כל עוד מדובר בקילומטרים בודדים ומסיבה עניינית, לא הייתי עושה גלים בעניין.

2. שנית, כפי שנכתב, מחוון הקילומטרים שנשארו אינו מחוון כלל, זו אינה מדידה פיזית אלא שיערוך שמבצע מחשב הרכב על בסיס צריכת הדלק הממוצעת בפרק זמן מסויים עד אותו רגע. אם תרדי עם הרכב מירושלים לאזור המרכז, תראי שפתאום המחוון מחזיר לך קילומטרים.

3. ייתכן גם שהמחוון מראה מספר שונה בלי שנלגם ולו גרם דלק אחד, במידה והמחשב "התאפס על עצמו" בהנעה לאחר הכניסה למוסך.

חזיר דיזל

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...